Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Marit

Marit

07-07-2018 om 14:39

Kenwood

Hallo allemaal,

Ik heb voor mijn verjaardag een Kenwood Chef gekregen en overweeg om er nog iets bij te vragen/ te kopen. Maar alles lijkt wel te kunnen snijden/ hakken en malen.
Zijn hier Kenwoodgebruikers die mij kunnen adviseren wat absoluut een must is? Bij de Chef zat een vleesmolen, een blender, een multimolen en de RVS mengkom.

Zelf zat ik te kijken naar de lage snelheid snij/ rasp molen. Is dit een zinvolle aanvulling of zonde van het geld?

Ik hoor graag tips!

Marit

Kenfan!

Deze is voor jou!😀

Marit

Marit

07-07-2018 om 14:51

leesmolen = vleesmolen

uiteraard en ik wacht graag op de reactie van Kenfan

Alison

Alison

07-07-2018 om 14:53

Hier

Mijn Kenwood heb ik nu 5 jaar en ik heb de rvs mengkom, de blender, de kleine hakmolen, de aardappelschiller en de sapcentrifuge.
De blender wordt bij vlagen veel gebruikt, de hakmolen is alleen handig voor tapenade ofzo. Je kunt er geen ui in fijn snipperen. Het moet een grotere hoeveelheid zijn. De aardappelschiller is op zich fijn vooral voor krieltjes en voor andere harde groenten zoals wortel. De sapcentrifuge heb ik nooit aan de gang gekregen. Hij is al een keer terug naar Kenwood geweest maar er was niks mee. Werken doet hij nog steeds niet.
Wat ik nog graag zou willen is de ijsmachine en een extra mengkom.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2018 om 11:00

Tweedehands

(Inbraakje) Ik vraag aan mijn man regelmatig of hij in de kringloop wil kijken naar keukenmachines, maar dat lijkt een apparaat te zijn wat de kringloop nooit bereikt, laat staan van Kenwood . Wat mij ideaal lijkt (maar is dat zo?) is een vleesmolen, inderdaad de schrapmachine en (jammie) de ijsmachine. Mijn ervaring met hakmachines, is dat ik toch maar even snel een snijplank en een mes pak. Veel te veel gedoe om de hakmolen vies te maken voor 1 uitje.

Lusithania

Lusithania

09-07-2018 om 11:20

Extra

Hier is er een Bosch keukenmachine en wij (dochter dus) zijn erg blij met een extra mengkom.

Riep daar iemand?

Omdat de lage snelheidsrasp het maalgoed minder verwarmt, is die vooral geschikt voor noten en chocola. Eigenlijk vooral geschikt als je veel taarten bakt. Voor lijners is die minder geschikt, groentes moet je vaak een zetje geven, dan ben je beter af met de hoge snelheidsrasp. Daar jas je in notime een bos komkommers, een silo wortels en de uien van de hachee voor een scoutingkamp mee doorheen., rats,rats achter elkaar nonstop.

Wil je nou geen saladebar beginnen dan is het foodprocessoropzetstuk waar ook rasp en snijschijven bijzitten eigenlijk het meest praktisch. DIe moet je wel af en toe legen maar dat sikkelmes is echt heel fijn..

Ijsmachine heb ik de afgelopen weken ook regelmatig gebruikt. Moet je wel een plekje in je vriezer voor het reserveren voor het koelelement

DIe ijsmachine en de gehaktmolen zijn vooral leuk als je wilt experimenteren met smaken die je in de winkel niet snel zult vinden:chocoladerodepeperijs, lamsghaktballetjes met gedroogde abrikozen en munt, dat soort werk.

Kenwood heeft wel honderd types keukenmachines, en dan hebben ze ook nog onlangs na veertig jaar de vooraansluiting van de Chef veranderd (baaal) .Wel even opletten dus als je accessoirs koopt of ze op jouw type nr passen. Er schijnt voor het nieuwe model ook een spiralizer in aantocht te zijn.

Extra mengkom is ook altijd fijn.Die zijn spuugduur. Maar bij de ijsmaker zit ook een plastic mengkom in begrepen. Dus mocht je een extra kom overwegen dan kun je die beter aanschaffen. Deeg rijst ook beter in plastic kom.

Vanwege de naderende brexit is de britse amazon prijstechnisch wel interessant ,

En - maar dat is wel even sparen - de pastaopzetstukken, die zijn echt geweldig. Hand pastamachines schijnen gedoemd te zijn te eindigen onder een laag stof als keukenlijk, maar ik gebruik deze accesoires zeker een paar keer per maand, Je moet even de slag te pakken krijgen, maar dan heb je sneller verse tagliatelle op je bordje liggen dan dat je op en neer naar de Appie bent geweest. O, dat is echt zo lekker.

Veel plezier met je nieuwe keukenvriend.

Marit

Marit

09-07-2018 om 21:43

Dank

Bedankt voor het meedenken en alle reacties, leuk om te lezen. Ik bak inderdaad graag (met chocola en noten) en we raspen regelmatig kaas, vandaar dat we keken naar de lage snelheidsrasp. Ook naar de hoge snelheidsrasp trouwens, en kennelijk is dat niet verkeerd ingeschat. Naar de ijsmachine en de pastamachines zat ik ook al verlekkerd te kijken alleen die laatsten zijn echt vreselijk duur, 120 euro per stuk, en dan vraag ik me af of je er met 1 toe kunt of dat je er eigenlijk 2 moet hebben...Ook de zeefjes(nou ja, zo noem ik ze maar) om zelf pasta te maken zijn ook erg leuk. Dat is iets wat mijn man nog wel graag zou doen. Om te laten rijzen heb ik geen extra kom nodig, ik heb een ideale tupperware kom, die luchtdicht afgesloten kan worden en waarvan de deksel vanzelf open gaat als het goed genoeg gerezen is, dan moet je alleen een extra kom afwassen, en dat heb ik wel over voor 120 euro Maar goed om te weten dat als de ijsmachine ooit nog komt, ik dan een kom extra heb.
Kenfan, bedankt voor de amazon tip, gaan we zeker kijken! Ik moet nog gaan zoeken hoe ik dan kan zien of dat typenummer past op mijn machine. De gehaktmolen zat er bij in, dat zou niet mijn eerste keus geweest zijn, en de hakmolen was ook 'gratis' dus ach. voorlopig staat dat in de kast (ik moet hem nog uitproberen). Maar leuk om de ervaringen te lezen. Overigens, kaaskopje, mijn man zei dat ook hoor...voor sommige dingen blijf je gewoon de snijplank gebruiken. Maar voor kaas, noten en zeker ook chocola is het wel heel handig, ook om deeg te mengen en te mixen. Tenminste, dat lijkt me dan

Marit

Type nummers

Kijk even naar het type nr dat op de doos van de gehaktmolen staat. Van de onderdelen voor de oude aansluiting beginnen die met AT, bij de nieuwste modellen zit er een X in. Vzik weet is de aansluiting bovenop en die voor de gardes ongewijzigd.

Er is ook nog een kenwood app met aardige recepten, en er is veel culikenwoodporn op youtube. Met die gehaktmolen kun je de blitz maken op het kerstdiner met een zelfgemaakte pate of een zalmterrine.

Als je meer dan lasagnavellen wilt maken,dan heb je nog een tweede pastaroller nodig voor het snijden van de pasta. Rondje Europa op Amazon (.de. co.uk, .fr. it)loont, vooral rond de kerst.

Marit

Marit

26-07-2018 om 18:17

Dank

beetje laat maar nogmaals dank. Ik heb hem inmiddels op koekjes en deeg geprobeerd en ik ben heel blij. Ik heb een nieuwe dus met een x. De nieuwe dingen kunnen erop zonder adapter. Voor de oudere types kun je die erbij kopen. Nu maar ff verder sparen....

marit

Ad Hombre

Ad Hombre

26-07-2018 om 20:04

Dus dat

is waar de meisjes van dromen. Ik zal het onthouden voor de volgende verjaardag, maar eigenlijk moeten we eerst een grotere keuken hebben...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.