Home » Forum » Huis tuin en keuken » Kenwood cooking chef

Kenwood cooking chef

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Kenwood cooking chef

Ik heb ooit al eens berichten gelezen op het forum over de Kenwood cooking chef.
Ik denk er hard over na om er een aan te schaffen.

Dus....Kenwood cooking chef gebruikers: wat zijn jullie ervaringen en is hij het waard?

Dorry1
Koop dan

Koop dan op ebay of marktplaats een aga. Heb je veel meer aan... Weer n groot apparaat op t aanrecht zou niet zo mijn ding zijn...maar ja ik ben verwend met mijn droomfornuis

Alison
Duur

Zo'n 5 jaar geleden wilde ik mezelf een keukenmachine kado geven en dat is de Kenwood Chef geworden. Naar de cookingchef heb ik kwijlend zitten kijken maar die was me te duur. Dus helaas geen ervaring alleen maar jaloezie 😉

Dorry, ik kreeg van de week de nieuwsbrief en heb weer eens zitten neuzen. Nu heb ik mijn absolute droomfornuis gevonden. Letterlijk een droomfornuis want het kost 16000 euro 😲 Maar het is wel ontzettend gaaf

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Dorry

Een aga.... Tja, daar noem je wat. Dat lijkt me ook helemaal geweldig.
Maar aangezien ik wel de ruimte heb voor een keukenmachine en niet voor een aga, moet een mens keuzes maken.

Ik vind het trouwens wel een scheve vergelijking. Ik zie iemand namelijk wel eiwitten luchtig kloppen met een keukenmachine, maar nog niet met een aga...

En zo kun je wel brood bakken in die aga, maar het brood kneden zie ik de aga nog nier doen :-)

Triva
idd

Hoe kun je die twee in hemelsnaam vergelijken?

Kenfan
Aanrader met bedenking

Het is een forse uitgave, maar als je nu al veel zelf bakt, houdt van experimenteren met koken. In het nieuwste model schijn je zelf te kunnen frituren en pop corn te maken. Dat is natuurlijk onzin, maar voor zaken als risotto, bechamelsaus, kookdeeg ed lijkt die kookfunctie me echt een meerwaarde.

Ik heb al vijftien jaar plezier van mijn gewone Kenwood. Die heeft een keer gekwakkeld, en dat was over met zelf een koolborsteltje te vervangen voor een paar euro. Enige bedenking die ik heb is bij het electronische gedeelte. Daar zit maar twee jaar garantie op, en in de reviews die ik gelezen gaat dat nogal eens kuren vertonen is de service van Kenwood belabberd. Dus ik zou 'm wel in Nederland kopen en bij een betrouwbare leverancier. Je pakt 'm niet zomaar weer in om op te sturen. Mediamarkt geeft nogal eens niet thuis. Met Koelblauw heb ik goede ervaringen en die heeft 'm voor een redelijke prijs, en deze maand nog met 100 euro cash back.

Dorry, ik vond het ook nogal een rare vergelijking. Alsof je een vijftigplusser die vraagt hoe ze een nieuwe partner moet zoeken aanraadt om George Clooney te gaan daten, omdat jij niet moet denken aan een kalende man met een buikje.

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Kenfan

Ik bak veel. Afgelopen week vulde ik mijn meel weer aan, en toen kwam ik tot de conclusie dat ik dit jaar al ruim 100 kg volkorenmeel en bloem verwerkt heb tot brood en banket.

Waar voor mij de meerwaarde in zit, is idd de mogelijkheid tot verwarmen/koken. Ik merk dat ik het roeren en kloppen met een garde of pollepel steeds slechter kan in mijn armen. Laat staan dan ik dat bain-Marie moet doen boven het gasfornuis. (Mijn lengte speelt ook niet mee, ik moet dan altijd op mijn tenen staan, en ook is het aanrecht iets hoger dan dat ik prettig vind)

Gisteren heb ik hem op de beurs zien staan en oh, wat is hij mooi....
Wat dat aangaat heb ik liever een Ken Wood op het aanrecht als een George Clooney op de bank. 😇😇😇

Dorry1
Ik ben raar 🤗

Is ook n rare vergelijking hoor. Meer n grapje. Ben gewoon zo blij met mijn fornuis wat ik voor minder dan 10% van de nieuwwaarde ooit op de kop heb getikt. En ik heb geen keukenmachine. Wel n kitchenaid. Die klopt schuim. Maar kneed ook mn brooddeeg en mengt mijn gehakt. Dat ding staat meerdere keren per week aan.
Maar ik zie de meerdwaarde van n kokende/verwarmende keukenmachine niet zo. Zijn ook weinig koks die daarmee werken geloof ik. Sousvide wel. Of n rookkast. Maar dat kan allemaal met mijn fornuis.
Is er geen tweedehandse te koop? Maar met zoveel electronica en techniek erin is t wel riskant ja.
Ik zou er t geld dus niet aan uit kunnen geven aan die machine.

Kenfan
Meerwaarde

De meerwaarde is dat het apparaat kan roeren en verwarmen tegelijk. Dat is handig bij de gerechten waarbij je anders je een slag in de rondte staat de roeren, zoals risotto of polenta. Of waarbij de bereidingen waarbij de temperatuur nauw luistert en/of die snel aanbranden.Want de temperatuur kun je nauw afstellen. Al die voorgeprogrammeerde toestanden die in het nieuwste model zitten zijn aan mij ook niet besteed.

Toen ik mijn keukenvriend aanschafte bestond zijn kokende broer nog niet, anders had ik dat risico van die kwetsbare technologie wel op de koop toegenomen. Ik kwijl al jaren van dat ding. Ik ga nu niet meer upgraden omdat ik de onderdelen van mijn Chef niet op de Major passen en Ken is zo robuust dat ie mij misschien nog wel overleeft. Al hoewel ik misschien toch nog wel toesla als ze het oude model met de oude vooraansluiting flink gaan afprijzen. Misschien handig om te weten Sinbad, als je onderdelen wilt kopen, Kenwood heeft na 100 jaar de vooraansluiting veranderd, dus check de typenummers. En als je afziet van de kookfunctie, neem hoe dan ook de Major. Neemt even veel ruimte in op je aanrecht als de chef, maar omdat de kom veel dieper is, blijft je aanrecht schoner.

Als je een beetje uit de voeten kunt met Duits, kun je hier je licht ook opsteken https://www.facebook.com/groups/backenundkochenmitkenwood/

Kenfan
Euh Dorry??

"En ik heb geen keukenmachine. Wel n kitchenaid." ???????? Hoe zou je dat apparaat dan noemen?

Op zijn amerikaans een standmixer? Dat is een KW ook. Met het grote voordeel dat je er nog een foodprocessorhulpstuk op kunt aansluiten. En een blender.

Dorry1
Planeetmenger

N kitchenaid is een planeetmenger. Kan geen hakkom op. Maar heb n kleine bij mn staafmixer. T is gewoon iets anders. Op de kitchenaid kun je een ijskom aansluiten en een gehaktmolen of een pastamachine en nog meer. Ik moest toen kiezen en ik gebruik hem t meest voor gebak. N bevriende chef raadde mij toen de kitchenaid aan. Ik zeg niet dat een keukenmachine dit niet kan. Was toen n keuze. Nu nog n keukenmachine zoals n Kenwood erbij zou me maar n beperkt aantal extra mogelijkheden geven. (Ps risotto in de aga roer je niet, die schuif je erin en je gaat op de bank liggen 🤓🤓🤓, polenta heb ik nog maar 1x gemaakt en was voor t aga tijdperk). Dit is mijn keuze met mijn keukeninrichting in ogenschouw nemende.

Kenfan
Zelfde ding in ander jasje

KW en KA zijn beide planeetmengers met de uitbreidingsmogelijkheden die jij opsomt, behalve het design en wat specs (vermogen, aandrijfpunten) is er niet zo heel veel verschil. Je keukeninrichting zal grotendeels bepalen waar je voorkeur naar uitgaat. KA is een stijlicoon, KW heeft net wat meer mogelijkheden dan de KA, maar in een landelijke keuken is het geen sfeerverhogend . Ik ben het wel met je eens dat twee van die joekels op het aanrecht wat overdreven is. Als ik een AGA in mijn keuken zou plaatsen, pas ik er zelf niet meer bij . Dus ik ben blij dat ik de jouwe heb mogen aaien :)