Home » Forum » Huis tuin en keuken » Kerstkaarten via facebook en whatsapp wel of geen reactie geven

Kerstkaarten via Facebook en Whatsapp wel of geen reactie geven?

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ma van 3
Kerstkaarten via Facebook en Whatsapp wel of geen reactie geven?

Zelf stuur ik kerstkaarten via de post. Ik merk dat er dit jaar veel mensen zijn die niets doen of iets algemeens doen via Facebook of Whatsapp.
Reageren jullie dan op zo'n bericht op Facebook of via Whatsapp?
Het zijn algemene berichten voor mijn gevoel die ik niet hoef te liken.
Natuurlijk is dit nooit verplicht maar hoe staan jullie hierin?
Ik krijg ook geen bedankje voor mijn kerstkaart, dat verwacht ik ook niet dus voor mij gevoel hoeft dat bij Facebook en Whats app kerstkaarten ook niet.

wil40
Ieder op zijn manier.

Een persoonlijk bericht via WA vind ik ook prima en wens de gever ook fijne feestdagen terug.
Bij algemene FB berichten ben ik wat nonchalant, reageer hier en daar wat.
Voor een kerstkaart bedank ik als ik iemand tegenkom in real life, maar ik ga er niet voor bellen.
Ik krijg al jaren steeds minder kerstkaarten, zelf stuur ik alleen kaarten naar ouderen.

Wilgenkatje
Doe wat je hart je ingeeft

De sociale gezelligheid ter gelegenheid van de decemberfeestdagwn digitaliseert in rap tempo. Ik heb nog een aardig rijtje kaartjes ontvangen, maar de plichtsgetrouwe kaartjes die ik jarenlang van buurtgenoten kreeg zijn van vijf naar 1 geslonken. In 1 jaar tijd zijn er vier gestopt.
Vriendelijke wensen kunnen ook prima digitaal. Kleine mooie om een berichtje te 'liken' of iets terug te sturen. Maar niks hoeft. Gelukkig niet zeg, er gaat sowieso veel tijd zitten in de schermpjes.

Probeer oog te houden voor de facebooklozen en de niet-appers en doe moeite voor een klassiek kartonnen kaartje voor degenen van wie je weer dat hij/zij er prijs op stelt.

40er
Hier

Ik ga echt niet alle berichten op Facebook liken/reageren. Dan blijf ik bezig ;-)
Hier ook heel wat minder kaarten ontvangen, hier gaan er volgend jaar dus ook heel wat minder weg. Ik vind het wel jammer, een persoonlijke boodschap vind ik zo veel leuker dan een algemeen plaatje op Facebook. WhatsApp is een twijfelaartje....doorstuur berichtjes vind ik niet zo leuk, een persoonlijk appje vind ik weer wel leuk.

Kaaskopje
Ja hoor

kleine moeite. Ik stuur niet naar iedereen een uitgebreide reactie terug. Ik like bijvoorbeeld bij veel mensen en meer niet, maar stuur zelf ook de beste wensen via een digitaal kerstkaartje rond, die ook weer bij iedereen te zien is waar ik mee 'bevriend' ben. Daar verwacht ik ook geen uitgebreide reactie op terug. Liken vind ik prima.

zebra
hier

heb ik zelf via Facebook een kerstwens gegeven, heb slechts een paar gewone kerstkaarten verstuurd en verder is het vooral iemand mondeling het beste toewensen zoals de collega's op het werk.
Op Facebook geef ik elke kerstgroet een like maar ga dan verder niet nog eens reageren want dan blijf ik bezig.
Ik moet toegeven dat ik weinig heb met kerst, dat scheelt wellicht ook.

Bosbes
soms

Soms maak ik nieuwjaarskaarten - kerstkaarten vind ik eigenlijk niet helemaal mijn stijl omdat ik weliswaar bij/met familie ga eten maar in feite niets vier die dag want ongelovig (net als de rest van de familie).

Sommige jaren heb ik er veel werk van gemaakt (mooie gezinsfoto uitzoeken, leuke tekst erbij, zorgvuldig uitzoeken wie allemaal krijgen en dan vrij veel mensen). Het was soms teleurstellend als ik er 40 verstuurde en zelf maar 10 kreeg. Dat maakte mij voor het jaar erop ook weer iets minder enthousiast.
Dit jaar ben ik wat nonchalant geweest en nu vind ik: iets té nonchalant want aan niemand wat laten horen en wel zo'n 10 kaarten, ook van een overbuur.
Ik denk dat ik wat vakantiekaarten ga versturen over een paar dagen, met meteen 'gelukkig nieuwjaar' erop.

O wacht, dat was geen antwoord op je vraag.
Als je van iemand op facebook die je aardig vindt een leuke foto ziet waarop staat 'fijne kerst iedereen!!', waarom zou je dat dan niet liken of eronder schrijven 'ja, jij ook!'. Omdat je dat bij een kaart ook niet doet vind ik nou niet echt een valide reden eigenlijk. Het klinkt wat principieel en daarmee zit je dan alleen jezelf in de weg.

Vogel
Kaarten!

Zelfgemaakt, dat wil zeggen met een eigen foto en persoonlijke tekst. Ik verstuur er een stuk of veertig, en het maakt me niet uit of mensen er zelf een sturen en al dan niet een kaart van mij ‘verdienen’. Hooguit vallen er soms mensen af waarmee we echt geen contact meer hebben, maar soms is dat ook een reden om juist een kaart te sturen.
Kerstwensen per whatsapp of Facebook beantwoord ik niet, maar de meeste mensen krijgen dus een kaart. Met handgeschreven envelop, omdat ik dat nu eenmaal persoonlijker vind.
Ik verstuur ook vakantiekaarten, maar daarin ben ik inmiddels ook uniek geloof ik.

40er
Vogel

Nee hoor.... wij ook altijd. Niet zoveel als met kerst, maar toch.

Lilian1
Het valt me op dat t soms zo veel wordt op social media

Er worden geen kerstkaarten meer gestuurd,prima want dat doe ik zelf ook niet meer. Maar wat me wel opvalt is dat ik van mensen een privewhatsappkaart,een groepswhatsappkaart en een facebook bericht krijg. Die ga ik dan neit allemaal beantwoorden en liken. Ik verwacht dat ook niet van hen. Ik stuur een paar bekenden een whatsappkaart die ik zelf getekend heb en de rest een algemeen bericht via facebook.

Yaron
Whatsapp

Ik heb een paar kaarten verstuurd en verder een aantal mensen een appje gestuurd met een zelf gemaakte kerstfoto en een persoonlijke wens. Van sommigen krijg ik een reactie terug, van anderen niet, ook prima. Waar ik niks mee heb is een gedownload plaatje op Facebook of WA te zetten, zag er zelfs een op Facebook, was door iemand gedownload en daar stond de naam van een bedrijf en de namen van de directeuren op, zo onpersoonlijk, die vrouw had niks met dat bedrijf te maken.

Kaaskopje
Alsnog 3 geschreven :-)

Achterburen hadden nog een kerstkaartje door de bus gegooid, dus schaam schaam.... waarom zijn wij niet zo attent? Dus nog maar snel drie kaarten bij deze mensen en twee andere buurgezinnen langs gebracht ;-).

Kerstkaart met foto
En wat doen jullie met foto's?

Een paar jaar geleden ontving ik vaak een kerstkaart met een mooie foto van de afzenders. Die moet je dan opruimen op een gegeven moment. Alles bewaren lukt niet. Dus toch maar weg gegooid. Maar dat is moeilijk met persoonlijke foto's! Digitaal is dan toch handiger.

Op Facebook kan ik alles niet bijhouden. En volgens mij is dat ook niet de bedoeling. Het is een vrijwillige medium. Wil je reageren dan kan dat snel en gemakkelijk. Reageer je niet dan valt dat echt niet op. En echte vrienden zien elkaar wel in levende lijve.

Vogel
Weg

Wij maken ook kerstkaarten met een foto. Echt niet met de bedoeling dat de ontvangers die tot in lengte van dagen bewaren. Gewoon met de overige kerstkaarten bij het oud papier. Zelf bewaren we onze zelfgemaakte kaarten natuurlijk wel.

Kaaskopje
Familiefotokaarten

Kerstkaarten van gezinsfoto's of huisdieren met een kerstmuts op zijn niet mijn 'ding'. Ik heb voor een keer wat klokjes en een kerstwens op een foto van onze hond geplakt dit jaar voor een hondengroep op Facebook, hond kijkt naar boven met een blik van 'moet dat nou?', ik schaar het onder 'foute plaatjes'. Bij voorbaat sorry :-). Ik waardeer de wensen op een kaart áltijd overigens, hoe fout ik het plaatje ook vind :-).

Wilgenkatje
Wenskaarten met familiefoto

Die gaat in mijn kaartjesarchief. Ik heb ordners waarin ik op alfabet geboorte-trouw-rouw-en andere kaartjes ter gelegenheid van bijzondere gebeurtenissen bewaar. Een map familie van mijn kant, een van zijn kant, en een met op alfabet vrienden en bekenden. Inmiddels heb ik zo een leuk tijdsbeeld van de diverse trends in kaartjesland verzameld.

Kaaskopje
Wilgenkatje

Ja, dat is zeker leuk. Ik ben daar veel te ongeorganiseerd voor. Ik leg zoiets dan neer als 'zeer goed idee' en daar blijft het bij.