Home » Forum » Kerstverlanglijst evt mooi boek

Kerstverlanglijst (evt. mooi boek?)

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lena
Kerstverlanglijst (evt. mooi boek?)

Ik moet weer een verlanglijstje inleveren voor kerst voor een bedrag van max 25 (indien alleen online te verkrijgen bij voorkeur incl. verzendkosten).

Zoals vaker ben ik vrij inspiratieloos. Kan niets anders bedenken dan een sjaal of handschoenen, maar heb ik al vaker gevraagd;-).

Verder denk ik aan een mooi boek (recent boek of al ouder boek). Ik lees graag, maar kom er veel te weinig aan toe. Hopelijk over een tijd wel, en ik kom er zeker een keer wel aan toe, dus daar wil ik graag op wachten :-).

Wie oh wie heeft ideeën voor een mooi boek of andere dingen binnen budget? Ik ben rond de 50 (voor zover dat relevant is:-)). Mocht je een boek aanprijzen: als je kort wilt aangeven waarom je het mooi vindt/aanbeveelt zou ik dat heel leuk vinden

Ook als de boeken niet op mijn verlanglijst passen, zet ik ze op een andere lijst voor ooit te lezen, dus ben er sowieso blij mee. Nb Ik hou van mooie boeken, waargebeurde verhalen (hoeft niet), niet van fanatasy of thrillers, en liefst niet van hele dikke boeken. En graag in het Nederlands (maar mag vertaald zijn).

Voor iedereen die tijd en zin heeft om mee te denken, heel erg bedankt!

Milcham
Hmmm

Ik heb sinds kort de app hebban. Over boeken. Ik ga mee doen aan de verschillende van 2019 en je kan daar heel veel tips vinden. Ook boeken uit de top 100, met korte omschrijving. Ik heb een lijst gemaakt met boeken die ik wil lezen. Misschien ook een idee voor jou om zo boeken uit te kiezen?
Wat ik verder graag zou willen hebben is Simpel van Ottolenghi (een kookboek). Ik hou van zijn manier van koken, van de krachtige smaken maar ik vind het bewerkelijke recepten. In Simpel zijn de gerechten wel in zijn stijl maar dus simpeler.
Boek Musch van Jan van Tol. Eerste deel van een trilogie, uit de tijd van de Wit. Zo uit mijn hoofd was Musch of een bijfiguur of een verzonnen persoon en heeft Tol op basis van brieven en documenten zelf een verhaal eromheen bedacht.
Een luxe lippenstift die ik niet voor mezelf zou kopen. Ellis Faas creamy lips 101. Bloedrood, kleuren gebaseerd op het menselijk lichaam dus het staat iedereen. Dierproefvrij, bij Skins.
Heb je nog een hobby waarvoor je iets nodig zou kunnen hebben? Wol, een speciale haaknaald, drukinkt? Je kan ook nog een belevenis vragen. Een abonnement op een tijdschrift. Ik vind Onze Taal altijd wel leuk, of Genoeg. Niet van die standaard dingen. Je kan ook nog een paar maanden Netflix of Spotify vragen.

Lou
Hmmm 2

In de categorie waargebeurde verhalen vind ik de boeken van Annejet van der Zijl aanraders, bijvoorbeeld De Amerikaanse Prinses of Annie, over Annie M.G. Schmidt.

Verder heb ik mijzelf zojuist een heerlijke dikke lange zachte ochtendjas cadeau gedaan, van de Hema (afgeprijsd naar 14 euro).

Wat ik ook altijd wil is rozencrème van Dr. Hauschka, net een beetje prijzig om zo maar voor mezelf te kopen (20-24 euro geloof ik) maar het geld toch wel waard, voor mijn huid dan.

Flanagan
Ideeën

Ik ben heel blij met de wenkbrauwmascara van Gimmy Brown ( Douglas).
Maar een plateau met diverse kleuren kaarsen kan ik ook zeer waarderen.

Als mijn paraplu aan vervanging toe is, kwam die ook op mijn lijst.
Naast een fles oude port.
Of een leuke cd van Human, voor tijdens het auto rijden zodat je ongestoord kan meezingen.

Tijgeroog
Of

Een leuk bordspel. Een eenvoudige high-tea samen met de gever.

wil40
Een boek....

Of een lidmaatschap van de bibliotheek? Kan ook digitaal voor ebooks.
Kan je alles lezen wat je wilt.

Flavia
Tijd of een bon

Exclusieve tijd en aandacht om bv een kop koffie of thee te drinken ergens.
Of om samen een wandeling te maken.
Een bon om samen naar de bioscoop te gaan.

Maar vooral geen spullen die je huis vullen.

Een bon van de kringloop zodat er niet nog meer spullen komen die er al zijn en prima nog een keer gebruikt kunnen worden.

Lena
dank en meer?

Bedankt voor de reacties zover.

Fijn dat jullie meedenken. Ik merk wel dat veel dingen me niet aanspreken, voor mij (ivm structureel tijdgebrek of om een andere reden) niet passend zijn.

Make-up, bordspellen, badjas, verzorgingsprodukten (dan weet ik al wat maar heb dat ook al zo vaak gevraagd), abonnement op tijdschrift, bibliotheek-abonnement (ik heb juist weinig tijd om te lezen), brei- of knutselspullen, kookboeken, helaas, allemaal niet geschikt. Ik voel me een verwend nest:-(. Uitjes om dingen samen te doen zijn gezien afstanden (familie woont uit elkaar) of andere redenen ook niet echt handig.

Qua boeken vind ik waargebeurde verhalen soms heel mooi (hoeft niet per se, sta ook open voor andere mooie boeken), maar zoek niet echt (auto)biografieën, tenzij die echt heel mooi zijn (?).

Leukste tot nu toe vind ik bioscoopbonnen of mooie kaarsen, maar een mooi boek spreekt me ook vooral nog erg aan.

Oja, boeken voor de persoonlijke ontwikkeling kunnen ook heel interessant/leerzaam zijn. Als daar nog aanraders bij zitten?

Kaplablokje
Boeken

Ik zou 'Olga' van Bernhard Schlink wel willen hebben. Ik vind zijn schrijfstijl mooi, de achterflap sprak me aan en het is mooi uitgegeven.

Of 'De lichte jaren' van Elizabeth Jane Howard. Dat gaat over een familie in Engeland aan het eind van de jaren dertig. Ook dat is mooi geschreven.

Kaplablokje
En

'De Amerikaanse prinses' is echt heel mooi en voelde voor mij niet zo zeer als een biografie.

Alkes
Boeken

Ik vond Musch van Tol erg boeiend, maar het is wel een tamelijk dik boek. Dus dat valt denk ik niet wat je zoekt.
Ik heb net Normal People van Sally Rooney gelezen. Vond ik een erg mooi boek, ik zie alleen dat de Nederlandse versie pas op 15 januari verschijnt (misschien als tip voor een bon).
Transcriptie nieuwste boek van Kate Atkinson over de engelse spionagedienst in de tweede wereldoorlog. Spannend en absurd. En Atkinson is erg goede schrijfster. Als je haar niet kent, raad ik Leven na leven aan. Prachtig boek.
Onder het ijs van Ellen de Bruin vond ik een mooi verhaal.

Vogel
Boek

Masser Brock van Bert Wagendorp heb ik in een adem uitgelezen.
Verder vind ik de boeken van Renate Dorrestein en Rascha Peper aanraders.

Een tijdje geleden had ik het goede voornemen om bij te houden wat ik lees (om een gedegen antwoord op vragen zoals die van jou te geven ;-). Moleskine heeft daar een mooi notitieboekje voor: passion journal books, waarin je per boek een klein verslagje kunt schrijven. Misschien ook een leuk cadeau.

Het fijnste wat ik dit jaar voor mezelf kocht was Greenbook, een wisbaar notitieschriftje. Voor de betere lijstjesmaker en/of controlfreak.

Milcham
Dure kaars

Mocht je van geurkaarsen houden, dan is een hele mooie luxe misschien een idee. Van bijvoorbeeld diptyque. Dat is iets wat ik niet voor mezelf koop maar waar ik wel blij van word.
Wat ik een erg mooi boek vind is Anna Karenina van Tolstoj, in de nieuwste vertaling. Wel erg dik.
Zo'n Moleskineboekje als hierboven getipt lijkt me ook een leuk cadeau.
Met een belevenis bedoelde ik niet iets met het gezin, maar iets voor jezelf. Kan van alles zijn, van een keertje powerkiten tot je nagels laten lakken.

wil40
Of...

Een mooi reisboek, een land waar je al jaren eens naar toe zou willen?
Persoonlijk vind ik dat wat meer een blijvende herinnering dan een "normaal" leesboek. Meer om te bewaren zeg maar.

Kaplablokje
En

'De wintertuin' van Jan Konst vond ik ook mooi. Dat gaat over de schoonfamilie van de auteur, die in Duitsland de Keizertijd, de Eerste wereldoorlog, de Weimarrepubliek, de nazidictatuur, de Tweede Wereldoorlog, de DDR en de val van de muur mee maakte.

Phryne Fisher
Populair

De biografie van Michelle Obama? Of een breiproject, dat vind ik altijd leuk.

Guppie
Plant

Een grote plant, nekwarmer, badderspul als je een bad hebt en van badderen houdt, Frutsels voor in huis, lampje, luxe agenda, kalender. Als je van de katten bent een kattenkalender. Tip is Horse en Hunk-kalender, als je van sexy mannen en van paarden houdt. Opbrengst ervan gaat naar een goed doel. Wat boeken betreft een keertje snuffelen in een boekwinkel.
https://www.massagewebshop.nl/a-25253980/op-opruiming-sale/neckwarmer-sc...

Flanagan
Als je nu geen tijd hebt.....

heb je straks wrs ook weinig tijd.
Kies iets voor waar je nu veel plezier aan kan beleven.
Denk aan een puzzelboek voor de korte momenten.
Of een dierenverhalenbundel van Toon Tellegen

Verder vind ik de artikelen van paperbanks erg mooi. Van notitiebook tot pennenbak.
Of een mooie vaas van gekleurd glas.
Of een screensaver voor je mobiel.

Guppie
Thee

Als je van goede thee houdt, een paar verschillende soorten vragen, al dan niet in een kant-en-klaar pakket.

Narcis
Sokken?

Handgebreide sokken in mooie kleuren, op internet op allerlei sites te vinden voor rond de 15 Euro. Of luxe pantoffels. En als je het echt niet meer weet een bon van het tuincentrum.

Watervrouw
Een zilveren armband?

Of een ander sieraad?

Dees
Doel

Een boek uit de Jack reacher serie?
Of een donatie aan een goed doel.

Silvester
Zusje

Laatste boek dat ik heb gelezen was Zusje van Rosamund Lupton, had ik cadeau gekregen ook. Een volwassen vróuw probeert uit te vinden wat er met haar verdwenen zus is gebeurd.

Silone
Serieus, Narcis?

Ik ga een online sokkentoko beginnen geloof ik. Ben nu bezig met deze:
https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7364&cid=7

Narcis
Ja, Silone, serieus!

Ik neem aan dat je het over de prijs hebt? Ja, mijn schoonzusje gebruikt ze in bed en voor de wintersport en ik heb dat er voor betaald. Ondanks dat ik prijsbewust ben vond ik dat niet zo duur, is toch handwerk en goede wol is prijzig (heb ik mij laten vertellen, zelf geen flauw benul). Ik heb ook niet ver gezocht moet ik zeggen. Diegene die ze verkoopt hanteert deze prijzen altijd al, ook op markten.
Beeldschoon die sokken die jij aan het breien bent, zien er ingewikkelder uit dan het paar dat ik kado deed!

Silone
nou ja

Als je manuren meetelt is het inderdaad nog goedkoop, maar als je zoals ik prima sokken kunt breien tijdens netflixbingen, dan is het best een leuke prijs. Inkoop mooi (verloop)garen is zo'n 4 euro, effen kleuren nog geen 3,5.

Alkes
Silone

Die sokken zijn echt gaaf! Ik zou ze zo kopen voor 15 euro. Dus mocht je een online toko beginnen laat het ons weten (ook geïnteresseerd in truien, vesten en sjaals 😊

Lena
Bedankt!

Allemaal heel erg bedankt voor het meedenken.

Uiteindelijk heb ik Masser Brock op mijn verlanglijstje gezet (misschien niet een "mooi" boek, maar het leek me wel leuk) en nog een ander boek (De zeven zussen), wat ik al zoekend tegenkwam en dat me ook aansprak.

Vogel, reuze bedankt dus voor de tip! Ik vond je andere tips (Greenbook en dat Passion journal book) ook erg leuk, maar heb ze toch maar niet erop gezet. Wil mijn to do lijstjes kunnen opvouwen in mijn broekzak of zo ;-) en heb diverse notitieboekjes. Wil eerst maar eens kijken of ik de gelezen boeken daarin ga bijhouden.

En iedereen succes met de gebreide sokken :-).

Phryne Fisher
Breien

Echt knap als je dat kunt, die sokken! Ik kan na drie jaar alleen nog maar sjaals breien, maar ik heb er net een af waar ik veel complimenten over krijg. Hij was niet eens moeilijk, gewoon gerstekorrelsteek, maar wel mooie koraalrode wol. À 8 euro per bolletje en er zitten er 6 in, plus ongeveer 30 (?) uur, zou hij eigenlijk 1000 euro moeten kosten bij verkoop. Lijkt me geen rendabele webshop, of je moet het echt als hobby zien, tegen kostprijs.

Vogel
Ha

Veel plezier er mee!

Pooh Bear
De zeven zussen

Is een goed idee zijn hele mooie boeken. Is een serie van 7 boeken. Ik zit te wachten tot deel 5 uitkomt.

Pagina's