Home » Forum » Kerstvraag mascarpone en ricotta

Kerstvraag: Mascarpone en ricotta

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ava
Kerstvraag: Mascarpone en ricotta

Zoon en ik zijn bezig aan een taart. Gisteren gebakken en vandaag maken wij de taart af met creme, cacao, vruchten en chocolade.

Onze vraag gaat over de creme. Dat moet volgens het recept door 500 gram mascarpone en slagroom (met iets van chocolade) te kloppen tot een gladde creme.

Alleen, er was nog maar één pak mascarpone van 250 gram in de winkel en heb ik er een pak ricotta bij gekocht. Kan ik deze bij elkaar mixen? Of is het beter ze apart te bereiden en één deel als laag tussen de (in twee lagen gedeelde) cake en de ander erop en eromheen?

Het gaat hierbij om een koude bereiding en dat kan met beide, zoveel weet ik wel.

skik
Mengen

Mascarpone is zoet, ricotta niet. Zou het dus mengen om niet teveel verschil tussen de lagen te krijgen.

skik

Temet
oeps

Ik zou ze inderdaad beslist mengen. Maar je hebt wel twee heel verschillende soorten kaas meegenomen: de ene licht zoetig van smaak en - vooral - behoorlijk vet, de andere juist heel mager (en inderdaad niet zoet). Achteraf gezien had je denk ik beter een bakje gewone roomkaas of een extra bekertje slagroom kunnen kopen ipv die ricotta.

Aan de andere kant, misschien heb je nu juist een extra speciale en wat minder zware taart gekregen (want ik neem aan dat nu ik dit tik, de taart al klaar en misschien zelfs wel al op is).

Hoe is het bevallen?

Groeten,

Temet

Ava
Klaar!

Zoon wilde niet wachten en is naar de andere super gegaan voor een extra bakje mascarpone. Hadden we nu maar wel even geduld gehad.

Lekkere taart maar wel heel zoet en zwaar. Pfff, achteraf misschien beter kunnen mengen als ik jullie lees. Creme tussen de lagen en rondom, met zeef wat cacao gestrooid, stukken (schotsen) choclade op de top met frambozen en blauwe bessen. En dan met een zeef wat poedersuiker. Ziet er indrukwekkend uit maar na een stuk, ben je volledig voldaan *burp*. Ongeveer 3/4 over. Ik zie ons dat morgen niet wegwerken. 🙈

Dees
Tip

Wij hebben altijd super lieve buren die dat extra stukje taart wel willen wegwerken....

Temet
Ava

Ik zou als ik jou was een deel invriezen. Ik vermoed dat dat prima kan, alleen zullen de frambozen (en vermoedelijk ook de bessen) na ontdooien waarschijnlijk wel slap worden en dat ziet er minder mooi uit. Aan de smaak doet het verder niet af. Heb je ergens in een miezerig weekend in februari nog iets lekkers bij de thee om de stemming te verhogen :-)

Groeten,

Temet

Lilian1
Dees

Dat heb ik altijd met collegas, die ontfermen zich altijd graag over baksels,haha.
Of de pubervrienden. Ook zo op.