Home » Forum » Keukendraadje

keukendraadje

32 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mari39
keukendraadje

Wij willen een nieuwe keuken. Een aantal maanden geleden liep er al een draadje over een nieuwe keukens, met goede tips. Iemand merkte in dat draadje op dat luxaflex niet handig zijn in de keuken. Wij hebben ze nu hangen, houten luxaflex. Ik vind het heel mooi, maar inderdaad niet handig. Snel vet en moeilijk schoon te maken.
Vraag is wat dan wel? Ons keukenraam is groot: 1,80 hoog en 2 meter breed. En aan de voorkant, dus er moet wel wat hangen. Geen plakfolie in ieder geval. Wat zouden jullie er hangen?

Als ik google op keukens, blijft mijn oog altijd hangen op op maat gemaakte keukens. Er staat alleen nooit een prijs bij (logisch). Zijn deze keukens veel duurder dan een keuken van bijv. bruijnzeel of grando of zo? En zouden ze echt veel beter/duurzamer zijn?

Emine
Keukenraam

Over het keukenraam, ik vind het verschrikkelijk als daar 'iets' moet hangen. Gordijnen dat schiet niet op, luxaflex ook niet. Ik zou gaan voor een goedkoop rolgordijn van de Ikea oid. Dat koop je voor een paar tientjes, kun je oprollen als het anders in de weg zit, omlaag doen als je even niet gezien wilt worden en makkelijk vervangen als het te vies wordt.

Annet
Keukenraam

Wij hebben een groot keukenraam langs het aanrecht lopen.
Nadeel was dat over een groot stuk geen keukenkastjes kunnen.
Voordeel is dat ik naar buiten kan kijken tijdens het koken.
Er was ooit een vensterbank. Die is nu deel geworden van het aanrechtblad. Wij hebben een terrazzo aanrecht dat gestort is. Dat is nu extra diep tot aan het raam. Daar is ook plek om iets neer te zetten zonder dat het 'echt' plek inneemt op het aanrecht.
Ons aanrechtblad was erg duur, de rest was van een goedkope leverancier van kastjes e.d. Apparatuur is ook gewoon. We hadden wel de vrijheid om onze eigen inrichting te bepalen, de keukenboer rekende vervolgens uit wat het zou kosten. Het aanrecht hebben we rechtstreeks geregeld. Maar een goedkopere oplossing kan ook via de keukenboer.

Barvaux
Emine

Het probleem met een rolgordijn is (vind ik) dat je alleen maar open of dicht hebt. Met andere woorden, je hebt inkijk of je hebt het niet. Lamellen of jaloezieën kun je zo zetten dat er wel licht binnen valt maar geen inkijk.

Het klopt dat je die laatste niet goed kan schoonmaken, wij hebben dus wel gekozen voor een rolgordijn en het onderste stuk statische folie. Zo hebben we geen inkijk maar wel licht ;)

Annet
Oja, de luxaflex

Die hing hier al toen we hier kwamen wonen. En hangt er nog steeds.
Die wordt alleen gebruikt als het heel warm weer is.
We hebben geen inkijk in de keuken (zijkant huis). En een opgetrokken luxaflex wordt niet vies.
Als ik nu iets zou moeten kiezen, zou ik wel iets willen waar je doorheen kan kijken. Tenzij je het alleen gebruikt als het buiten donker is.

mari39
ons raam

Beslaat een hele wand en begint laag. We kunnen daar dus geen keukenkastjes of zo plaatsen. En zit ook nog eens aan straatzijde, dus veel inkijk, in de hele kamer. En daar hou ik niet zo van, dus vandaar dat er iets moet hangen, van mij dan.

Annet
Je kunt ook het raam inkijk-proof maken

Speciaal folie erop dus. Tegen inkijk en misschien ook tegen de zon.
Dan hoef je niets op te hangen en heb je zelf vrij uitzicht.
Bij ons beslaat het raam ook bijna een hele wand, de koelkastcombi past er nog net naast.
Als het heel breed is, kun je er voor kiezen om een combinatie voor het raam te plaatsen, aan de zijkant. Dan houd je genoeg raam over om naar buiten te kijken.

Elinde
In bad

Heb je een bad? Je kunt luxaflex schoon krijgen door ze in een bad te leggen.

Barvaux
Annet

Ze wilde dus juist geen plakfolie ;)

Limonade
Luxaflex

Wij zijn hier begonnen met houten luxaflex, maar die waren we al snel zat. Daarna een hele tijd zo'n semi-transparant rolgordijn van IKEA gehad... (ENJE?) en nu een gewoon rolgordijn. We wonen in het centrum van een stad, en onze keuken is direct aan de stoep. Dus veel inkijk. Gelukkig niet recht op mijn aanrecht ;) Plakfolie zie je hier ook wel veel, maar dat vinden mijn katten niet zo gezellig.

Op dit moment zijn we zelf ook aan het kijken naar een nieuwe keuken. We hebben nu strak wit hoogglans, maar gaan (vast) naar iets heel anders. Ons huis (oplevering over 'n klein jaar) is een enorme loftachtige woning, echt een blanco canvas. We zijn nu aan het nadenken over de locatie van de aansluitingen en dus ook over hoe en waar de keuken komt. En over een paar maanden komt de invulling van de keuken aan bod. Ik lees dus even mee.

wil40
In between gordijnen.

Ik zou, denk ik, kiezen voor in between gordijnen in passende tinten bij de keuken. Geen inkijk, wel daglicht. Altijd schoon en fris, eenvoudig in de wasmachine wassen en weer nat ophangen. Lijkt me de makkelijkste oplossing en nog gezellig ook.

Tijgeroog
Inkijk en uitkijk

Ik zal wel vreemd zijn, maar ik vind het grote nadeel van geen inkijk dat je zelf ook geen uitkijk hebt. En ik vind het juist zo leuk om naar buiten te kunnen kijken. Dus ik neem de inkijk maar voor lief, in de praktijk staat er toch nooit iemand met z'n neus tegen het raam gedrukt om te kijken wat er bij ons binnen gebeurt, dus zo spannend zal het wel niet zijn. :-)

Barvaux
Tijgeroog

Klopt maar wij kijken ook over de plakfolie heen, die zit tot op 1,50 ofzo. De inkijk is dan al een stuk minder, je kunt van buitenaf niet op het aanrecht kijken bijv.

Als ik langs huizen loop met veel inkijk, soms zelfs met ramen tot op de grond in de keuken vind ik dat echt superlelijk moet ik zeggen.

Tijgeroog
En bedankt ;-)

Wij hebben ramen in de keuken tot aan de grond... Zou ik zelf overigens niet voor gekozen hebben, omdat het je keukenindeling minder flexibel maakt, maarja, zo is het huis gebouwd. Er zijn huizen met plakplastic, wij hebben vouwgordijnen gehad (overgenomen van de vorige bewoner), maar die zijn na een strijkongelukje verdwenen en eigenlijk vind ik het heerlijk zonder die gordijnen. Veel licht naar binnen, goed zicht op de buiten spelende kinderen. En als er plastic tot 1m50 zou zitten zie ik zelf niet veel meer, alleen maar als ik vlak voor het raam goed rechtop sta.

Barvaux
Tijgeroog

Ik ben 180 dus ik kijk er wel over heen ;) als je veel korter bent kun je het natuurlijk ook lager doen. Wij hebben de gootsteen voor het keukenraam.

Ik vind het er bij veel mensen rommelig uitzien, soms kijk je gewoon naar de vuilnisbak etc. Ik vind het geen goed idee van de ontwerper tenzij het wellicht om een groot vrijstaand huis gaat waar geen stoepje vlak voor de voortuin loopt.

Temet
Barvaux, Tijgeroog

Soms zit de deur in zo'n glasgevel en dat is lastig, maar als dat niet het geval is dan kan een geveltuintje ook al helpen tegen de inkijk. Net even meer afstand. En je kan er natuurlijk ook nog hoge planten in zetten.

Groeten,

Temet

Tijgeroog
Ach

Er staan bij ons inderdaad vuilnisbakken voor het raam. Wel enigszins mooie vuilnisbakken, maar toch. En dat zij dan maar zo. We moeten die bakken toch ergens kwijt, en door de indeling van de keuken is dit de enige geschikte plek. Bovendien heeft iedereen vuilnisbakken, dus ik denk dat de buren er niet zo van zullen schrikken. :-)

Ilva
Gedeelte plakfolie

Bij een vriendin van mij zit er een band van plakfolie over het raam. Je kijkt dus niet heel makkelijk naar binnen maar het kan wel. En als je in de keuken staat kijk je over de plakfolie heen.

carootje
duo-rolgordijn

vind ik persoonlijk erg mooi, je bepaalt zelf hoeveel licht/inkijk, kan per keer wisselen. Veel variatie mogelijk.

Lijkt me ideaal in dit geval.

mari39
duo rolgordijn

kende ik nog niet. Lijkt me we wat, maar ook dat is moeilijk te reinigen. Althans volgens de voorschriften. Ik heb het idee dat het niet in de wasmachine mag/kan.

Meisje Klein
ach

Smaken verschillen.. ik vind plakfolie weer heel erg Gamma. Maar ja, wat dan wel? Wij hebben metalen brede luxaflex, die maak ik eens per jaar schoon. Is wel een klus (ben er een ochtend mee zoet), maar heb niet veel beters gezien. Voordeel is idd dat je je lichtinval kunt regelen.

Ik vind inkijk bij anderen juist leuk. Zie je hoe anderen hun huis hebben ingericht. Alleen hoef ik zelf geen inkijk ;-)

Barvaux
meisje klein

Je kunt die 'plakfolie' ook zelf ontwerpen met letters etc erop, dat is geen gamma ;)

Meisje Klein
oh

OK dat zal best. Wat ik hier in de omgeving zie is vooral Gamma ;-)

Maar ik snap het wel als je huis pal aan de straat grenst en je geen voortuin hebt, zo'n bejaarde halve vitrage voor je ramen is ook niet echt mooi he? Stom dat er geen betere alternatieven zijn.. ik zeg: gat in de markt!

Pedro
rolgordijn

Wij hebben dit jaar ook een nieuwe keuken gekocht. Nog niet alle puntjes staan op de i. Zo ook de gordijnen voor onze toch wel forse ramen. En ook aan de voorkant van het huis. Wij denken eraan om voor een rolgordijn te gaan. Goedkoop, goed, en gemakkelijk.

Hangt natuurlijk van je eigen voorkeuren af, maar het gordijn hoeft pas dicht als het buiten donker wordt en het licht binnen aan moet. Licht van buiten is dan niet relevant meer en dan heb ik ook geen behoefte meer aan naar buiten kunnen kijken.

De gehele keuken ontwerpen, uitkiezen en plaatsen was een behoorlijke klus, maar ik raad je wel aan hier de nodige tijd voor te nemen. Vertrouw niet blind op de verkoper, maar maak voor alle facetten zelf bewuste keuzes. Keukenapparatuur is daar een goed voorbeeld va. Vaak zie je dat er gewoon gekozen wordt voor wat de keukenboer levert, maar mijn ervaring is, dat het loont om zelf iets uit te zoeken. Dan heb je echt wat je wilt en vaak nog voor een net zo goede prijs ook.

Misschien heb je hier nog wat aan: http://manniel.infoteur.nl/specials/keuken-apparatuur.html. Onderaan staan nog wat links naar info over diverse keuken apparaten.

Evanlyn
gewoon vitrage

Niet te duur, kan in de was. Tenzij je fornuis pal onder het raam staat natuurlijk. Het mooie van vitrage vind ik altijd dat jij wel wat ziet maar geen inkijk hebt. En een wasbaar overgordijn voor als et licht aan is binnen.

Barvaux
Pedro

Ik vind het toch niet prettig als het nog licht is als ik sta te kopen en de lamp bij de afzuiger gaat aan. Je staat dan toch wel erg te kijk vanaf buiten ;)

Pedro
inkijk

Ik begrijp het. Zelf doe ik in zo'n situatie al gauw de gordijnen dicht. Maar dat is ook persoonlijk en afhankelijk van je situatie. De plek van onze kookplaat is wat minder zichtbaar, vanwege de locatie van de ramen.

Christel
duo rolgordijn

Hallo Mari, Je kunt een duo rolgordijn inderdaad niet wassen. De stof bevat net als gewone rolgordijnen stijfsel om het stabiel te maken. Dit stijfsel is op waterbasis en lost op als de stof in contact komt met water. Er zijn echter verschillende stoffen waarvan de één wat gemakkelijker is dan de ander. Dat ligt aan de manier waarop de stof is geweven en in hoeverre deze door middel van stijfsel stabiel is gemaakt. Wij hebben de vraag ook al eens gekregen en enkele van onze lezers gaven ons deze pagina door waar ze uitleggen hoe je het best een stof kunt schoonmaken en onderhouden.

Johanna
op maat gemaakte keuken

Wij hebben een op maat gemaakte keuken omdat wij wensen hadden die de gewone keukenboer niet kon leveren, 20 jaar geleden. Zo wilden wij de vaatwasser op hoogte, nu heel normaal, toen niet. Ik wilde mijn oven beslist niet onder mijn kookplaat, maar op ooghoogte, nu heel normaal, toen niet. Ik wilde ook een elektrische kookplaat, 90 cm breed zonder knoppen, alleen tiptoetsen. Daaronder wilde ik brede lades. Allemaal dingen die de standaard keukenboer toen niet had. Bovendien paste de standaard keuken niet in mijn keuken; ik hield 17 cm over. De keukenleveranciers wilden dat allemaal oplossen door een loze plaat te plaatsen. Mijn keukenleverancier heeft daar een uittrekbare kast in gemaakt, ideaal voor de kruidenpotjes en zo. Na 20 jaar ziet de keuken er prima uit, ietwat gedateerd, ja, dat wel.

Juline
Johanna

Wat was de reden om de oven op ooghoogte te willen? Bedoel je daarmee echt op ongeveer 1.70m? Mijn schoonmoeder heeft dat ook en ik vind het elke keer eng. Ik zie dan voor me dat ik een overvolle lasagneschotel daar uit probeer te krijgen zonder de gloeiendhete massa eruit drupt.

Pirata
Ook niet fijn

Ik wilde de oven juist laag. Vrienden hebben 'm hoog, ik kan er nauwelijks bij (en ik kook daar regelmatig).
Maar ik denk dat een oven meestal halfhoog wordt geplaatst als ie niet laag zit?
Oven onder de kookplaat vind ik handig. Ik kan de hete schaal of bakplaat dan zó op de kookplaat zetten (vanwege de hitte een goede plek).

Pagina's