Home » Forum » Keukenrenovatie amsterdam tips

keukenrenovatie (Amsterdam), tips?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

29 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Temet
keukenrenovatie (Amsterdam), tips?

De keuken die 11 jaar geleden in onze toen net opgeleverde woning was geplaatst, ziet er al geruime tijd niet meer uit. De kwaliteit was minder dan ons was voorgespiegeld (het bedrijf in kwestie bestaat niet meer en dat verbaast me niks :-) ). Nu is het binnenwerk van de kastjes nog goed, en ook over de indeling ben ik tevreden, dus wat mij betreft hoeft er geen hele nieuwe keuken te komen en volstaat het de deurtjes, wat zijpanelen en een deel van inbouwapparatuur te vervangen. En mogelijk het werkblad.

Keukenrenovatie dus. Heeft iemand een tip voor een betrouwbaar bedrijf in/rond Amsterdam? Als ik google op "keukenrenovatie" zie ik een aantal bedrijven die dan mooie recensies op de website hebben staan en over wie in andere hoekjes van het internet dan weer door mensen wordt geklaagd. Tips zijn zeer welkom, natuurlijk tips voor een goed bedrijf, maar ook tips over hoe een betrouwbaar bedrijf uit te zoeken en op basis van informatie op het internet het kaf enigszins van het koren te scheiden. En tips voor valkuilen waar we vooral niet in moeten trappen. Bij voorbaat dank!

Groeten,

Temet

Poms
Tip

Ben ik weer met mn Amsterdamse tip :-)

Na flink wat verbouwen, lekkages, en andere ellende aan ons Amsterdamse oude huis heb ik een breed scala aan aannemers/loodgieters/schilders/stucadoors/etc voorbij zien trekken. Ze hebben vrijwel allemaal iets gemeen en dat is dat ze hun afspraken beroerd nakomen (ik heb ontelbare keren voor niks zitten wachten) en bij slecht werk altijd een collega de schuld geven.

Inmiddels doe ik alleen nog zaken met CK Kluscompany. Voor ons eigen huis, maar ook voor de vve. (Onlangs het hele pand voor en achter opgeknapt en geschilderd)

De communicatie is prettig, er wordt goed werk afgeleverd en meegedacht. Ze zijn wel druk dus soms duurt het wat langer maar er wordt wel goed over gecommuniceerd. Dat is al een verademing.

Ze hebben een goeie website!

Temet
dank!

Dank je wel Poms, ik ga zeker even naar de site kijken.

Ik moet echt dringend aan de slag met deze klus en heb er zo vreselijk geen zin in. Al dat uitzoekwerk - jakkes. En dan vervolgens in de slag met al die linkmiechels die je van alles verkopen waarvan je dan achteraf moet hopen dat het bevalt.

Mijn humeur is ook niet verbeterd toen ik gisteren eens wat rondkeek op internet naar kookplaten en ontdekte dat bij veel standaard gaskookplaten de grote pit achteraan zit, en zelfs als die vooraan zit (waar ik hem hebben wil), dan zit de sudderpit ernaast, in plaats van achteraan (waar ik hem hebben wil). Waar slaat dat op? Maar dit terzijde.

Groeten,

Temet

Ginny Twijfelvuur
Twee losse kookplaten Temet

Is dat wellicht een optie.
En anders inductie? Met een vlak blad komt het minder nauw qua ruimtebeslag van de pannen.

Ik zou eigenlijk echt nooit meer gas willen. Maar dat was je vraag niet :-)

Temet
Twijfelvuur

Wat is jouw nick toepasselijk in het licht van een discussie over de beste kookplaat :-)

Ik heb geen ervaring met inductie. Moet ik me ook nog over inlezen. Ik weet wel dat ik liever op gas kook dan electrisch (dat laatste ken ik met name uit vakantiehuisjes en daar raak ik altijd tamelijk gefrustreerd van), maar tegenwoordig is de keuze eerder gas, keramisch of inductie.

Ik heb meermalen ervaren dat nieuwigheden waarvan anderen hoog opgeven voor mij in de praktijk helemaal niet bevallen. Dat versterkt mijn neiging om het maar te houden bij wat ik wel ken. Maar ik ga me er toch maar eens serieus in verdiepen.

Hoera, nog meer huiswerk :-(

Groeten,

Temet

IngridT
Temet

Inductie is echt net gas. Niet te vergelijken met elektrisch. Als je op of afschakelt reageert t net zo snel als gas. Echt waar. En t kan ook heeel laag. Sudderstand. 2 extra voordelen: schoonmaken is heerlijk, en topvermogen is waanzinnig. Een pan water kookt minstens 2 keer zo snel als op gas, en je boter of olie is zo snel heet....als je even wegloopt gaat in no time je rookmelder af...,

Ginny Twijfelvuur
Voordelen

Voor mij dan:

Heel snel. Met de powerstand krijg je alles (wat niet te dik en gevuld is) echt binnen no time aan de kook. En voor de gevulde soepen etc. zijn de gewone standen ook ruim toereikend. Koken gaat veel sneller dan op gas.

Makkelijker schoon te maken, want vlak en van glas.

Extra werkoppervlak want de warmte is heel plaatselijk. Dit maakt ook dat je best een kleinere pan op een grotere “pit” kunt gebruiken.

Al met al ben ik minder tijd kwijt en wendbaarder. Ik heb zelfs 1 pit waar twee pannen tegelijk kunnen. Nou kom daar maar eens om bij gas.

Enige nadeel: je moet de powerstand niet gebruiken als dikke gevulde pastasaus aan de kook wil brengen en geen deksel op de pan hebt.
En heel kleine pannetjes en pannen van aluminium kun je aan de oudijzer boer meegeven. Die herkent de kookplaat niet.

En nee, ik twijfel niet ;-)

Mijn schoonmoeder had overigens twee losse kookplaten op gas, met elk twee pitten. Iets uit elkaar geplaatst zodat ze ook grotere pannen kwijt kon.
Ieder zijn eigen oplossing.

Ginny Twijfelvuur
Oh dat ja

Wat Ingrid zegt.

En nog wat handige foefjes als een sudderstand en een aan de kook houdt stand.

Lente
Kijk eens bij coolblue

Hier ook heel blij met inductie. Keramisch vond ik niets. Heb ik er ooit weer uitgegooid en weer gas genomen. In volgende huis wel inductie. Perfect!

Op Coolblue vind je goede uitleg over de verschillen. En hoe je weet of je meterkast wel voldoende stroom biedt.

Flavia
Gas

Ik wilde perse gas en toch heb ik nu inductie en ook ik wil niet meer terug naar gas.
Ik sluit me helemaal aan bij de bovenstaande beschrijvingen.

Ginny Twijfelvuur
Overtreffende trap

Koken op inductie is ook veel veiliger dan koken op gas.

Antidroogkook beveiliging, geen risico meer op een “ vergeten om het gas uit te draaien” en geen open vuur meer.

Flavia
ok, 1 nadeel

vooral in combinatie met een kitten.......

Er zit ook een kinderslot op mijn inductie plaat. En de kitten weet die regelmatig aan te zetten. Heb je dan dringend behoefte aan een kop thee, dan doet dat ding het niet.
Alleen er brand geen lampje of zo om aan te geven dat het kinderslot er op zit.

Temet
dank

Ik ga me na al deze positieve berichten eens serieus verdiepen in inductie. Ik heb geen kitten, dat scheelt :-)

Groeten,

Temet

wil40
En inbranden?

Ik vind het ook mooi strak, op inductie koken. Ik kook op gas en dat bevalt nog prima. Maar wie weet in de toekomst.
Is zo'n gladde plaat mooi schoon en glad te houden? Ik zie vaak bij mensen van die ingebrandde richeltjes. Of is dat dan geen inductie?

wil40
Renoveren vs nieuwe keuken.

Als alleen de binnenkastjes blijven staan en de rest moet, op maat, aangevuld worden vraag ik me af wat uiteindelijk goedkoper is. Beetje googlen op opruiming en showroom keukens lijkt mij goedkoper uitvallen uiteindelijk.
Ook het plaatsen van de nieuwe keuken is misschien goedkoper dan de arbeidsuren van een renovatie.

Marinade
Wat Wil zegt

... is denk ik de moeite waard om te onderzoeken. Maatwerk is altijd duurder. Dat weegt denk ik niet op tegen het laten staan van een keukenframe van een kwalitatief niet echt supergoede keuken en de rest nieuw. Goed dat je inductie nu overweegt 😀. In mijn nieuwbouwhuis geen gasaansluiting, dus ik moest er ook aan geloven 3 jaar geleden. Geen minuut meer terugverlangd naar mijn Smeg-kookplaat. De snelheid idd en het supereasy schoonmaken.

Flavia
Standaard maten

De inbouw apparatuur gaat uit van standaard maten.
Er wordt maar heel weinig echt op maat gemaakt. Dat zijn vooral de passtukken en die zijn het werk ook niet.
Het echte werk zit in het verleggen van leidingen, en tegelen
Als je niets wilt veranderen aan de indeling valt renoveren wel mee.

Dorry1
Temet het kan nog

Dit is het moment om over te stappen op je geliefde fornuis. Dat kan op electra en de allernieuwste versies hebben zelfs een app waarmee je het fornuis vanaf een afstand kunt bedienen. De nieuwe versies hoeven ook niet altijd aan te staan, kan gewoon aan en uitgeschakeld worden. En er zit ook een inductionhob mogelijkheid bij op de plek van de warmhoudplaat. Ik zie mogelijkheden!

Marinade
Haha

... ik dacht al, waar blijft de Britse variant 😀😀😀

Bo
mijn wens

Zou zo'n inductieplaat met ingebouwde afzuiger zijn. Lijkt me fantastisch! Maar helaas is mijn keuken nog niet aan vervanging toe.

Ook 11 jaar oud in destijds nieuwbouwhuis maar alles werkt nog perfect en ziet er nog goed uit. Kennelijk betaalt kwaliteit zich dan uit op de lange termijn (hoewel ik juist dolgraag een nieuwe keuken zou uitzoeken - tip voor jou, kies voor een beter merk dat langer meegaat).

Ik denk overigens ook dat renovatie niet perse goedkoper is. En wat als kastjes over 5 jaar alsnog uit elkaar vallen?

Ginny Twijfelvuur
Ach

Bij mijn budgetkeuken (wel Duitse stijl) waren na 20 jaar alleen de deurtjes versleten (folie begon los te laten) en mijn geliefde werkblad voorzien van wat slijtplekken.

Die kastjes lijden meestal niet veel dus ik schat in dat de kans vrij groot is dat die er over 5 jaar ook nog wel oké bijhangen als ze de eerste 10 jaar goed overleefd hebben.

Temet
hier ook

Dat is precies wat hier aan de hand is: de folie ziet er niet meer uit. Aan het binnenwerk mankeert niks. De laden lopen ook nog allemaal prima. Dus van mij mag dat in principe blijven staan, maar de fronten moeten echt wel vervangen worden en hetzelfde geldt voor een deel van de apparatuur.

Groeten,

Temet

Lente
Wil40

De ingebrande richeltjes horen niet bij inductie
De plaat wordt namelijk niet warm
Bij keramisch gebeurt dat wel

Veer
Inductie!

Wil nooit meer anders!

Max
Ook blij

met inductie.
Maar wokken is natuurlijk wel minder optimaal.

Verder zou ik het erg zonde vinden om de hele keuken te vervangen als de helft nog goed is.
Hier (Ikea) beginnen de fronten ook wel flink na te laten. Van binnen is alles helemaal prima dus tzt hoop ik ook alleen deuren te vervangen.
Werkblad vind ik nog ok, van hout en ik onderhoud het niet goed genoeg maar hup wat schuren, olie en het ziet weer prachtig uit.

wil40
Lente.

Bedankt voor je uitleg!

Merel
zelf gedaan

Nu ben ik echt geen super 'handigerd', maar ik had geen geld om het te laten doen.
Mijn best dure oven (was wel van ikea) met allerlei toeters en bellen (die ik nooit gebruikt had) was stuk en het was te oud om te repareren. Ik ben gaan zoeken op de Ikea site en heb er de goedkoopste voor teruggekocht. Deze kostte 119,- maar toen ik bij Ikea zelf was, bleek hij in de aanbieding te zijn, dus voor 70,- had ik een prima oven, hij doet exact wat ik wil. Ik kan er mijn lasagna en moussaka en andere ovenschotels in maken en de pizza's bakken, verder doe ik niets bijzonders ermee. (had me eerder 700,- bespaard als ik toen niet de dure oven met pyrolyse had gekocht (nooit gebruikt)
Die oven heb ik zelf teruggeplaatst, had ik nog nooit gedaan, maar al googlend zag ik dat het 4 schroefjes aan de voorkant waren, ding eruit trekken (samen met sterke zoon) en toen kwam er een snoer met kroonsteentje tevoorschijn (stroom eraf en nieuwe snoer er weer aan vast gezet en de nieuwe oven weer terug in het gat, was dezelfde maat, dus ging precies) En dit kan je allemaal vooraf opmeten.

De kastdeurtjes heb ik (nog) niet vervangen, maar ik zag dat de deurtjes van ikea prima passen op mijn (niet ikea) keuken, dus dat is gewoon scharnieren erop en afhangen.
Ik ga niet zeggen dat je het nu zelf moet doen, maar een klusjes man kan snel klaar zijn als je de juiste spullen kiest (direct passende deurtjes en scharnieren enzo)

Martje
Schilderen

Onze buren hebben het folie eraf gehaald en de deurtjes geschilderd.
Hier moet je natuurlijk wel zin in hebben.
Ik vind het er prima uitzien.

Wij hebben wel de hele keuken vervangen, omdat we ook de indeling wilden veranderen.

Bo
folie

Precies, nooit een keuken met foliedeurtjes kiezen. Dat is altijd de zwakste plek en zie je ook hier weer. Kies altijd voor lak, dat kan ook in matte lak. Lak is duurder dan folie (zie ook hier: je krijgt waar je voor betaalt) maar het prijsverschil is de laatste jaren kleiner geworden.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.