Home » Forum » Klachtenregen over ongeldige abonnementen kortingssites

Klachtenregen over ongeldige abonnementen kortingssites

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

1 bericht / 0 nieuw
Redactie Ouders Online
Klachtenregen over ongeldige abonnementen kortingssites

Beste forumgebruikers,

We ontvingen het onderstaande persbericht van de Consumentenbond, met informatie die mogelijk belangrijk voor jullie kan zijn. Doe er je voordeel mee ;-)

Redactie Ouders Online

Klachtenregen over ongeldige abonnementen kortingssites
2 november 2016

De Consumentenbond wordt overspoeld door klachten over bedrijven die telefonisch een kortingsabonnement aanbieden en vervolgens ten onrechte consumenten een duur abonnement in de maag proberen te splitsen.

In korte tijd zijn er meer dan 2000 klachten binnengekomen over De Beste Korting, WeekendjeGenieten, Crowncard, Kortingscenter, Big Mundo, Megapot, Reisvoordeelvoucher, Nr1cashback/voordeelsite, Happy Numbers/Play Simple, Cadeaucashback-shopping, New match/chance, Fictory/Takerz, Lucky millions, HomeatHoliday, Voordeelinkoop, Spotreis, City Consultant en Voordeligwinkelen.

Deze bedrijven verkopen kortingsabonnementen. Daarmee kunnen consumenten diverse producten en reisjes aanschaffen met korting of meedoen aan winacties. Ze benaderen consumenten telefonisch met het verhaal dat ze vrijblijvend kunnen kennismaken met zo’n abonnement. Echter, als er niet binnen de proeftijd wordt opgezegd, brengt het bedrijf eenmalig een bedrag van circa €100 in rekening. Dit mag niet omdat volgens de wet een telefonische overeenkomst voor een dienst niet geldig is zonder handtekening. Gedupeerde consumenten hoeven dus niet te betalen.

Agressieve praktijken
De betreffende bedrijven beweren dat consumenten wel moeten betalen, omdat het om een eenmalige betaling gaat en een handtekening daarom niet nodig is. Dat is onjuist; in de wet staat niets over de frequentie van betaling. Dit weerhoudt de bedrijven er niet van om met bandopnames van telefoongesprekken consumenten onder druk te zetten, vaak met behulp van agressieve incassopraktijken. De Consumentenbond raadt aan absoluut niet te betalen, ook niet onder protest, omdat consumenten hun geld dan waarschijnlijk nooit meer terugzien.

Klachten zijn te lezen op www.Klachtenkompas.nl, het klachtenforum van de Consumentenbond.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.