Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tessa

Tessa

25-04-2020 om 15:09

Klontjes in mijn pudding

Ik maak graag meringues en van de dooiers maak ik dan vanillepudding. Nu heb ik al 2 verschillende recepten geprobeerd maar ik heb elke keer klontjes er in die ergens doe ik iets fout. Maar wat? Iemand dé tip?
Ik verwarm volle melk tot bijna het kookpunt met een vanillestokje er in. Ik klop de eierdooiers met suiker en maïzena en doe een beetje hete melk erbij. Dat doe ik dan bij de rest van de melk en kook ik nog een halve minuut. Het stokje heb ik uiteraard weer er uit gehaald en ik roer de hele tijd.

Hangkous

Hangkous

25-04-2020 om 15:15

Te heet denk ik

Beetje hete melk om de dooiers alvast wat op te warmen is goed, kan gerust de helft van de melk zijn. Dan terug in de pan, echt koken hoeft niet, tegen de kook aan is genoeg om het ei te laten binden en maïzena is ook zo gaar.
Roer met een garde dan zit er meer beweging in de melk, minder kans op klonten.

Ik ben ook maar een amateurkok, en geef tips die voor mij goed werken.

juf Ank

juf Ank

25-04-2020 om 19:56

maizena

altijd eerst met koud water of melk mengen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.