Home » Forum » Koekenpan zonder anti aanbak

Koekenpan zonder anti aanbak

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mijntje
Koekenpan zonder anti aanbak

Ik ben op zoek naar een nieuwe koekenpan, maar ik wil geen anti aanbaklaag meer. Een pan die je eerst moet inbranden en voorbewerken met olie, daar zie ik tegenop.
Is er niks anders? (een die liefst niet te snel aanbakt, maar dan zonder troep). Mag wat kosten. Voor op gas. Zijn er tips?

Guppie
Vaste pan v pannenkoeken

Pannenkoeken bakken eerder aan als je een koekenpan ook gebruikt voor het opwarmen van andere dingen en bijvoorbeeld het bakken van aardappelen. Als je de pan alleen gebruikt voor pannenkoeken en misschien een eitje en een andere pan voor andere doeleinden, heb je minder snel problemen. Beste met een redelijk dikke bodem.

Chiquita
en pan nooit

in de vaatwasser zetten. Koop een goede pan met dikke bodem en was m altijd met de hand af

Lala
Gietijzer

Een gietijzeren pan? Ik hoor ook goede verhalen over Demeyere pannen.

Caesar
Pannen

Ik snap dat helemaal, dat je geen anti aanbak meer wil. Zeker geen teflon of aanverwanten.

Zelf ben ik een groot fan van dit soort koekenpannen:
https://www.coolblue.nl/product/643536/demeyere-proline-koekenpan-24-cm....

Dik metaal, maar geen gietijzer.
Gietijzer is fijn voor langzaam. Een koekenpan is meestal voor snel.

Naast metalen koekenpannen heb ik ook een keramische koekenpan. Ook anti aanbak, maar niet met zo’n ellendig teflon laagje. Vrij dun, dus dat gaat heel erg snel gas.

Mijntje
dank!

Aha demeyle en/of gewoon keramisch, ik zal eens kijken. Wij hebben overigens geen vaatwasser en willen ook wat anders dan pannenkoeken eten. Ook snelle dingen als gebakken eitjes, tosti's, hamburgers met en zonder vlees.

Biebel
fissler

Ik bak alles in een Fissler RVs pan op gas. Zoiets als deze: https://www.bol.com/nl/serie/fissler-crispy-steelux-comfort/920000004547...

De pan wordt echt heel heet: ik bak, behalve de eerste, mijn pannenkoeken zonder boter. Maar ook biefstuk, gehaktbal en nasi gaan er prima in - al doe ik daar wel olie oid bij. Altijd in de vaatwasser en geen gedoe met olie, insmeren of andere dikke instructies. Of misschien zijn die er wel, maar die negeer ik. Enige nadeel van de pan in de vaatwasser is dat hij nooit zo ultiem schoon is als op het plaatje.

Ava
Ook fissler

Hier ook heel tevree met fissler, al jaren. Zonder aanbaklaag (je hebt er ook mét geloof ik) die gewoon in de afwasmachine gaat. Ik heb óók een ceramische gehad maar die had ik beter niet in de afwasmachine moeten doen. Die is versleten. Daarvan heb ik nooit de behoefte gehad om km te vervangen.

Verder heb ik een chinese wokpan (met een houtensteel) die niet veel onderhoud vergt (af en toe met soda of zout, iid geen schoonmaakmiddel, flink boenen). Die hoort flink geblakerd zijn. In een opwelling (uitverkoop) ooit een crepekoekenpan gekocht van buyer. Deze wordt ook wel eens gebruikt voor biefstuk (pan wordt goed heet) maar deze kan niet in de afwasmachine en moet in de olie.

Mijntje
Dank!

Ik ga me nu ook verdiepen in Fissler. We hebben geen afwasmachine, dus dat is het probleem niet. Fissler of Demeyere, die ga ik even nader bestuderen en daaruit kiezen, Dank!