Home » Forum » Koffievraag voor yta chalne anderen mogen uiteraard ook reageren

Koffievraag voor yta chalne (anderen mogen uiteraard ook reageren)

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Puck2
Koffievraag voor yta chalne (anderen mogen uiteraard ook reageren)

In de herfstvakantie heeft Puckman een paar keer buitenshuis een Macchiato gehad en hij vond het erg lekker. Ik ben wat gaan googelen naar recepten en kom verschillende dingen tegen: eerst melk in een glas, dan koffie er voorzichtig in schenken of eerst koffie en dan opgeschuimde melk er boven op.
Verder zie ik nu door de bomen het bos niet meer: wat is allemaal het verschil tussen een cappucino, een macchiato, een latte, een koffie verkeerd. In mijn ogen is het allemaal koffie met opgeschuimde melk (sorry Yta ik ben geen koffiekenner, wel een theeliefhebber om het een beetje goed te maken).
Wie weet hoe je nu een macchiato maakt, wat de verschillen zijn en wie heeft er nog meer van dat soort simpele koffierecepten. Manlief is er nu ineens helemaal op los gegaan en wil verder experimenteren.

Bastet
Volgens mij....

Volgens mij is een macchiato voller en sterker dan cappucino.Koffie verkeerd is koffie met extra veel melk,maar niet opgeschuimd.Latte is koffie met melk.Maar correct me if I'm wrong.....
Groetjes,Bastet

Terpi
Hihi

Volgens mij is een latte gewoon een mooi woord voor een koffie verkeerd... koffie met veel (warme, opgeschuimde als je wil) melk. Macchiato onderscheidt zich doordat het gemaakt wordt van warme opgeschuimde melk met daarin een enkele of een dubbele espresso. Sterkere koffiesmaak dus, bij evenveel melk.
Groet Terpi (met veel zin in macchiato dubbel espresso nu)

Yta Chalne
(latte) macchiato

Je hebt de latte macchiato, dat is de veel mel weinig koffie variant, en de 'echte' macchiato, dat is een espresso met een wolkje melk (warm of koud, mag allebei).
Voor allebei heb je uiteraard wel een espressomachine nodig, met senseo of snelfilter gaat het niet lukken.

wendelien
De ene cappucino (ot)

is de andere niet, heb ik onlangs weer gemerkt. We waren pas in een Franse bar en daar stond een prachtig espressogevaarte achter de toog. Bovendien hingen er overal Illy-stickers, dus ik dacht veilig een cappucino te kunnen bestellen. Bleek ik er weer ingetuind: spoedig werd er een espresso met een heel grote dot zoete slagroom gebracht....

Yta Chalne
Ach ja

Ja, Italie is een groot land, ook daarbinnen zijn nog een hoop verschillen. Een espresso in Palermo smaakt weer anders dan in Milaan. In heel Noord-Frankrijk krijg je die enge slagroomdrank inderdaad, in Nederland is er meestal nauwelijks verschil tussen cappuccino en café-au-lait (allebei belachelijk veel melk), officieel 'hoort' er geen cacao op de cappuccino (en zeker geen kaneelsuiker e.d.), kortom, niets geeft zoveel stof tot praten als Italiaanse koffiedranken :-) In praktijk moet je het vooral zo doen als je het lekker vindt natuurlijk (behalve dan als je senseo lekker vindt, dat heb ik echt liever niet *grijns*)(Let op de grijns!)
Ook over de vraag welke melk je dan hoort te gebruiken (dat bepaalt ook voor een deel de smaak!) is er veel discussie; het beste is houdbare volle melk. Maar er zijn ook mensen die dat niet lekker vinden, of principieel te vet.

juno
Green tea latte

Green tea latte, heb je dat wel eens geprobeerd? Heerlijk!
Of mochachino? Bij Starbucks kun je ze proberen!

Puck2
Ieuw, juno

Is green tea latte wat de naam doet vermoeden: groene thee met opgeklopte melk? Dat is dan ben ik bang niet aan mij besteed. Ben gek op thee, maar wel zwarte thee en daar moet dan verder niets in aan melk, suiker of iets anders. En helaas een Starbucks heb ik niet in de buurt.
Elena, die site die jij noemde had ik ook al gevonden en zo maak ik de latte macchiato ook, maar ik kom dus ook andere sites tegen met andere recepten en andere werkwijze. Vandaar mijn verwarring wat nu precies het verschil was tussen de diverse soorten.
En sorry Yta, toch wat barbaars, ik zet de espresso helaas wel in de Senseo. Niet met de espressohouder maar 2 pads espresso van Lavazza en dan 1 kopje "drab" zetten. Puckman vindt dat bijna net zo smaken als wat hij in de "konditorei's" in de vakantie kreeg. Tja, mag jij uitmaken of het aan de smaak van Puckman ligt of aan de belabberder koffie die hij in de vakantie kreeg (maar die kwam wel uit espressoapparaten)...

mar
Dolce cinnamon latte

Tijdens onze vakantie in Florida en Canada afgelopen april/mei zijn we regelmatig bij Starbucks beland. Mijn favoriet is de Dolce Cinnamon latte. Bij voorkeur de Grande versie :-). Af en toe belandde er ook slagroom op, ipv alleen melkschuim.
Ook de Moccachino was lekker, maar haalde het niet bij bovenstaande.
In de herfstvakantie waren we in Keulen en ontdekte ik Starbucks, zonder Dolce Cinnamon Latte.....

Polly Shearman
Uitleg senseo verslaving

Ik hield veel van koffie, gewoon ordinaire nederlandse koffie. Ik vond melk erin altijd vreselijk goor, dus gewoon zwart. Maar dan vond ik hem vaak net iets te scherp. Dus deed ik er vaak een mespuntje melkpoeder door, of een mini theelepeltje melk.
Koffie uit een automaat vind ik over het algemeen gewoon niet lekker, te scherp, vind het ook niet lekker ruiken.

Dus toen kwam de senseo in mijn leven, zachte koffie waar dus geen piepbeetje melk meer bij hoefde.. ik vond/vind het perfect!

greot, polly

juno
Matcha

Het is niet de groene thee zoals je hem kent met kokend water. Maar de echte groene tea of ook wel matcha, wat ze gebruiken voor tea ceremonies in Japan. Matcha is knal groene poeder, en de latte met schuim ervan is heerlijk! Je kunt het ook zelf maken als je de poeder in huis hebt. Hier is het helemaal in de matcha!

Yta Chalne
Matcha?!

Matcha is als het goed is al een schuimende drank zónder melk, mét melk is wel Heel Erg Amerikaans Fout...;-) De gemiddelde Japanner zal zich omdraaien in z'n graf. Overigens, 't is een dúre thee, onder de 30 euro per ons vind je 'm niet, ben ik bang.

juno
Yta

De foam gaat er boven op. De matcha poeder is duur maar de latte niet., je hebt ook maar heel weinig matcha nodig zo sterk dat het is. Verder kun je heerlijke matcha room soezen maken.

Puck2
Matcha

Juno, waar smaakt die matcha dan naar. Begin nu toch wel benieuwd te worden.

juno
Puck2

Matcha puur smaakt naar gras. Als thee wordt het opgeklopt met een speciale bamboo klopper. (Japanese tea ceremony)Af en toe maak ik het. Lekkerder is als je zoetigheid eraan toevoegt. Matcha is heel gezond, matcha ijs is ook heeeel lekker! Wacht maar af over een paar jaar zul je zien dat nederland ook op de matcha gaat!
Je hebt hier ook Chai Tea Latte, ook heeeel lekker!

Jujube
Brr

Ik vind matcha echt niet lekker. Ik houd niet van Japanse groene thee, vind ik veel te grassig. Doe mij maar chinese groene thee, zoals de lentedauw mao feng.
Chai vind ik erg lekker, vooral in de winter. Ook jongste dochter is er dol op. Chai hoort overigens met melk, dus waarom de toevoeging 'latte'?
Groet,
Jujube

juno
Both

Matcha is ook het lekkerst met zoet toevoeging zoals de latte van starbucks.
Chai kun je als gewone tea drinken en als latte.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.