Home » Forum » Koopflatkoopappartement

Koopflat/koopappartement

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Charlotte
Koopflat/koopappartement

Ik heb even een vraag of koopflats en koopappartementen voor mensen die daar ervaring mee hebben.

Moet je daar altijd serviceskosten betalen? Of gebeurt dat heel vaak?
En zo ja, wat is dan gebruikelijk per maand?

Het gaat niet om een serviceflat. Ik weet dat je daar vaak veel servicekosten moet betalen.
We hebben nog niets concreets op het oog, maar handig om een beetje te weten waar je rekening mee moet houden.

AnneJ
Hier

Servicekosten van aanvankelijk 200,- euro per maand. Daarvan wordt (groot) onderhoud betaald (lift bijvoorbeeld) en schoonmaakdiensten en een beheerder en de kosten van de VVE.

In de crisis is dat na een hoop gezeur gedaald naar 180,- met als gevolg een wisseling van het bestuur en gezeur over de schoonmaak.

Nu weer gezeur over de VVE. Hoop gezeur, onderhoud en schoonmaak kost nou eenmaal geld, maar we leven in een tijd dat er voortdurend gekeken wordt naar vermindering van de kosten.

Olivia
Ik betaal 305 euro per maand

maar dat is inclusief water en verwarming. Verwarming staat geloof ik 75 euro voor.
De hypotheekadviseur kijkt niet naar de VVE kosten. Ze gaan ervan uit dat die gelijk zijn aan de onderhoudskosten voor een even dure woning.

Ik denk dat je al snel aan 150 - 200 euro per maand moet denken. Tenzij er veel zelfwerkzaamheid gevraagd wordt, zoals schoonmaken, onderhoud, etc. Dat gebeurt wel eens in kleine VVE's waar mensen alles samen regelen.

Flavia
Verplicht

Je bent verplicht lid van de VvE.
Een goede VvE zorgt voor een actueel onderhoudsplan en de uitvoering daarvan dat gaat al snel om vele duizenden euro's.
Wij zijn nu bezig met nieuwe kozijnen en dubbel glas aan de achterzijde begroting ongeveer een ton. (Stijgers, bouwkranen etc zijn niet goedkoop)

Verzekering van het pand, schoonmaak van de algemene ruimten, verlichting, onderhoud van de gemeenschappelijke tuin wordt allemaal uit de VvE bijdrage betaald.

Ook een bijdrage voor verwarming kan er bij zitten.
Een andere kosten verhogen is de aanwezigheid van 1 of meerdere liften.

Dat hebben wij niet, wij betalen €130 per maand.

Sawo
Goede vve

Als er geen vve is wordt het zelfs moeilijk om een hypotheek te krijgen. Kisten verschillen sterk maar ook wat je er voor krijgt. Dus even goed opletten.
Vooral liften en onderhoud zijn duur.
Groet
Saar

Dees
Ja

Ik heb in een appartement gewoond, zo'n 15 jaar geleden toen ik het kocht werd gezegd dat de bijdrage ongeveer 100 euro per maand zou zijn, dat werd 130 en binnen een jaar of 4 was het 225 euro, ik zie op Funda dag dat momenteel ook de bijdrage is. Wel inclusief water en voorschot stookkosten. Maar mijn flat stond een jaar leeg en er werd niet gestookt en kreeg geen cent van de 75 euro per maand terug hoor.