Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

toto1

toto1

15-11-2013 om 19:36

Kosten ontruimen huis

Hallo,
Door het overlijden van een familielid, staan wij binnenkort voor een huisontruiming (familielid was alleenstaand)
We zitten te denken om dit door een bedrijf te laten doen, maar hebben geen idee wat zoiets kost. Nu kan je bij die bedrijven vaak wel een offerte laten maken, maar graag willen we van te voren een indicatie hoeveel 'normaal' is. Heeft iemand op dit forum enig idee?
Het gaat om een (niet al te groot) 3 kamer appartement. En er staan geen enorme hoeveelheden spullen in, maar waarschijnlijk moet wel de vloerbedekking verwijderd worden.
heeft iemand zoiets eens aan de hand gehad, en weet waar we (ongeveer) op kunnen rekenen?

Kringloop?

Die ontruimen ook wel huizen, wel even goede afspraken maken dan, alles of niets! Vloerbedekking moet je dan wel zelf doen.

toto1

toto1

15-11-2013 om 19:51

Kringloop

Bij de kringloop hebben we idd ook op de site gekeken. Maar de kringloop hier haalt gratis "bruikbare" spullen op. Voor een ontruiming moet betaald worden. Maar ook daar geen prijs(indicatie)

toto1

toto1

15-11-2013 om 20:57

Dank je wel!

Ik had al gezocht, maar deze nog niet gevonden! Nu hebben we een idee, dank je wel!

en verenigingen?

Hier ontruimen verenigingen (voetbal/gym etc) wel huizen. Gratis en voor niks. Die houden jaarlijkse rommelmarkten om de clubkas te spekken. Zijn meestal senioren die dat als vrijwilligers doen.
Ze komen wel eerst kijken of het de moeite waard is....Maar dat is het al snel hoor.
Het is een alles of niks kwestie. Huizen waar álles van waarde is meegenomen en eigenlijk alleen 'troep' staat doen ze niet.
Vloerbedekking halen ze er niet uit. Maar er zal geen stukje papier meer liggen en ze halen ook alles van plafond (lampen b.v. en muren (spiegels, schilderijen). En die vloerbedekking zal het grootste werk niet zijn.
Desnoods betaal je daar iemand voor.
groeten albana

Polletje Piekhaar

Polletje Piekhaar

16-11-2013 om 14:32

hier ook

kort geleden een oom van 85 begraven, alleenstaand. In het huis zijn we nog heel spullen van persoonlijke waarde, voor ons, tegengekomen. We zijn een dag ogf drie bezig geweest met ontruimen.
In het appartementencomplex waar hij woonde waren heel wat (armoedzaaiende) mensen die heel veel spullen gekregen hebben van ons. Veel is naar de kringloop gegaan.

Katniss

Katniss

16-11-2013 om 15:53

Ook gedaan

Wij hebben met 6 man in een dag de tweekamerwoning (bejaardentehuis) van mijn oma leeg geruimd. Alle spullen die weg moesten hebben we met een aanhanger naar de vuilstort gebracht en de overige spullen hebben we onderling verdeeld. De vloerbedekking is tegen betaling verwijderd door het tehuis, maar als het had gemoeten hadden we die ook in de aanhanger gegooid en afgevoerd.

toto1

toto1

16-11-2013 om 20:56

Dank

Dank voor alle reacties! Het was een vrouw van 50 die nog vol in het leven stond, ze is ziek geworden, en 2,5 maand na de diagnose overleden. Uiteraard houden we een aantal spullen, maar dan nog blijft er veel over. We gaan maar eens rondkijken en bellen, en beslissen of we het zelf doen of laten doen. Bedankt!

Superhulp van (verwijderd door de forumbeheerder)

Hallo allemaal,

Na het overlijden van mijn moeder heb ik (verwijderd door de forumbeheerder) ingehuurd om te helpen.
Zij hebben alle mooie spulletjes die wij niet kwijt konden een tweede leven gegeven in plaats van ze zomaar bij de kringloop te dumpen. Dit vond ik een fijn gevoel. Daarnaast namen zij ook echt alles mee wat wij niet wilden, van bank tot oude pannen. Heel fijn om zo snel van het gedoe af te zijn, het waren aardige en begripvolle jongens en niet van die rauwdouwers!
Ik was in het totaal een paar honderd euro kwijt zo uit mijn hoofd, (ongeveer 100 per uur) maar dit was het helemaal waard.

Kijk anders even op hun website: (verwijderd door de forumbeheerder)

Succes!
Sanne

jobdewitte

jobdewitte

23-12-2015 om 14:32

Afkopen / opkopen waardevolle inboedel

Ook ik was op het internet op zoek naar een oplossing voor het opruimen van de woning van mijn ouders. Deze pagina kwam ik meerdere malen tegen en daarom wil ik mijn bijdrage doen. Wellicht dat het mensen in de toekomst kan helpen.

Onze ouders hadden zoveel spullen verzameld in de loop der jaren dat ik en mijn broer het niet zelf aankonden om de hele woning leeg te maken. Dus ook wij waren voor een oplossing aan het zoeken. We dachten ook over een kringloopwinkel. Echter het probleem is dat ze enkel de bruikbare spullen willen hebben, waardoor je met de rest van de boedel zit te kijken. Veel kringloopwinkels bieden ook een inboedelservice aan (vergelijkbaar met woningontruiming), maar hiervoor moet je ook betalen. Ze moeten immers ook de spullen uit de woning halen en dat kost mankracht en uiteraard moeten ze het afval (inboedel zonder waarde) wegbrengen.

Een ander probleem waar wij tegenaan hikten was dat de vloerbekleding, raamvitrage en andere zaken die verwijderd moesten worden. De woning moest namelijk zoals normaal is klaar gemaakt worden voor de oplevering. Hieraan kon de kringloopwinkel die wij benaderden niet aan voldoen. Uiteraard zullen er genoeg kringloopwinkels zijn die wel alles aan kunnen. Maar dit is enkel onze ervaring.

Wij zijn uiteindelijk ook bij een woningontruimingsbedrijf of hoe je een dergelijk bedrijf ook noemt terecht gekomen. Wat wij geleerd hebben is dat spullen van enige waarde die we zelf niet meer konden gebruiken goed ingezet kunnen worden om de kosten te drukken. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine of iets dergelijks. Het is wel zo dat je er een moet vinden die en goedkoop is. Goed werk levert en uiteraard een vergoeding geeft. Het voordeel hiervan is dat de rekening kleiner is en dat ik niet zelf alles moet proberen te verkopen, waarvan ik het jammer vindt dat weggegooid wordt. Daarnaast wil je niet betalen om waardevolle spullen te laten weghalen. Als je meer wil weten hoe dat met een vergoeding werkt kun je op deze pagina van(verwijderd door Forumbeheer) kijken. Springt direct naar het stukje tekst over compensatie. Zie echter derde alinea (verwijderd door Forumbeheer). Dit is overigens het bedrijf dat wij hebben ingehuurd. Wij hebben gekozen voor een lokaal bedrijf, omdat dit beter aanvoelt. Ik woon weliswaar net over de grens in België, maar blijf toch een Maastrichtenaar. Misschien dat het daar iets meet te maken heeft Het is wel zo dat de lokale bedrijven een goedkopere offerte afgaven (allemaal dicht bij elkaar) dan degene die helemaal uit Drenthe kwam. Zal geen naam noemen. Ik moet wel zeggen we hebben maar 1 bedrijf buiten limburg op bezoek gekregen, maar ik kan me voorstellen dat zij door de afstand al meer kosten maken. Hoe dan ook kan ik op die ene ervaring natuurlijk geen conclusies trekken.

Het is dus verstandig om meerdere bedrijven te laten komen. De beste prijs is natuurlijk voor groot deel bepalend, maar ze moeten natuurlijk ook goed werk leveren. Plan dit wel goed, want zeker als het om een huurhuis gaat is het belangrijk dat je niet maanden wacht, want de huur loopt gewoon door. Spullen zelf verkopen kost ook tijd. Daarnaast haal je van alles over de vloer in het lege huis. Het kost dus niet alleen tijd (dus ook geld), maar ook loop je het risico op inbraak.

Hoe vind je een geschikt bedrijf. Je moet uiteraard met bedrijven praten om een beter idee te krijgen met wie je te maken hebt. Althans dat vind ik belangrijk. Wij hebben gekozen voor een lokaal bedrijf, maar dat ik enkel een keuze. Wij hebben het bedrijf gevonden via internet. We hebben gewoon google gebruikt om te zoeken en kwamen bij een startpagina uit. ttp://woningontruiming.startpagina.nl/ die een compleet overzicht geeft van bedrijven heeft. Deze is al ingedeeld per regio. Met deze pagina heb je een compleet overzicht, maar je kunt ook genoeg vinden via google zelf. Ik vond deze pagina wel handig om te delen.

ontruiming huis

Hallo toto1,

Wij hebben dit ook laten doen bij mijn vader. Hij woonde Alleen en had een 4-kamer appartement. Zelf was hij heel erg rommelig en verzamelde van alles en nog wat, maar goed dat was de man zijn hobby. Zo had hij 1 hobby kamer vol staan met allemaal antieke spulletjes dat hij wekelijks kocht op de markt. Wij waren omme nabij de 15 honderd euro's kwijt. De woning werd compleet leeggehaald en we kregen netjes alle privé spullen terug gekeerd door het bedrijf. Volgens mij heette die gasten [verwijderd door forumbeheer]

1160 Euro

Ik heb net het huis van mijn ouders (+/- 75 m2 plus een flinke zolder met heel veel spullen) uit laten ruimen voor 1160 Euro. Hierbij was ook inbegerpen de vloerbedekking verwijderen, lampen afmonteren, etc.

Johan

Johan

22-11-2016 om 08:55

Wij zijn vrijwilligers organisatie

Wij kunnen u helpen als u in de buurt woont van goes dus mocht u nog hulp nodig hebben met de ontruiming van de woning toto 1 kunt u mij bereiken op (telefoonnummer verwijderd door forumbeheer)

Bezoeker (naam gewijzigd door forumbeheer)

Bezoeker (naam gewijzigd door forumbeheer)

29-01-2018 om 08:54

Geld terug bij ontruiming

Hoi,
Ik kwam tijdens het lezen op dit leuke forum toevallig bij deze post uit. Ik weet dat de reacties al wat oud zijn maar het beste is gewoon even contact op te nemen met een ontruimingsdienst. Zij kunnen het beste een inschatting maken aan de hand van de hoeveelheid spullen. En vaak kun je ook nog wat geld terugkrijgen voor de inboedel omdat zij dit voor jou kunnen verkopen. Dat is dan helemaal mooi meegenomen en scheelt weer iets in de prijs.

Groetjes en succes,
Ester

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.