Home » Forum » Kosten thuiskapster

Kosten thuiskapster

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Krulletje
Kosten thuiskapster

Hallo dames,
Even een vraagje voor degenen die thuiskapper zijn of hun haar laten doen door een thuiskapper. Wat betalen jullie bij jullie thuiskapper voor knippen, permanenten en kleuren? Gewoon even nieuwsgierig naar wat jullie kapper vraagt....bij voorbaat dank voor jullie reacties.

Kaaskopje
Varieert

Ben je aan het onderzoeken wat je zelf kunt vragen? ;-)

Ik heb lang 10 euro betaald. 15 euro hoor ik ook. Voor knippen alleen.

Triva
Mobella
40er
Hier

Knippen en 2 kleuren rond de €60,-
Was ze een uur of 3 bezig.

Phryne Fisher
Bizar

Volgens mij betaalt mijn dochter 15 euro. Daarvoor is de kapster hier minstens een half uur, ex reistijd. Het tarief hierboven 3 uur voor 60 euro (inclusief materiaal?) vind ik ook vreselijk laag. Voor onze kapster heb ik wel eens berekend dat ze inclusief alles uitkwam op 8,50 bruto per uur. Volgens mij kunnen die dames beter in een salon gaan werken. Of zoals de vrouw van een collega, twee dagen een stoel ‘huren’ in een zorginstelling.

Nonja
En hier

Kapper gisteravond geweest. Voor mezelf kost knippen en kleuren halflang haar 54,00, extra high lights zijn plm 5,00 extra. Duurt 3 kwartier en moet zelf uitspoelen. Knippen kind is 9,50 maar die heeft een andere thuiskapper.
Ideaal dat ze 's avonds komt dan hoef ik niet de halve vrije zaterdag bij de kapper te zitten.

Knip
Andere rubriek

Ik ben een keer geweigerd door forumbeheer bij het stellen van een soortgelijke vraag.

Je bent ook niet open over de reden.

Kaaskopje
8,50

Als dat netto is, zou het voor een startende kapper niet veel, maar ook niet schandalig zijn. Ik kreeg op mbo-niveau 10,40 (zo'n beetje) bruto per uur. Als die 8,33 bruto is, is het natuurlijk te laag.

Je kunt ook een stoel huren bij een andere kapper.

Kaaskopje
8,33 = 8,50

En ik bedenk me dat iemand onder de 21 nog geen vol minimumloon krijgt, dus dan zou die 8,50 wel weer kloppend kunnen zijn.

Krulletje
De reden

Ik kreeg een vrij pittige rekening van mijn thuiskapper en omdat het een goede kennis is vind ik het een lastige kwestie. Ik heb wel gevraagd waarop de kosten gebaseerd waren en toen was het antwoord dat het niet goedkoper kon en dat de tarieven dit jaar omhoog zijn gegaan. Ik ben zeer tevreden, daar gaat het ook niet om en gun het mijn thuiskapper ook ,Ik ben alleen zelf al lang niet meer bij een reguliere kapper geweest en weet daarom niet wat gangbaar is, vandaar mijn vraag. Mogelijk is het gewoon omdat ik ook permanent erbij heb. Dat heb ik nooit eerder laten doen. In ieder geval bedankt voor de reacties tot nu toe, ik had in ieder geval niet de intentie om iemand te schofferen met mijn vraag.

wil40
Krulletje.

Wassen/knippen/ permanenten/ föhnen kan maar zo tussen de 80 tot 100€ kosten.
Bij mij was het knippen en föhnen ook duurder bij de kapsalon. Ja, de prijzen zijn omhoog gegaan, dat klopt.
Dat permanenten kost je maar zo 50€ bovenop je normale knipbeurt.

40er
Verschil

Tussen een thuiskapster en een beunhaasje hè. De thuiskapster betaald belasting de, beunhaasje niet. Thuiskapster heeft vrij reguliere prijzen, gaat misschien vaker nieuwe technieken de volgen. In een ver verleden heb ik ook een kappersopleiding gehad, dus ik zou ook met gemak iemand kunnen knippen, maar de nieuwe kleurtechnieken.... geen flauw idee. En daarin zit prijsverschil hè.

Nonja
Prijsstijging idd

Hier een professionele kapper en inderdaad gingen de prijzen per 1 januari omhoog, dat had ze tevoren ook netjes aangeven.

Knip
Oké

Ik begrijp het, sorry.

12.50 voor knippen
10.00 voor uitgroei verven waarbij ik de verf en zij het andere goedje betaalt.
Folies 45 euro.

Het is wel contant, pikzwart dus, maar dat is haar probleem.

mirreke
Dat weet je helemaal niet, of het zwart is

heb je dat gevraagd?

Je kunt inkomen ook gewoon achteraf opgeven. MIsschien als overige inkomsten of misschien geeft ze gewoon op hoeveel uren ze werkt.

Knip
Goh Mirreke

Hoe komt het dat jij mijn thuiskapster beter denkt te kennen dan ik?

Denk je dat ik het als feit zou presenteren als ik dat niet wist?

Voor jouw informatie: het is van heel dichtbij. Ze hebben beiden een witte en pikzwarte baan.

wil40
Kapsalons.

Ook daar verdwijnen ladingen zwart geld in. Ze rijzen dan ook, zeker in onze plaats, als paddestoelen uit de grond. Je hoeft ook geen diploma te hebben, dus als je de tondeuse onder de knie hebt kun je beginnen.
In ons plaatsje hebben we ook wat van die witwas kappers. Die hebben daarnaast geen witte baan maar wel gouden horloges, merkkleding en dure auto's.
Personeel zijn allemaal bekenden van ze, BBL opleidingen verzorgen ze niet.

https://wnl.tv/2018/12/05/kapperszaken-witwassen/

Dus jou kapster werkt idd zwart, zoals de meeste thuiskapsters. Maar waarschijnlijk heeft ze daarnaast geen criminele activiteiten, dat scheelt;-)

OND
Kapsalons, pittazaken, nachtwinkels.

Daar wordt het schimmige geld witgewassen, een euro per keer.
Dat zou je eenvoudig kunnen vaststellen door op basis van surveillance een realistisch omzetcijfer te schatten, maar daar heeft een afgeslankte overheid niet de mensen noch de budgetten voor.
Daar speelt nog de echte "vrije markt".

rode krullenbol
Een euro per keer?

Dat zet toch geen zoden aan de dijk?

Triva
Precies

Kapperszaken knippen een aantal mensen op een dag maar ze schrijven veel meer klanten op. Net als een autowasserij (breaking bad). Dat is lastiger met iets waar je inkoop van hebt: pittazaken en nachtwinkels.

Dees
Voorraad bijhouden

Als je je voorraad niet bijhoudt dan kun je met andere zaken ook flink wat witwassen.

Andersom ook trouwens. De slijter die bij contante verkopen soms "vergeet" aan te slaan en het contante geld in zijn zak stopt.

wil40
Dees.

Dat kan iedereen, ook de bakker, fietsenmaker enz.
Maar daar is wel sprake van inkoopfacturen die een gemiddelde omzet aangeven. En 1x per jaar worden de voorraden geteld, verplicht balansen.
Dat is bij kappers niet zo, hoeveel de schaar gebruikt wordt is onmogelijk vast te stellen.

Phryne Fisher
Vast

Onze thuiskapster werkt gewoon wit. Ik durf niet met zekerheid te zeggen dat ze alle contante betalingen netjes in de omzet verwerkt, maar het merendeel gaat per bank. Bij witwassen hoog je juist je omzet kunstmatig op. Vooral belwinkels staan daarom bekend.

Dees
Wil

Niets is verplicht

OND
Het is nochtans niet zo moeilijk hoor:

dat soort handelszaken gooit de inkoop gewoon in de vuilnisbak.
Die weten wat sommigen onder jullie blijkbaar niet weten: als je als witwasser een rendement haalt van 70% is dat al heel flink.

OND
O en Dees

de voorraad wordt keurig bijgehouden hoor.
Aan u is ook geen getalenteerde speurder verloren gegaan...

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.