Home » Forum » Lagers zanussi iz 16 kapot rinus

Lagers zanussi iz 16 kapot, rinus?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
carla 2
Lagers zanussi iz 16 kapot, rinus?

Is dit zelf te repareren? Mijn man is behoorlijk handig. Wat kost dat aan materiaal? Onze monteur zegt dat we hem voor 250 euro weer klaar hebben maar dat vind ik veel te veel. Kan ik beter een goedkope nieuwe kopen.

Yta Chalne
Ja

Toevallig heeft mijn echtgenoot vorig jaar de lagers van de wasmachine vervangen van mijn ouders (oudere wasmachine dus ook zeker die kosten die de monteur vroeg niet waard) In totaal heeft het geloof ik toen 90 euro gekost, en het was een uur of anderhalf werk (hij deed het voor het eerst) Lijkt mij dus goed te doen! Het meeste tijd was hij nog kwijt aan het zoeken van de juiste onderdelen.

albana
Zelf doen

hier in huis ben ik degene die zulke technische dingen mag doen. ik vindt het eerlijk gezegd ook wel 'leuk' dat uitgeviegelier hoe zo'n ding in elkaar steekt enzo.
dus hier heb ik het (vorig jaar) ook zelf gedaan.
lagers besteld (80 euro), tekening van wasmachine opgezocht op internet en bij de onderdelenwinkel nog een 'werktekening' van dit bepaalde model gevraagd (omdat die op internet iets afweek van mijn model), oja en lagervet 'geleend' bij een witgoedmonteur hier in de straat (potje lagervet is behoorlijk duur en je doet en wel 100 wasmachines mee......voor mij een beetje teveel dus....).
trommel eruit, alle losse onderdelen eruit. trommel op z'n zijkant daar zitten de lagers (kijken op de werktekning) bij het openen van die schroeven aan de zijkant had ik wel even 'mannenkracht' nodig, anders kreeg ik ze niet los. alle losse schroefjes eruit, op volgorde leggen zodat je nog weet wat waar moet.
lagers erin, vet erop alles weer terug. mannenracht om alles weer 'aan' te draaien, trommel erin tillen, goed hangen, veren eraan...
écht het is vrij simpel.....alleen alles is zo zwaar en strak aangedraaid. (nou ja daar had ik m'n man voor)
3 uurtjes werk ofzo...
gauw verdient zou ik zo zeggen.
groeten albana

j@ost
Zelf doen

eerst lagers eruit halen en dan naar de eerste hulp bij onderdelen winkel en er weer inzetten bespaard tijd en geld!

m@rlies
In aanvulling op j@oast

voordat ik iets uit elkaar haal, maak ik vaak een paar digitale digitale foto's van hoe het origineel in elkaar zat.

Marlies

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.