Check onze 10 slimme tips om geld te besparen op je volgende gezinsvakantie
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Opgeruimdhuis

Opgeruimdhuis

05-11-2015 om 17:09

laptops waar laten in de woonkamer

In de woonkamer bij ons ziet het er gezellig uit maar wel erg rommelig. We hebben een grote eettafel en daar zetten de kinderen en man hun laptops op. Dit ziet er slordig uit inclusief muis en snoeren, stekkerdozen. Ik wil graag dat de eettafel leeg is maar waar laat ik de laptops? Boven in de slaapkamers is niet handig want anders leidt het teveel af bij het maken van huiswerk en als ze gaan slapen. 2 kinderen zitten op de middelbare school dus wil ik wel zien hoeveel tijd ze achter de laptop doorbrengen. Nu dacht ik zelf aan een slim opbergsysteem voor in de woonkamer om je laptop op te zetten en daarna makkelijk opbergen. Het moet wel leuk staan in de woonkamer dus niet een gewoon bureautje denk ik. Pfffff bestaat er zoiets of heeft iemand een ander idee? Graag hoor ik tips

Goede vraag

https://www.pinterest.com/atina04/schoenenkast/

Op het werk doen ze dat met laptopkarren en vergadertafels met contacten in het midden van de tafel.

Misschien is het handig om op zoek te gaan naar een handig schoenenmeubel. En dan iedereen een eigen vakje.

Denk er wel aan dat die laptops er niet per se beter van worden als je ze de hele tijd handelt. Een vaste plek en laten liggen is toch we duurzamer.
En misschien kun je een stekkerdoos strategisch op tafel leggen zodat er maar 1 snoer over de vloer ligt.

Boekenkast

Ik leg mijn laptop in de boekenkast bovenop de boeken als ik hem niet gebruik. Of was de vraag waar je ze laat als ze gebruikt worden? Of worden ze continue gebruikt?

Nur

Nur

05-11-2015 om 18:44

Ladenkastje

Misschien zo kastje met laden wat je kan verschuiven. Dan kan elk gezinslid zijn eigen la hebben voor laptop, snoer en eventueel andere randzaken.

google

Inderdaad ikea hack is leuk, veel ideeën

Ideeën

Deze aan de binnenkant van een (kast)deur:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20118174/

of deze aan de muur of kastdeur:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40070185/

of hierin, als ze niet al te groot zijn:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60153250/

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10292102/

plankje aan de muur?

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20309654/

om ze recht op te zetten in een la of op een kastplank:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70154800/

Tot zover mijn Ikeapromotie

skik

Ely

Ely

05-11-2015 om 20:43

Niet op alle links geklikt

Maar je kunt een tafel nemen/maken met een klep voor een groot vak eronder (klep deel van de tafel) waar je onder kunt opbergen. Of grote vakken maken onder de tafel waar je de laptops en toebehoren makkelijk uit t zicht inschuift. of stond het al op één van de links?

Heb je ruimte....

.....om tegen de muur een laptop-bar te maken?

Als je een aanrechtblad smal laat zagen (inschatten welke diepte je nodig hebt), kun je deze aan de muur monteren, al dan niet met ondersteunende poten. Barkrukken eraan en je hebt je laptop-plaats.

Jamie

Jamie

06-11-2015 om 08:13

emine

Volgens mij hoef je een standaard aanrechtblad al niet te verzagen. Meet maar eens de ruimte die je nodig hebt om aan een laptop te typen met je ellebogen nog aan tafel want aan een barkruk kun je die niet kwijt op de armsteunen.

Noet

Noet

06-11-2015 om 09:01

in de salontafel

bij ons gaan de laptop en tablets na gebruik in de salontafel, samen met alle kabels die je er bij nodig kunt hebben. Hier liggen ook de laadsnoeren van de telefoons en ook de telefoons zelf 's nachts.

Wij hebben een kist als salontafel. Grote voordeel is dat ook de salontafel netjes blijft want als je iets wilt pakken moet je 'm anders steeds leeg ruimen.

Half a twin

Half a twin

06-11-2015 om 10:38

Vraagje aan opgeruimd huis

Ik snap dat games op de laptop af kunnen leiden van het huiswerk maar hebben ze dan geen computer/laptop nodig om huiswerk te kunnen maken.
Dochter hier 2 VWO heeft toch zeker op 4 van de 5 dagen haar PC aan. Een luisteroefening frans, een vragenlijst in de elektronische leeromgeving, voor een groepsopdracht met elkaar mailen. Zie niet hoe je als puber in deze tijd huiswerk kunt maken zonder je PC of laptop in de buurt.

Ik ben geen moeder die alles 100 procent controleert maar als ze zegt een luisteroefening voor frans te gaan doen dan is ze daar ook echt mee bezig.

Tango

Tango

06-11-2015 om 19:57

Wij hebben

Een brede tv-kast met diverse vakken. 1 hiervan wordt gebruikt door partner zijn laptop als deze van de eettafel af moet. De overige laptops in huis bevinden zich in de slaapkamers van de kinderen, die staan zelden in de woonkamer en moeten dus als we gaan eten gewoon weer naar boven.

ook

hier heeft dochter haar laptop op haar kamer. Huiswerk en leerwerk maakt ze het liefst op haar eigen kamer, daar is het rustig en heeft ze al haar boeken bij zich.

maar beneden hebben we ook een riedel laptops en computers. wij hebben op marktplaats een massief houten eettafel van 2m lang gekocht voor 50 euro. was een koopje, het is geolied kersenhout dus niet heel erg meer in de mode en dus voor een habbekrats. In het midden van de tafel heeft man een rond gat geboord, en daar onder net naast het gat zitten wat stekkerdozen enzo. alle stekkers van de laptops/computer verdwijnen in het gat, dat scheelt een heleboel rommel. Ook oplaadsnoeren voor telefoons kun je daar uit laten komen.

Noet

Noet

08-11-2015 om 20:49

gruffalo

dat zou bij mij niet eens passen zo'n mega grote tafel of de bank moet er uit.

Begrijp ik het dan goed dat jullie twee tafels hebben staan? 1met een gat en 1 om aan te eten?

En hoe is de ergonomie van die werkplekken dan?

Fransien

Fransien

30-12-2018 om 12:57

Fijn!

Toch altijd handig, eerst bij ool zoeken en wat inspiratie opdoen.
Wij hebben ook een stel pubers met ieder een eigen laptop/ipad waarbij we er echt op moeten letten dat die dingen beneden blijven.
Wij hebben nu een ikea-kastje genomen met een inzet met plankjes en zijn daar gaten in gaan boren voor snoeren, kabels, opladers etc. Ziet er netjes uit en de kinderen zijn hun opladers niet de hele tijd kwijt (voorlopig dan).

Alison

Alison

30-12-2018 om 15:50

Staand laptoppen

Ik zit teveel voor de laptop en ik zie wel eens mensen staand werken. Is dat fijn, werkt dat handig?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.