Home » Forum » Lego opbergen

Lego opbergen

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Rixt
Lego opbergen

Jongste dochter heeft eindelijk de Lego Friends ontdekt, er staat al jaren een bak vol in de kast. Ik wil het nu anders gaan opbergen, het liefst per set, want zoeken in zo'n grote bak is bijna niet te doen en dan is de lol er weer snel af. Alles in z'n geheel laten staan kan helaas niet en is ook niet nodig, ze vindt het opbouwen ook leuk, maar wel volgens het boekje, vandaar ook het per set opbergen. Wie heeft er een idee?

Dees
Plastic zakken

Wellicht in plastic zakken per set en dan terug die bak in.

Pien
Kleinere opbergbakken

Per set, met een plaatje van de set op het deksel geplakt en de lego plus het boekje erin.

Dendy Pearson
Ziplock

Ik vind de ziplockzakken erg fijn voor van alles. Ik doe er de stukjes in van mijn puzzels, maar ik denk dat setjes lego er ook goed in kunnen. Je hebt die zakken in verschillende maten. Die zakjes kan je dan weer samen in een doos doen.

Raffie
idd per set

Ik zou Lego friends zeker ook per set bewaren. Neem aan dat je de doosjes niet meer hebt (zou ik als je iets nieuw koopt wel bewaren, ook fijn als je het ooit nog wil verkopen).
Het kan inderdaad in van die zipplock zakjes, of eventueel schoenendozen of andere doosjes.

De gewone lego hebben wij op kleur gesorteerd in bakken van de Ikea, Trofast? Een hele lego kast dus ;)

AlwaysOnTime
Pedaalemmerzakjes

Doen dit ook met knex inderdaad. Gebruiken simpele pedaalemmerzakjes van de appie. https://www.ah.nl/producten/product/wi55043/ah-basic-pedaalemmerzakken-m...

Sinilind
Bakjes (doorzichtig) van Ikea, met deksel

Ikea heeft ontzettend veel bakjes, allerlei maren en vormen, met deksels en dus ook stapelbaar. De meeste kringloopwinkels puilen uit van die bakjes, niet dat ze duur zijn bij de Zweed maar het is beter voor het milieu.
Sini

Jackie
veiligheid

Hoe oud is je dochter? Ik ben zelf nl (misschien iets té) huiverig met plastic zakken i.c.m. kleine kinderen. Daarnaast lijken bakjes mij een duurzamere oplossing.

Rixt
Bakjes en zakjes

Ik heb bij de action verschillende maten bakjes gekocht van één serie en daarnaast nog ziplock zakjes voor de hele kleine setjes. Het speelt zo veel fijner dan alles in één bak, samen alle setjes uitzoeken was een dag werk en dat liever niet te vaak. Jackie, ze is 9 en de jongste dus dat is geen probleem met de zakjes. Daar was ik zelf overigens ook erg voorzichtig mee toen ze klein waren.