Home » Forum » Lekkende drinkbekers

Lekkende drinkbekers

Tips voor thuisscholing

Ben jij naast ouder ook ineens de leraar of lerares van je kind(eren)? Dat is best een pittige taak! Hoe maak je thuisscholing leuk?
Je leest het in dit blog »

29 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Judith-t
Lekkende drinkbekers

Ik ben nu toe aan de derde set drinkbekers: de eerste van de blokker, lekten van meet af aan al. De tweede van de action en lekken ook, hoewel minder grof en nu de derde set van de hema.. lekken ook al. Zijn er eigenlijk wel bekers die niet lekken of moet je maar pakjes meegeven ?

Clo
Knoei

Ik heb nu heel ouderwetse schroefdopbekers (die van vroeger...) van de Hema. Die lekken nooooit op de heenweg, alleen op de terugweg, en dan vooral bij één kindje ;-). Van kinderhandjes die de dop er scheef op schroeven. Om dat te voorkomen doe ik er een boterhamzakje omheen, dat ze er ook weer omheen doen als de beker terug gaat in de tas (uitspoelen vergeten ze altijd). Pakjes geven nog meer ellende, want die mogen niet worden weggegooid op school en gaan weer terug de tas in waardoor nog meer plakboel ontstaat. Lekker hè, al die zuur ruikende schooltasjes :-(

vlinder72
Mepal

Wij gebruiken al jaren de bekers van Mepal. Bij ons lekken ze niet. Even je kind leren dat ze moeten draaien tot ze "klik" horen en beker is dicht.

Gebruik alleen niet de bekers van mepal met zo'n sportdop. Die lekken wel.

Verder heb ik goede verhalen gehoord over de bekers van tupperware. Alleen schijnen die bekers wel lastiger te zijn om open en dicht te doen.

rodebeuk
Judith

Ik vind het bewonderenswaardig dat jij alle goedkope bekers heb afgewerkt. Ik heb na een paar avonturen met één Hemabeker al eieren voor mijn geld gekozen en Mepal gekocht. Op aanraden van dit forum. Meteen een paar flub en vladder - bekers gekocht, die zijn 2 euro goedkoper dan de bekers met een 'echt' cartooncharacter erop.

Nooit meer problemen. Ook als ze geen 'klik' meer zeggen sluiten ze nog uitstekend. Verder krijgen de jongens hier yoghurt met wat water in de beker, dus niets suikerigs, dus als er een keer een druppel lekt is dat geen probleem. Maar dat komt eigenlijk nooit voor.
Bij de overblijf krijgen ze een flesje water mee. Voordeel daarvan is ook dat het niet vlekt.

Kim27
Mepal

Ik gebruik ook altijd Mepalbekers, en die hebben bij ons nog nooit gelekt. Ze kosten volgens mij 6 euro, wel aan de prijs, maar dat zijn ze echt waard! Inderdaad goed doordraaien tot aan de klik en dan zit het echt dicht. (hoewel we na een tijdje gebruiken geen klik meer horen, maar ze zijn nog steeds prima antilek)

Fianna
Kan goedkoper: zeeman

Zeeman heeft drinkbekers, voor zo'n 1.99 per stuk. Ik vind deze net zo goed als Mepal, zolang je ze niet laat vallen als je aan het fietsen bent, dat overleven ze niet. Maar goed, ze lekken dus niet en zijn niet duur.

rozenstruikje
En die binnenring van mepal dan?

Ik heb ook mepal bekers want die lekken inderdaad niet.
Maar binnenin de dop zit een rubberen ring. Daar komt dan drinken of yoghurt onder en daar gaat het bij mij na een tijdje schimmelen. Die dop mag niet in de vaatwasser dus ik spoel hem altijd af met heet water. Blijkbaar niet voldoende. Bij de vorige beker heb ik eens de ring eruit gehaald en schoongemaakt. Maar toen kon de ring er niet meer goed in en viel er dan elke keer uit bij openen, ook heel onhandig voor een kleuter.

Hoe doen jullie dat?

Rozenstruikje

Nerina
Vaatwasser

Ik doe ook de deksels gewoon in de vaatwasser hoor, gaat al jaren goed hier.

Tango
Hier ook mepal en in de vaatwasser

Wij hebben ook voor beide kinderen Mepal-bekers en deze gaan gewoon met deksel en al de vaatwasser in. Geen probleem. Hooguit slijten de plaatjes er wat af maar meestal vervangen we de bekers toch na een paar jaar omdat ze uitgekeken zijn op pokemon, prinsessen of wat dan ook. 1 van de bekers klikt inderdaad niet goed meer, maar sluit nog prima. Nooit lekkage gehad, behalve als Tangozoon de beker na het niet geheel opdrinken van zijn limonade niet goed afgesloten in zijn tas stopt. Dit is over sinds ik dit bij de juf meldde en ze toen een tijdje heeft gekeken of hij het eventuele restantje in de gootsteen gooide.

buzz
Hier

Ik heb niet zo een last van lekkende bekers.
Alleen moet er met inschenken dus niet geknoeit worden. Als er ook maar een beetje nattigheid in de schroefdraad zit en je draait hem dan dicht dan blijft die maar lekker. (ook de schroefdraad in de dop/deksel) Maar als je zorgd dat die droog zijn als je hem dicht draait dan lekt het hier nooit.
Ik weet niet of het geluk is, of toeval of dat het echt zo werkt met de meeste bekers. Maar goed wie weet.

Asa Torell
Mepal hier geen succes

die kreeg ik na enige tijd helemaal niet meer lekvrij dicht, laat staan zoon. Toch iets in het deksel verkeerd gegaan in de vaatwasser denk ik.
Hier is 1 beker in huis die het goed doet, van de een of andere aanbieding bij de plaatselijke kantoorboekhandel. Verder werken alleen van die hergebruikte spa(etc) flesjes goed, van alles wat ik al heb geprobeerd. Nog goedkoop ook, ik snap eigenlijk niet waarom niet iedereen dat doet. Volwassenen zie je tenslotte allemaal met die flesjes.

amk
Yuk flesjes

er is onderzoek geweest naar de hygienische omstandigheden van die flesjes. Nou bepaald schoon bleken die door volwassenen gehanteerde flesjes niet te zijn. Dan toch maar liever een goed schoon te maken beker.

Overigens ook hier de mepal pop-up beker. En deze gaat nu al ruim een jaar mee. Ik ben er erg blij mee.

rozenstruikje
Ja maar ik snap het nog niet

Pelle ik heb net het filmpje van jouw linkje bekeken en daar kan ik dan zien hoe ik de dop kan demonteren. Het gekleurde rondje en de antilekbeveiliging gaan er dan uit en weer in.
Maar hoe haal ik dan die rubberen binnenring er netjes uit en vooral: hoe stop ik die er dan weer in zodat hij blijft zitten en werkt?

Alvast bedankt voor de uitleg!

Rozenstruikje

rodebeuk
Amk

dat onderzoek was in opdracht van de waterinfles-industrie. Dussehh... reken maar dat die parameters een beetje eenzijdig gekozen waren. Ze gingen ervan uit dat je dat flesje tig keer navult zonder het te wassen.

Lekker dan.

Fianna
Vieze flesjes

ach en dan nog als ze tig keer nagevuld zijn zonder wassen, krijg je daar nou werkelijk wat van vraag ik me af?

rodebeuk
Fianna

Er groeien dan heel veel bacteriën en schimmels in het flesje. Vooral op plekken met hoekjes en gaatjes, zoals bij de tuit.

Ik denk dat je daar op den duur wel wat van kan krijgen ja. Of in het gezin aan elkaar kunt doorgeven. Buikloop bijvoorbeeld.

Fianna
Hmm

nou ja gelukkig een huis vol sloddervossen, voordat die schimmels en bacterien welig tieren is zo'n flesje allang zoek.
Duurt het lang voordat het vol met die beestje zit? Ik neem aan dat een keer of 10 zo'n flesje hergebruiken (wel met omspoelen, zonder zeep) nou niet direct gevaarlijk is? Ik heb nooit iets nadeligs gemerkt in elk geval.

rodebeuk
Fianna

(kunnen we niet beter even bellen onderhand?)

omspoelen is de helft van het verhaal. Daarmee haal je al het grootste deel van de voeding voor die beesten weg. Substraat met een duur woord. Suikers uit je speeksel en etensresten die bij het slikken weer in het water of aan de rand terecht komen. Maar af en toe zou het aan te raden zijn om ook met zeep nog wat meer substraat en als het meezit ook de meeste 'beestjes' zelf te verwijderen. Hier gaan ze dus gewoon in de vaatwasser. Ook niet iedere keer, maar wel vaak. Dus dat heeft de waterinflesindustrie bij mij dan wel bereikt.

Fianna
Bah

Na jouw omschrijving zal ik die dingen vaker in de vaatwasser mikken.

Rafelkap
Geen vaatwasser

Wij hebben geen vaatwasser. Worden die mepal bekers dan ook wel goed schoon met de hand?
(hier ook yoghurt met water - en 1 alleen met water)

liora
Tupperware

Ha,

Ik heb twee Tupperware bekers: de enige bekers die niet lekken. Geen ringen, alleen een beker en een deksel.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Asa Torell
Pelle

Dank, ik zal die link eens bestuderen als ik weer terug ben van vakantie.

Asa Torell
Flesjes

worden hier uiteraard (...) tussen elk gebruik door gewoon gewassen, maar de vaatwasser had ik nog niet geprobeerd. Waarom eigenlijk niet... voortaan dus wel.

Minet
Tupperware..er zijn simpelweg geen betere oplossingen

mijn zoons zijn nu 18, dus 14 jaar geleden kocht ik de eerste 2 tupperwarebekers, heel kort daarna nog 2 omdat het werkelijk de enige bekers zijn die goed sluiten, nooit lekker, geen vieze losse rubberen ringen bevatten of andere enge antileksystemen vol bacteriën.
En nee, ik heb geen aandelen! Maar nog wel 4 geweldig werkende bekers waarvan er inmiddels 2 voorzien zijn van een gratis nieuw deksel omdat ze door het vele vaatwassen een scheurtje kregen.

Biene M.
Mepal

Hier goede ervaringen met Mepal.

rodebeuk
Minet

Waar heb je die Tupperwarebekers dan gekocht? Had je een party in de buurt?

Bintje
Tupperware gaat met z'n tijd mee

Ook hier tupperwarebekers. Die lekken inderdaad niet, tenzij de deksel er niet goed op is gedraaid. Beter dan mepal, in ieder geval.
Je hoeft niet meer naar party's maar tupperware heeft ook een webshop:www.tupperware.nl, ik kan alleen niet zo snel die bekers vinden. En ik zag laatst in Maastricht een winkel. Misschien kun je hier op de site meer adressen vinden http://www.tupperware.nl/xchg/nl/hs.xsl/96.html? Ik heb die van mij trouwens een aantal jaar geleden gekocht bij 's lands grootste kruidenier gekocht, die hadden toen een actie.

Rembrand
Tumbo ( tupperware ) niet meer te koop :-(

Helaas. Het was in huize Rembrand ook een favo beker, maar zo worden niet meer verkocht bij Tupperware. Ik begrijp ook niet waarom. Ik heb er nog één via marktplaats op de kop getikt, maar die lekte al heel snel. Rembrandszoon neemt nu pakjes mee. Het is zijn laatste jaar op de basisschool dus ik ga er nu niet meer naar op zoek. Als je op het voortgezet onderwijs zit is het niet meer zo cool om met een tupperwarebeker te verschijnen :-(
M.

Bintje
Jammer

Wat is dat nou? Niet meer te koop? Jammer!

Onderwerp gesloten