Home » Forum » Lekker fotoboeken

Lekker fotoboeken

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

74 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vonda
Lekker fotoboeken

Dit is waar ik al een tijdje mijn avonden mee vul: een fotoboek maken. Het klinkt een beetje als reclame (maar dat is het niet), het is alleen een beetje verslavend. Ik had nog digitale foto's liggen vanaf augustus 2005 (!) en met een aanbieding van een bon voor een zo dik mogelijk boek voor een relatief laag bedrag had ik een mooie aanleiding om eens te beginnen. Vanaf de 2e helft van april en heel mei heb ik gebruikt om de boel te ordenen en heel juni zou ik dan nog hebben om het boek te maken. Ik had van een vakantie in 2008 al eens een boek gemaakt en dat was goed bevallen. Eind juni moet het boek klaar zijn, ik hoef nog maar 27 pagina's (van de 120!!!).
Op een gegeven moment zag ik na een avond 'fotoboeken' overal vlakken die gevuld moesten worden met foto's (bv als ik naar de deur of een raam keek).
Ik wil er ook aldoor mensen over vertellen want het wordt zo mooi!!! Zwangerschap, geboorte dochter en zo, feestjes, leuke foto's om terug te zien! Echt super. Sorry, ik klink echt als een aanplakbord...
Hier nog meer enthousiastelingen?

Vonda

Vic
Vonda

Wat geweldig! Ik zat dus te wachten op zo'n draadje. Ik heb digitale foto's vanaf 2004, waarvan ik sporadisch wel wat heb laten afdrukken. Die afgedrukte foto's zitten in mapjes in een verhuisdoos ;-( Ik zoek dus eigenlijk 'de beste' website om een of meerdere foto-albums te kunnen maken. Voorwaarde is dat je die tussentijds kunt opslaan, zodat je ze niet in een sessie af hoeft te maken. Waarin maak jij je albums?

amk
Jaaaaaaa

ik ben bijna bij. Ik ben nu bij de zomer van 2010!!
2009 heeft heel lang geduurd. Het is nu wel allemaal geprint, maar nu moet ik alle losse dingen er nog tussen plakken. Gelukkig kan dat met de losse bladen van de Hema. Die passen namelijk in een gewone 4 ringsband.
En als ik dan bij ben, zo ergens na de zomer of zo, dan houdt het weer op natuurlijk tot ik weer een paar jaar achterloop.

dc
Beetje

Ik maak 1 album per jaar, en dan ben ik er echt weken lekker vaak mee bezig. De rest van het jaar probeer ik de foto's alvast een beetje voor te selecteren.

Ik gebruik nu snapfish.co.uk, maar dat is in engeland. Voor in frankrijk (cadeautjes familie bijvoorbeeld) gebruik ik photoweb.fr Bij beide kun je tussendoor opslaan.

margje van dijk
Wauw

Wat goed zeg, dat jullie zelfs bijna 'bij' zijn (amk!).

Ik hou heel erg van fotoboeken maken, maar ik kom niet verder dan alleen vakantieboeken. Dat doe ik al wel een tijdje en het is erg leuk, moet ik zeggen. Ik deed dat ook eerder al, toen het nog geen digitale foto's waren, maar ik geloof dat mijn eerste boek van 2003 dateert. Toen was mijn jongste een jaar, en de oudste al 5,5. Dus de vakanties daarvóór zijn ook niet geboekstaafd. Maar sinds 2003 heb ik alle vakanties gedaan, van elk jaar de zomervakantie en ook nog minstens één andere vakantie: vaak gaan we ook nog wel een week naar een huisje of zo, en als er echt niks anders is maak ik van een speciaal weekend nog een boek.

Mijn huidige doel is de vakantie van vorig jaar. Die bestond uit 3 weken (en 3 landen, een week in elk land) en ik moet alleen week 3 nog.

Overigens ervaar ik het wel als een toenemend probleem dat je voortdurend zoveel meer foto's krijgt. Toen wij in 2003 voor het eerst digitaal gingen (noodgedwongen, omdat onze analoge spiegelreflexcamera was gestolen) gebruikten we die nog bijna als 'normaal', dus een beschaafd aantal foto's. Ook had ik toen nog niet van die eindeloze opslagschijfjes, dus ik kon in totaal best veel maar toch een beperkt aantal foto's maken. Daarna kocht ik er geheugenkaartjes bij, en hadden we dat probleem niet meer. (Het aantal foto's verdubbelde minstens). Dat ging zo een paar jaar van kwaad tot erger, en toen kregen we een nieuwe camera. Daar passen wel 2000 foto's op, wat gelijk staat aan 'eindeloos', dus ik denk nu nooit meer na of het nog kan. Echter, de oude camera namen we óók nog mee, handig, dan kon een ander ook nog foto's maken. Dus niet alleen oneindig veel foto's, maar ook van twee bronnen foto's (foto's gemaakt door je kinderen zijn ook erg leuk).

Kortom, ik heb nu notabene nadat ik alle apert mislukte of heel veel dezelfde foto's al heb weggegooid nog steeds 800 foto's van één vakantie. Vroeger had ik er maximaal 100. Ik maak nu dus met moeite een boek van 120 pagina's, ook omdat ik ze gewoon niet dikker wil maken, maar dat kost heel wat selecteerwerk.

Ik moet er dus niet aan denken om ook nog alle jaren op orde te hebben. Ik droom er soms wel van. Het lijkt me heerlijk. Maar ik denk dat ik het maar bij projecten moet houden. Hoewel ik toch ook echt van elk kind eens de babytijd zou moeten vastleggen, dat is toch wel een beetje een universeel mensenrecht, dat je terugvindbare foto's van je babytijd hebt? (Die staan nu ook in dozen ergens achter een wandje).

En dan wil ik nog ons weblog uit China doen, wat ik al eens heb kunnen inlezen in een fotoprogramma maar vervolgens nooit mooi afgemaakt. En ik moet nog de bruiloften van mijn beide zussen, die wil ik ook zo graag nog doen. En die fantastische koor-reis die ik afgelopen februari maakte (alleen voor mezelf, daar komen de kinderen verder niet in voor ;-). Ook al een weblog van, maar ik wil gewoon ook een boek!

Groot voordeel is wel dat die boeken zo veel minder ruimte innemen dan de ouderwetse fotoboeken.

Ja, ik tel mee als best wel zwaar verslaafde in dit draadje!

Margje
PS Ik maak inmiddels bijna al mijn boeken bij Albelli. Alleen voor de weblog ga ik nog Blurb doen, want dat moet wel een boek van 400 pagina's worden en Albelli gaat tot max. 120. Ik heb wel eerder Blurb boeken gemaakt om het uit te proberen, heb ik ook uitgebreid over geforumd.

margje van dijk
Ps

"Mijn huidige doel is de vakantie van vorig jaar. Die bestond uit 3 weken (en 3 landen, een week in elk land) en ik moet alleen week 3 nog."

Natuurlijk is dit zo'n fijn doel omdat het nog af moet voordat we weer op vakantie gaan. Niets is zo erg het boek van vorig jaar nog niet af hebben als je al weer een nieuwe vakantie maakt.... Heerlijk, zo'n deadline, alleen op die manier kan ik die boeken uberhaupt af krijgen.

M.

margje van dijk
Ps2

En om nog even die andere verwarring op te klaren: ik schreef dat ik vanaf 2003 vakantieboeken maak, en dat ik eerder ook al boeken maakte toen we nog geen digitale foto's hadden, en dat 2003 ook het jaar was dat we noodgedwongen voor het eerst met een digitale camera weg gingen.

Ik snapte het zelf ook niet meer, hoe zat het nou? Want ik weet dat heel zeker, na die inbraak in 2003 gingen we digitaal, maar mijn eerste digitale fotoboek is van veel later.

Maar ik snap het al weer: in 2003 waren de camera's al wel digitaal, maar de boeken nog niet. Ik liet de foto's afdrukken en plakte ze vervolgens in. De stap naar een volledig digitaal fotoboek kwam pas later. Sinds die tijd zo'n 10 albums gemaakt of zo (2 of 3 per jaar).

M.

Biene M.
Leuk!

Ik heb laatst voor het eerst zo'n boekje gemaakt, voor mijn verwegwonende grootouders. Ben wel erg benieuwd waar jullie het laten doen, want ik was erg teleurgesteld over de kwaliteit van dit (hema)product. Slechte kleuren en slecht gesneden. Ik betaal liever wat meer voor iets wat er op papier net zo uitziet als op het scherm.

Overigens is het selecteren wel veel werk, maar vind ik het toch best te doen. Mijn camera slaat elke dag in een apart mapje op en daaruit kopieer ik de beste foto's naar een ander mapje. Voor mijn grootouders had ik 30 foto's geselecteerd uit 2500 in twee avonden.

Rieke
Ja leuk werk

Ik heb er nu ook een aantal gemaakt, bij albelli. Voor de kinderen. Vanaf babytijd. Het gaat niet zo snel, voor mijn zoon heb ik al een tweede album ergens op de computer opgeslagen, hopelijk wel terug te vinden want er zit avonden werk in. En voor mijn dochter moet ik eerlijk gezegd nog beginnen. En dan nog de vakantie foto's.
het is hartstikke leuk werk als je eenmaal bezig bent maar ik moet me er wel echt toe zetten.
Mijn zoon vond pas zijn albums in de kast en was heel enthousiast (8 jaar oud) goede stimulans om het weer op te pakken, moet het wel slecht weer blijven.

Rafelkap
Lang goed?

Blijven foto's die je laat afdrukken en in een album plakt niet langer goed dan zo'n 'printalbum' of maakt dat niet uit? Weet iemand dit?
Over 2 weken zit dit in de planning, op dit moment zie ik door de bergen het bos niet dus heb nog geen voorpret.

amk
Biene

als je niet tevreden bent met het Hema album moet je er mee terug gaan, want dat klopt niet. Meestal komen ze zeer goed uit de test en ook mijn minofmeer professionele fotovrienden laten daar hun foto's en boeken afdrukken.
Ik vind mijn boeken er juist beter uitzien dan op het scherm.

Ik ben vooral Hema fan omdat ze de enige zijn die losse bladen in het assortiment hebben die in een standaard 4 rings band passen tegen een normale prijs. En dan ntuurlijk de goede kwaliteit van afdrukken.

Gewone afdrukken en ook de boeken blijven net zo goed als de oudere afdrukken.

ChrisH
Ha ha margje

Als er (god verhoede) brand uitbreekt bij jullie thuis, moet jij dus eerst de verhuisdozen erbij zoeken voordat je je fotocollectie kunnen redden.

Hier moet ik ook nog het album doen van de vorige vakanti voordat we dit jaar op vakantie gaan. Ik neem me altijd voor het te doen als we net terug zijn, maar ja 'uitstellen' is mijn middle name.

Ik las trouwens ergens eens dat we eigenlijk vaker foto's moeten maken van de alledaagse dingen om ons heen, welk beleg je op tafel zet, de meubels in huis, de pannen waarmee je kookt, je kind dat niet leuk lacht, maar enorm aan het krijsen is, etc. Omdat dat later de dingen zijn waar je zo'n aha-gevoel van krijgt.

Chris

Anneque
Moet ook

Goed, dit draadje, herinnert me eraan dat ik zo'n 4 jaar achterloop.....oh wat een onoverzichtelijke berg is dat.
Omdat ik zo véél moet, wordt dat een rib uit mijn lijf, vrees ik. Hebben jullie tips waar dit relatief goedkoop kan? Of ontlopen de prijzen elkaar niet veel?

Rafelkap
Aha

dat maakt dus niet uit. Ik wil wel dat het 100 jaar meegaat, of langer :-)
Losbladig lijkt me ook wel wat. Dan kan ik ook van achteren naar voren werken, eerst de recente foto's. Maar eerst moet het op de ouderwetse manier want ik heb een berg aan afdrukken.

Mover
Ook fotoboeken

Moverman is van de fotoboeken. Heel erg mooi. Jammergenoeg zijn we nog niet "bij" zoals iemand schreef. Maar wie weet, de komende winter weer een paar jaartjes "inhalen".
Pixum is hier de website/programma waarmee alles wordt gemaakt. Hema is ook goed, maar als je het naast Pixum legt, is ons gebleken, zit er wel (groot) verschil in.

Mover
Pixum antwoord

Zal het vanavond nog even navragen, maar ja, volgens mij kan je het automatische uitschakelen.

Rieke
Yo!

As we speak heb ik vanmiddag een album voor dochterlief in elkaar gedraaid! Bij Albelli; eindelijk heeft ze haar eerste jaar in een boek. En het ìs leuk geworden.
Wie weet vanavond nog weer even puzzelen/frobelen voor het dreumes/peuter album.

Mover
@flavel

Ja, het automatisch vullen van een pagina kan worden uitgeschakeld. Je kan dus ook gewoon zelf je foto's schuiven over de pagina.

Vonda
O, wauw!

Ik ben nog nooit een draad gestart waar meteen zoveel reacties op kwamen! Nou ja, het is bijna vakantietijd, dan denken meer mensen aan foto's is ook wel logisch.

Ik maak mijn boeken (nou ja, dit is pas de tweede) bij Alb*ll*. Dat is bij het eerste boek heel goed bevallen. Mijn vriend heeft ook nog een fotoboek gemaakt van een reis die hij met zijn moeder maakte, ook heel mooi geworden, hij had glanspagina's genomen.
Omdat ik met deze waardebon het meest uitgebreide boek kan maken ga ik hierbij ook glans doen.

Nog een tip, die ik van Alb*ll* kreeg: eerst alles ordenen. Eigenlijk is dat de rotste klus en kost erg veel tijd. Wij hebben alle foto's op 2 PC's staan maar alles staat op beide dus dat scheelt.
Ik heb alle downloads per gebeurtenis of groepje van dagen met een eigen bestandsnaam opgeslagen in een jaarmap. In de grote map met veel foto's die wordt aangemaakt in 1 download maak je dan bv een mapje met als naam: bv: '2010 03 26 Vondadochter krijt op stoep'. Dan al die foto's erin die erbij horen. Aparte mappen per jaar aanmaken en dan de mapjes van dat jaar erin doen. Dat is zeker bij Alb*ll* heel handig: ik kan nu gewoon meteen uit die mapjes pakken en het is al allemaal op volgorde. Ik merk dat ik dan heel gemakkelijk selecteer (dat hoef je niet van tevoren te doen. Ook leek het mij een probleem dat we op zeker moment een tweede betere camera erbij kregen (maar beiden nog wel gebruikten). Helemaal niet erg, zo bleek, want meestal gebruik je per gelegenheid toch maar 1 van beide camera's. Je kan dus nog steeds mooi alles per mapje selecteren.

Ik kom nog met meer tips en reacties maar ik ga nu even wat anders doen (nee, niet fotoboeken!)

Vonda

Vonda
Vic

Bij de firma waar ik ze maak (zie vorige bericht) kan je gewoon tussentijds opslaan, ik ben al dagen bezig en ik ga pas bestellen als ik ermee klaar ben. Schijnbaar kan je je albi ook nog delen met anderen door ze ergens difitaal te plaatsen maar dat weet ik niet hoe het gaat.

Wat ook een fijne knop is: automatisch indelen van de pagina: je zegt dat je 4 foto's erop wilt, gooit die 4 erop, laat die pagina automatisch indelen en als het je niet bevalt, gewoon opnieuw op de knop en evt. opnieuw... zo gemakkelijk!

Nou nu ga ik echt!

(herkenbaar in de reacties: het is echt vervelend om je ertoe te moeten zetten maar als je eenmaal bezig bent is het bijna verslavend)

Vonda

tonny
Ja...

ik heb een heleboel negatieven van vroeger ingescand en ben nu nostalgische fotoboeken aan het maken.
Erg leuk.

Vonda
Single lady

Je vindt het lastig om je ertoe te zetten, heeeeel herkenbaar! Ik had als 1 van de doelen voor dit jaar gesteld dat ik een fotoboek zou maken. Dat was nog niet genoeg druk dus want in april was ik dus nog niet begonnen. Pas toen ik die waardebon had gekocht wist ik dat het echt moest. Het kan ook helpen om voor jezelf duidelijk te hebben wat je precies wilt.
Ik had bv ooit ingeplakte fotoboeken met ex en nog wel 30 tot 40 pakjes met losse foto's. Ik wist ook niet echt wat ik daarmee aanmoest. Uiteindelijk (na een tip van een collega) heb ik de foto's van de ingeplakte fotoboeken geselecteerd (bijna alle foto's van ex weggegooid, dat luchtte op!) en die foto's en alles in de losse pakjes geselecteerd en in inschuifalbums (3 foto's per pagina, onder elkaar) van de Hema gedaan. Dat ruimde ook al super op! Ik kon weer mooi naar die oude foto's kijken met een goed gevoel. Niks geen gezeur met negatieven, de hele boel weg, je doet er toch niks meer mee.
Van de digitale foto's hebben wij altijd maar weinig geprint, dus voor mij was de keuze gemakkelijk: meteen fotoboeken maken.
Jij kan die keuze ook maken: het lastigst is om te bepalen hoe je het wilt doen maar ik zou vooral proberen het mezelf makkelijk te maken. Als je het lastig vindt om alle geprinte foto's weer uit te gaan zoeken dan kan je alsnog besluiten om alleen fotoboeken te maken. Of je maakt inschuifalbums van het geprinte en begint met een fotoboek waar je bent gestopt met printen.
Nogmaals: het je ertoe zetten is inderdaad het lastigst. Als je er eenmaal mee bezig bent is het namelijk erg leuk...
Vonda

Vonda
Nou amk

Ik ben haast jaloers!!! Je bent al bijna bij!!! Ik weet niet of dat me ooit zal lukken. Ik denk dat ik na dit grote boek eerst weer een vakantie doe (die van 2009 of 2010) en dan, in afwachting van hopelijk weer een mogelijkheid van een superdik boek voor een goedkope waardebon alvast een boek van 120 pagina's ga maken. Maar dat is allemaal toekomstmuziek, zul je begrijpen!

Wat ik nog lastig vind: onze foto's zijn dus ook haast niet ontsloten (gemakkelijk te bekijken) voor de opa's en oma's. Het is ook veel te kostbaar om onze boeken 3x af te drukken. Ah, ik krijg net een idee: ik kan mijn dikke fotoboek opnieuw opslaan onder een andere naam en dan een selectie maken van de leukste pagina's daaruit (dus ook veel pagina's weggooien). En dat dan bv afdrukken in een kleiner formaat. Dat is wel heel leuk en een stuk goedkoper. En toch gemakkelijk om te doen, snel mee klaar.
Vonda

Vonda
My dear g.., margje!

.. een fotoboek van 400 pagina's??!!
Ik kan het me niet eens voorstellen... Wel leuk dat je zoveel materiaal hebt en zoveel herinneringen die gedocumenteerd zijn...
Tja, als ik mijn zeer bescheiden mening mag geven: toch nog meer selecteren op het toestel. Ik was ook altijd van het schieten en erop laten staan maar dat is bij het maken van het fotoboek dan zo vervelend dat je dan nog de mooiste 3 uit 30 moet kiezen. Eigenlijk moet je bij het selecteren op de camera al denken aan het maken van het boek. Heb je dat ook? Elke pagina is eigenlijk een kort 'verhaal' of thema. Op die manier kan je soms ook snel selecteren.
Maar goed, ik hoef jou natuurlijk werkelijk helemaal niets te vertellen want jij hebt pak 'm beet al zo'n 25 tot 30 fotoboeken gemaakt, als ik het goed heb!
Maar maak jij van een gewone vakantie echt een boek van 120 pagina's? Vraag: als je zo'n boek 5 jaar later nog eens opslaat, is het dan nog steeds naar je zin? Of denk je dan: ach, het had ook wel wat korter gekund? Gewoon even een gewetensvraagje tussendoor ;-)
Ter vergelijking: het boek van de vakantie van 2008 dat ik al gemaakt had, daar had ik ongeveer 100 foto's van om mee te werken. Het was ook maar ene week en dat was krap net genoeg voor een boek van 24 pagina's!!! Ook gek he...
Nou, ik moet nog weer even gaan fotoboeken hoor anders is het niet op tijd klaar!!!

Groetjes,
Vonda

Vonda
Ah, leuk, single lady!

O, dat randje is wel praktisch ja. Dat probleempje van er toch iets bij willen schrijven bij de inschuifmappen heb ik zo opgelost: een klein wit stickertje bij een nieuw onderwerp (vakantie XXX) op de eerste foto plakken en soms heb ik ook gewoon iets achter op de foto geschreven. Niet ideaal maar wel handig.

Vonda

jippa
Voordeel an achterlopen

ha Vonda,
Ik vind fotoboeken ook heel verslavend, alleen loop ik nu weer achter. Maar.....ik las ergens dat het goede van achterlopen is dat je dan wat meer afstand hebt tot de vakantie of de gelegenheid en dat je daardoor beter kunt selecteren. Dat is misschien wel zo. Ik weet ook wel waarom ik achterloop. Ik ben nu bij een bijzondere reis en daar wil ik iets heel moois van maken en dat remt me eigenlijk af.
Ik werk trouwens met het Hema programma en vind dat wel prima. Ik zet eerst de geselecteerde fotos in een aparte directory. Ik kan ook gewoon een tijd aan het boek werken en het dan opsturen.
Nou ja, ik ga dank zij jou toch maar snel weer beginnen. leuk! Jippa

amk
120 pagina's

ja ik denk dat ik dat ook wel gehaald heb met mijn Afrika reis in 2009. Maar al mijn boeken van de analoge tijd vind ik nog heel leuk. Wat wel heel erg opvalt aan mijn boeken is dat er geen mensen op foto's staan. Ze zijn nogal tijdloos. Of het is bv iemand in kledendracht of een overzichtsfoto van een straatscene.
Maar nauwelijks van die geposeerde foto's.
Ook in het analoge tijdperk haalde ik de 150 foto's per week wel. Gewoon goed schiften daarna.

En dat je geremd wordt bij een mooie reis komt mij ook bekend voor 2009 is bijna klaar, moet alleen nog afgedrukt worden. Maar ja die laatste maand is dan weer gecombineerd met het begin van 2010. Dat is ook een voordeel van die losse bladen. Je kunt gewoon een begin en eindpunt nemen dat je zelf uitkomt.

Vic
Achterlopen

Hadden we al een triest dieptepunt in dit draadje? Mijn oudste is 12 jaar en heeft nog niet eens een baby-album ;-( Ik had gepland dat te maken tijdens mijn zwangerschapsverlof van jongste, maar toen moest er ook nog een babykamertje geschilderd worden. In het verleden, toen ik nog geen digitale foto's maakte, heb ik wel altijd insteekmapjes gevuld met vakantiefoto's. De rest ligt nog allemaal op mij te wachten, ongeveer 50 mapjes met afgedrukte foto's, en 1000+ digitale.

margje van dijk
Vonda en amk en vic

Vonda: Ja, ik maak tegenwoordig altijd 120 pagina's vakantieboeken, en dan moet ik nog ontzettend mijn best doen. Vroeger waren ze ook wel eens 80. Maar ik schrijf er ook verhalen bij dus het zijn niet alleen foto's. En ze zijn echt een succes, want mijn kinderen pakken ze heel vaak en gaan ze regelmatig van a tot z weer lezen/bekijken. Dus het is niet 'boring'.

En Vic: die vakantieboeken zijn ook mijn enige trofee, mijn kinderen hebben ook geen babyalbums!! Echt pure armoe hier. Iemand zei al: wat als je zolder afbrandt (was jij dat ook?). Tja, dat is hetzelfde als dat je dan je analoge fotoboeken kwijt bent lijkt me. Ze staan niet als albums in een kast maar liggen in schoenendozen achter een luikje.... is dat heel veel anders? Overigens heb ik wel 10 schoenendozen vol mapjes, dat is echt heel erg veel. Gelukkig heb ik wel op elk mapje zeer uitgebreid de inhoud beschreven (en de datum erop gezet).

Ik weet eerlijk gezegd niet of ik daar ooit nog aan toe kom. Tenzij ik een lang en gelukkig leven krijg en de pensioenen niet tot na 67 jaar verlengd worden, dan heb ik kans het zo voor m'n 88e wellicht af te krijgen. Kan ik daarna aan de videofilmpjes beginnen.

En AMK: dat meen je toch niet, geen mensen op je foto's! Wat is daar nou aan? Tijdloos, maar een fotoalbum moet toch juist barsten van de tijdsgeest? Ik wil juist zo graag zien hoe onze krakkemikkige keuken toen was, en wat we toen op tafel hadden staan, en wat de kinderen voor kleren droegen en wat een zooi we altijd hadden. Een album met alleen maar plaatjes die door iedereen gemaakt hadden kunnen worden zou voor mij zeer onaantrekkelijk zijn. Vind je het dan niet jammer dat je niet je eigen rare haar van 15 jaar geleden kunt becommentarieren en zo? Dat vind ik nou net het leukste.

Wij gaan verhuizen met mijn werk en ik heb vanmiddag geprobeerd de helft van mijn kast-inhoud weg te gooien. Ik kwam een boekje tegen met foto's van onze vakgroep. Ik dacht dat het gewoon een boekje was, maar toen ik die foto's zag... man o man. Wat zag ik eruit. Wat zagen mijn collega's eruit. Wat zijn we veel veranderd! Priceless, dat boekje, dat heb ik dus niet weggegooid. Precies om ditzelfde effect maak ik fotoboeken, juist die veranderende mensen zijn wat mij betreft het leukst.

Margje

margje van dijk
Ps vonda, die 400 pags

Die 400 pagina's is ook vooral omdat ik heel veel tekst heb geschreven. (Van dat weblog binnengehaald). En alle foto's wil ik daar natuurlijk in vol ornaat tussen hebben staan. Ik ga het grootst mogelijke formaat kiezen (vierkant 30x30 geloof ik) en dan wordt het zo'n groot dik boek.

Alternatief is dat ik er 3 of 4 boeken van 120 pagina's van maak, maar dat vind ik minder leuk. Overigens is die 400 pagina's ook maar een gok, ik zou even moeten nakijken wat hun max is. Kan ook 320 zijn of 360, maar ik meende dat het rond de 400 was.

Margje

Vonda
Maar eh margje...

400 bladzijden dat wordt toch ook enorm kostbaar?
(maar ik begrijp het allemaal wel hoor hoe leuk het is!)
(en moest wel vreselijk lachen dat jij al op je 88e aan de filmpjes toekomt!)

Vonda

(die vanavond weer gevorderd is tot blz 107, nog maar 13 pagina's!)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.