Home » Forum » Leuk kado gehad onder de boom

Leuk kado gehad onder de boom?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

75 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ol3
Leuk kado gehad onder de boom?

Sint is echt een feest voor de kids hier (5 en 8 jaar) maar ik vind de kerst toch ook wel heel leuk omdat wij dan voor iedereen leuke pakjes onder de boom leggen!
we hebben allemaal leuke kado's gehad en zelf was ik heeeel blij met een mooie Clinque set (ik besteed te weinig aandacht aan de verzorging van mijn huid en ben vaak te gierig voor de betere producten en gelukkig heeft de kerstman (lees mijn man) gelukkig het gewoon wel gekocht haha

en de dvd box van Gooische Vrouwen seizoen 5 die ik gemist heb op tv omdat ik altijd moet werken op vrijdagavond.

met welk kado was jij heel blij??

branca2
Ik ben blij met...

een heel schattig vogelhuisje die mijn ouders bij de kringloop hadden gevonden.Ik spaar die vogelhuisjes die opechte huisjes lijken je kent ze welmet echtedeurtjes en raampjes enzo en deze had ik nog niet dus ik ben er erg blij mee!

Rembrand
Ook een leuk en nuttig kado.

Ik ben te druk en te lui om naar de sportschool te gaan, maar moet echt meer gaan bewegen.
Ik kreeg van Santa een balanceboard voor de Wii onder de boom. Jongste zoon ( ook lichtelijk aan de ronde kant ) en ik hebben vandaag al aardig wat Kc weggesport. Echt geinig om te doen ( ik denk dat ik morgen best spierpijn zal hebben trouwens ).
M.

Pham
Hier

hadden we 1 groot cado voor os vier, waar we allemaal aan mee betaald hebben: een Wii! We zijn er alle vier blij mee, hahaha.

Groetjes Pham

moppeke
Lekkers voor in bad

Voor mij lag er een mand met heerlijk geurende producenten voor in bad en handdoek onder de boom. Dochterlief had haar spaarpot geleegd. Zoooo lief!

Bastet
En hier....

Ik kreeg een prachtige tattoo van mijn man,al gezet op 19 december.Een lief wit engeltje van mijn jongste zoon,een ketting van mijn dochter,en een geweldige rvs klok voor de keuken,gemaakt van bestek van mijn oudste zoon.En de humor was,hij wist helemaal niet dat ik die zo graag wilde hebben,was een gok,zei hij..:)Maar ook een mooi kado was het feit dat de kinderen allemaal zo gezellig en lief waren gisteren.
Bastet

Chippie
Hier....

voor kinderen -> Mario en Sonic op de Olympische Spelen -> erg leuk, de kinderen stuiterden door de kamer
voor uk -> een boek over kerst van Nijntje
voor opa en oma -> een boek met liedjes voor opa's en oma's
voor manlief -> Lonely Planet (reisgids) voor onze verre reis
voor mijzelf -> Rituals pakket

Heerlijk, om zo af te kicken van Sinterklaas!

amk
Cd

een heel mooie verzamel box van Paul de Leeuw. Ik heb gister al veel nummers mee staan zingen en huilen.

Dochterlief was erg blij met het nood kadootje bij Opa: een barbie, bij gebrek aan ander speelgoed. Verder is ze vreselijk verwend met ander speelgoed.

Mijn vader was heel blij met zijn cd van Pierre Kartner.

Aïda
Mooi kookboek

van Nigella.

Nu nog kijken of alles in Nederand ook verkrijgbaar is.
En dan komende maanden heerljke gerechten maken ;-)

ponpon
Zak drop

Ik kreeg een kilo zak drop en ik was toch wel enigszins teleurgesteld. ( van bijna ex-partner) Ach , hij heeft nooit veel moeite gedaan om iets leuks te zoeken en altijd hetzelfde excuus : wanneer had ik dat moeten kopen dan ? Voor hem een rituals pakket, een boekje en een fles drank.
Van familie gelukkig wel leuke dingetjes. Met bij mij als hoogte punt het boek over sybine jansons : in het bos zijn de wilde dieren.
tja, het was wel een hele leuke dag verder !

Kaaskopje
Héél leuk

Schoonouders kwamen vandaag en hadden enveloppen met inhoud mee. Ik kreeg een rolberoerte van de inhoud. Er is hier nu een discussie losgebroken wat we daar eens mee zullen doen. Nieuwe televisie? Afwasmachine?? Moeluk:-)

emma43
En hierzo........

Man:decemberkraslot en een nette trui(dat is lol,want mijn man is niet zo van de nette kleren)
Dochter:flesje parfum van Jean Paul Gaultier en een tas.
Zoon: een grote doos technic lego,en een blok voorgedrukt papier waar hij vliegtuigjes mee kan vouwen.(was 8 euro en een groot succes)
Vriend dochter:decemberkraslot en een ruitjesoverhemd.
Man van moeder:decemberkraslot en een trui.
Mam: flesje Noa en een cd.
Oma: zakje snoepjes en 2 nieuwe delfsblauwe mokken.
en ik: een flesje Noa en een nieuwe fototoestel.Had ik anders ook gekocht,maar heb nu maar op de kerst gewacht.
Ik kan niet zonder en ik ben er 1 kwijt en een andere ging 2 weken terug stuk.
Iedereen was blij.De mannen hebben niets gewonnen met hun krasloten,maar het is altijd wel even leuke spannend met z'n alle rond de tafel vakjes open krassen.
Ojaaaaa,en voor de grap nog een playboy met Paay erin.Voor pap!!!!!!

ponpon
Kaaskopje

klinkt heel vervelend ! :-)

tonny
Boek

leuk boek!
'Taal is helemaal mijn ding, zeg maar'

(man plus zoons hadden het voor mij gekocht. En ik had, terwijl zij dat niet wisten, ook voor iedereen een boek gekocht)

Kaaskopje
Man

En wat doe ik met mijn man als hij een tv wil en tegen een afwasmachine is?:-)

Janeway
Kaaskopje

ALs hij de tv wil, mag hij kiezen, of tv en dan alle dagen zelf afwassen (je man dus) of een afwasmachine..Geniet van je rijke momentje ;)
groet

Chippie
Kaaskopje

"En wat doe ik met mijn man als hij een tv wil en tegen een afwasmachine is?:-)"

Dan laat je hem eerst een week afwassen. In zijn eentje. Kijken of hij dan nog steeds een nieuwe tv wil. Alleen de voorpret is al geweldig! Ik zou nog even wat langer dubben, het is herlijk om over allerlei dingen te dromen...

Chippie
Gelijk gepost met janeway

Gelijk ge post met Janeway dus!

Katrien
Logeerkamer

Mijn moeder (waar we Kerst vierden) had als verrassing voor de kleinkinderen de logeerkamer helemaal heringericht. Er staat nu een groot stapelbed en nog een bed. En ze had er een rek gezet waarin ze alle leesboeken en strips die ze in huis had, heeft gelegd. Alsook kleurboeken, tekengerief, ... En ook een tafeltje met stoelen.

Voor de drie oudste kleinkinderen (9 jaar, 5 jaar en 3 jaar) had ze een dekbedovertrek gekocht.

En maandag mogen de drie oudsten dan gaan logeren en gaan ze leuke dingen doen. Het jongste kleinkind is nog geen jaar oud en dus nog wat jong. En dan zijn er nog twee kleinkinderen onderweg (mijn zus is zwanger van een tweeling). Dus over een paar jaar gaat ze dan de zolderkamer inrichten voor de oudsten en kunnen dan de kleinsten in de huidige logeerkamer.

Echt waar, daar kon voor de rest geen enkel cadeau tegenop. Ze hebben alledrie heel de tijd in 'hun' kamer gespeeld. En deze zelfs netjes opgeruimd op het einde.

Katrien

Kaaskopje
Ik doe gewoon als mijn dochters

"Ik was nooit meer af, had je maar een afwasmachine moeten kiezen!"

Nee zonder gekheid, ik zit nu alweer te zoeken naar een mooie tv omdat ik 'het gezin' ook hun lolletje gun. Afwassen kan ook met de hand tenslotte. Tweedehands voel ik dit keer niet zo voor.

Balletmama76
Vaatwasser...

...en ik ben in de hemel! Wil nooit meer zonder, haha!

ol3
Vaatwasser

ik vind een vaatwasser ook een geweldig ding! ik geef echt niet veel om luxe artikelen of gadgets maar een vaatwasser is toch een geweldig ding!

maar misschien ff goed shoppen want juist aan het einde van het jaar zijn er veel goede deals te maken in de elektronica winkels en zeker de flatscreens zijn nu echt giga veel in de aanbieding!

en moet het een inbouwvaatwasser worden of eentje die los staat?? want ook de losstaande zijn zo duur niet meer, dus misschien kan je ze wel allebei scroren :-)

succes met je beslissing!!

Kaaskopje
Allebei?

en nieuw...?? Oh kwijl:-)) Ik heb al wel gezien dat er enorme aanbiedingen zijn. Het moment van pure hebzucht is inmiddels wat weggeëbt. We gaan ons rustig oriënteren.

Femke_
In je buffer?

Uit het draadje van 'afsluiten door Essent' haal ik het volgende citaat van Kaaskopje: "Dat is blijkbaar een ongeaccepteerde houding. Zélfs van het minimum zou je moeten sparen. Ik hol momenteel ook iedere maand weer achter de feiten aan. Ik heb een vast spaarbedrag die ik ook iedere maand weer terug moet halen. Het komt er gewoon niet van. Grote kinderen zijn heel erg duur, dat kan ik je vertellen."
Als je tv het nog doet en je het blijkbaar al jaren zonder vaatwasser doet: vul je buffer lekker aan. Als de gulle gever bedacht had dat een vaatwasser en/of tv een mooi cadeau was hadden ze die wel gegeven :)
Femke
(ik zou kiezen voor een vaatwasser....maar heb dan ook een hele oude tv (krijgertje) en de vaatwasser draait dagelijks)

Kaaskopje
Femke

Ergens verwachte ik al dat iemand dit zou doen, refereren aan een het bewuste draadje. Femke, sorry hoor, maar zou het ook kunnen dat ze ons de vrijheid gunnen om zelf te beslissen wat we van dit bedrag gaan kopen? Als jouw man met een ketting aankomt zeg je dan ook dat je liever 100 euro voor je buffer had gekregen? Soms mag je gewoon dank je wel zeggen en ermee doen waar het voor bedoeld is: ons zelf verwennen met iets waar we lang plezier van zullen hebben. Als ze het geld voor een buffer hadden bedoeld hadden ze ons wel een spaarbankboekje gegeven...

Kaaskopje
Beemer

Zo wanhopig is het hier niet dat we rust nodig hebben hoor. Jullie bedoelen het goed, maar ik word er ook een beetje narrig van. Wij hebben niet aan Sinterklaas gedaan, niet aan kerst wat cadeaus betreft... Als ik bedenk waar mensen bij die momenten hun geld mee over de balk smijten doen wij het akelig verantwoord. Mogen we ook gewoon eens verwend worden?
Wij wassen overigens zelden samen af. A. omdat we 4 van de 7 dagen niet gelijkertijd thuis eten en B. omdat wij als we vrij zijn ook buiten de afwas om genoeg bijpraten en C. we zijn collega's. We weten wat we op het werk doen en daar kunnen we heel gezellig over napraten.:-)

Femke_
Kaaskopje (ook ot)

Joh, ik weet helemaal niet waarom je schoonouders je een leuk bedrag geven en ik gun je die tv én de vaatwasser van harte! Het ging mij er alleen om dat je in het ene draadje vertelde dat het geld er hard uit gaat met grote kinderen, maar dat je in dit draadje het geld (gegeven door je schoonouders) bij wijze van spreke in de zak voelt branden. Het is alsof gekregen geld anders is als verdiend geld (van werk) en dat het daarom zo snel mogelijk op 'moet'.
Als ik naar mezelf kijk herken ik dat wel, je bent toch sneller geneigd om nog even iets extra's te doen van het gekregen geld. En dat is dan meestal iets wat ik van mijn 'verdiende' geld niet gekocht zou hebben, of het is net een slagje luxer, duurder, groter dan ik in mijn hoofd had.
Tot slot.....geniet van het cadeau van je schoonouders en mijn excuses als het rotter overkwam dan het bedoeld was!
Femke

Chippie
Kaaskopje

"Als ik bedenk waar mensen bij die momenten hun geld mee over de balk smijten doen wij het akelig verantwoord. Mogen we ook gewoon eens verwend worden?"

Sorry, hier wordt ik dan weer heel erg narrig van.

"Over de balk smijten"?
Pardon?

"Mogen we ook gewoon eens verwend worden?". Ja, prima, maar kruip nou niet meteen in die slachtofferrol.

Het zal mij een worst zijn wat je met het geld doet. Maar Femke verdient het niet om zo afgeserveerd te worden omdat ze toevallig een gevoelige snaar raakt.

Chippie
Femke en kaaskopje

In de 'beruchte' bufferdraad van Manda maakte iemand de opmerking dat de één altijd meevallers heeft en de ander altijd tegenvallers. Met andere woorden: de één heeft de belastingteruggave, rentebijschrijving, kinderopvangtoeslag, eindejaarsuitkering, etc. al op voordat die binnen is, voor de ander is dat een meevaller die op de spaarrekening wordt gezet en waarvan men wel een keer ziet wat men er mee gaat doen. De één ziet de bijbetaling gwl, reparatie van auto, eigen bijdrage ziektekosten, nieuwe winterschoenen, nieuwe wasmachine als tegenvaller, de ander had daar rekening mee gehouden.

Daar moet ik toch aan denken in dit draadje. Nogmaals, je moet helemaal doen waar jij je goed bij voelt. Maar het geeft wel de menselijke verschillen aan. Geen probleem. Ik vind het advies van Femke dus niet vreemd. Maar ik herken het ook helemaal niet dat geld mij in de broekzak brandt.

Kaaskopje
Femke

Al goed:-))

Kaaskopje
Chippie

Ik kruip absoluut niet in de slachtofferrol, maar ik kan er niet zo goed tegen als mensen meteen met een advies komen over hoe we een gift verstandig moeten gebruiken. Ook al gaan we ermee naar een duur restaurant. (Zou ik nooit doen omdat ik dat zonde vind) We hebben het gekregen om plezier van te hebben en niet om nuttig mee te doen. Nou vind ik een afwasmachine uitermate nuttig overigens:-)
Daarnaast is het niet helemaal de bedoeling om de discussie uit draadje 1 naar draadje 2 te trekken.
Wat betreft 'over de balk smijten'. Tja, dat is mijn mening dan weer. Ik begrip niks van die enorme uitgaven met Sinterklaas en Kerst. Ik val niet voor niks uit mijn stoel als mijn schoonouders ons zo verwennen. Ik verwacht het niet, ik vind het niet normaal.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.