Home » Forum » Lichte bouwvergunning en artikel 323 weet iemand de weg hierin

Lichte bouwvergunning en artikel 3.23 weet iemand de weg hierin?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Lichte bouwvergunning en artikel 3.23 weet iemand de weg hierin?

Dag
We hebben op 18 juli een bouwaanvraag ingediend voor het plaatsen van 2 dakkappelen voor en achter, over de gehele breedte van het huis. Op 28 augustus kregen we een brief van de gemeente dat er, in verband met artikel 3.23, meer tijd nodig was omdat het bestemmingsplan in principe geen dakkapellen aan de voorkant toelaat. Nu is het zo dat alle buren op de gehele rij precies z'n dakkappel hebben, dus de vergunning komt uiteindelijk wel. Maar goed, ik heb vandaag gebeld, hoorde ik dat ze er net bezig geweest waren, en dat de bouwaanvraag vanaf volgende week ter inzage zou liggen voor eventuele bezwaren. Dan moet het 6 weken ter inzage liggen, wat betekend (als er geen bezwaren komen) dat er pas eind december begin januari een vergunning komt. En dan pas kunnen we de dakkappellen laten bouwen, wat nog 8 weken duurt.
Mijn vraag is dus of er geen wettelijke termijn is waarin de gemeente toestemming moet geven? Van 18 juli tot eind december is dus bijna 6 maanden voor het geven van een lichte bouwvergunning? Is dat gebruikelijk?
IK baal als een stekker. Nee. Dat is nog te zwak uitgedrukt. Ik kook van woede
Sini

Tinus_p
Tsja

Sini:
"Mijn vraag is dus of er geen wettelijke termijn is waarin de gemeente toestemming moet geven? (..) Is dat gebruikelijk?
Ik weet niet of het mag, maar tis iig gebruikelijk :-S

rodebeuk
Even globaal

Als je een bouwvergunning nodig hebt zijn daar vaste tijden voor. Hij kan zelfs van rechtswege verleend worden als de gemeente er te lang over doet.

Een belangrijke uitzondering!!
Als er nog een probleem is met het bestemmingsplan gelden de vaste behandeltijden niet, dan moet dat eerst worden opgelost en daarna gaan die termijn pas weer lopen. Je wordt dan zegmaar uit de rij gehaald en apart gelegd tot het is geregeld.

Hoop dat je wat aan deze uitleg hebt. Kwa duidelijkheid dan..en succes met wachten.

Wendy2
Termijnen

Voor termijnen zul je denk ik in de Awb moeten zijn. Er zijn termijnen waarbinnen ze moeten reageren. Helaas mag er een brief gestuurd worden dat het langer duurt en dan wordt de termijn verlengd. Het uitblijven van een besluit mag je beschouwen als een besluit en hiertegen kun je bezwaar maken. Waarschijnlijk word je snel in het gelijk gesteld dat het langer duurt dan wenselijk (algemene beginselen behoorlijk bestuur volgens mij). Maar dat verplicht ze niet om het sneller af te handelen. De bezwaartermijnen zijn wel heel hard. Bezwaar een dag te laat is niet ontvankelijk. Dat betekent dat zodra het ter inzage ligt en er binnen zes weken geen bezwaar is je ook echt aan de slag kunt. Kleine troost...

Groetjes,

Wendy

rodebeuk
Awb is algemene regeling,

maar in de woningwet (artt. 40 e.v.) zijn exacte termijnen gegeven voor bouwvergunningen. Die gaan voor boven de Awb.

Als je nog een vrijstelling of ontheffing van het bestemmingsplan nodig hebt op grond van de Wet ruimtelijke ordening wordt de aanvraag aangehouden door de gemeente tot die vrijstelling er is. Daarom gelden de vaste termijnen van de Woningwet dan niet.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.