Home » Forum » Ligt het aan mij of worden winterkleren steeds zomerser

Ligt het aan mij of worden winterkleren steeds 'zomerser'?

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Ligt het aan mij of worden winterkleren steeds 'zomerser'?

Ik bladerde net de nieuw H&M folder door, en het viel me weer op, wat ik ook steeds vaker zie in de winkels....het lijkt wel of de winterkleren steeds dunner en zomerser worden. De rekken hangen vol met allerlei dunne flodderige korte mouwen shirtjes en vestjes en jurkjes. Vooral voor de dames (bij de mannen en jongens valt het wel mee)

Ligt dat nou aan mij? Of hebben jullie dat ook?

En hoe zou het komen??

Ingrid

Ingrid

woutje
Klimaatverandering? ;-)

Zonder gekheid, het valt mij ook op. En voor een koukleum als ik is dat niet fijn. Ik vind de kleding hartstikke leuk, maar moet er altijd een dik vest en/of een sjaaltje bij bedenken, waardoor het effect weg is...

Silone
Waar het oog op valt?

Het valt mij juist op dat er zo lekker veel gebreide vesten en jurkjes te koop zijn. Maar dat is ook net mijn 'ding'. Ik kijk gewoon langs de rekken topjes heen naar de mooie breisels denk ik ;-)

juno
Hier ook

Gisteren was ik bij de Wal-Mart en ik dacht dat ze zomer sale hadden............het bleek de nieuwe winter kleding te zijn!

Astrid
Viel mij ook al op

Dat was het 1e wat mij op viel bij de winter collectie van H&M. Echt 80% is met KORTE mouw. Hoe bedenk je het. En de shirts met lange mouw hebben voor 80% een 3/4 mouw. Ik wil gewoon lange mouwen! Ze hebben nu ietsje meer lange mouw gelukkig.

Kaaskopje
Laagjes mode

Het is soms ook de bedoeling dat je onder die korte mouwen iets aantrekt met een langere mouw, of er een leuk vest of jasje overheen aantrekt.
Persoonlijk koop ik ook dunnere shirts omdat ik het onder mijn winterjas al snel veel te warm heb met een dikke trui. Ik moet elke dag een stukje lopen naar mijn werk en ik moet er niet aan denken daar een gebreid vest bij aan te hebben. Binnenkort hoef ik dat stuk niet meer te lopen, dan hooguit een paar minuten en dan wil ik toch weer eens wat warmere jasjes of truien aanschaffen. Er is zoveel leuks op dat gebied te koop. Het is er echt wel hoor:-)

Amarins
En...

... het is lekker goedkoop, al die korte of geen mouwen, zowel wat betreft stof als atelierkosten. Slim van H&M :-).

reina
Mode

Soms is de mode gewoon niet logisch, maar ja, je moet steeds met iets nieuws komen..., dat gevoel krijg ik als ik de winterkleding van dit seizoen zie. Met een shirtje eronder is een flodderjurkje wel warmer, maar eigenlijk vind ik het een beetje raar. Gelukkig zie ik dit jaar ook vesten en truien, die miste ik een paar jaar geleden erg (ik ben een echt truienmens!)

Guinevere
Vroeger

Vroeger haalde ik het niet in mijn hoofd om met iets duns te gaan lopen in de winter. Toen was er altijd wel iemand die dan zei: "Hé heb jij je zomerkleren nog aan?". Indertijd gingen mijn zomerkleren in oktober dan ook in de koffer, en de winterkleren eruit. Tegenwoordig is het merendeel van de kleding "all seasons" op een paar uitzonderingen na. Ik zie in de zomer trouwens ook mensen met van die snikhete Uggs-achtige laarzen lopen...

reina
Guinevere

Ik heb nog steeds wel zomer- en winterkleding, hoor. Net een paar zomerdozen weggebracht (we hebben een 'opslag') en winterdozen opgehaald. Ik vind dat ook wel leuk, toch weer een verrassing wat er ook weer allemaal inzat :-)

bibi63
Koude winters of niet........

.....het is binnen (thuis, bij iemand anders, op het werk) een normale temperatuur (ca. 20 graden), dan wil je toch niet zo'n vreselijk dikke trui of vest aan? Heb dat altijd al raar gevonden en loop zo lang ik mij kan herinneren in de winter gewoon in een bloesje of shirt met lange mouwen met evt. en hempje eronder. En als het buiten echt koud is dan heb je een goede warme jas nodig. Daaronder hoef je echt geen dikke trui.
Groetjes
Bibi

woutje
Ik wel bibi

Ik heb bij een kamertemperatuur van 20 graden echt niet genoeg aan een bloesje of alleen een shirt met lange mouwen! Ik draag standaard een hemdje, dan een basisshirt met lange mouwen en daar overheen een al dan niet wollen vest. En ik heb een goede warme jas, maar zonder vest daaronder heb ik het wel koud, zelfs bij het relatief zachte weer van de laatste dagen.
Het is lastig hoor; in de zomer vind ik blote voeten ook al snel te koud (voeten koud=helemaal koud) en als ik ergens naartoe ga zorg ik er altijd voor iets warms bij me te hebben. Alleen toen ik zwanger was had ik er minder last van, heerlijk.

tonny
Korte mouwtjes

inderdaad, steeds zomerser, dunner en flodderiger.

Je moet een heleboel over elkaar heen aantrekken om je behaaglijk te blijven voelen.

Slimme lui, die producenten!

tonny

Nely
Shirt met lange mouwen

dat draag ik het liefst in de winter. Als het echt heel koud is dan nog een hemdje eronder of een blouse er overheen. Maar ik heb het vrij snel warm, bij het bezorgen van de post loop ik meestal met mijn jas open.

Nely.

Rieke
Wel leuk eigenlijk

Deze mode is leuk. Ik zit nu in een dun shirtje met een grijs vestje met driekwart mouw. heb dit seizoen ook een mooi bloesje met bloemen en korte mouw gekocht, ook met een vest erover. Van die vestjes heb ik er wel een stuk of 5. Ook lekker voor de zomer. Komt toch echt van de warmere winters denk ik. Off topic; ook de schilder voor buiten is hier net klaar. Steeds heerlijk 'zomerweer 'gehad. Maar de foto's die ik net met zoonlief doorkeek van de sneeuw in 2003 deden me erg verlangen naar weer zo'n sneeuwbui.

reina
Rieke

"Komt toch echt van de warmere winters denk ik" Welnee, joh, er moet gewoon iets anders komen dan vorig jaar anders koop jij niet nieuws :-) En meer laagjes betekent meer keren kopen, dus duurder. Misschien moeten we ons over 2 jaar allemaal in zware gebreide truien met nepbontkraag hijsen omdat er niets anders in de winkel hangt.

Rieke
Ja reina

maar dat doe ik dus echt niet, ik heb geen enkele dikke trui en ben ook niet van plan die aan te schaffen : ))
Maar iets nieuws koop ik toch elk jaar, daar hebben ze bij mij wel een goeie aan.

Nely
Pelle

tot voor kort gooide ik vaak halverwege mijn jas uit tijdens de ronde, nu hou ik hem meestal aan maar dus wel open. Onderweg kom ik echter vaak wandelende en fietsende mensen tegen die dan als een mummie ingepakt lopen terwijl ik het dan helemaal niet koud vind.

Nely.

Kaaskopje
Jas open gooien

Ja dat doe ik ook vaak als ik naar mijn werk loop. Het zweet loopt me vaak over de rug tegen dat ik mijn werk bereikt heb. Mensen die op de fiets zitten zie ik dan denken 'dat mens is gek!' (of ik denk dat ze dat denken, die kans is groter:-))

Nasha the first
Ja ook!

En ook op het werk....meestal drijf ik van mijn plek weg, terwijl het overgrote deel dan klaagt over kou.....die zijn niet wijs hoor!

Fraz
Nasha

heb ik ook. Heb het thuis als ik thuis ben overdag 19 graden en 's avonds soms even 20 maar op mijn werk is het vaak 22 graden. Het verschil tussen buiten en binnen is dan voor mij veels te groot.

Onderwerp gesloten