Home » Forum » Logo maken ontwerper gezocht

Logo maken, ontwerper gezocht

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mariek69
Logo maken, ontwerper gezocht

Hallo,

manlief is een eigen bedrijf begonnen. We zijn nu een heel eind op orde, alleen het logo van zijn bedrijf moet nog gemaakt worden. We hebben al zelf iets geprobeerd, maar dat komt toch wat knullig over.

Maar als ik ga googlen voor logo ontwerp kom ik alleen de hele dure marketingbedrijven tegen. En we zijn toch een kleine zelfstandige hè.

Wie o wie kent iemand die gespecialiseerd is in logo etc. ontwerpen. Iemand die dat freelance doet? We wonen in Noord-Brabant, maar met dit digitale tijdperk zou dit eigenlijk geen probleem moeten zijn toch?

Ik hoop dat iemand me kan helpen,

alvast bedankt!

Primavera
Vraag en aanbod?

Volgens mij, zou dit berichtje beter kunnen staan in vraag en aanbod. Afstand maakt inderdaad niet uit om een logo te ontwerpen.
Een logo om bruikbaar te zijn, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Reproduceerbaar op verschillende schaal, niet de betekenis verliezen bij print in zwart-wit, niet te veel lijken op een logo in jullie zelfde branche, enz.
Zelf heb ik aardig veel ervaring in logo-ontwerp. Als je me schrijft op unavera apestaartje gmail punt com kan ik je de logo's laten zien, die ik tot nu gemaakt heb.
Groetjes Primavera

Sassie
Mariek69

Ik heb voor het bedrijf van mijn vader het logo ontworpen en dat gebruikt hij tot nu toe nog steeds voor zijn gehele huisstijl. Ik houd bij het ontwerp rekening met het soort bedrijf en wat het moet "uitstralen" (welke boodschap moet het overdragen).

Je kunt me mailen als je wilt op saskiadevetten@hotmail.com.

Sassie

Hester
Site

op de site ontwerpenvoorgeld.nl kun je een logo-ontwerpwedstrijd uitschrijven. De naam klinkt afschuwelijk maar het is echt ok.

Je bepaalt zelf hoeveel je wilt betalen en allerlei ontwerpers sturen een ontwerp in.

Ik heb daar nu zelf een wedstrijd uitstaan (logo voor Hesterhelpt.nl) en vind dat ik hele leuke voorstellen heb gekregen.

Je kunt ook vragen om ontwerpen voor websitesdesign, postpapier etc.

met vriendelijke groet,

Hester

Mariek69
Primavera en sassie

Hallo,

Bedankt voor jullie snelle reacties!

Ik heb jullie een mail gestuurd, alleen jouw hotmail adres Saskia klopt niet, ik krijg een melding dat het adres niet bestaat. Heb je nog een ander adres?

Groetjes,
Mariek

Mariek69
Hester

Hoi,

Ziet er goed uit die site!
Mocht het niets worden met de dames die al eerder gereageerd hebben, dan houd ik hem in gedachten.

Bedankt!

Julie
Wat een ontzettend vreemde site

Dat ontwerpen-voor-geld.nl
Geen enkele zichzelf respecterende ontwerper zou hier aan mee moeten doen. Het is hetzelfde als 60 bakkers vragen om een taart te maken en dan alleen de lekkerste te kopen. Lekker makkelijk voor het bedrijf, maar wie doet er nu aan zoiets mee? En dan zijn alle ontwerpen nog zichtbaar op de site ook!
Een echt goed logo kan alleen gemaakt worden door je in het bedrijf te verdiepen en gesprekken te voeren met de eigenaar ervan. Dit kan niet anders dan een oppervlakkig logo opleveren, 13-in-een-dozijn.

Groet Julie (gestopt met logo's ontwerpen omdat het echt een vak apart is.)

angel3
Julie

zo heel vreemd is het toch niet? het is gebruikelijk met dit soort processen om een pitch uit te schrijven. Dan krijg je ook versch aanbieders en ontwerpen over de vloer en kies je de leukste. Met internet is het laagdrempeliger geworden. Ik ben het helemaal eens met je dat het een vak apart, maar ik vind het wel een uitvinding eigenlijk zo n site. Ideaal voor echt kleine zelfstandigen met kleine budgetten voor dit soort dingen. Een echte vormgever rekent al gauw 1000 euro voor ontwerp logo en huisstijl. Dan is dit voor een kleine eenmanszaak met een praktijk erbij bijvoorbeeld toch een uitkomst?

Julie
Angel

" Ideaal voor echt kleine zelfstandigen met kleine budgetten voor dit soort dingen."

Ja, dat begrijp ik wel, maar ik snap die ontwerpers (ook kleine zelfstandigen!) niet die eraan meedoen! Je gaat toch niet investeren in een klus waarvan je nog maar moet afwachten of je betaald krijgt? En je ontwerpen zijn gewoon online te zien dus zo jatbaar als wat.
En dan die bedragen die ze ervoor over hebben. Soms maar 50 euro of zo, terwijl een echt logo ontwerpen veel tijd kost. Dit is echt een kwestie van voor een duppie op de eerste rang willen zitten.

Primavera
Met julie eens

De site is een publiek ontwerpingsproces. Waarbij tientallen ontwerpers voortborduren op de resultaten die andere hebben gemaakt en alleen de laatste betaald wordt. Met zeer summiere info worden er een paar ontwerpen gemaakt, opdrachtgever verduidelijkt met op of aanmerkingen tijdens het proces wat hij nou eigenlijk wil en anderen gaan daar weer mee aan de haal.

Normaal gesproken wordt eerst het één en ander doorgesproken zodat zowel de opdrachtgever als ontwerper een idee krijgen wat nou precies de wensen zijn en wat voor een voorkeuren voor smaak de opdrachtgever heeft om te voorkomen dat er eerst 50 logo's ontworpen moeten worden. Dat kost alleen maar onnodig veel tijd voordat het werk klaar is en onnodig veel uren onbetaald werk voor de ontwerper.

De nadelen hier voor de ontwerpers zijn dat ze honderd logo's kunnen maken zonder dat er één betaald wordt en bovendien anderen hun niet verkochte werk kopiëren. Ik laat alleen logo's zien als voorbeeld die al verkocht/geregistreerd zijn.
De nadelen voor de koper zijn dat een logo wat voor origineel versleten wordt in werkelijkheid een "gestolen" logo is van soort gelijke site. Er zijn Engelstalige sites waar ze kant-en-klare niet exclusieve logo's verkopen voor een paar dollar. Iemand kan die kopiëren, op de site zetten en het verschil opstrijken pas op het moment dat dat logo gekozen wordt. Hij kan zelfs doen alsof het logo van hem is, totdat de opdrachtgever bij toeval ontdekt dat zijn logo toch niet zo uniek is en op zoek moet naar iemand die het wil restylen.
Bovendien is er geen garantie over de kwaliteit van het werk. Niet voor niets staat er ergens in de voorwaarden dat de websitehouder nergens verantwoordelijk voor is, maar wel eventueel al gekochte projecten met mankementen tegen betaling wil controleren/verbeteren of drukklaar maken.

Groetjes Primavera

bibi63
Ik wil het wel doen.....

Ik ben dan wel niet professioneel, maar erg creatief wat dat betreft als zeg ik het zelf. Al vaak logo's gemaakt voor bedrijfsbladen e.d.
Ik hoef er op zich niks voor te hebben hoor, ik vind het leuk om te doen.
Geef maar wat info en ik zal kijken wat er uit mijn brein komt.
Groetjes,
Bibi

angel3
De site o.t

tja het is heel dubbel zon site, aan de andere kant zie ik steeds dezelfde ontwerpersnamen terug dus blijkbaar een redelijk kleine groep die daar steeds iets inzendt. Op een bieding van 50 euro zou ik niet ingaan maar 200 euro is best heel redelijk, zeker als je vaker dat soort processen doet dan kun je voortborduren op de berg die er al is en heb je binnen een half uur een logo ingezonden, dus da s makkelijk verdient....Ik denk niet dat betreffende ontwerpers uuuuuuuuren hieraan gaan spenderen, dat zou niet slim zijn.

Onderwerp gesloten