Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Cicade

Cicade

12-03-2012 om 15:08

Make up verwijderen: ja of nee?

Halen jullie altijd je make up van je gezicht 's avonds?
Niet echt van wezenlijk belang, maar ik vroeg het me zomaar af.
Ik ben er niet zo goed in om dat dagelijks te doen, maar ik heb er nooit nadelen van ondervonden. 1 Keer per week scrub ik mijn gezichte dan weer wel onder de douche, maar that's it zo'n beetje.

Denken jullie dat het slecht voor je huid is om ze niet dagelijks te reinigen als je make up (hier dagcreme, oogpotlood, soms mascara) gebruikt?
Ik vraag me dat vooral af omdat je altijd leest dat het slecht voor je huid zou zijn. Echter ik doe het al 20 jaar zo en heb er nooit nadelen van ondervonden.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Aïda

Aïda

12-03-2012 om 16:16

Ik doe het

pas sinds 2 jaar, maar dan alleen mijn ogen de rest van mijn gezicht doe ik niet.
Hiervoor stapte ik gewoon zo in bed.
En ook alleen smorgens smeer ik er creme op, ik vind het voor de nacht helemaal niet lekker met creme op mijn gezicht.

Maar dat ik het nu wel ben gaan doen is alleen omdat ik andere kleur, en meer oog make-up ben gaan gebruiken.

Chippie

Chippie

12-03-2012 om 16:19

Ik ook niet...

Ik deed het ook niet en doe het nu sinds een paar weken wel met Clinique spulletjes (best wel duur). Merk ik verschil? Nee, eigenlijk niet. Dusse, waarschijnlijk verslonst mijn goede gedrag weer vanzelf.

Chippie

Chippie

12-03-2012 om 16:20

Ik...

Ik gebruik eigenlijk alleen mascara.

Everyday minerals

Ik gebruik sinds 3 jaar de make-up van everyday minerals en die natuurlijke make-up is zo goed voor je huid dat je het gewoon mag laten zitten! Of het echt waar is geen idee, maar ik haal het er vaker niet af dan wel.

bibi63

bibi63

12-03-2012 om 21:31

Ik doe het altijd...... Eerlijk gezegd vind ik het zowiezo wel fris om mn gezicht te wassen voordat ik naar bed ga (zweet, afvalstoffen, vuil uit de lucht....). En alleen wassen geeft een trekkerig gevoel, dus dan ook een nachtcremmetje.
Gr. Bibi

Chippie

Chippie

12-03-2012 om 22:34

Bibi

Uhm, ik was me wel hoor maar alleen met water. En dat reinigt volgens mij voldoende. Mijn lijf (behalve haar en oksels) was ik ook zelden met zeep.

Jesse_1

Jesse_1

12-03-2012 om 23:09

Tjee

Nooit gedacht dat er ook mensen zijn die _niet_ hun make-up verwijderen.
En ik maar denken dat die opgemaakte dames op tv in bed zo ontzettend fake zijn .

Jesse_1

Jesse_1

12-03-2012 om 23:11

Nb dagcreme

Dagcreme valt voor mij niet onder make-up. Handcreme was je toch ook juist niet van je handen af? Dat hoort er juist in te trekken en je handen niet te droog te laten worden.
Onder make-up valt voor mij: de middelen om je te verfraaien, en niet de verzorgende middelen.

Mamvantwee

Mamvantwee

12-03-2012 om 23:16

Panda-ogen?

Hoe zien jullie er 's morgens dan uit als je je mascara er niet afhaalt voor het slapen gaan? Ik lijk wel een panda als ik dat niet doe. Ook heb ik wel eens ontstoken ogen gehad van make-up, heb toen alles vervangen.
Ik haal 's avonds mijn oogmake-up er altijd af, hoe moe ik ook ben, met een wattenschijfje en wat bodylotion en water. Maar wassen doe ik dan weer 's morgens.

Groet, Mamvantwee

merel

merel

12-03-2012 om 23:18

Nee

ik doe iedere ochtend nivea soft op mijn huid, dat is iets wat je er niet af hoeft te halen, trekt lekker in mijn huid en verder heb ik alleen mascara op en oogpotlood (dat oogpotlood is er tegen de avond inmiddels al wel af) de mascara is waterproof en laat ik lekker zitten. Ik ga 's ochtends douchen en doe dan nieuwe nivea op mijn gezicht en daarmee maak ik dan mijn ogen schoon en doe weer nieuwe make-up op. Misschien helemaal niet logisch maar ik ben 's avonds gewoon te lui om het eraf te halen en doe dit al zeker 20 jaar zo. (en nog nooit ergens last van gehad) dus ik blijf het lekker zo doen

Ely

Ely

13-03-2012 om 02:04

Tjee twee

Hier ook elke avond alles eraf. Al was het maar om het idee dat je laag op laag plakt. Brrr
Ik heb trouwens een idioot gevoelige huid, niet schoonmaken of te lang met parafine bevattende producten smeren en ik ben een krentebol, helaas...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Isabella

Isabella

13-03-2012 om 09:20

Make-up eraf

Ik kan me eerlijk gezegd ook niet voorstellen om mijn make-up er niet af te halen. Ook was ik mijn gezicht en handen met water, voelt wel zo fris voordat ik ga slapen.

Altijd wassen

Leuke vraag! Ik dacht ook dat het heel normaal was om 's avonds voor het slapen gaan je make-up te verwijderen. Ik heb het altijd gedaan, met speciale face-wash en oogmake-up remover voor m'n mascara (oogpotlood is 's avonds al redelijk verdwenen). Daarna nachtcrème. Lekker fris gevoel. Voor mij is het net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen. Van mijn puberdochter die het ook doet had ik al wel begrepen dat het onder haar vriendinnen niet zo gewoon is. Dacht dat dat aan de leeftijd lag

Cicade

Cicade

13-03-2012 om 11:32

Gewoon lui hoor

Dat is de enige reden denk ik om het er niet af te halen. En voor degenen die het er wel afhalen, jullie hebben gelijk vind ik waar het gaat om verfraaiende make up. Ik ben daar echt te lui voor. Ik gebruik echter niet zoveel dus het valt allemaal wel mee en een nadeel van echt je hele gezicht schoonmaken is inderdaad dat je huid er zo trekkerig van aanvoelt. En er dan weer iets opsmeren wil ik juist niet. Ondanks tegengeluiden geloof ik nl. nog steeds helemaal niet dat al die crèmes écht iets wezenlijks voor je huid doen.

costa

costa

13-03-2012 om 11:43

Altijd

Ik maak m'n huid altijd schoon, elke avond. In de winter gebruik ik vloeibare make up dus dat vind ik dan frisser om m'n gezicht goed schoon te maken. Bovendien heb ik niet zo'n makkelijke huid, snel last van puistjes en zo. Met mascara op gaan slapen vind ik zo'n vervelend gevoel!Maar ik moet me er soms ook echt toe zetten om m'n gezicht schoon te maken maar ik doe het wel altijd.En of cremes echt iets wezenlijks voor m'n huid doen...geen idee maar ik vind het juist wel prettig om te gebruiken.

Altijd

Ik gebruik alleen oogmake-up, maar dat haal ik 's avonds weg met remover. Als ik dat niet doe word ik als panda en met geïrriteerde ogen wakker. Waterproof mascara laten zitten, vallen je wimpers daar op den duur niet van uit?

Chris

Merel

Merel

13-03-2012 om 14:36

Waterproof laten zitten (chris)

Nou, nee dus, daar vallen je wimpers niet van uit Misschien blijven ze wel extra stevig zitten !
Ik vind waterproof ideaal, want ik heb dus werkelijk nooit panda ogen, of zoals je in een film weleens iemand ziet huilen met van die zwarte strepen. Ik vraag me dan altijd af (ja oke, het ziet er dramatisch uit voor de film) maar in het werkelijke leven is waterproof dan toch eigenlijk veel makkelijker??
Ik ben gewoon te lui om het eraf te halen, maar met wat creme (mijn nivea soft) krijg ik de waterproof mascara er prima af hoor. Kussensloop wordt wel wat sneller vies, maar dan verschoon ik het hele bed, of soms alleen even het kussensloop (of ik draai 'm om, zo lui ben ik dan ook wel weer haha)

Ahum... uitvallende wimpers

Merel, ik snap dat je wimpers niet echt allemaal uitvallen anders had je de waterproof mascara allang laten staan natuurlijk.

Maar je wimpers kunnen wel eerder gaan samenklonteren en bros worden als je mascara laat zitten en dus eerder uitvallen. Ik denk daarom dat je nog mooiere wimpers zou hebben als je de boel elke avond schoonmaakt

Ik draag zelf lenzen dus moet ik oppassen met wat ik op mijn ogen gebruik. Waterproof mascara moet je verwijderen met remover op oliebasis en daar kunnen mijn lenzen niet tegen, ze slaan er van aan. Ik gebruik trouwens altijd de oogmakeupremover van L'Oréal. Die is niet belachelijk duur, werkt goed en ik heb er geen last van met m'n lenzen. Het is dus een remover op waterbasis, je hebt in dezelfde serie ook remover op oliebasis.

Chris

Elke avond, en elke ochtend

Ik ben echt nog nooit met make up naar bed gegaan (ja, misschien toen ik als puber met scouting in de bossen kampeerde). Elke avond haal ik mijn make up eraf en reinig mijn gezicht met reinigingsmilk. Daarna nachtcrème erop en naar bed. Elke ochtend reinig ik onder de douche mijn gezicht wederom met schuimgel en breng dagcrème aan en make up (bescheiden dus alleen rouge, oogpotlood en mascara). Ik ga elke zes weken naar de schoonheidsspecialiste en dat doe ik echt al bijna 20 jaar. Ik heb voor mijn leeftijd een gladde huid, bijna zonder rimpels (alleen rond de ogen en wat kleintjes rond mijn mond). Ik ben 46.
Ik weet zeker dat je huid er beter uit zou zien als je dagelijks je make up eraf zou halen. Het voelt toch ook veel schoner lijkt mij ?
G

Chippie

Chippie

14-03-2012 om 23:42

Galaxias

'Ik heb voor mijn leeftijd een gladde huid, bijna zonder rimpels (alleen rond de ogen en wat kleintjes rond mijn mond). Ik ben 46.'

Tja, ik ben nog geen 46 (6 jaar jonger) en ik heb nog geen rimpels. Niet rond mijn ogen en niet rond mijn mond. Vorige week werd ik nog 32 geschat.

Ik heb geen make-up op als ik naar bed ga, want ik gebruik geen make-up (als ik het wel gebruik, haal ik het er wel van af).

Ik was uitgebreid met water en een speciaal washandje voor het gezicht en volgens mij is dat voldoende reinigend. Je onderkantje mag je ook niet met zeep wassen en die wordt viezer dan je gezicht, denk ik dan maar.

'Het voelt toch ook veel schoner lijkt mij ?'
Tja, ik vind make-up dus helemaal niet lekker voelen en zeker niet schoner. Ik vind een fris gewassen gezicht lekkerder dan een trekkerig gezicht agv schuimend toestandje. En nee, ik hou ook niet van crempjes, alleen in de winterse kou en op zonnige dagen gebruik ik een crempje als bescherming. En zo'n reinigingsmelk vind ik ook niet fris, er blijft altijd zo'n laagje achter (want dat is de bedoeling).

Cicade

Cicade

15-03-2012 om 00:15

Galaxias

Maar wat ik dus ook vraag is: hoe weet je dat zo zeker? Is dat jouw mening, onderzoek, de mening van je schoonheidsspecialiste?
De effecten van een anti-rimpel crème zijn denk ik min of meer bekend als vrijwel nihil of kortdurend of alleen zolang je bepaald spul gebruikt.
Wij wíllen gewoon zo graag erin geloven dat we dat massaal ( véél te duur, oh slimme verkopers en reclamemensen) kopen en gebruiken.

De nuttige effecten van het verwijderen zijn mij minder bekend, ik kan alleen over eigen ervaring praten, vandaar mijn vraag.

Rimpelloos, galaxias

Ik gebruik overdag gekleurde dagcreme en mascara. Ik maak mijn gezicht nooit schoon voordat ik naar bed ga, tegen die tijd is alles er wel zo'n beetje afgesleten. Ik douche om de dag. Ik ben nog nooit naar een schoonheidsspecialiste geweest. Ik heb voor mijn leeftijd een gladde huid, geheel zonder rimpels, zelfs niet rond de ogen of mond. Ik ben 43. Ik geloof meer in genen dan in cosmetica en verzorgingsartikelen.

skik

Ely

Ely

15-03-2012 om 10:04

Boerenlogica

Grappig, het nut van make-up verwijderen is voor mij een soort logisch: het spul hoort er niet dus dan kun je het er maar beter afhalen als je het niet 'nodig hebt'. Ik heb het dan alleen ober het verwijderen hè. Of je crèmes etc aanbrengt is dan een tweede want ja, dat hoort er in principe ook niet. Maar puur gewoon t toetje wassen en make-up eraf, heerlijk, lekker 'ademenen' die huid.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Chippie

Chippie

15-03-2012 om 12:41

Mijn boerenlogica, ely

"het spul hoort er niet dus dan kun je het er maar beter afhalen als je het niet nodig hebt"

Tja, het spul hoort er niet dus je kunt het er maar beter niet op smeren.

Ely

Ely

15-03-2012 om 14:58

Chipie

Eens maar ik vind mezelf er leuker uitzien met make-up dus draag ik het als me dat zo uit komt, om het er daarna dus weer af te halen .
En als niemand het zal zien heb ik dus geen reden om het op te doen, snachts bv.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ely

Ely

15-03-2012 om 19:19

Roken en veel zonnen daarentegen

Lijken rimpels juist weer te verergeren.
Binnenblijven en veel eten is dus het devies

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

nathalie

nathalie

16-03-2012 om 10:52

Zoveel mensen zoveel meningen

Grappig hoor. Mijn schoonmoeder heeft er altijd heel goed uitgezien voor haar leeftijd, werd altijd jonger geschat. Zelf zegt ze dat dat komt omdat ze nooooit iets op of aan haar gezicht heeft gedaan behalve wassen met de zeep die toevallig bij de wastafel lag. Geen cremes, geen make up, al zeker geen schoonheidsspecialiste (wel iedere 6 weken een permanentje bij de kapper, dat dan weer wel). Zie je wel, al die mensen die zoveel op hun gezicht smeren hebben meer rimpels dan ik, je moet er gewoon afblijven!
Zelf denk ik dat de kilootjes teveel een grotere rol speelden, hiha.

Lezer

" Ga je dan ook gewoon ongewassen je bed in" Om de andere dag dus. Want ik douche 's avonds. "en \'s ochtends ook ongewassen naar je werk?" Nee, want ik werk niet. Maar zou dat wel het geval zijn, dan: ja. Ik vind mezelf niet vies als ik 36 uur niet gedouched heb.

"En bovendien, gekleurde dagcreme geeft toch af op je lakens?" Nee, die creme is allang geabsorbeerd of afgesleten tegen die tijd. Mijn hagelwitte kussensloop heeft geen beige plekken. Als ik van die allesovereersende foundation zou gebruiken zou het vast een ander verhaal zijn, maar dat gebruik ik niet, 't is gewoon licht getinte Nivea.

skik

Cicade

Volgens mij vroeg je in je beginvraag niet om wetenschappelijk onderzoek of onderbouwing van de meningen van medeposters. Ik weet het niet zeker dat het komt omdat ik mijn huid goed verzorg, maar ik denk wel dat het eraan bijdraagt.
G

Ella2007

Ella2007

16-03-2012 om 23:15

Wel

Jazeker haal ik mijn makeup (cremepoeder, wat er 's avonds al ver af is, oogpotlood en mascara) eraf. Lijkt me vies om het niet te doen, ik wil schoon gaan slapen. Ik haal het eraf met een watje met babyolie, en daarna haal ik een washand met lauw water over mijn gezicht. Geen creme, dat beetje licht trekkerige gevoel verdwijnt snel weer, en het lichaam moet zelf ook weer talg aanmaken. Nooit zeep of facewash trouwens, volgens mij los je dan al je huidvetten op.
Als ik mijn mascara er niet afhaal (vroeger regelmatig na het stappen) liggen de wimpers 's ochtends los op mijn wangen. Blijkbaar wrijf ik 's nachts in mijn ogen of zo. O ja en ook ik heb zachte lenzen. Dus eerst lenzen uit en dan ogen schoonmaken, anders worden ze spekvet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.