Home » Forum » Marktplaatsperikelen

Marktplaatsperikelen

65 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Shonagh43
Marktplaatsperikelen

Op 25 april heb ik op een advertentie gereageerd die op 23 april was geplaatst. Artikel voor € 25 aangeboden + verzendkosten.
Ik vroeg of het juist was dat de verkoper er € 25 voor wilde hebben en dat ik het dan wilde kopen.
Op 27 april nog geen reactie, artikel nog steeds te koop.
Ik weer een email gestuurd en uitgelegd dat ze misschien schrok van een buitenlands email adres ( dan stuurt Marktplaats een waarschuwing) maar dat ik van een Nederlandse ABN/AMRO rekeing kan betalen en het artikel naar een adres in Nederland gestuurd kan worden. En de vraag om een reactie zodat ik anders verder ga kijken.
Je snapt het al, nog steeds geen reactie, artikel nog steeds voor € 25 te koop. Wat kan hier aan de hand zijn ?
Verkoper op vakantie :o) ?

Tijgeroog
Tsja...

Dat is marktplaats, is mijn ervaring. Mensen die niet reageren. Niets aan te doen, en verder zoeken naar een ander exemplaar van iemand die wel reageert.
Ik heb m'n bugaboo op marktplaats staan. Toen kreeg ik een mail van iemand die de vraagprijs bood. Meteen gereageerd, afspraak gemaakt wanneer ze hem zou komen halen. Maar er kwam niemand (dat vind ik eigenlijk nog het vervelendste, heb je alles klaar gezet, zorg je dat je thuis bent en dan komt er niemand).
Een paar dagen later mail van dezelfde persoon, bood nu 25 euro minder. Dus verteld dat ze hem voor het oorspronkelijke bedrag kon komen halen, mail terug, tijd afgesproken. En weer niemand...
Weer een paar dagen later kreeg ik weer mail, ander mailadres maar duidelijk dezelfde persoon. Ik heb haar verteld dat ze een andere wagen mag zoeken, dat ik geen zin meer heb om met haar te handelen. Ze bekijkt het maar.

Limi
Misschien

Misschien was het ze niet duidelijk of je ook de verzendkosten erbij wilde betalen? En waren ze ondertussen in onderhandeling met iemand die meer bood? Dat kan ook een paar dagen duren.

toja
Mailen

Ben nu ook met iemand in onderhandeling, maar dat is iemand die niet vaak mailt. Kan dus ook nog.
Zelf zet ik er niets op als ik op vakantie zou gaan, maar dat zou ook nog kunnen. Als je binnen een paar dagen nog niets hoort zou ik verder gaan kijken.
Wat ook kan zijn is dat de andere partij met iemand anders aan het onderhandelen is en dat even eerst wil afwachten?

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Ginny Twijfelvuur
Wat kan

Is dat ze of wat laks zijn met onderhandelen. Dat gebeurt mij ook weleens. Dan hebben ik mijn advertentie even wat minder scherp op het netvlies zeg maar.

Of ze is al serieus in onderhandeling met een ander en wil jou even in de wachtkamer laten zitten.

Als je tijd heb zou ik even afwachten. En zo niet, dan zou ik verder gaan zoeken.

Zo'n buggyverhaal heb ik ook gehad met onze Senseo. Ik kreeg eigenlijk het idee dat het bij ons een soort van handelaar was die probeerde mijn verkoop te frustreren. Ik ben op een gegeven moment niet meer op die mailtjes ingegaan en heb het bod verwijderd. En daarna was ie zo weg.

Shonagh43
De advertentie is nu verwijderd :(

Dus de suggestuie dat ik op de reservebank zat lijkt juist. Maar is het nu zoveel moeite me dat even te laten weten ?

Tink
Ja, balen

En niet netjes. Ik laat het mensen altijd even weten als ik in onderhandeling ben met een ander. Kleine moeite inderdaad. En je kunt die 2e bieder zomaar nog eens nodig hebben he, als de 1e afhaakt. Dus altijd contact, ook als bieder 1 het item koopt, even een berichtje naar nummer 2.

toja
Balen

Ik denk er net zo over als tink. Ik meld het ook altijd even dat ik al in onderhandeling ben, maar niet iedereen doet dat blijkbaar.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Shonagh43
Misschien

waren er wel tientallen reacties :o) en heeft ze daarom niets van zich laten horen.
Fijn te horen dat er ook andere verkopers zijn, zo zou ik het zelf ook doen.

Limi
Moeite

Ik moet zeggen dat ik op het moment het misschien teveel moeite zou vinden. Ik ben even gaar van al die mensen die NIET LEZEN en niet zien dat het op 'ophalen' staat. Van de minstens 5 mensen die ik in de afgelopen twee weken heb gemaild dat ze iets konden ophalen, is er ook één gekomen. Eentje liet helemaal niets meer horen, en de andere 3 wilden iets laten opsturen - gratis, denk ik, want als ik de verzendkosten mailde dan hoorde ik ook niks meer van ze.

Vorig jaar was dit allemaal niet zo. Dan waren de non-responders en niet-lezers echt uitzonderingen.

Shonagh43
Tja

het kan dat de verkoopster slechte ervaring had.
Maar...........mijn alternatief is nu ook weg, dus de volgende keer ga ik met 2 in zee en het kan dan gebeuren, dat ik tegen eentje moet zeggen, sorry maar ik ben al voorzien :(

Tink
Limi

Ik zet er altijd in de advertentie al bij dat ik best wil verzenden, maar dat de kosten dan voor de koper zijn. Je kunt dat ook heel makkelijk al aangeven tegenwoordig, er staat zo'n keuzemenuutje bij (Past het door de brievenbus? Ja/Nee)
En lezen is moeilijk :). Ik heb er 1 item op staan waar ik een vaste prijs voor wil hebben, die m.i. echt niet te hoog is (ding is nieuw). Dus er staat 25 euro, maar ik heb er al minstens 10 af moeten wimpelen die me dan toch mailen met een bod van een tientje. Tja.

Tot nu toe nooit vervelende ervaringen met ophalers gelukkig, het is niet leuk als je er speciaal je spullen voor naar beneden sjouwt, ervoor thuisblijft en er komt dan niemand.

Limi
Tink

Eigenlijk wil ik helemaal niet verzenden ;-) Niet dat het veel uitmaakt als ze toch niet lezen, maar als er nu iemand mailt of ik het wil opsturen, kijk ik eerst of ik het kan verpakken en een doosje heb, en pas dan zeg ik ja of nee.

Zijn 'past het door de brievenbus' en 'verzendkosten voor de koper' niet twee dingen die de koper zelf ook kan bedenken? (In de meeste gevallen! Sommige objecten zijn natuurlijk op het randje.)

En niet iedereen heeft de eerste keer enig inzicht in verzendkosten van pakjes, dat houd ik me dan maar voor. Soms vraag ik me af of iemand nou onwetend is of brutaal, zoals degene die '5 euro incl. verzenden bood' voor iets wat al 6,75 kostte om te verzenden.

De meeste ophalers zijn verder erg aardig als ze daadwerkelijk komen. Een trotse vader wiens Prinsesje uit Turkije zou komen en waar hij speelgoed voor wilde. Hij was echt zo trots, heel schattig. Grappig waren de Chinezen, net in NL, die een bed kwamen halen op één fiets. En ze hadden ook nog een peutertje bij zich. Mijn man heeft toen het bed in de auto geladen en naar hun huis gebracht ;-)

Tink
Haha

Dat laatste verhaal... ik zie het zo voor me Limi :)
Hier eigenlijk ook alleen maar positieve verhalen over ophalers. Met als topper de opa die mijn stokoude en echt niet meer mooie box kwam halen, die ging hij opknappen voor zijn kleinkind-to-be.
Zoiets groots ga ik dus niet versturen natuurlijk, maar verder eigenlijk alles. Verpakken in een doos is niet altijd nodig, stevig in plastic draaien kan ook (grote plastic tas + breed plakband kom je een heel eind mee). Post verzenden kan tegenwoordig via de supermarkt, voor mij een stuk dichterbij dan het postkantoor vroeger, dus dat is de moeite ook al niet ;)

En tja, zelf bedenken kunnen ze dus niet nee. Trouwens je vergist je er zelf ook makkelijk in. Ik had laatst nog een zomerjasje waarvan ik dacht dat het onder de 250 gram zou zijn (brievenbuspost dus), maar dat bleek net te optimistisch ingeschat, het was 270 gram en dus net iets duurder. Ik had het niet op de weegschaal gelegd helaas. Dus aangepast in de advertentie. De tip van Marktplaats is ook altijd om de verzendkosten aan te geven, dan weet de koper waar ie aan toe is, en dat levert eerder een bod op.
Je kunt met mij trouwens best onderhandelen hoor, beetje schuiven hier en daar, en dan kom je er vaak wel uit. Dat ene ding waar ik 25 euro voor wil past bv. door de brievenbus en weegt minder dan 250 gram, dus dan wil ik evt. de verzendkosten nog wel betalen als ik daarmee een koper over de streep trek :)

Shonagh43
Nou ja zeg

Staat de advertentie van de niet-reagerende verkoopster er weer op, geen wijzigingen, maar waarom reageert ze dan niet op mijn emails ?!?!?

Inmiddels vanavond een andere ad gezien, bod gemaild, prijs geaccepteerd, geld overgemaakt en er staat al gereserveerd bij, dit alles in een halfuurtje, fijn dat het zo ook kan !

ilsepilse
Verschillend

mijn man verkoopt nu ook zijn audio kabels en al een paar keer gehad dat er werd opgehaald, ze stonden binnen een half uur op de stoep.
Andere bieden, doen onzinbiedingen en gaan dan boven een bod van een ander staan bieden, gemaild dat hij ofwel moet reageren op onze mail of anders halen we alle bods weg..
mensen kunnen somns raar reageren vind ik..

n@nny
Gedoe

Meestal gaat het goed, maar oh men... af en toe heb je van die exemplaren!! Ze lezen de advertentie maar half, bieden rustig tien euro op een vraagprijs van 75 euro. Hou op, schei uit!
De meest aparte reactie kwam toch wel van een mevrouw die graag schoenen over wilde nemen. Voor 5 euro inclusief verzenden. Toen ik haar erop wees dat alleen het verzenden al 6,75 euro was en ik dus niet op haar voorstel in wilde gaan schreef ze: "oh, maar wij hebben een heel grote brievenbus hoor. Daar past het vast wel in. En anders kunnen ze het afleveren op het bedrijf van mijn man. Daar zit gewoon iemand achter de balie".
Tuurlijk meid, komt helemaal goed...
n@nny

Tink
Dubbeltje

Tja je hebt er altijd bij die niet lezen en/of voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Gelukkig gaat het meestal anders! Deze week heel rap mijn glijbaantje verkocht, leuk contact, snel afgehaald, geen gezanik over de geboden prijs (die heb je ook nog, dat ze bij afhalen gaan zeuren dat ze toch minder bieden), hop klaar :). Een tweeling van bijna 2 is er nu blij mee, dat vind ik dan gewoon leuk.

Fiorucci
Klopt tink

De positieve ervaringen die ik heb, wegen ruimschoots op tegen de enkeling die niet meer reageert ofzo.

P
Hier ook

Wij hebben al zoveel gekocht en verkocht en vaak is er wel wat maar daar lachen we om. Het weegt niet op tegen de voordelen.

Mijn man haalt lage biedingen meteen weg en we zijn heel duidelijk. Als ik mail dan zet ik erbij voor welke datum ze moeten reageren anders ga ik naar de volgende. Als de volgende al mailt kan ik zeggen dat ik op die en die datum terug mail als het product nog niet verkocht is.

Overigens genieten wij ook van gratisoptehalen.nl Leuke contacten en blije mensen, geen gezeur (wie niet betaalt bepaalt al helemaal niets) en als er 20 reacties zijn dan bepaal ik een tijd en datum en de eerste die mailt dat die het op kan halen dan mag komen.

Fiorucci
P

Ohja, heb ik ook prima ervaringen mee, het is heel leuk hoe je iemand een plezier kunt doen met iets wat je zelf niet meer nodig hebt.

Nada
Maar waarom

heb ik altijd een mailbox vol vragen en biedingen en wordt er op de advertentie nauwelijks geboden? Wat zijn dat voor trucjes?

liora
Omdat

Nou daar ben ik ook achtergekomen via het forum: mensen vertrouwen een bos niet. Als iemand serieus is, mailt hij.
Ik ben het ermee oneens: ik bood altijd keurig en serieus, maar zo kwam ik erachter dat de meeste mensen je pas serieus nemen als je er een vraag of opmerking achteraan mailt.
Vandaar dus!

Mamai
Opgelicht

Ik heb meer dan twee weken geleden leuk mailcontact gehad met een verkoopster. We waren de koop overeen gekomen, dus ik heb het geld overgemaakt en een paar dagen later mail ik haar om te vragen of ze het al op de post heeft gedaan.
Ik krijg helemaal geen antwoord meer van haar en ook niet op meerdere mailtjes die ik in de dagen en weken erna verstuur.
Als ik haar google, vind ik haar op verschillende social media en lijkt het me een prima vrouw met jonge kinderen, net als ik. Echt heel jammer dat het zo moet lopen!
Ik heb aangifte van internetoplichting gedaan en blijf haar mailen. Kan ik verder nog iets doen of ben ik gewoon mijn geld kwijt?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

P
Nada

Inderdaad slaan biedingen nergens op, het is zo makkelijk om nog een account aan te maken of een vriend te laten overbieden dat niemand daar meer vertrouwen in hebt. Hoe vaak het voorkomt dat mijn man ergens op biedt waar al heel lang niet meer op geboden is en binnen het uur staat er een euro bij. Beetje te toevallig. Je kunt dan beter maar direct mailen.

Nada
Vreemd

Ik zou dan toch voor beide opties gaan. Bieden en mailen. Dat is ook wat ik de mailers vertel. Want als je namelijk alleen via mail biedt zal die prijs ook nooit omhoog gaan. En dat is voor de koper natuurlijk interessanter dan voor de verkoper. Heb ik bijvoorbeeld via mail vier mensen die 50 euro bieden. Terwijl er via de site misschien steeds 2,50 bijgekomen zou zijn en dan had ik dus een bod van 60 euro (ik zeg maar wat hoor).

liora
P

Als je er zo over denkt kies dan de optie geen biedingen.

Ik vraag vaak aan mailers of ze via de advertentie willen bieden.

P
Liora en nada

Dat is als je zelf de verkoper bent. Ik schreef vanuit de koper, als mijn man tig keer merkt dat er elke keer een euro bij komt net nadat je geboden hebt ben je daar wel eens klaar mee. Dan mail je dus en vraag je wat de bodemprijs is of je biedt een bedrag.

Nada: leg mij eens uit waarom het voor de KOPER interessant is als de prijs omhoog gaat?

Nada
P.

"leg mij eens uit waarom het voor de KOPER interessant is als de prijs omhoog gaat?"

Waar ZEG ik dat PRECIES?

Fiorucci
Maar p

Als je biedt, krijgen andere bieders bericht dat ze overboden zijn, en kunnen ze direct meer bieden. Zo vreemd is het dus niet dat je snel overboden kunt worden.

Tink
Tja, mail

Ik doe dat ook hoor, stel via mail mijn vraag aan de verkoper, en als daar een bevredigend antwoord op komt, doe ik in een reply een bod. Je hebt dan immers toch al contact. Negen van de tien keer sluit ik de koop dus op die manier. Op gewoon bieden via MP hoor je zelden wat.

Zelf mail ik trouwens wel alle bieders zsm. Óf met een akkoord, óf met een tegenbod.

Doet me er trouwens aan denken dat ik nog een paar dingen op MP moet zetten :). Dat zal ik meteen eens even doen.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.