Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Meat loaf / gehaktbrood

Voor een kerst buffet heb ik een gehsktbrood toebedeeld gekregen. Of eigenlijk 2. Wat zijn jullie topreceptem?? Ik maak wel eens een klassieke met hardgekookte eieren erin, maar heb wel even zin in iets spannends....

Ingrid

40er

40er

22-12-2017 om 08:14

Deze!

http://www.eetspiratie.nl/indisch-gehakt-met-ketjapsaus-slowcooker/

Alleen zit ik nu met een liedje in mijn hoofd....I can see paradise by the dashboard light!!!

Teuntje

Teuntje

22-12-2017 om 10:16

Hier

staat deze nog wel eens op tafel, ik dacht oorspronkelijk va Sylvia W maar dat weet ik niet meer.

5 sneetjes witbrood zonder korst in blokjes,mengen met 100 ml slagroom en 2 eieren, zacht laten worden.

750 gram gehakt (niet te mager)
2 eetlepels gehaktkruiden
evt. zout en peper
1 eetlepel gedroogde dragon
50 gram gepelde pistachenoten

Door elkaar kneden met het broodmengsel.

Een cakevorm van 1 liter bekleden met 200 gram lange repen ontbijtspek. Gehaktmengsel erin doen, ontbijspekrepen er overheen vouwen.

De vorm in een tot 180 graden voorverwarmde oven zetten, in een schaal die tot de helft met kokend water is gevuld. 40-50 minuten bakken. Laat de jus voorzichtig uit de vorm lopen. Kan warm of koud gegeten worden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.