Home » Forum » Meerdere offertes

Meerdere offertes?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Phryne Fisher
Meerdere offertes?

Mijn cv-ketel is op sterven na dood. Hij is nu tijdelijk gerepareerd en ik krijg van mijn vaste lokale cv-firma een offerte voor een nieuwe. Iedereen om me heen dringt aan op het opvragen van meer offertes. Ik heb echter al jarenlange goede ervaring met deze firma. Gisteren waren ze er weer binnen een uur, hoewel ik geen onderhoudscontract heb en ook best laks ben met mijn periodieke onderhoud (laatste keer was 2015, wat natuurlijk niet echt bevorderlijk is voor de levensduur). Prima zaak dus.
Wat zouden jullie doen? Meerdere offertes vragen en dan toch voor die bekende kiezen, of alle opties open?

AnneJ
Nee zeg

Een goede firma die een goede kachel adviseert die ze ook kunnen onderhouden.
Misschien wat lui, maar ik zou het gewoon doen.

Maar ja, ik ga ook niet, als ik een nieuwe fiets nodig heb omdat er weer eens een gestolen is, bij alle fietsenmakers langs om te vergelijken.
Dan bestel ik gewoon weer een fiets bij mijn 'eigen' fietsenmaker.

En ik verander ook niet ieder jaar van zorgverzekeraar of energieleverancier.:-)

Flavia
Nee, gewoon deze doen

ik heb net een aanpassing in mijn keuken moeten laten doen ivm steeds terugkerende verstopping. Die verstopping wordt opgelost via de vve, deze mannen zitten er ook mee als ze belabberd werk afgeleverd hebben dat ze zelf voorgesteld hebben. Ik heb ook niet verder gekeken.

Als je een tevreden klant bent en je hebt niet het idee dat ze je een poot uitdraaien dan zou ik gewoon lekker hier een ketel bestellen.

Alison
Een goed bedrijf is veel waard

Ik huur en de woningbouwvereniging heeft een contract voor de ketel afgesloten. Als ik bel dat het kreng het weer eens niet doet zijn ze er altijd heel snel. Maar, in de zomer heb ik een oproep gekregen om een service afspraak te maken. Dat heb ik nooit gedaan maar nu de ketel weer stuk was vroeg ik of dat nu niet kon. De reactie was dat het nu erg druk was en dat ze dan geen andere dingen deden en dat mijn ketel in de zomer wel weer kwam.
Zo kan het natuurlijk ook werken bij een nieuwe ketel. Die installateurs hebben het nu druk en staan niet te springen om een nieuwe ketel te hangen. Waarschijnlijk krijg je ook niet de scherpste prijs nu want je hebt dat ding nu nodig.
Je hebt goede ervaringen met dit bedrijf, het heeft zich betrouwbaar en snel getoond. Ik zou het daarbij houden tenzij je het idee krijgt dat ze je echt het vel over de oren trekken.

Jacquel
Beetje schipperen

Toen ik aan een nieuwe ketel toe was, heb ik op internet een goede aanbieding gevonden. Vervolgens vroeg ik offerte aan mijn vaste onderhoudsbedrijf. Die was echt honderden euro's duurder. Soms kun je dan onderhandelen. Als het een paar tientjes had gescheeld, had ik het door mijn vaste bedrijf laten doen. Maar er zat bij hen geen beweging in. Voor ettelijke honderden euro's snapten zij ook wel dat ik het door een ander liet doen. Zij doen wel nog steeds het onderhoud.

Jesse_1
Het ligt eraan

Heb je enig idee hoe goed (scherp) de offerte is die je krijgt? Wil je sowieso vaste klant bij deze firma blijven? Hoe zit je financieel, vind je het erg om wat meer voor een ketel te betalen als je daarmee service 'koopt'?

Wij zijn vrij makkelijk, als we bij een fijne firma zitten, blijven we daar - maar je moet niet dubbele prijzen gaan betalen natuurlijk.

Phryne Fisher
Ketel

Alleen de CV-ketel zelf (Nefit) is rond de 1350 euro online. Ik weet niet wat normaal is qua arbeidsloon, maar de monteur noemde als indicatie rond 2000 euro alles bij elkaar. Dan zou er 700 bijkomen voor arbeidsloon, materiaal, afvoeren oude ketel, e.d.
Klinkt dat redelijk?

Jesse_1
Phryne

https://www.cvketel-weetjes.nl/cv-ketel-kopen/cv-ketel-installeren/ dit is vast geen onafhankelijke site, maar ze hebben het over €500-€900 voor het installeren.
Wat een hoop geld zeg, had ik niet gedacht.
Dat zou ik gewoon bij je eigen firma blijven, er is vast wel ergens iets goedkopers uit te slepen, maar een goede service is ook wat waard.

Jacquel
Budget ketel

Ik heb mijn ketel in 2015 gekocht via een goedkopeketelsite voor 1000 euro inclusief montage en BTW. Dit was een Remeha Tzerra. De installatie werd gedaan door een bedrijf uit de buurt. Nou was Remeha wel bezig met een voordeelactie, maar ik schrik toch van de prijs van 2000 euro inclusief. En volgens mij zijn er altijd wel ergens acties gaande.

Ad Hombre
Budget

Ik had een storing en het vaste onderhoudsbedrijf wilde wel een provisorische oplossing doen *mits* ik een nieuwe ketel bij ze bestelde.

Dat heb je bij mij de verkeerde. Dus een ketel gekocht bij een internet/budget site met installatie een stuk goedkoper dan bij Feenstra.

Bij het volgende servicebezoek zag de monteur de nieuwe ketel, plakte er een Feenstra sticker op en deed gewoon het onderhoud.

Je bent op geen enkele manier verplicht om bij je onderhoudsbedrijf te kopen.

Phryne Fisher
Ad Hombre

Hij is nu gerepareerd met een leenonderdeel. Ik mocht hem ook echt laten repareren met een nieuw onderdeel à 350 euro. Voor een ketel uit 2004 vond ik dat het niet waard.

Phryne Fisher
Feenstra

In het verleden heb ik heel slechte ervaringen met Feenstra. Dat vind ik dus nog steeds boeven ;-)

Hangkous
700 euro bovenop de prijs van de ketel

Lijkt mij acceptabel.
Bedacht dat het een halve dag werk is, misschien komen er gedeeltelijk 2 monteurs, als de ketel naar zolder moet of boven je trap komt te hangen.
Zeg 6 uur arbeidsloon a €50, dat is al €300 bij meer uren en iets hoger tarief loopt dat snel op, zeg €450 maximaal.
Nog wat bevestigingsmateriaal en afvoeren van de oude ketel waar zij voor moeten betalen. Als je zelf naar de milieustraat kan met dat ding is t gratis. Zeg bij elkaar €200 (koperen buis, klemkoppelingen, Tstukken en sokken is prijzig matriaal.)
€50 voorrijkosten
En ik zit al aan die €700

Als het aangenomen werk is doen ze alles voor die prijs, als er iets op de offerte staat over onvoorziene werkzaamheden tegen meerprijs dan kan er nog geld bijkomen als ze de gas ofwaterleiding moeten verleggen of zo.

OND
Offertes aanvragen en vergelijken kan nooit kwaad.

Zorg er dan wel voor dat u vergelijkbare offertes krijgt.
Eens die binnen is het aan u: hoeveel is de (blijkbaar prima) service van uw huidige CV-boer u waard? Blijft dat zo ook in de toekomst? Kan niemand anders een even goede service leveren aan die prijs?
Een prijs plakken op gemoedsrust is niet eenvoudig, maar toch is het dat wat u zal moeten doen.

Ad Hombre
Phryne

Ze zijn vrij hopeloos. Jaarlijks onderhoud lukt nog wel routinematig, maar we lieten dit jaar een nieuwe ventilatie-unit plaatsen. Dat had behoorlijk wat voeten in de aarde voordat er eindelijk eentje hing. Was blijkbaar geen dagelijks werk.

AnnaNiem
Offertes

Offertes opvragen kan altijd. Al is het maar om gevoel te krijgen voor de prijs, verschillende types, eventuele werkzaamheden. Niets mis mee. Voor een klein/matig verschil of gemiddelde prijs zou ik het mijn "adresje" gunnen en eventueel wat onderhandelen over prijs, garanties, korting/gratis onderhoud voor bepaalde periode dat soort leuks. Is het verschil echt te groot dan hangt het af wie de goedkoopste is en vooral waarom. Recenties zoeken etc. Goedkoop kan ook duurkoop zijn.

En qua werkzaamheden kan het snel gaan, maar ook tegen zitten. Bij ons vorige huis hadden ze 4 uur geraamd. Ze stonden om 1 uur op de stoep, uiteindelijk vertrokken ze om 10 uur 's avonds. Ik heb ze toen wel mee laten eten... bij de Chinees krijg je toch altijd te veel.

Yanea
Nou

Het maken van een offerte kost tijd (en dus geld voor de opsteller). Dat zou ik dus alleen doen als je echt meerdere uitvoerders serieus overweegt. Als je alleen maar een beetje wilt rondkijken, vind ik het niet kunnen om meerdere offertes te vragen.

s@s
Zeker offertes laten opmaken

Wij hebben onlangs een nieuwe ketel laten installeren, zeker met oog op de toekomst wilde we er 1 die hybride is. Daar kan dan een warmtepomp en/of zonnepanelen op kunnen worden aangesloten.

Met de offertes kwamen er verschillende bedragen naar voren. Uiteindelijk een lokaal bedrijf genomen die inclusief de installatie en alle benodigde materialen 1500 euro rekende.

idd geen Feenstra, die rekenen echt de hoofdprijs.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.