Home » Forum » Meubels andere kleur

Meubels andere kleur

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
*Rymcke*
Meubels andere kleur

Ooit lang geleden (22 jaar) hebben wij blank eiken meubelen gekocht. Af en toe iets vervangen in geloogd grenen. Al deze meubelen zijn toen op aanraden van mijn moeder regelmatig geolied met meubeline, was zo goed voor het hout. Resultaat dat het nu soort honing kleur heeft gekregen. Nu 'verbouwen' we ons huis stukje voor stukje. Nieuwe vloer, andere tinten op de muur, andere gordijnen. En eigenlijk zouden we heel graag ook een andere tint meubelen willen. Maar tja, alles weg doen en vervangen is kostbaar plaatje. Onze meubelen hebben met 4 kids toch de nodige gebruikssporen en denk ik dus helaas onverkoopbaar. Dus bedachten we om de kasten en tafels licht af te scheuren (ontdoen van dat donkere honingkleur laagje) en dan in een grijzige tint te lakken/beitsen, soort white wash maar dan grijs/blanc tint. Berken/esdoorn kleur.
Wie heeft daar ervaring mee ?
Is het te doen ?
Wordt het mooi of valt het tegen ?
Wie heeft er tips ?
Gr. Rymcke

Isabella
Meubelzaak

Zo'n jaar of drie geleden waren wij onze blankeiken meubels ook zat en wilden we eens wat anders. Overal netjes foto's van gemaakt en op Marktplaats gezet terwijl dit al vol stond met blankeiken meubels. Tot onze verbazing hebben we toch alles kunnen verkopen, kasten, stoelen enz. Vooral voor de grotere kast wel wat geduld moeten hebben.
Maar als je liever je eigen meubels schildert zou ik gewoon advies vragen in een goede doe-het-zelfzaak of woonwarenhuis. Een tijd geleden stond er op een van de Riviera Maisonhyves tips over meubels verven. Kan het nu even niet meer terug vinden.

Manda Rijn
Grijs witte was

dat kan je ook proberen. Iets waar olie op heeft gezeten moet je niet willen lakken.

mix
Eens met manda

na het schuren en gronden kwam zelfs de grondverf er na 2 dagen al af. Lakken zou ik daarom zeker niet doen, zonde van je werk en je meubels.

Puck
Manda, wat voor spul dan?

Ik heb geloogd grenen en wil dat ook een stuk lichter hebben. Ooit eens van HG iets gekocht voor een whitewash effect maar dat werkte voor geen meter. Wat zou ik wel kunnen gebruiken en hoe werkt dat dan?

Manda Rijn
Wat ik al zei

gekleurde was of gekleurde olie. geolied hout kan bijvoorbeeld prima met whitewash parketolie behandeld worden, doe je een paar keer een laagje en dan opboenen, krijg je white wash meubels van, met was kan het dus ook.

wel eerst uitproberen op een stukje wat je niet ziet, dan kan je uitzoeken of het werkt en hoeveel en hoe vaak je het moet doen.

Manda Rijn
Kijk wel uit

voor broeken em mouwen, heel goed boenen dus en laten drogen voordat je aan zo'n tafel of stoel schuift. Dit weet ik omdat als ik hier de vloer geolied heb onze sokken de eerste dag vettig zijn.

Puck
Oke, leuk voor de kerstvakantie

Oke, leuk projectje voor de kerstvakantie. Ga ik beginnen met de salontafel, daar is toch niets meer aan te verklnallen sinds dat HG spul.
En nu eens gaan uitvissen waar ik dat spul kan kopen, in ons boerendurrep zal het vast niet te krijgen zijn. Ik neem aan bij meubelzaken e.d.? Of nog ergens anders.
En Pelle: je mag ook komen helpen met je goede handje....

Rosase
Praxis puck

Volgens mij krijg je dat spul ook bij dhz zaken.

*Rymcke*
Updatje

Bedankt voor jullie tips. Moest gisteren toch verf halen en dus heb ik het effe nagevraagd of onze plaatselijke HUBO iets wist. Meestal staan er bij de gamma, praxis ed van die jonge gasten die nog net die ervaring missen. Onze HUBO ga ik dan meestal heen als ik echt iets wil weten. Vind dat ik daar beter advies krijg.
Er zijn beitsen, nou ja is van cetabever die als je je meubels goed hebt afgedaan met bijv. amnonia of een loog of ligt afschuurt, je meubeles tinten lichter mee kunt krijgen. Hoe vaker hoe lichter. Volgens hem moest ik gewoon eerst testen ergens aan de binnenkant. Maar tja ben er nog niet helemaal uit, welke tint doen.
Hmmmm of toch knoop doorhakken en desnoods zo'n advertentie gratis af te halen. Misschien voor iemand die krap zit ? Tenminste een aantal meubels, niet alles. Heb namelijk al hele leuke dingen gezien voor niet al te veel geld.
Wordt weer sparen. Net nieuwe gordijnen en verf gekocht.
Gr. Rymcke

*Rymcke*
Cetabever is rambo

Foutje zoals de titel al zegt.
Ik ga de gok nemen. Heb deze verf besteld. Van het weekend ga de meeste meubels goed afdoen met amnonia en dan licht afschuren. Dan de speciale lak er overheen die ook meteen een beschermlaagje bied. Hoe vaker je er over heen gaat hoe donkerder het wordt. Één laagje is qua bescherming voldoende.
Verder hier druk bezig de bestaande vloer eruit te halen. Heel karwei. Dan moeten nl ook alle kasten leeg (kreun) en moet alles geverfd worden want de nieuwe vloer komt 1 cm lager te liggen en de plinten worden anders. Dus anders is er witte muur te zien.
Dus druk bezig met onze verbouwing.
Gr. Rymcke

Onderwerp gesloten