Home » Forum » Mijn katten vangen vissen bij de buren

Mijn katten vangen vissen bij de buren

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ayla
Mijn katten vangen vissen bij de buren

Zit met het volgende probleem, we hebben 2 katten, beide al vrij oud, 13 plus. Echter beide ook nog vrij fit. Katten zijn altijd buiten geweest en dat dus ook volledig gewend. Vorig jaar zijn we verhuisd en ook in onze nieuwe woonplaats lopen ze gewoon buiten. Nu hebben onze achterburen echter sindskort een vijver. Tot groot plezier van een van onze katten. 1 vis is al gesneuveld, een ander is erg beschadigd. Ik vind dit echt vrij rot. Binnenhouden is niet echt een optie, de beestjes zouden echt ongelukkig worden. Niemand maakt ook verder problemen van de katten, ze zijn zelfs erg geliefd in de buurt want ze laten zich erg graag knuffelen door alle kinderen. Alleen die vijver??

Ik wil niet echt een discussie over buiten binnen etc maar graag een oplossing voor ons en onze buren, wie heeft er ervaring mee

Hes@
Hoe reageren je buren?

Dat is denk ik de belangrijkste vraag. WOrden ze woedend of zijn ze er niet emotioneel onder maar willen ze gewoon geen schade leiden?

In het laatste geval kun je gewoon aanbieden zo nu en dan een zak nieuwe vissen af te geven, een net voor over hun vijver kopen oid. In het eerste geval... hoop ik dat je hier heel goede suggesties krijgt.

Wat een lastig probleem zeg.

Succes

ayla
Niet heel boos maar ook niet blij

om maar zo te zeggen, ze maken er nog geen hele grote problemen van maar ik heb het wel al een paar keer gehoord. Daarbij vind ik trouwens dat ik voor een oplossing moet zorgen aangezien het mijn katten zijn

j@ost
Tja

Ik persoonlijk vind het niet kunnen. Je katten aan een lijntje in de tuin lijkt mij een beter idee. Poepen ze tenminste ook niet meer bij anderen in de tuin. (Sorry maar ik heb echt een hekel aan de gepoep van andermans beesten bij mij in de tuin,dus ik kan mij voorstellen dat de buren er boos om worden dat ze hun vissen kwijt raken.)

ayla
Net

een net is moeilijk, want we hebben een poortje achterin dat regelmatig openstaat voor onze oudste en alle buurkindjes die naar binnen en naar buiten rennen.

bestaat er geen spul dat stinkt en katten verjaagd?

ayla
Reactie

een bijdrage in de kosten is uieraard geen probleem dan hebben we graag ervoor over.
Ik weet dat er idd electrosystemen zijn maar ik moet ermee rekening houden dat de buren ook nog kleine kinderen hebben dus niet alles is geschikt.

voor diegene die toch denken waarom laat je katten buiten, onze katten zijn vondelingen en waren daardoor al gewend om buiten te zijn. We hebben ze beide pas als oudere kat gekregen en waren binnen niet te hanteren.

ayla
Kinderen

de kinderen zijn 5, dat tel ik ook nog onder klein;-)
En de vijver is niet echt groot en diep vandaar dat de poes ook makkelijk aan de vissen komt. Maar iets met schrikdraad vind ik met kinderen toch niet echt fijn.

ayla
Bewegingssensor

Zat net zelf te denken aan zo'n apparaatje met een bewegingssensor. Afgezien van het feit dat het 60 euro kost vraag ik me af of het daadwerkelijk helpt.

ayla
Of dit

NIEUW!
Elektronische omheining voor de cat.

Petsafe is met een nieuw omheiningsysteem gekomen speciaal ontwikkeld voor de kat.

Goede omheiningen maken goede buren.
Heeft u problemen met uw kat in uw tuin te houden?
Wenst u uw kat alleen buiten te laten spelen of wandelen zonder hem aan de leiband te bevestigen?

Wilt u een economische interessant en modern omheiningsysteem?
Dan is het omheiningsysteem Cat Fence van petsafe de oplossing voor u.
Dit systeem is veilig en efficient.

De Cat Fence is een onzichtbare omheining die ervoor zorgt dat de kat de tuin niet uit kan zonder dat er daarvoor hele hekwerken of muren geplaatst hoeven worden.

Middels een antennedraad die een signaal afgeeft aan de ontvanger aan de halsband van de hond of kat wordt een veilige zone gecreëerd waarbinnen uw huisdier zich vrij kan bewegen. Wanneer hij echter te dicht de grens nadert die hij niet mag overschrijden krijgt hij een waarschuwingssignaal te horen. Gaat hij toch verder dan krijgt hij een correctie die vervelend genoeg is om de lust om verder te lopen te ontnemen. Na een korte opvoeding, 1 à 2 weken, zal uw huisdier hebben geleerd de grens niet meer te overschrijden.

Klik hier voor gebruiksaanwijziging.

DeCat Fence:

Is geschikt voor katten boven de 9 mnd
Wordt geleverd inclusief 150 meter draad en 1 ontvanger
Kan worden uitgebreid tot 1000 meter draad

Kunnen meerdere katten op het systeem, deze zenders zijn los bij te bestellen

Guinevere
Vissen

Als de vissen het goed genoeg naar hun zin hebben vermenigvuldigen ze zich op den duur vanzelf, dus misschien zijn de buren dan blij als er een opgegeten wordt. Het zal trouwens niet lang duren voordat de eerste reiger doorheeft dat er gratis sushi is!
Dus ik zou toch zeggen: een net over die vijver.
Ik vind een vijver ook nog onverantwoord met kinderen van 5 jaar, of is het echt een soort afwasteiltje?

ayla
Grootte

geen idee hoe groot de vijver precies is maar aangezien huntuin kleiner dan di van osn is past daar geen enorme vijver in. iets groter dan wasteilformaat lijkt me.

n@nny
Cat fence

Kennissen van ons hebben een cat fence... en een masochistisch aangelegde kat. Gevolg is dat de kat niets fijner vindt dan die sensor te activeren.
n@nny

ayla
Pelle
Puck2
Ha ha pelle

De bewegingssensor die Ayla bedoelt geeft ultrasoon geluid af als er iets in het bereik komt. Als het goed is hoor je dat als mens niet. Zo kattig ben jij toch niet ;-)
Maar nu ben ik wel benieuwd waar jij je dan als postbode nog een hoedje van schrikt.
En net als Ayla ben ik ook wel benieuwd of zo'n bewegingssensor met ultrasoon geluid helpt. 't Is hier momenteel weer erg raak met de kattenpoep in de voortuin.

Maxime
Sensor

Hoi,

Mijn ouders hebben zo'n apparaat in de tuin, dat maakt een hoog piepend geluid en zou katten verjagen. Maar de katten zitten nog steeds in de tuin, het ding gaat af bij alles en iedereen die de tuin inkomt en het is een rotgeluid (hele hoge pieptoon en ik kan hem horen)

Maxime

ilse
Hier ook

onze buren hebben ook zo'n apparaat dat hoge piepjes laat horen. ze zeggen dit tegen de mollen te doen. Katten houden ze er echt niet mee buiten de tuin.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.