Home » Forum » Moeder wordt 80 cadeau ideeën

Moeder wordt 80 - cadeau-ideeën?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

37 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dymo
Moeder wordt 80 - cadeau-ideeën?

Zoals de titel al zegt: mijn moeder wordt 80 en we moeten een cadeau verzinnen. Nou is mijn moeder nogal een moeilijk mens en dat wordt niet beter naarmate ze ouder wordt.
Vroeger vond ze lezen nog wel leuk, maar de boeken die ik de laatste jaren voor haar meebracht komen allemaal ongelezen retour. Werkelijk niets kan haar behagen. Tijdschriften leest ze niet, die zijn oppervlakkig. Naar muziek luistert ze niet, dat is allemaal gejank. Naar het theater wil ze niet, daar is het altijd te warm of te koud of het tocht of het geluid staat te hard of juist te zacht. Naar een museum wil ze wel, maar ze heeft al een museumjaarkaart. Iets voor in huis vindt ze niet feestelijk, iets van de parfumerie vindt ze of niet lekker ruiken of zonde van het geld. Foto's van de kleinkinderen vond ze leuk toen die nog klein waren, maar nu met die 'grote lijven' vindt ze er ook niks meer aan. Een scheurkalender vindt ze vies, want iedereen zit daar met z'n poephanden aan. Uit eten wil ze niet want het eten is te zout of te exotisch en de akoestiek in een restaurant is ook niet om over naar huis te schrijven.
We zitten met ons handen in het haar. Eigenlijk vindt ze alleen het museum een leuk uitje, maar met een museumjaarkaart komt ze bijna overal al gratis in. Een lunch bij een museum vindt ze niks, eigen boterhammen mee is praktischer en lekkerder want daar kan je eigen kaas/rookvlees op.
Wie heeft de gouden tip tot ongeveer 80-100 euro? (Zus en zwager zitten met hetzelfde probleem, we doen dus graag samen.) Ik zal diegene eeuwig dankbaar zijn :-)

Kaaskopje
Boodschappen doen

Boodschappen doen naar de smaak van je moeder en daar bij haar thuis een gezellige maaltijd van koken. Als het niet te vermoeiend is, zouden jullie voor die tijd toch ook naar het museum kunnen gaan. Samen naar het museum en thuis dus samen eten maken.

Hoe vaak zit ze nog in een auto? Vindt ze het leuk om gewoon een stukje te rijden? Zou een luisterboek misschien beter werken dan een leesboek?

Hoe is het met haar kleding? Interesseert ze zich daar nog voor? Zo ja, een leuk vest of iets dergelijks.

kese
iets met de familie doen

ik maak mijn moeder het blijft met een dagje weg met mij. Maar je klinkt niet alsof dat een geweldige dag kan gaan worden. High-tea(kaas en rookvlees op het menu). Een gele middag aandacht voor haar alleen en een activiteit in een museum erachteraan. Dierentuin, vlindertuin, mooie wandeling kan ook ipv museum. Dierentuin met hele gezin hebben we ook eens gedaan met alle kinderen/kleinkinderen, vond mijn moeder ook erg leuk.

kese
brilletje nodig

Ik lig in mijn bed te typen. Dat is te zien aan de fouten grr. Blijst/ hele, lees er even doorheen

Flanagan
De kapper of een fauteuil

De kapper kan duur zijn maar vele oudere dames vinden het wel fijn als hun haar mooi valt. Een kappersbon lijkt een saai kado om te geven, maar tijdens de ouderenbingo gaan die bonnen er als eerste uit. Een bezoek aan de kapper is maar een tijdelijk genoegen, maar voor iemand die niet uit eten wilt, misschien wel hetgene waar men haar heel blij mee kan maken. Een verwennerij.

Kan ze een nieuwe fauteuil gebruiken? Een eigen damesstoel wat comfortabel zit, met fijne armleuningen en van zachte stof, waar niemand anders in gaat zitten want dat is haar stoel.
(Zelf van de week een stoel voor mijn moeder gekocht. Ze had de stoel zelf uitgezocht en de stoel past bij haar. Ze is er heel blij mee.)

AnneJ
Verrassen?

Dit klinkt als iemand die niet zo van verrassingen houdt. Ik zou haar vragen wat ze voor haar verjaardag zou willen en dat dan precies volgen en voor haar regelen.

Suze
vragen

En haar zelf vragen waar je haar een plezier mee zou doen?
Het is immers een speciale verjaardag en je wil dat zij er echt blij mee is.

Of is dat heel gek? (eigenlijk: of zou zij dat heel gek vinden?)

Pirata
Toch kalender

Een kalender met oude gezinsfoto's erop?

Amsterdamse
Fotoboek

Misschien een fotoboek?
En dan alle mooie en dierbare foto’s bij je familie verzamelen, van vroeger vakantie, kerst en andere bijzondere en gewone momenten. Dan zitten er wellicht ook nog foto’s bij die je moeder nog niet kent.

Amsterdamse
Meer ideeen

Een mooie zachte en luxe omslagdoek, de winter komt er weer aan
Een fijne serie op dvd (the crown oid)
Een (half) jaar lang wekelijks verse bloemen laten bezorgen
Broche

Sally MacLennane
Vragen

Echt nadrukkelijk vragen wat ze wél wil. En als niks goed is, dan krijgt ze ook niks. Dat klinkt harder dan ik bedoel, maar als je haar echt met niets plezier doet, waarom zou je haar dan wat opdringen? Communiceer dat ook duidelijk (en vriendelijk) zodat je niet achteraf het verwijt krijgt dat je niks hebt gegeven.

Ava
2 centjes

Een luisterboek, een serie 'uit de oude doos' die zij vroeger zo leuk vond. Een schoonheidsbehandeling (met haar dochters). Weet ze nog hoe haar trouwtaart er uit zag? Bestel die. Brengt leuke herinneringen naar boven.

Of ze waardeert een extra bezoek van haar dochters of een kleinkind voor wat tijd en aandacht, zonder bijzondere aanleiding (als een verjaardag) bijv voor een kop koffie en een taartje of een wandeling, museumbezoek. Dat kan een onderlinge afspraak zijn als 'kado'.

Mijntje
high tea bon

Ik heb mijn ouders een keer een high tea bon cadeau gedaan. Die konden ze op veel locaties in NL inwisselen voor een lekker uitje.
Ik kan me alleen voorstellen dat als je moeder 'alleen is' het minder geschikt is, of je moet meegaan met je zus.
Een high tea is m.i. wat anders dan een lunch en valt misschien wel goed??

Triva
nee

Deze mevrouw moet je nergens meer mee verrassen, ik geloof dat er niets is wat dan goed valt.

Gewoon vragen wat ze wil hebben, waarom moet je iemand van 80 nog verrassen? Zeker als zo duidelijk is dat ze dat niet wil omdat er toch niets goed is?

Wilgenkatje
toch maar vragen

'Waar kunnen we je blij mee maken, ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag?'

Lou
Nieuwe foto

Oeps, lastig deze verjaardag! Je zegt dat ze foto's van de kleinkinderen zelfs niet meer leuk vindt. En als je nou eens met alle kinderen en kleinkinderen bij elkaar op één foto gaat? Zou ze dat niet toch waarderen?

Eigenlijk ben ik het trouwens eens met iedereen die zegt dat je het maar gewoon moet vragen aan je moeder. Maar mocht daar niets uitkomen, dan zou je zo'n foto kunnen laten maken door een fotograaf. Voor de rest van het gezelschap misschien ook leuk!

Temet
leve de nostalgie

Ik heb mijn oma - die overigens aan een hoop meer dingen lol beleefde dan deze 80-jarige -ooit nog eens zeer aangenaam weten te verrassen met een boekje dat ik bij De Slegte had gescoord en dat uit de vroege jaren zestig stamde. Mocht je iets leuks in een antiquariaat weten op te duikelen, dan is dat misschien aardig. Maar wel een kwestie van mazzel, want je moet maar net wat leuks vinden.

In dezelfde nostalgie-lijn: mijn neven legden ooit eens eer in met een CD met liedjes van -meen ik - Radio Oranje.

Maar vraag het verder ook vooral, dat voorkomt energieverspilling en desillusies.

Groeten,

Temet

@Emma
vragen

Ik zou het ook vragen aan haar. Mijn vader wilde op die leeftijd gewoon gezellig een biertje drinken, samen met mij. Thuis, in zijn eigen stoel wel te verstaan. Hij vond het heerlijk. Daar heb ik zelf ook de beste herinneringen aan. Niet iedereen vindt verrassingen leuk, zeker niet meer op die leeftijd.

maan.
Fotoboek van haarzelf

In plaats van die eeuwige kleinkind foto's eens heel persoonlijk een fotoboek van haarzelf van nul tot nu. Her en der ouwe kiekjes opzoeken/opvragen en inscannen. De kwaliteit zal niet hoog zijnmaar alles bij elkaar verzameld kan mooi zijn. Mijn moeder heeft dat laatst voor zichzelf gemaakt en gaat er ook eentje voor oma maken, zal helaas geen dik boek worden want zoveel foto's zijn er niet (95).

En anders, ze lijkt inderdaadniet zo van verrassingen te houden? Iets nuttigs? Wat kan ze gebruiken ter vervanging?

Aanvulling: misschien zijn er mensen die een leuk (kort) stukje kunnen/willen schrijven over vroeger ofzo en dat als aanvulling ook inscannen en in het fotoboek doen. Heeft er misschien iemand nog ergens een kindertekening of kinderschrijfsel van haar (poezieboekje?) dat zou een bijzondere toevoeging kunnen worden..

Dymo
wat een leuke ideeën!

Ik ga het alleen niet meer redden, mijn moeder is zaterdag jarig... Had ik maar eerder gepost.

tante Sidonia
misschien

moet je haar bij wijze van cadeau meenemen naar het theater; een musical of caberatieravond; vindt ze dat niet leuk?
Tossen wie er mee 'mag'...;-)

Triva
tante sidonia

Nee, dat vindt ze niet leuk: ' Naar het theater wil ze niet, daar is het altijd te warm of te koud of het tocht of het geluid staat te hard of juist te zacht. '

Flory
Museum Voorlinden?

Houdt ze van moderne kunst? Bij Museum Voorlinden is de museumkaart niet geldig. Tuinen en omgeving zijn ook mooi.

Dees
Mondo verde

Zo zijn de wereldtuinen van mondo verde ook heel leuk! zeker in de herfst met hun mooie kleuren http://www.wereldtuinenmondoverde.nl/#

Dymo
Briljant!

Ik denk dat het Museum Voorlinden wordt, Mondoverde is een beetje te ver weg vanaf hier.
Op de dag dat we gaan zorg ik dan voor een picknickmand met eigen broodjes kaas/rookvlees en een thermoskan eigen koffie :-)
Als ik jullie toch niet had...

Dymo
Geregeld

Zus en zwager vonden het ook een geweldig plan, dus de tickets voor Museum Voorlinden zijn aangeschaft. Flory wint de wasmachine :-)
Zus is nog even de badkamer van moeder ingelopen en heeft met haar mobiel een foto gemaakt van moeders favoriete poedertje (duur merk).
Tickets, poeder, bosje bloemen, klaar! Pak van mijn hart...

Suze
mooi

Mooi dat je wat gekozen hebt.

Ik ben wel erg benieuwd!

Laat je weten hoe je moeder reageert :-).

Had je trouwens nog een reden om het niet aan je moeder te vragen.

NB Ik ga ook eens kijken of ik met mijn moeder naar Museum Voorlinden kan gaan:-)

Amsterdamse
Fijn

Veel plezier!

Dymo
overwogen

Ik heb wel overwogen om het mijn moeder te vragen, maar dan beland je in een oeverloze toestand van "ik hoef niets" tot teleurstelling als ze niets krijgt. Dit is wat er op het programma staat, met zorg en liefde uitgekozen en hupsakee de auto in. Dat werkt toch het beste bij mijn moeder. Ze is een meester in moeilijk doen, helaas.
Wat ook meespeelt is dat dit een mooi cadeau is om over te vertellen tegen je kennissen. Cultuur en aandacht doen het goed in haar kring (dat klinkt lulliger dan ik het bedoel, overigens). Dus ik ga er vanuit dat het goed valt. Ik laat het weten.

Suze
haha

Dymo, herkenbaar jouw een na laatste zin.
Het klinkt als een goed en weloverwogen cadeau!

maan.
Fijne verjaardag!

Alvast een fijne dag en gefeliciteerd met je moeder!

Pagina's

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.