Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

muis in huis

muis in huis

23-06-2015 om 17:31

muis loopt langs muizenval

Zo nu en dan hebben we een muis, die heel brutaal door de keuken en kamer loopt. We zetten dan een val, maar de laatste jaren loopt daar eigenlijk nooit meer een muis in. Vroeger, toen ik nog op kamers woonde, liepen muizen soms binnen 10 minuten de val in. Maar het lijkt wel of we hier te maken hebben met hoogopgeleide muizen. Net zie ik er eentje doodgemoedereerd over de keukenvloer scharrelen, tot vlak bij de val, om daar vervolgens gewoon omheen te lopen. Let wel; het zijn nieuwe vallen, dus daar kan het volgens mij niet aan liggen. We hebben al kaas, chocolade en pindakaas geprobeerd, maar geen succes. Zijn er veranderingen aan de muizenvallen van tegenwoordig, waardoor muizen er niet meer intrappen? Zijn dit speciale getrainde muizen? Ik snap er niks van iig.
Wie heeft raad? Op zich vind ik muizen best leuke beestjes en ik zorg ervoor dat ze niet bij eten kunnen, maar toch vind ik het niet zo'n prettig idee, dat ze hier gewoon door de keuken struinen.
Een kat nemen is geen optie, wegens allergische man. Vroeger heb ik ook wel eens gif gebruikt, maar volgens mij kruipen ze dan ergens weg om dood te gaan en gaan liggen stinken; vind ik ook niet echt tof.

Mijntje

Mijntje

23-06-2015 om 17:50

hoogopgeleid

Hier zijn de muizen ook al zo hoogbegaafd! Woon jij soms bij mij in de buurt? Er kwam elke avond rond een uur of half 10 's avonds eentje kijken in de woonkamer, vanuit de keuken. Die schrok dan van mij en rende weer weg.
Vallen schijn je niet met je blote handen aan te moeten raken, ik gebruikte dus handschoenen, en pindakaas/chocopasta als lokaas - maar nee hoor: ze trapten er niet in. Ook speciaal geurend lokaas van de dierenwinkel moesten ze niet!
Nu heb ik een tijd geleden een diervriendelijke val gekocht, waarin je levende muizen in kunt vangen; ze gaan het luikje in maar kunnen er niet meer uit. Na vele pogingen zat er opeens 1 klein muisje in (die kwam af op de chocopasta). Mijn man heeft het doosje mee naar z'n werk genomen en daar het muisje eruit gelaten. Kennelijk heeft de familie van dat muisje zijn gejammer gehoord, want de andere muizen lopen niet meer in de val..
Mijn grote angst is dat als wij straks de vloer gaan schuren en lakken, dat er dan muisjes over onze vers gelakte vloer gaan lopen. Vandaar toch maar wat drastischer aanpak: met gif. En een ander gif dan we eerder strooiden, want dat gif aten ze niet, vreemd genoeg, want verder viel er niets te halen bij ons, daar zorgde ik wel voor. Ik zie dat ze dit 'nieuwe' gif (kan wel het merk voor je opzoeken?) wel eten. Gisteren kwam er geen muis meer kijken.

Ik vind het ook leuke beestjes, maar alleen als ze kleertjes aan hebben en kunnen praten

Fiorucci

Fiorucci

23-06-2015 om 18:40

korrels

Er zijn korrels waardoor de muizen sterven en dan uitdrogen zonder stank. Even vragen bij, hoe ironisch, de dierenwinkel.

Bon idee!

De vloer lakken, ja! Dan heb je een hele grote muizenval

Maar eh... weet je wel zeker dat het huismuizen zijn (die van het soort dat in vallen loopt)?
Er zitten ook muizen in huizen die daar niet voor het eten komen, maar voor de warmte of het isolatiemateriaal (lekker voor het nest). Dat zijn veldmuizen. De leven van spinnen en vliegen en slakken. Die krijg je niet in een val. Zelfs niet met pindakaas.

Vind je wel eens keutels? Een specialist kan aan de keutels zien om welke muis het gaat.

Ik zou me over je vloer verder niet druk maken. Die lak stinkt. Muizen vinden dat niet lekker. Dan blijven ze weg.

Vraagje

Wat doet n vegetariër als hij muizen heeft?

Caesar

Caesar

23-06-2015 om 20:28

Muizenval

Ik zie maar één oplossing:


https://m.youtube.com/watch?v=JEDySWqIgws

niet opeten

Als vegetarier sla ik in het kookboek het hoofdstuk "schotels met muis" altijd over.

Fiorucci

Dat lees je steeds, dat van dat uitdrogen, maar ik heb ooit - toegegeven, alweer een tijd geleden - een interview gelezen met een ongediertebestrijdingsmeneer en die zei dat het onzin was. Dat is ook mijn ervaring, en éen dode rottende muis veroorzaakt meer overlast dan tien levende muizen. Vallen dus voor mij,destijds, maar in de tijd dat ik nog muizen had waren die gelukkig niet zo slim als die van Muis en Mijntje.

Misschien is dit evolutiedruk: de muizen worden steeds slimmer. Survival of the fittest enzo.

Of misschien heeft Miriam gelijk. En ik maar denken dat veldmuizen alleen in de winter binnenkwamen...Nou ja, misschien maar eens een vlieg in die muizenval doen dan? Wat dan leidt tot het volgende draadje: hoe vang je een vlieg?

Groeten,

Temet

Hadewich

Hadewich

23-06-2015 om 22:45

Als het

witte muizen zijn, wordt het helemaal een ramp om ze te vangen...(Hitchhiker's guide... )

Dat uitdrogen is ook niks, het zijn toch gewoon stinkende lijkjes. Bij ons gingen ze vroeger dood achter een dunne voorzetmuur (door gif tussen plafond en vloer). En stinken dat het deed als de verwarming bij die muur aan was, brr!

Marie

Marie

23-06-2015 om 23:34

Rookworst

Rookworst in de val doen!

Marie

Marie

23-06-2015 om 23:38

Tip

Mijn man heeft heel veel muizenvallen gezet en muizen gevangen.
Van hem komt ook de tip van de rookworst.
Verder moet de val langs de kant gezet worden, nooit in "open" gebied, muizen willen dekking hebben.

Succes

Loes

Loes

24-06-2015 om 00:06

Deze winter

Afgelopen winter hebben wij een behoorlijke muizenplaag gehad. We wonen aan de rand van een buitengebied, het stikt van de muizen daar. We hebben eerst vallen geplaatst. Die moet je op de looproute zetten. Ik heb ze geplaatst op wat ik dacht hun looproute, met pindakaas en spek erin. Dat kan geen muis weerstaan. En inderdaad ze vonden het heerlijk. Aanvankelijk ving ik een stuk of 3 muizen in die vallen maar op een gegeven moment hadden ze het trucje door om spek te eten zonder dat de vallen klapten. Mislukt dus.
Al het voedsel zat in plastic dozen en ik was als de dood dat ze van de bijkeuken naar de keuken zouden gaan. Dus fase 2, gif. Eerst gif, gekocht bij de bouwmarkt. Ze vonden het vreselijk lekker, maar dan ook echt lekker, ouwden volgens mij een feestje met z'n allen rond die korrels. Ze hadden in een mum de hele voorraad weggesmikkeld maar legden zeker niet het loodje. Dus sterker gif was nodig. Op internet kun je heel wat soorten vinden. Ik wilde nu ook niet gelijk het allerruigste spul bestellen, dus Sorkil besteld. Dat leek eventjes te helpen maar de rotzakken kwamen toch weer terug. Toen toch maar het ruigste besteld, Storm, gedaan in van die plastic lokdoosjes, die je met een soort van sleutel afsluit. Dat was het helemaal. Na 3 maanden waren we eindelijk van ze af. Ik vond het wel vervelend, zulk ruig gif maar steeds wakker liggen van rennende en knagende muizen (en dan zenuwen, ze vernielen mn huis toch niet), dat is ook niet bevorderlijk voor je humeur. We hebben overigens nergens muizenlijkjes gevonden of iets geroken.
Het scheelt, de kinderen zijn al wat ouder en we hebben geen huisdieren die van het gif kunnen snoepen en zeker dat laatste gif, dat waren geen korrels maar een grotere brok in een plastic doosje. Voordeel, je vond niet overal korrels die door de muizen overal naar toe gesleept werden.
Ik heb wat verdachte plekken in de buitenmuur gevonden, die heb ik een week geleden dichtgemaakt. Hopelijk blijven ze komend najaar buiten.

katten

Wij hebben twee katten en er is nooit een muis te bekennen hier. Ik denk dat de hoogopgeleide muis van tegenwoordig dat ruikt en een andere plek zoekt

Mijntje

Mijntje

24-06-2015 om 09:10

buurman en buurman

Leuk Caesar. Ik ben meer van de buurman en buurman:


https://www.youtube.com/watch?v=JyUSVuvM7qE

Ik vrees dat het bij nader inzien vnl veldmuizen zijn. En heel af en toe een verdwaalde huismuis, omdat ik vanuit mijn ogen een enkele keer een grotere muis zag, maar meestal zijn ze klein.
Wel een opluchting dat ik geen honderduizend pootafdrukjes hoef te verwachten, dat ze ook kunnen blijven kleven wil ik niet aan denken, er zijn ook vallen met lijm - maar daar begin ik niet aan. Ok, als dit gif niet werkt dan haal ik ook Storm, bedankt Loes!

Carla

Carla

24-06-2015 om 10:44

veldmuizen/vallen

Een val waar de muis zogeheten diervriendelijk wordt gevangen in plaats van wordt platgeslagen is minder diervriendelijk dan gezegd. De muis raakt in een ongelofelijke stress en zit je weet niet hoe lang in zo'n val.

Maar goed, je wilt toch van de muizen af.
Hierboven is al gesproken over veldmuizen, die had ik ook en die liepen straal langs de vallen heen, waren gewoon uitdagend bezig voor de hond langs, over het aanrecht en nergens bang voor.

Tot ik katten kreeg.
Ik weet het, je man is allergisch, ik ook.
Toch zou ik zeggen: gooi er 2 weken een kat of 2 in, dan maar even met medicatie en andere middelen (ja ik gebruik ze allemaal en nog klachten), maar ik heb daarna nooit meer een muis gezien.
Kittens hielpen al.

Mijntje

Mijntje

24-06-2015 om 11:06

geen kat

Helaas: geen kat mogelijk in ons kleine huis. Dit omdat we een kind hebben met een grote gebruiksaanwijzing die daar gek van wordt. We moeten het zonder kat weten op te lossen (mijn vroegere kat gaf niets om muizen, die liepen gewoon langs hem heen naar zijn voerbakje).

nou

Wij hadden vroeger een kat die buiten muizen ving en ze dan -half levend nog- binnen weer losliet. Die beestjes kropen dan ergens op een onbereikbaar plekje weg om dood te gaan. Dat was ook niet echt een aanbeveling. En zo ken ik ook een verhaal van een kat die een eend meebracht...

Carla

Carla

24-06-2015 om 11:44

aii jippox/mijntje

Dat zijn ook geen fijne taferelen inderdaad. Mijn katten zijn binnenkatten, maar sinds ik ze heb geen muis meer gezien of gehoord.

Mijntje, misschien als je eens op vakantie zou gaan?
Of iemand neemt dan een keer een dag een kat mee als jullie er niet zijn?
Je moet niks hoor, maar ik weet hoe vervelend die brutale krengen zijn.

Jasmijn

Jasmijn

24-06-2015 om 19:03

onze kat ook

Die van ons neemt juist de muisjes mee naar binnen. Meestal lukt het me wel het beestje te vangen (ze gaan van schrik stil zitten...heel apart) dus dan zet ik ze weer in de voortuin, kat is meestal nog boven aan het zoeken waar muisje nou toch is....
Ook wel eens een dode muis gevonden, helemaal verdroogd en het rook al een tijd heel vreemd naar een soort 'kinderboerderij-lucht'...(daar deed het me echt aan denken)

Lars1

Lars1

29-11-2016 om 21:42

Hoe te vangen

Oud maar fijn topic! Ik kwam net op dit forum terecht, omdat ik ook problemen heb met muizen. Ook veel geprobeerd om de muizen weg te jagen, want doden wil ik ze absoluut niet.
Daarom zit ik eraan te denken om een diervriendelijke lokdoos te kopen. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee en werkt het überhaupt? Ik wil deze kopen: (link verwijderd door forumbeheer)

Ervaringen graag delen.

Sorry voor de bump!

Ik hoor graag van jullie!

Gr Lars

Paddington

Paddington

30-11-2016 om 07:25

Muizenvallen

werkte bij mij ook niet... Totdat iemand mij leerde hoe je deze dingen heel scherp moet zetten (wel oppassen voor je vingers). Het kust wat tijd en veel geduld, maar als een val echt goed ingesteld staat en vol zit met pindakaas werkt het prima.

Toch is er bij ons weer een kat gekomen nadat er een muist gespot was. Het is een echte jager en gek op rauw vlees (mijn dieren krijgen rauw voedsel), dus ik ben er gerust op dat ik geen restanten zal vinden van een eventuele muis.

Dit jaar ook last, voor het eerst

Mijn kruipruimte ligt vol met gif extra forte, maar regelmatig zie ik een muis door de keuken en woonkamer schieten. Dan weer een paar dagen niets en dan stap ik er weer bijna op éên. Volgens mij krijg ik steeds verse aanvoer van buiten. Binnenkort komt een klusjesman langs die gaten dicht gaat stoppen in de hoop dat ze wat minder makkelijk binnenkomen. Het is kennelijk heerlijk wonen onder mijn nieuwe keuken.

Mijntje

Mijntje

30-11-2016 om 13:10

diervriendelijke muizenval

zie mijn stukje eerder, hierboven (juni 2015). We hebben in totaal maar twee keer een muisje in die val gevangen. Die wonen nu in Gouda. En intussen is onze vloer gelakt, de muizen hebben zich toen niet vertoond.

Op dit moment weer muizen, het is natuurlijk koud buiten. We moeten nog wat dichtmaken bij de gootsteen, want als je de deur wagenwijd open zet..
Ze zitten bij ons niet in de kasten (alles ook in bakken goed verpakt), maar ze komen gewoon even buurten.

De diervriendelijke muizenval

Daar ligt een lekker stuk cracker met luxe pindakaas, maar daar loopt-ie gewoon langs, om te zoeken of ik nog een plekje met stofzuiger en dweil heb overgeslagen.

Elfje65

Elfje65

01-12-2016 om 13:45

Konijnenbiks

Hier elke avond een veldmuis in het konijnenhok (buiten) die konijnenvoer opeet. Misschien dat in de val doen?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.