Home » Forum » Huis tuin en keuken » Na het werk eters

Na-het-werk eters

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Na-het-werk eters

As dinsdag krijg ik aansluitend aan het werk 6 collga’s te eten. . Ik ben dus de hele dag niet thuis, kom eigenlijk min of meer samen met mijn gasten binnenvallen, en werk maandag ook. Eentje is moslim, dus geen varkensvlees.

Iemand nog geniale ideeën wat ik zal koken? Ik dacht zelf aan iets van t genre moot zalm onder de grill met frieten en ala lid, maar wie weet hebbennjullie nog goed deern???? ( waarom zelf ik ook altijd ‘ja’ op dit soort wilde plannen????)
Zij Oegen voor soep, toetje en iets bij de koffie...dus ik hoef maar 1 gang.....

Ik ben benieuwd....

Ingrid

saar
Prima toch?

Altijd lekker, bijna iedereen vindt het lekker, bijna geen werk ter plaatse, ideaal.
Ik blijf me alleen afvragen wat je toch bedoelt met ala lid;)

IngridT
Sorry saar

Sla oid

Autocorrect. Brrr.

Moet ik wel nog langs de visboer dinsdagmiddag. Want die is maandag dicht. Maar goed, dat is niet de moeite. Wel even de frituurpan verse olie geven dit weekend. Je hebt gelijk. Waarom moeilijk doen???

Tijgeroog
Wat ook kan

Iets wat je van tevoren klaar maakt en alleen nog opgewarmd of afgemaakt hoeft te worden. Een stoofpot die je nog opwarmt of een ovenschotel die in je in de oven schuift zodra je thuis komt.

mijk
Ik zou een dag eerder stoofvlees maken

en dat lekker opwarmen wordt het alleen maar warmer van. Of lasagne of mousaka een dag van te voren. Allemaal gerechten die alleen maar lekkerder worden. En dan toe ijs met marssaus natuurlijk ;)

Anneque
Waarom niet

Stracotta de Heer nog eens van stal halen?

Ik zou idd niet moeilijk doen, maar voor mij zouden frieten en zalm dus stress opleveren ;-)
Frieten: met een frituurpan heb je die baklucht in huis, tussendoor ff halen vinnik ongezellig en mijn oven is te klein. Zalm: is-ie gaar en/of breken de eiwitten niet?!
Maar ieder z'n specialiteit ;-)

Dees
Prima

Klinkt goed toch? Zijn het wel allemaal vis eters?

Lasagne of moussaka is ook een optie kun je ruim van te voren klaarmaken en hoeft alleen nog in de oven.

Paddington
Ik zou ook

kiezen voor een lekkere stoofpot of een ovenschotel die je de dag van te voren al klaar kunt zetten. Wellicht zelfs 2 verschillende een vegetarische en een met vlees.

Jackie
ideeen

zou ik pasta tagliatelle met stukjes (gerookte) zalm en roomkaas, bieslook en eventueel spinazie a la creme er doorheen maken. Spinazieblokjes alvast ontdooien 's ochtends. Dan hoef je alleen de pasta te koken (verse pasta is al helemaaaal snel klaar) en de de rest even opwarmen en er doorheen. Letterlijk 5 minuten werk.

Of

Eiernoodles koken, ondertussen stukjes rundvlees of kip bakken en een zak wokgroenten er doorheen, woksausje en klaar.

Of

Een ovenschoten aardappels/gehakt/prei met een sausje alvast klaarmaken en bij binnenkomst in de oven schuiven. Of alvast gaar maken en opwarmen in de oven.

Silone
en ik

vind bij dit soort gelegenheden het altijd wel gezellig om nog een beetje te rommelen in de keuken terwijl gasten om je heen fladderen met een drankje. Ik word er een beetje ongemakkelijk van als iedereen op een stoel of bank gaat zitten afwachten wat komen gaat, dus zelf bezig zijn en je gasten gaan vanzelf wel even helpen of lopen/staan in de buurt. Gezellig. Dus ik zou me helemaal niet druk maken wat te koken, gewoon je eigen beproefde niet te mislukken (varkensloos)recept maken.

Kaaskopje
Waarschijnlijk al genoeg ideeën

maar ik zie ook voordeel in eten wat al eerder is gemaakt. Ik maak bijvoorbeeld voor ongeveer 3 keer pompoensoep, deel 2 en 3 gaan in de vriezer. Hetzelfde met pastasaus.

Op dagen dat wij 'makkelijk' eten, eten we af en toe focacciabrood met soep. Om er iets meer van te maken bakken we een omelet die we erop leggen. Daar kan sla bij geserveerd worden.

Wat ook redelijk snel, dan wel op de avond zelf, gemaakt kan worden is een gerecht met gnocchi. Op ah.nl vind je veel recepten: https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383828427970/gnocchi (dit had ik zelf nog niet eens bekeken, haha). Dit recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188969/gebakken-gnocchi-met-cour...... is niet moeilijk. Je kunt er ook andere groente in doen en in plaats van ham, kip. Wij vinden het heerlijk.

Kaaskopje
Silone o.t.

Ik vind het ook wat ongemakkelijk als mensen op de bank zitten te wachten, maar als ze om me heen gaan draaien heb ik daar toch hinder van. Mijn kinderen mochten ook niet helpen als ik bijvoorbeeld pannenkoeken aan het bakken was. Wel gezellig hoor, maar het tempo had eronder te lijden en de kans dat ze te zwart werden was er ook.

Temet
stoof

Mijn gasten krijgen bij dit soort gelegenheden altijd iets uit de oven. Stoof dus, of een voorbereide lasagne oid. Bak sla ernaast en klaar.

Het is misschien handig om even te peilen hoe streng in de leer de moslimgast is. Eet die alles, mits geen varken, of eet hij vlees alleen als het halal is? In dat laatste geval zou je je vlees van de islamitische slager moeten betrekken (of van AH, die doet soms ook aan halal vlees), of inderdaad iets met vis moeten maken, want dat is vziw per definitie halal.

Groeten,

Temet

saar
Ligt aan gasten

en aan jezelf natuurlijk.
Stoofpot klaarmaken kan, maar ter plekke een zalm grillen is ook zo klaar en met de juiste gasten ook leuk om samen te doen. Dit samenzijn klinkt prima daarvoor.

Bosbes
let even op de moslimcollega

Weet je zeker dat hij/zij geheel praktiserend is? In dat geval wil men vaak niet zomaar rundvlees of kip eten. Ik heb de ervaring dat men dan liever vegetarisch wil of dat het heel erg duidelijk is dat het bij een islamitische slager gekocht is omdat het dan halal is.

Ik zou mijn man laten koken, maar dat kan in jouw geval blijkbaar niet - in dat geval zou ik de dag ervoor koken en voor de dag erna nog wat simpels erbij. Bij thuiskomst: oven aan voor je voorbereide ovenschotel, dan drinken aanbieden en toastjes erbij en een erbij zitten.

Silone
grappig

die verschillen. Voor mij is de keuken het hart van het huis. Ik houd er erg van samen te komen daar. Voor anderen is het kennelijk echt een ruimte om eten te bereiden en ga je daar je gasten niet mee belasten. Verder zie ik dat sommigen het eten in 5 minuten klaar willen hebben en de meesten gaan voor een ovenschotel die toch ruim een half uur tot drie kwartier in de oven zal moeten.
IngridT, als je toch die zalm in de oven hebt, waarom schuif je er niet een bakplaat met aardappeltjes onder? Dag van te voren kruimige aardappelen in stukken snijden, 9 minuten koken in flink zout water (zorgt voor korst), afgieten uitdampen en even flink opschudden met deksel op pan (kruimlaag). Vervolgens op dag zelf in oven schuiven met flinke scheut olijfolie erover, lekker. Of je neemt rozevalaardappeltjes met knoflook en rozemarijn.

Redactie Ouders...
Hachee

[gekopieerd uit gesloten discussie - dubbele draad]

Van AnneJ:

Maak zondag vast een grote pan hachee, rundvlees, goudreinetten en uien. Diepvries rode kool met appeltjes en puree uit een pakje, sla er genoeg pakjes van in. Met nootmuskaat.
De hachee kun je goed bewaren in de koelkast tot dinsdag en is dan ook nog lekkerder dan de dag zelf.

Ely
Minder chique, wel praktisch en gezellig

Vind ik wraps: veel schaaltjes met vulling op tafel: bonen/groentemengsel, paprika, mais, kip, runderreepjes, sla, avocado, fajita vulling maar het hoeft niet Mexicaans, je kunt ook andere prutjes maken. Veel kun je voorbereiden en de avond zelf opwarmen wat warm moet. Veel van die prutjes worden ook lekkerder wanneer het eerder is klaargemaakt. Zo kan iedereen pakken wat hij wil/mag/lust en het eet ook wel gezellig vinnik

IngridT
Temet

De moslimgast ( t is een zij) eer alkes als het maar geen varken is of alcohol bevat. Dat valt dus mee. Ik hak morgen de knoop door. zalm met frieten of iets stoof achrigs.
Dank voor de input!

Overigens: Frituur staat hiervaltijd buiten. Dus geuroverlast is niet zo’n factor. En zalm mislukt eigenlijk nooit onder de grill.

Ingrid

(
wraps oid dat vind ik nou weer een hoop gedoe. Al die verschillende bakjes en prutjes)

Guppie
Maaltijdsoep

Beetje late reactie maar als je nog eens zoiets bij de hand hebt. Een maaltijdsoep maken, wat brood en smeerseltjes erbij. Maak zelf weleens linzen/pompoensoep met groente erdoor. Voor eventuele vegetariërs ook te eten; voor de vleeseters wat vleeswaar op brood.

Yvan
En

wat is het dan uiteindelijk geworden?

IngridT
Hahaha Yvan..

Dat wilde ik idd nog even melden nu t draadje plotseling weer verscheen. Hachee, met verse rode kool, aardappelpuree en appelcompote. Het was heerlijk. Iedereen heeft gesmuld.

Ingrid