Home » Forum » Naambordje voordeur

Naambordje voordeur

67 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Petr@
Naambordje voordeur

Het viel mij van de week pas op dat bij onze buren (met kinderen) er op het naambordje bij de voordeur alleen zijn en haar naam staan. (En we wonen er pas 14 jaar...)
Bij ons staat er: Petr@man, Petr@, Oudste en Jongste Achternaam.
Wat staat er bij jullie op het bordje naast de voordeur? En als kinderen de deur uitgaan pas je dan het naambordje aan?

Roosje Katoen
Bij mij

staat er Roosje, Oudste & Jongste.

Geen idee wat ik doe als ze de deur uitgaan, dat duurt nog wel een jaar of twintig denk ik ;-)

Tirza G.
Achternaam

Mijn achternaam met mijn officiele voorletters en die van mijn man met zijn officiele voorletters. We hebben geen bordje op de deur, we hebben onze namen op de klep van de brievenbus aan de straat staan en die staan er al van vóór de kinderen. Meer ruimte is er ook niet en ik heb er ook nog nooit over nagedacht.
Ik zou sowieso nooit voornamen op mn buitendeur zetten, daar ben ik te ouderwets voor.

Tirza

rodebeuk
Sjiek en compleet

...twee bordjes!

Van onszelf zou ik nooit de voornamen willen maar voor bezoekers voor de kinderen vind ik het toch wel handig als ze meteen weten dat ze goed zitten.

Het ene bordje is tot de dood ons scheidt met net als Tirza officiële achternaam en voorletters van man en mij. Het andere bordje de voornamen van de kinderen.

Ik vond het zo jammer dat veel mensen in onze wijk helemaal geen bordjes hebben, onhandig ook, dat ik na de verhuizing echt mooie bordjes aan man heb gegeven voor zijn verjaardag.
Over 13 jaar schroeven we het kinderbordje van de deur, had ik zo gedacht.

ijsvogeltje
En hier

Voornaam + achternaam man
Voornaam + achternaam van mij (is dus andere achternaam)
en daaronder de voornamen van de kinderen

Monet
En hier

onze 4 voornamen, gevolgd door onze gezamelijk achternaam. Als zoons het huis uit zijn weet ik nog niet wat we met dit heel mooie naambord gaan doen.

Temet
Als tirza

Van zowel mezelf als partner initialen en achternaam, en onze kinderen -die er al waren toen mijn partner het bordje liet maken - doen niet mee.

Nou ja, als ze daar t.z.t. over gaan klagen plakken we er misschien nog een bordje onder, past denk ik nog net.

Groeten,

Temet

Regien
Straatnamenbordje

Wij hebben een lange oprit en voor aan het begin van de oprit heb ik een eigen straatnamenbordje laten maken met daarop onze achternaam gevolgd met hofje en dan het nummer.....

Vic
Niets

Ik heb geen naambordje bij de deur. Ik heb er wel eens over gedacht, maar dan kom ik er niet helemaal uit. Mijn oudste heeft een andere achternaam dan jongste en ik, dus ik ben bang dat als ik mijn achternaam vermeld, haar post niet bezorgd wordt. En als ik Vic en Jongste de Vries, en Oudste Jansen neerzet, lijkt het weer net of oudste mijn partner is met andere achternaam. Volgens mij heb ik trouwens nog nooit een naambordje gehad, behalve toen ik huurde en het door de verhuurder werd geregeld.

Roosje Katoen
Gale

Daarom heb ik alleen onze voornamen op de deur, onbekenden weten niet dat die jongensnamen van de kinderen zijn. Het zou ook een stel met een kind kunnen zijn.

Rembrand
Net nieuw

Ik heb onlangs een nieuw bordje laten maken van donkerblauw engels emaille en ik heb daar fam."Rembrand" op laten zetten.
Het was vrij prijzig en dan moet ik over een paar jaar opnieuw laten maken als de jongens de deur uit zijn.
M.

Shonagh
Ook

hier fam. Achternaam. Ik woon in een land waar huisnummers al spaarzaam zijn, laat staan een naambordje, maar ja ik blijf toch Nederlands he :o)
O ja veel huizen hebben hier een naam, dus ook al eens in het "dakpannen + servetten " tijdperk "Achternaam Residence" gehad, met een knipoog dus, haha.

Terpi
Bewust geen bordje

Dit vanwege mijn behoefte om anoniem te zijn ivm met mijn werk. Ik sta dan ook niet in het telefoonboek.

Kaaskopje
Fam. achternaam

Ik heb alweer lang geleden een houten bordje laten beschilderen met onze toenmalige honden. Het bordje hangt er nog steeds hoewel de honden al héél lang dood zijn. Het wordt dus echt eens tijd voor een ander bordje. Ik hou het dan wederom op Fam. Achternaam. Lekker neutraal. Ik ben niet zo van de voornamen van het hele gezin naast de deur.

Fiorucci
Hier...

Alle voornamen en onze achternaam.

dirksmama
Hier

Zelfde als bij IJsvogeltje.
Ik vind het persoonlijk erg onbeleefd staan, van die deuren zonder naambordjes. Vraag me niet waarom, ik weet het niet, maar ik associeer het erg met achterstandsbuurten enzo.

Genista
Achternaam

Geen initialen, geen voornamen, geen familie, alleen maar de achternaam. Ik vind het duidelijk genoeg zo.

rodebeuk
@vic - samengestelde toestanden

Mijn nicht zit ook in jouw schuitje met een oudste dochter met andere achternaam, eigen naam en dan nog de naam van Verse Ex waarmee ze twee kinderen heeft. Zij heeft gewoon een simpel bordje met alle achternamen zonder voorletters. Dan wordt alles wel bezorgd.

Fiorucci
Vic

Postbodes kijken niet naar naambordjes,maar naar huisnummers.

Marianne0507
Alleen voornamen

Hier alleen de voornamen op een bordje. Kinderen hebben een andere achternaam dan ik, dus dit vond ik een makkelijke oplossing. Post komt gewoon netjes binnen, soms zelfs nog van de oude bewoners. Indien mogelijk zend ik die afzender retour. Postbode kijkt dus niet naar achternamen hier.
Groet, Marianne

tonny
Haha ja, dat naambordje

Ooit vond ik het prachtig om het hele gezin erop te zetten. Prachtig. Voelde zo bijzonder.

Later kregen we een bordje met 'huize Familie' erop. Geen namen, geen voorletters.

En inmiddels hangt geen bordje, sinds de verhuizing. Toen we verhuisden is het er niet van gekomen en later bracht een van de kinderen een souvenirdingetje met onze achternaam mee, dat hangt nu achter het glas.

Rafelkap
Bij wijze van ring

Toen wij trouwden hebben we bij wijze van ring een naambordje op de deur geschroefd, met erop: Familie Huppeldepup-Huppeldepup (want ik nam niet de naam van mijn man aan).
Lijkt me erg onhandig om bij elk kind in- en later weer uitwonend weer een nieuw naambordje te nemen. Maar op zich ziet dat er wel gezellig uit, al die voornamen.

Asa Torell
Suf

Ik weet niet eens uit mijn hoofd of er Voornaam Achternaam dan wel Voorletters Achternaam op het (standaard door verhuurder geleverd) bordje staat! In ieder geval onze beide namen, en niets van de kinderen. Dat zou ook niet passen in het bescheiden vakje.
Maar misschien kunnen we straks ter ere van spruit 3 (bedoeld als de laatste dus updaten hoeft pas over een jaar of 10 weer, of hopelijk eerder als we verhuizen) wel wat moois op de voordeur van ons eigen appartement maken, bedenk ik me nav. dit draadje.

Polly Shearman
Asa

Is spruit 3 nou nog niet geboren?? elk moment nu of niet???

Tirza G.
Vic - hol gelach

Postbodes die naar de náám kijken?? Nou, echt niet hoor! Dan had ik niet zo vaak de verkeerde post, volgens mij kijken ze alleen naar het nummer (krijg vaak post uit andere straat, maar wel hetzelfde nummer).
En trouwens: hoeveel post op naam krijg je nou eigenlijk nog (vroeg ik me van de week toevallig af).

Tirza

Asa Torell
Post en naam

De postbode kijkt er dan wel niet naar, maar de buren wel om te bedenken waar de verkeerd bezorgde post heen moet.

Vic
Hmmmm tjaaaa

Eigenlijk wil ik ook de naam van mijn ex niet bij mijn voordeur (ja, ik weet wel dat mijn dochter ook zo heet, maar toch). Ik krijg trouwens van dinsdag t/m zaterdag dagelijks post.

Kaaskopje
Tirza

Stuurt de belasting jou dan een brief met 'aan de bewoners van'? Rekeningen/zakelijke post? En met kerst? :-)

Wilma
Ook net even gekeken

Haha, Asa, ik wist 't ook even niet zeker.

Maar hier staat dus Fam. Mansnaam-Mijnnaam. Onze kinderen hebben mijn achternaam, dus dat vond ik wel handig als mijn achternaam erook bij zou staan.

Ik vind een naambordje ook wel zo netjes.

Genista
Izar :-)

Izar: "Ik heb ook nog nooit klachten van bezoekers gehad die ons huis niet konden vinden." Nee, die konden jouw huis niet vinden, dus konden ze hun klacht ook niet spuien ;-)
Serieus, ik vind altijd wel handig als er een soort van bordje hangt met iets van een naam erop. Gewoon, om zeker te weten dat ik goed aanbel. Maar ach, ondanks onze naamsvermelding wordt hier ook nog geregeld aangebeld voor de familie Totaalanderenaam, die om de hoek woont. Niet alleen post kijkt niet naar achternaam, ook de trombosedienst let er niet op en de thuiszorg, en de verjaarsvisite-die-voor-het-eerst-komt...

Tirza G.
Kaaskopje

Nee, serieus. Wat krijg je nou nog, aan post? Ik heb dit jaar zelfs geen een vakantiekaart ontvangen (of ze moeten nog komen, dat kan natuurlijk). Belastingdienst? Tweemaal per jaar, hooguit. Rekeningen etc.: heel veel gaat automatisch. Rouwkaarten, die krijg ik dan weer net te veel naar mn zin.

Tirza

Pagina's

Onderwerp gesloten