Home » Forum » Naturel wollen kleden hoe krijg je ze schoon

Naturel wollen kleden, hoe krijg je ze schoon?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Emma B
Naturel wollen kleden, hoe krijg je ze schoon?

Ik heb 2 nieuwe wollen kleden, gewoon wolkleur, dus creme. We hebben ze nog geen maand maar er zitten nu al vlekken in. (ja, ik weet het, niet slim met kinderen en honden)
Nu heb ik die vlekken schoongemaakt, maar waar ik schoongemaakt heb, worden de vlekken donkergrijze plekken!! Terwijl het eerst leek of het schoon geworden was...:-( Na een dag worden de plekken die ik schoongemaakt heb ineens donkergrijs...
Wie heeft een tip? Wat doe ik hier aan?

IngridT
Hopen op een echte winter emma...

op de kop in de sneeuw is de klassieke methode!

Ingrid

albana
Ik doe het met vanisch

vast het meest chemische goedje wat er is.....maar het werkt wel! hier ook een 100% wollen kleed, met grijs, bruine patroon op een beigeachtige ondergrond. als het échte vlekken zijn die met water niet weggaan(koffie, wijn) en de winter met sneeuw is nog lang niet in aantocht, dan spuit ik er vanisch op (in spuitbus dus, niet van dat oplosspul). even intrekken en de 'vlek' bruist eruit. soms blijven en wat 'vlokjes' over, die neem je op met theedoek en klaar. alleen is het kleed nu niet écht 'schoon' meer en houden we na spuiten met vanisch hagelwitte(beige) vlekken over.(de oorspronkelijke kleur dus)omdat de bewerkte plek dus schoner is dan de rest van 't kleed. maar met een weekje geloop eroverheen trekt dat wel weer bij.
ik zou 't alleen wel even uitproberen op de achterkant ofzo....
groeten albana

Onderwerp gesloten