Home » Forum » Neem eens een bloemetje mee

Neem eens een bloemetje mee

68 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hes@
Neem eens een bloemetje mee

Een beetje geinspireerd door het cadeautjes draadje: vinden jullie het wel of niet leuk een bosje bloemen, een kerststukje oid te krijgen?
Ik vind het eigenlijk altijd fijn en was verbaasd dat sommige mensen daar heel anders over denken.

Een vriendin mopperde laatst dat haar moeder altijd maar.met bosjes bloemen aankwam en dat dat liet zien hoe irritant die moeder was. De buurvrouw splitst boeketjes altijd en flikkert het grootste deel direct weg.

Hoe zien jullie dat?

Hoe denken jullie daarover?

amk
Op zich

kan ik het idee van een bloemetje waarderen. Maar kom er bij mij alsjeblieft niet mee aan, ik ben allergisch voor 95% van de bloemen. (ze geven vaak geur af)

Ik kan me die vriendin dan ook goed voorstellen, mijn moeder geeft mij na 40 jaar nog steeds bloemen terwijl zij toch zou moeten weten dat ik er echt niet tegen kan.
Zelfs het onder haar neus aan de toevallig voorbijkomende buurvrouw geven van de bos met de melding: Alsjeblieft Buuf, hier heb je weer een allergie bosje, veel plezier er mee. heeft niet geholpen. Ik leg ze nu demonstratief bij de voordeur neer.

Mensen die mij niet kennen en die mij dan een bloemetje geven zal ik vriendelijk bedanken, maar dan ergens in het gesprek wel laten weten dat ik het gebaar waardeer, maar dat de bloemen ansich een probleem zijn.

mijk
Ik ben stapel op bloemen

dus die mensen verbazen mij ook hevig.. Ik kende vroeger iemand die wilde geen bloemen want dan gingen ze dood en werd ze verdrietig. Dus nam ik altijd na een dag haar bloemen mee!

Mijk

Guinevere
Ik houd van bloemen, maar..

Ik houd van bloemen en ik wil ook wel graag een bloemetje ontvangen, maaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr.... niet van mijn man! Ik kan er echt niet tegen, ik wil niet dat hij een obligaat bosje voor me meeneemt ("want vrouwen krijgen zo graag een bloemetje van hun man"). Ik mag dan de bloemen in de vaas stoppen (fijn klusje) en HIJ gaat dan de hele dag naar die bloemen kijken. Nee, ik wil dat niet, koop dan die bloemen maar van het boodschappengeld en zet ze zelf in een vaas. Grrrr.
(heu, ja, het is een afwijking van me, ik stel me waarschijnlijk waanzinnig aan, maar ik kan echt niet genieten van bloemen van mijn man).

Guinevere
Overigens

Overigens krijg ik inmiddels geen bloemen meer van mijn man. Sinds ik een keer ontplofte van boosheid na het ontvangen van een prachtig boeket (hij moest toch naar het tuincentrum).

dc
Neeeee!

Ook allergisch, dus geen bloemen voor mij graag.

En ik ben raar misschien, maar ik hou helemaal niet van cadeautjes tussendoor. Ik heb namelijk echt een hekel aan zooi waar ik niets mee kan. En ik ben allergisch voor de meeste cosmetica, bloemen en sieraden, dus liever niet.
Kleine frutsels heb ik een hekel aan.

Waar je me WEL een plezier mee doet is een lekker bakje thee voor me maken en gewoon attent zijn, en dat doet mijn man echt prima.

Fiorucci
Ja, wel

Ik ben dol op bloemen. Mijn man neemt weleens bloemen mee, maar expres niet op vrijdag,als de halve tram vol zit met mannen met bloemen..:)
En of het nou zijn boeketten zijn of de geplukte klaproos van mijn zoon toen hij vijf was, allemaal even welkom. Heel goed voor mijn humeur.

Tirza G.
Mijk

O, dat was ik misschien wel. Ik geef er niks om, om bloemen. Ik vind het allemaal prachtig, ik hou bijv. echt van mooi bloemwerk bij een trouwerij ofzo, maar ik hoef géén bos bloemen in mijn kamer. Daar heb ik dan weer helemaal niks mee, ik hou niet van dingen die doodgaan in mijn kamer. En dat gáán ze, in notime, en stínken dat dat doet, blergh. Ik krijg regelmatig bloemen (werksituaties) en die geef ik altijd aan mijn vriendin. Die is er reuzeblij mee en daar word ik dan weer blij van.
Ik vind boeketten altijd iets nepperigs hebben, te mooi om waar te zijn, ik heb totaal geen associatie met natuur als ik een boeket zie. Ik heb een tuin vol rozenstruiken die ik vertroetel, maar daar laat ik de bloemen dus mooi fijn áán zitten :-)

Tirza

Manda Rijn
Mwah

bloemen, ik heb het meer op planten en takken. Ik heb nu bijvoorbeeld een prachtige vaas met 3 magnolia takken erin en een vaas met die rode besjes takken, echt geweldig.

verder koop ik geen tot nauwelijks bloemen op een enkele flinke bos pioenrozen in het voorjaar na.

bosjes die ik krijg vind ik zelden mooi.

Suze
Haha guinevere

heel herkenbaar. Ik krijg niet vaak bloemen, maar als manlief ermee aan komt zetten en ik moet ze in de vaas zetten, dan heb ik precies dezelfde gedachte! Ik heb het geloof ik wel een keer gezegd. Koop trouwens tegenwoordig zelf af en toe bloemen die de bloemenman/vrouw dan zo klaar maakt dat ik ze METEEN (zonder te snijden) in de vaas kan zetten! Ideaal!

Maar verder: hartstikke leuk om bloemen of stukjes te krijgen!

Kaaskopje
Beetje dubbel

Ik ben op zich altijd blij met bloemen, maar op de tafels vind ik een vaas met bloemen eigenlijk altijd een beetje een sta in de weg. Sinds ik er een apart plekje voor kan inruimen, kan ik er meer van genieten. Een kerststukje is zeker welkom in deze tijd.

Kaaskopje
Bloemen van man

Afgelopen jaar kwam mijn man voor het éérst in 20 jaar met een bosje rozen thuis. Ik viel bijna uit mijn schoenen van verbazing en ik waardeerde het enorm. Wat maakt het uit dat ik de stekels er zelf af moest schrapen?

Fiorucci
Kaaskopje

Die stekels kun je gewoon laten zitten..:))

Moontje
Wel leuk hoor

Nu krijg ik bijna nooit bloemen, maar ik vind het best leuk ze te krijgen. (alhoewel ik een bosje chrysanten minder leuk vind) van man krijg ik niet standaard bosjes bloemen, dus echt maar een of twee keer per jaar en niet op mijn verjaardag. Soms zomaar omdat hij ergens een stalletje zag (vaak in de buurt van Lisse en zo, langs de weg, van die tijdelijke stallen) Hij weet dat ik tulpen heel leuk vind, dus als we de eerste tulpen weer zien in het voorjaar dan krijg ik ze meestal wel.
Kerststukjes zou ik niet graag krijgen, 90% daarvan vind ik ronduit lelijk, die zou ik liever zelf gaan uitzoeken (wat ik dan weer niet doe) maar die vind ik dus vaak oudbollig.
Afijn, geen hekel aan bloemen dus (maar ook niet allergisch, anders zou ik ze ook niet hoeven en ik snap de mensen niet die allergische mensen bloemen blijven geven, erg vreemd)

FayW
Nooit zo over nagedacht

Ik ben niet allergisch voor bloemen. Ik vind bloemen wel leuk, sommige boeketten zijn mooier dan de ander, maar vind het nooit afschuwelijk. Mijn man mag best een bosje meenemen, op wat voor dag dan ook. Hij is eigenlijk sowieso degene die de bloemen in een vaas zet.
Kersstukjes krijgen vind ik ook prima. Ik geef zelf ook weleens een stukje aan (schoon)ouders.
Eigenlijk niet een onderwerp waar ik mij echt druk om kan maken (waarom reageer ik eigenlijk,;-)).

IngridT
Ander geluid

Ik heb eigenlijk ALTIJD een bos bloemen in huis staan. Ik vind het gezellig, vrolijk en mooi. Ik hou van bloemen. ook al staan er buiten in de tuin ook meer dan genoeg, een grote bos tulpen op tafel, daar word ik vrolijk van. Ik koop ze trouwens 9 van de 10 keer zelf. Meestal op de markt. Iedere week iets nieuws. Ben je het doodgaan ook mooi voor. Had een paar weken terug zlefs chrysanten die mooi waren. van die hele sprieterige, het leken net sneeuwkristallen. En als ik in een dolle bui ben koop ik zelfs wel eens anjers. 3 bossen door elkaar in de meest psychedelische kleuren. Of gerbera's, die lenen zich ook zo leuk voor een zeer-aan-je-ogen goed-humeur bosje.

Het enige wat ik niet echt mooi vind zijn van die voorgeproduceerde gemengde bosjes waar van alles 2 of 3 in zit. Nee. beetje te frobelig vind ik dat. maar ik geef lekker elke week op de markt een euro of 5 uit en dan heb ik een week lang kleur en fleur in huis.

Over het milieu heb ik me eerlijk gezegd nooit zo druk gemaakt qua bloemen. Ik denk dat ik met mijn nooit voorverpakte & gesneden groente, en 'los' gehaalde fruit bij de groenteboer vast wel genoeg verpakking & water bespaar om dat te compenseren.

Ingrid

Tijgeroog
Zonde

Ik vind het zo zonde. Krijg je een duur boeket, daar kijk je een week naar en dan is het weer weg. Dus liever een plantje. Of met iets wat ik echt lekker vind, kaas, olijven enzo, maar je me erg blij.

Vic
Maakt zo'n troep

Ik vind een bos bloemen best mooi staan, maar ik heb het idee dat ze bij mij bovengemiddeld snel dood gaan. Of gaan hangen, of van die stuifmeeldraadjes rondslingeren zodat alles onder de zooi zit. En van sommige bloemen krijg ik het benauwd. Van die leuke lentebloemetjes in een potje (hyacinten volgens mij) word ik helemaal ziek, zelfs als bijv. een collega een kamer verderop zoiets neer zet.

Asa Torell
Ik vind het wel mooi

een bos bloemen, maar man is allergisch en dus eindigen ze altijd algauw op het balkon. Gelukkig ben ik in de zomer jarig. Ik krijg trouwens maar zelden bloemen, niet vaak genoeg om hints over mans allergie uit te delen.
Op de een of ander manier zou ik een kerst- of paasstukje veel minder leuk vinden, zeker als verjaardagskado. Dan wordt zo de nadruk gelegd op het algemene feest ipv. jouw verjaardag.

Tihama
Nee

Ik heb er een hekel aan. Ik reageer natuurlijk altijd vrolijk en enthousiast, want dat schrijft de sociale conventie voor. Maar ik vind het zo zonde van het geld. Op andere momenten vertel ik het wel eens tegen mensen in de vage hoop dat ze het onthouden. Maar nee hoor, ik krijg ze elke keer weer.

Als ik dan zie dat zo'n bos al snel 10-15 euro kost, dan denk ik: had nou een boekenbon of bioscoopbon gedaan. Dan had ik er veel meer lol van gehad. Of een saunabon of zo.

Maar goed: ik kijk een gegeven paard niet in den bek, dus ik zet mijn grootste glimlach op en bedank heel hartelijk. Per slot van rekening snap ik ook wel de gedachte erachter, en die gedachte waardeer ik wel erg. In mijn directe omgeving weet iedereen het inmiddels wel, en de meeste mensen houden er ook rekening mee. Als ik iemand een cadeau geef, dan denk ik na over wat die persoon leuk vindt. Dat betekent dus dat ik wel vaak bloemen géef, want ik wéet dat heel veel mensen dat leuk vinden.

Mijn man koopt dus ook nooit bloemen voor mij. Zijn beste vriend zegt dat dit heel erg is en dat hij het wel moet doen. Dus ik herinner me 1 keer dat hij bloemen gekocht had. Hij had op onze trouwdag met deze beste vriend afgesproken om uit eten te gaan. Nu hecht ik niet aan onze trouwdag, dus ik vond dat prima. Die vriend had lopen drammen dat hij als compensatie nu ECHT bloemen moest kopen, want hij vond het eigenlijk niet kunnen dat mijn man met hem uiteten was op onze trouwdag. Hij kon ook bijna niet geloven dat ik hier echt geen probleem mee had. Dus toen ik thuis kwam van mijn werk, stond er een mega bos rozen op tafel. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Ik belde mijn man om te vertellen dat ik het een geweldige stunt vond. Die vriend was daarna helemaal overtuigd dat het echt moest, want 'zie je wel, ze is er echt heel blij mee'.

Ik heb een half jaar lang gecarpoold met mijn schoonvader. En elke vrijdag stopte hij bij de bloemenkraam voor een bosje voor mijn schoonmoeder. Hij was ook heel boos op zijn zoon, toen hij hoorde dat ik nooit bloemen kreeg.

Mijn moeder kwam ook altijd spontaan met bloemen. Niet dat ze niet wist dat ik het zonde vond; nee, ze vond het belachelijk dat ik het geldverkwisting vond, en ze probeerde zo toch bloemen in ons huis te krijgen.

Ik ben dus een van die vreselijke mensen die niets met bloemen als cadeau hebben. En nee, ik ben niet allergisch.

Tihama

Tihama
Ha cobi

we tikten tegelijk: inderdaad, liever een boek.

Overigens: we hebben ook rozen in de tuin en die vind ik wel mooi om te zien.

Tihama

ChrisH
Vind ze wel mooi

Net als Ingrid vind ik een bos bloemen fleurig en gezellig staan in huis. Maar in tegenstelling tot Ingrid heb ik er knieperd als ik ben dan weer niet die 10 tot 15 euro voor over. En Ingrid, waar koop jij voor 5 euro bloemen? Hier op de markt betaal je toch ook minimaal een tientje...

Chris

Belle ;Epoque
Dol op bloemen!

Een paar takken chrysanthen van 1,95, of een uitgebreid boeket met toeters en bellen... Ik ben dól op bloemen! Alleen niet die sterk ruikende lelies (wit met rode puntjes) want ze ruiken lekker maar ik krijg het er benauwd van...
Die vriendin heeft misschien meer een probleem met haar moeder dan met bloemen, en die buurvrouw zou eens naar een winkel moeten gaan waar je de bloemen ook los kan komen.

Belle Époque
Tip voor goedkope bosjes

Als je een Deen supermarkt in de buurt hebt, ga daar eens langs! Toen wij een Deen kregen was ik echt verrast van de bloemen en planten die ze verkopen.

dirksmama
Ik zou ze best willen krijgen

Maar ik krijg ze nooit. Sterk geurend speul geeft me hooikoorts, maar verder vind ik af en toe bloemen in mijn volledig plantloze huis (die gaan altijd dood, ik ben geen goede watergever) erg leuk om te zien.

Bellefleur
Zelden

Ik koop bijna nooit bloemen. Om milieuredenen. En omdat het meestal een rommeltje is in huis, en een vaas met bloemen maakt het nog rommeliger. Heel soms koop ik van die kleine roosjes bij AH. En heel, heel soms krijg ik bloemen van mijn man (eens in de twee, drie jaar, bij iets bijzonders) Ik kreeg eens een bos bloemen van hem, toen ik een hele nare buurvrouw op majestueuze wijze uit mijn huis had verwijderd. Dat heb ik heel erg gewaardeerd. En ik heb het kaartje nog steeds...

Rafelkap
Niet meer

Ik zou ze ook best willen krijgen, maar krijg ze niet meer. Herinnert me eraan dat ik voor mezelf eens een bosje tulpen moet kopen van de markt.
Van schoonouders vroeger altijd protserige bossen bloemen, onze oudste was een ondernemend kind dus die bloemen moesten op het aanrecht staan. Mijn man had herhaaldelijk gezegd dat ze dat niet moesten doen. De laatste keer bulderde hij zo erg, dat ze daarna nooit meer wat meenamen :-)

Shonagh
Mooi

Je doet me een groot plezier met een mooie bos bloemen. Hier in Schotland zijn deze onbetaalbaar, als ze er al zijn. Als ik van Schiphol en KLM reis, koop ik altijd een bos op Schiphol, ook man probeert even dor de douane te gaan als hij via Schiphol reist. Met de budget airlines, lukt het niet meer :o)
En als we met de auto gaan sla ik helemaal in, behalve een bos ook een mooi stukje of iets anders aparts met bloemen, De bloemenzaken'kramen in IJmuiden hebben een goede klant aan me voordat ik weer aan boord van de ferry ga :o)

Tijgeroog
Bellefleur

Je snapt natuurlijk wel dat ik (en ik ben vast niet de enige) nu erg nieuwsgierig ben naar het verhaal over de vervelende buurvrouw en de majestueuze verwijdering. :-)

Kaaskopje
Fiorucci

Je moet het onderste deel van de stengel toch een beetje wegschrapen?

Kaaskopje
Milieu

Het is mij bekend dat bloemenkweken niet milieuvriendelijk boeren is, maar daar komt mijn vraag dan toch weer: heb je dan ook geen auto? Gebruik je een hooikist voor je aardappels? Enzovoorts.
Ik heb een enkele keer per jaar bloemen in huis. Pasen en Kerst zijn eigenlijk de énige reden dat ik zelf bloemen koop. De rest krijg ik af en toe via mijn schoonouders. Ik denk dat ik met mijn aandeel dus niet zo'n heel grote aanslag op het milieu pleeg.

Pagina's

Onderwerp gesloten