Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Neppe wenkbrauwen

Ben ik nou de enige die die tegenwoordige wenkbrauwmode echt lelijk vind?
Mn onder de 40 zie je de 1 na de ander hun natuurlijke wenkbrauwen vervangen door een soort geschilderd boogje boven de ogen. Ik vind het echt vreselijk. Zo nep
Ik houd echt van een mooi verzorgd uiterlijk en epileren van de wenkbrauw vind ik meestal mooi.
Maar die geschilderde exemplaren, allemaal met hetzelfde malletje, kunnen mij absoluut niet bekoren. Ouderwets?


Lou

Lou

27-10-2017 om 21:03

Zijn ze wel nep?

Ik zie alleen geëpileerde en geverfde wenkbrauwen. Wel veel meer dan vroeger ja (ik deed gewoon helemaal niets aan mijn wenkbrauwen), maar bij de meesten vind ik het wel mooi staan eigenlijk.

Alles eraf scheren en dan met een potlood een nieuw boogje tekenen ken ik juist alleen van mensen van boven de zeventig.

40er

40er

27-10-2017 om 21:42

Met permanente make up of door microblading (al ziet dat er best mooi uit). Maar idd veel van die hele hoekige, te donkere wenkbrauwen, ik hou er ook niet van

Mach

Mach

27-10-2017 om 21:50 Topicstarter

Lou

Ja het is nep. Google maar eens op microblading. Of tatoeages, permanente make up.
Allemaal dezelfde hoekige vorm. En net iets te hoog op het voorhoofd naar mijn gevoel.
Maar goed, smaken verschillen.

Lou

Lou

27-10-2017 om 23:33

Mach

Ik weet wat het is maar ik zie het dus niet zo veel. Of ik kijk met m'n neus natuurlijk. Hoekig en te hoog klinkt niet best

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-10-2017 om 23:37

Lelijk

Wat me vooral opvalt zijn blonde meisjes die dan heel donkere wenkbrauwen hebben. Soms is de vorm best mooi, maar zijn het echt van die enorme bijna zwarte autobanden die zo'n meisje dan op haar gezicht heeft. Een beetje fatsoeneren, niet alles wegplukken, en eventueel wat opvullen met poeder in dezelfde kleur als je natuurlijke wenkbrauw is veel mooier, bij iedereen.
Zelf doe ik niets aan mijn wenkbrauwen, zelfs nog nooit geëpileerd. Zou misschien best mooi zijn, maar ik ben bang dat het uitveegt gedurende de dag. Mijn mascara zakt ook altijd af

Guera

Guera

28-10-2017 om 09:23

Scouse brow

Bedoel je de scouse Brown? Over komen waaien uit liverpool. Laatst was er nog iets over op tv.
Meestal zijn de wenkbrauwen niet helemaal weg maar ze zijn gewoon dikker geschilderd. Kost uren tijd. Ik vind het ook lelijk. Ik vind wel dat het veel voor je uitstraling doet als je wenkbrauw mooi is. Ik heb gewoon een echte wenkbrauw dus niet zo'n jaren 80 dun streepje. En die laat ik regelmatig verven en epileren bij schoonheidsspec. Ik vind dat _zeker nu ik wat ouder word- wel echt mooi. Verder doe ik er dan niks aan. Geen potlood of verf dus smeert ook niet uit.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

28-10-2017 om 09:24

jaren zestig

Het doet me denken aan de jaren zestig, net als die eyelinervleugels die je nu overal ziet (en die ik mooier vind dan getekende wenkbrauwen).

Jasmijn

Jasmijn

28-10-2017 om 10:14

grappig

Als je alleen Scouse Brow typt in google en je kijkt op afbeeldingen zie je meteen een enorme variatie van lelijke tot mooie wenkbrauwen. Als je het mooi kan, dan vind ik het echt wel een mooi gezicht. Mijn dochter heeft licht blond haar en dus ook lichte wenkbrauwen. Inmiddels verft ze ze en als ik foto's zie van vroeger, zonder haar wenkbrauwen (want amper te zien) dan vind ik haar gezicht met wenkbrauwen toch mooier. Mits het inderdaad mooi en subtiel gedaan is, maar dat is soms wel eens anders (zie ook de fotootjes op google ;-0 )
Ik was een ooit keer met mijn zoon (toen nog een stuk jonger, ik gok een jaar of 5 oud) in de supermarkt en daar was bij de balie een medewerkster met getekende wenkbrauwen, niet zo goed gelukt en zoon fluisterde me toe "mama, is dat een clown?" (dat was een serieuze vraag, heel zachtjes, ze hoorde het niet) en ja, inderdaad, zulke wenkbrauwen had ze; zo moet het niet dus

marinade

marinade

28-10-2017 om 17:50

Natuurlijk

Natuurlijke wenkbrauwen! Ongeveer vanaf 3 minuten hoe je dat voor elkaar krijgt


https://youtu.be/AHmz8T2O2VI

40er

40er

29-10-2017 om 07:46

Marinade

Daar kan geen neppe tegenop

Ja eng he

Al die donkere strepen zo hoog op t voorhoofd. Het ziet er wat bizar uit,niet passend bij de haarkleur en t gezicht. vroeger zag je dat bij oudere dames ‘op stand’ zeg maar met van die hoge krullen erbij. Maar tegenwoordig ook al bij de jonge meiden,compleet met een hele lichte glimmende streep eronder en op hun jukbeenderen. Is dat ook iets nieuws in de mode?

Lou

Lou

29-10-2017 om 10:56

Lilian

Dat glimspul ja, dat is in de mode. Dachten wij nog dat je gezichtshuid vooral zo mat mogelijk moest ogen, lopen die tieners ineens met extra glimmende koppen rond. Vreemd.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

29-10-2017 om 11:23

Wel mooi

Een beetje glim vind ik wel mooi. Vooral op een wat oudere huid kan dat ervoor zorgen dat het lijkt of je huid een beetje oplicht en er jonger uit ziet. Je moet sowieso een beetje rustig aan doen met poeder, want dat accentueert alle rimpels,

ijsvogeltje

ijsvogeltje

29-10-2017 om 11:36

vreemd?

"Dat glimspul ja, dat is in de mode. Dachten wij nog dat je gezichtshuid vooral zo mat mogelijk moest ogen, lopen die tieners ineens met extra glimmende koppen rond. Vreemd."

Waarom vind je dat vreemd?
Als je foto's ziet van 10, 20 of 30 jaar geleden, dan kun je bijna niet voorstellen dat we dat ooit mooi vonden. Zo werkt het met 'mode'.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

29-10-2017 om 11:46

Vroeger

Wij hadden vroeger roze oogschaduw met lichtblauwe mascara. Ik heb een collega (inmiddels dik 40+) die dat tot de dag van vandaag volhoudt.

Target

Target

29-10-2017 om 13:53

Glimspul

Highlighter, dat is toch niet zo onbekend? Ja misschien als je niets gebruikt, maar dat zouden meer mensen moeten gebruiken! Fris je enorm van op als je weet wat je ermee moet. Evenals een pincet trouwens.

Nou target

Zoals ik hier nu een aantal meisjes zie lopen,is niet echt opfrissend. Ze hebben boven hun jukbeenderen echt een dikke witte streep?

Phryne

Ik had afgelopen jaar ook een poosje een collega,nog wel jong hoor. Echt knalblauw oogschaduw en knalroze lippen en veel rouge.

Lou

Lou

29-10-2017 om 16:07

ijsvogeltje

"Als je foto's ziet van 10, 20 of 30 jaar geleden, dan kun je bijna niet voorstellen dat we dat ooit mooi vonden. Zo werkt het met 'mode'."

Nou ja, dat bedoel ik ook eigenlijk. Nu vinden we het vreemd dat we dat toen mooi vonden. Zo vind ik nu de mode onder jongeren vreemd om hun gezicht extra te laten glimmen. Het went wel

Subtiel

Highlighter vind ik ook wel fris staan, maar als je teveel gebruikt of slecht vervaagd dan lijkt het of je erg zweet

Blenden, blenden, roepen de You Tubers in hun filmpjes met alle make-up tips. Op straat zie ik er genoeg die de woorden subtiel en blenden niet hebben begrepen.
Ach, als ze jong zijn....lekker laten gaan.

Ik had vroeger ook best roze haar willen hebben en ladingen make-up op, maar ik durfde dat niet.

Kareltje

Kareltje

30-10-2017 om 18:38

En dan nepwimpers

Zie ik ook bij veel meiden. Vreselijk!

Liz

Liz

31-10-2017 om 12:05

niet mooi inderdaad

Maar ik denk dat het mode is en dan doen mensen dat
Ik vind dikke make-up eigenlijk nooit mooi. En vaak bij jonge meiden die het echt niet nodig hebben. Ik ken een meisje met prachtige sproeten die ze sinds een paar jaar verstopt onder een dikke laag. En ze heeft nu ook van die balk-brauwen. Zo zonde

Zelf heb ik geen wenkbrauwen helaas. Ik heb daar wel haartjes zitten, maar zo blond dat je ze bijna niet ziet, zo ook mijn winpers. Ik heb ze jarenlang geverfd, zodat ze net wel te zien waren, maar heb daar nu geen zin meer in.
Want wat een gedoe. Lichtbruine wenkbrauwverf is er niet (of ik zoek verkeerd). Donkerbruin is al te donker. Kort inwerken en hopen.

Een keer door een schoonheidsspecialiste laten doen en dus had ik veel te donkere wenkbrauwen. En dan de discussie zij vond het prachtig ik niet.
Dat dus maar niet meer.

Maar wenkbrauwen zijn best bepalend voor je gezicht eigenlijk.

Lou

Lou

31-10-2017 om 13:39

Liz

Ik heb ook zulke wenkbrauwen en hier ging het ook de eerste keer mis. Hoewel ik zei dat ik lichtbruine wenkbrauwen wilde, werden ze bijna zwart. Zo lelijk! Pas twee weken later waren ze de goede kleur. Bij een andere salon ging het wel goed. Het is geen lichtbruine verf inderdaad (of dat hadden ze daar niet), maar ze moeten het gewoon wat eerder eraf halen.

Phryne

"Wij hadden vroeger roze oogschaduw met lichtblauwe mascara. Ik heb een collega (inmiddels dik 40+) die dat tot de dag van vandaag volhoudt."

Gruwel. Ik vond dat destijds (jaren '80 als ik mij wel herinner) al foeilelijk, die roze oogschaduw. Blauwe mascara, soit, maar roze oogschaduw geeft de gemiddelde blondine (en daarvan waren er op mijn school nogal wat) een huilhoofd.
Mensen met meer pigment komen er iets beter mee weg, maar volgens mij staat roze oogschaduw bij niemand echt goed.

Groeten,

Temet

Amsterdamse

Amsterdamse

31-10-2017 om 14:25

Blauwe oogschaduw, i did it

Jaaaa, vroeger: blauwe oogschaduw, heel dik. Blauwe mascara erbij. En dan roze blush, van die harde strepen ‘om je jukbeenderen te benadrukken’. Ik kreeg ook een doos met allemaal kleurtjes oogschaduw, superblij mee, en dan liet ik de kleuren overlopen.
Ik had ook vriendinnen die potlood ín het ooglid tekenden.

Amsterdamse

Amsterdamse

31-10-2017 om 14:35

Highlighter

Na de experimenteerfase werd ik new wave. Toen gebruikte ik alleen nog maar alle kleuren zwart.

De dikke wenkbrauw zie ik trouwens alleen op tv en internet, niet bij dochter en vriendinnen. Wel de highlighter, die gebruiken ze allemaal. Met mate, heel subtiel. Ziet er wel fris uit, vind ik.

bieb63

bieb63

01-11-2017 om 10:33

o ja

Afschuwelijk die hoekige wenkbrauwen. Ik vind het ook heel lelijk. Wat ik ook vreselijk vind is lippen met lichte lippenstift en dan zo'n donker randje erom heen. Gruwel.

mirreke

mirreke

01-11-2017 om 10:55

Grappig

ik zie het juist wel veel als ik in de stad loop, en juist bij jongere meiden. Ik vind het echt lelijk.

Mijn dochter verft ze, gewoon haar eigen vorm, 1 x per zes weken geloof ik, en ik vind dat ook mooier staan dan het hele lichte.
Ik heb zelf hele lichte wenkbrauwen, je ziet ze amper, maar ik ben ook te lui om te gaan verven. Een van onze zonen heeft dat ook, hele lichte wenkbrauwen en ook nog weinig haartjes, dus vrijwel onzichtbaar. Hij baalt daar echt van...

Sally MacLennane

Sally MacLennane

01-11-2017 om 11:02

lippenstift met randje

Dat was toch heel erg 1996? Was dat niet de Leco Look? De dochters gingen toen met donkerrode "bramenjam" lippenstift door het leven, herinner ik me.
Sorry als ik er naast zit, ik ben nogal modebewusteloos.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

01-11-2017 om 11:03

En voor de verzamelaars

Ik heb nog een originele doos Theater oogschaduw met vele kleuren blauw, groen, geel en roze. Allang niet meer te gebruiken, want 30 jaar oud, maar ik kan hem for old times sake echt niet wegdoen...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.