Home » Forum » Niemand op verjaardag

Niemand op verjaardag

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Titia
Niemand op verjaardag

Morgen viert mijn oudste haar verjaardag maar geen van haar vriendinnen of vrienden komen. T is te ver , of ze hadden al n feestje. Mn broer met zn gezin komen niet. Andere familie heeft afgezegd... Zit ik met al mijn boodschappen en zelf gebakken taart. Ik word er gewoon verdrietig van, had haar zo graag een leuke verjaardag gegeven.

Emmawee
Oh bah

Dat is echt niet leuk. Het kan gebeuren, ieder zal zo zijn of haar redenen hebben, maar leuk is het echt niet.
Kunnen jullie niet een leuk uitstapje maken met elkaar? Is misschien wel leuker dan thuis te gaan sippen.

Gefeliciteerd met je dochter, trouwens. Hoe oud wordt ze?

Pennestreek
Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Dit is gewoon een ontzettend drukke periode in het jaar. Hier niet eens verjaardagen, maar ben altijd blij als het eind juni is, dan komt er weer ruimte in de agenda. Dus ik zou zeggen: plan een nieuwe datum eind juni. En morgen idd met het gezin iets leuks doen. Bioscoop en uit eten of zo. Maar het is zeker niet leuk nee. Straal uit dat je dat begrijpt, maar maak er geen groot ding van. Beetje downsizen en er alsnog een gezellige dag van maken.

Oh, en: maak zelf een plan. Vraag haar niet wat zij wil. Zij wil gewoon veel visite, en dat zit er niet in. Mar vanuit die teleurstelling is het lastig iets te bedenken dat je wel leuk vindt. Dus doe jij dat voor haar

Watervrouw
Wat sneu

En zo niet leuk. Wat Emmawee ook al zegt ga op stap. Naar de zee of Efteling of wat dan ook. Hopelijk lukt zoiets. Is wel even schakelen. Wij hebben ooit iets soortgelijks meegemaakt dat er geen kinderen meekwamen van de gezinnen die op bezoek kwamen, ze hadden van alles ander feestje, logeerpartij bij opa en oma en noem maar op, ik zie mijn kind nog zitten zo verdrietig maar zich inhoudend. Eigenlijk hebben jullie nu onverwacht de hele dag voor jullie zelf! Maak er wat van. Alvast gefeliciteerd en een goede dag toegewenst!

Kaaskopje
Een leuke verjaardag geven

Een leuke verjaardag kun je zelf ook geven. Als kind wist ik niet beter dan dat ik dat alleen met ons eigen gezin vierde en ik had ook een partijtje. Ik heb een familieloze dag nooit gemist, maar als er dan toch eens familie kwam, ergens rond mijn verjaardag, vond ik dat wel erg leuk. Dus een verjaardag zonder familie hoeft geen ramp te zijn, zolang je je dochter maar een jarig gevoel kunt bezorgen.

Je zegt bij een van de 'we komen niet' redenen dat het te ver is. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Is het voor jou ook te ver? Is het mogelijk om iets te organiseren in de woonplaats van 'te ver weg'?

Komt het er echt op neer dat jullie de dag samen door gaan brengen, ga dan lekker weg zoals ook al gezegd is. Eet eerst lekker van je zelfgebakken taart, cadeautjes uitpakken en dan de deur uit. Zondag is het moederdag, je hebt allerlei lekkers in huis, dus maak er dan gewoon nog een feestdag van, nu thuis. Ik weet niet hoe oud ze nu is, want.. 12 uur geweest dus ze is jarig! :-) Gefeliciteerd. Maar als ze van winkelen houdt, kan dat al genoeg zijn om haar een leuke dag te bezorgen, of naar een kleinschalige dierentuin, of met de trein ergens heen, als jullie dat niet gewend zijn, of samen naar de bioscoop en ergens wat eten.

Titia
Toch nog leuk

Doordat het n heel klein gezelschap was, werd t nog heel leuk en gezellig. Je rent je meestal rot op een verjaardag en nu niet. T overmande me gewoon hoe verdrietig ik t vond dat er weinig mensen zouden komen. T voelde echt als een afwijzing. En dat terwijl ik een rotperiode achter de rug heb. Maar mijn dochter was blij met het kleine gezelschap. Zij vond t prima. Ik hou van grote groepen mensen en zij juist niet. En dat kwam nu dus goed uit. Misschien gaan we zo nog een ijsje eten. De troep is al opgeruimd. Ook al n voordeel bij n kleine verjaardag.

Kaaskopje
Fijn dat het gezellig was

Toch verbaas ik me wel een beetje over wat je u vertelt. Je weet dus dat je dochter niet zo van kouwe drukte houdt, dus je verdriet ging puur om je eigen gevoelens. Dat mag natuurlijk, ik begrijp dat ook wel, maar misschien is dit dan toch een les voor volgend jaar. Hou het klein. Ze vindt het zo leuker.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.