Home » Forum » Niet zweterig regenpak

Niet zweterig regenpak

29 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Niet zweterig regenpak

Dag allemaal
Ik fiets elke ochtend 2X15 mn (vanhuis naar station en na 20 mn in de trein van Leiden centraa naar mijn werk) en ik wil een regenpak/poncho kopen dat me niet verandert in een bezweette otter.
Ik heb nu een hema pak en op zich is het water dicht, maar ik zweet er zoveel in dat ik net zo goed zonder pak zou kunnen fietsen, zo nat ben ik bij aankomst.
Wie weet iets?
Sini

Postbezorger
ervaringsdeskundig

Je gaat zweten als je teveel aan hebt, je moet dus minder laagjes aan onder je regenpak. Verder heb je veel meer last van vocht onder het pak als je kleding al een beetje vochtig is voor je je pak aan doet. Dat geldt ook voor als je net gedoucht hebt. Dus thuis al je regenkleding aan doen ipv als je al maar een beetje vochtig bent door de regen en oppassen met douchen en daarna snel je pak aan.

Als je je daaraan houdt scheelt het al de helft en is bijna elk 'ademend' regenpak geschikt.

Li
outdoor

Voor de bovenkleding kun je terecht bij een outdoor winkel, daar hebben ze kleding die echt waterdicht is en ook niet plakt. Helaas heb ik tot nu toe geen ademende regenbroeken gezien.

Johanna
Reece en Agu

Het is een sportmerk, hockey, maar ze maken broeken en jassen die redelijk weerbestendig zijn. Ik zeg bewust: redelijk, want een bij een stortbui blijkt het niet zo waterdicht te zijn. Maar voor een normaal regenbuitje voldoet het. Daarna goed te drogen hangen.
Fijne van de Reece broek zijn de ritsen aan de zijkant zodat je ze makkelijk aantrekt. https://www.hockeydirect.nl/reece-breathable-tech-pant-7.

Maar ik blijf liever bij de heel lange regenjas van Agu die wel perfect waterdicht is en niet zo zweterig is. https://agu.com/regenjas-dames-seq-steel-blue. Dit gecombineerd met waterdichte lange regenschoenen. In de winter een dik vest eronder, flink doorfietsen en dan valt de kou ook wel mee.

Misschien dat Bever buitensport ook wel goede pakken heeft, maar die ken ik niet.

Voor alle merken geldt, in vergelijking met Hema waar je voor nog geen 20 euro een heel regenpak koopt, het is duur.

Johanna
Hip in de regen

Hip in de regen is een website waarop ook mooie lange waterdichte jassen staan, maar nogmaals duur, vaak vanaf 100-150 euro.

Caroro
North Face

Hier goede ervaring met the North Face, ook voor regenbroek. Echt waterdicht; inderdaad wat Postbezorger zegt: je moet niet te veel kleding eronder aantrekken.
Hangt uiteraard wel een prijskaartje aan, maar ben er erg blij mee.

Vesta
north face broek: minder tevreden

ik ben wat minder tevreden over mijn North Face regenbroek, hij slijt toch vrij snel bij de knieen en andere plekken die intensief belast worden. Na 1,5jaar begon ik al last van doorslag te krijgen. Nog niet echt lekken, nog steeds niet (heb 'm nu een jaar of 7) maar wel altijd natte plekken bij mijn knieen.

En zoals bij alle regenbroeken: de pijpen zijn te kort. Als je staat gaat het prima lijken ze zelfs aan de lange kant. Maar als je dan gaat fietsen piept net je broek er onder uit en zijn je pijpen aan de onderkant nat. Wat niet erg is als je er hoge laarzen onder aan hebt, maar wel als je wilt overstappen op je nette schoenen op je werk.

Li
happy rainy days

is waar ik mijn bovenjas voor de winter van heb. Het is een nette jas voor mijn werk en goed waterdicht. Maar voor de zomer is hij toch te zweterig.

Caroro
Vesta

Ik heb mijn broek nog maar een anderhalf / twee jaar; ik hoop zo dat de mijne het wat langer uithoudt!
Over de lengte van de pijpen heb je inderdaad gelijk: die zijn bij mij ook te kort voor als ik fiets. Heb destijds in de winkel expres het langste model / merk gekozen; ander merk was korter.
Maar is nog steeds te kort. Regenschoenen of laarzen helpt dan wel.

Vesta
caroro

hangt er denk ik ook vanaf hoe intensief je 'm gebruikt. Ik heb 'm soms dagen achter elkaar aan zo'n 6-8 uur per dag (wandelen op vakantie) En ik gebruik 'm ook om de kou van de wind tegen te houden, dus niet alleen bij regen.

Tijgeroog
Berghaus

Ik heb voor het wandelen een fijne regenbroek van berghaus, die is minder zweterig. Vrij prijzig, maar je kan 'm tot boven aan openritsen, dus gaat makkelijk over je schoenen. Ook zitten er drukknoppen op, en kun je 'm van bovenaf ook open ritsen. Voordeel daarvan is dat je als het niet zo heel hard regent de ritsen (gedeeltelijk) open kunt laten, waardoor het lekker doorwaakt en helemaal niet mer zweet.

Wilgenkatje
Agu jas, Johanna

die heb ik ook. Gratis gekregen na mijn klacht en negatieve reviews op hun website over de vorige versie, die beslist niet waterdicht bleek.
Deze nieuwe is iets beter. Maar nog steeds niet perfect.
Wel voelt het materiaal plezierig aan en is de pasvorm mooi.

Ik denk dat Postbezorger gelijk heeft - in zo droog mogelijke staat je regenkleding aantrekken. Maar als mens rond/na de menopauze, zich haastend voor vertrek, ben ik zelden kurkdroog als ik mij in de buitenkleding hijs.

Enige tip die ik nog kan toevoegen: neem de tijd en fiets RUSTIG ! Haast niet te doen, als fietser in de regen, want het enige wat je wil is snel je doel bereiken.

Regenpakken vind ik niks. Ik ben klein, de broeken zijn altijd megagroot en kindermaten - daar ben ik te mollig voor.

Een poncho vind ik minder benauwd dan een regenpak.

Ach ja, de enige twee dingen die ik vervelend vind bij het fietsen: regen en tegenwind. Bij tegenwind helpt een e-bike, maar tegen regen helpt weinig.

Temet
mijn twee centen

Inderdaad vooral niet te hard trappen, dan word je nat van het zweet. Ook bij een ademend regenpak.

Kijk eens bij Perry Sport. Ik heb jarenlang een ademend pak van die winkel gehad en dat voldeed goed. Uiteindelijk opgevolgd door een pak van Agu, maar dat is wel duurder. Ik vind ademende pakken wel echt stukken prettiger zitten dan de goedkope variant.

Mijn gewone winterjack (met uitritsbare voering, dus ook geschikt voor de herfst) is overigens ook waterdicht, dus vaak draag ik dat, met een regenbroek eronder. Ik draag zelden een rok, dus heb ik liever een regenpak dan alleen een lange jas.

Mijn huidige agu-broek heeft een soort flapje dat over de schoenen valt, maar bij een echte stortbui helpen alleen overschoenen. Voor een redelijk bedrag te verkrijgen bij de ANWB. Je hebt ze maar een paar keer per jaar nodig, maar dan ben je wel blij dat je ze hebt - er is weinig dat mijn humeur zo grondig verpest als een hele dag werken met koude en natte voeten.

Een goede regenbroek (om daar weer even op terug te komen) is overigens ook bijzonder prettig als het vriest. Het is werkelijk verbazend hoeveel kou en wind zo'n ding blijkt tegen te houden. Mijn fietsafstand is een half uur, en bij strenge vorst en ijzige oostenwind maakt een regenbroek het verschil tussen comfortabel doorfietsen of halfdood aankomen. Het is wel lelijk, maar dat kan werkelijk niemand een biet schelen als het rotweer is.

Persoonlijk vind ik poncho's dan weer niks. Ze flapperen, beschermen onvoldoende, en als je ze over je stuur legt (wat ik sommige mensen zie doen) dan moet je oppassen dat je bij het afstappen niet alsnog een plens water over je schoenen krijgt. Minder benauwd dan een regenpak, maar daar heb je weinig lol van als je drijfnat bent.

groeten,

Temet

Postbezorger
Inderdaad

Ook ik maak gebruik van de regenbroek bij koud weer. Die van mij is overigens lang zat met een flap er nog bij. Als het je om de lengte gaat neem er dan een met elastiek onder de voeten.

Paasei
Sweet memories..

Als ik dit lees krijg ik flash backs naar mijn middelbare school tijd.. het donkerrode Agu regenpak.. waaronder ik net zo nat was als van buiten..;-)). Volgens mij bestond dat ding uit 2 varianten; donkerrood en donkerblauw. En de hele klas liep erin. Toen kon dat nog. Puberzoon wil nog niet dood gevonden worden in een regenpak.

OT; ik zeg ook; poncho. Zag er volgens mij een in de laatste Kruidvat folder staan. Met doorzichtig vak voor de koplamp en elastieken tegen opwaaien.

Temet
Paasei

Ze waren er ook in het geel.

En er waren volgens mij toen nog geen ademende regenpakken (ervan uitgaand dat jij ook in de jaren tachtig op de middelbare school zat) Ze hadden een soort rubberen laagje, volkomen waterdicht, maar wel benauwd. En als je ze een lange tijd had weggelegd werd het rubber hard en waren ze onbruikbaar geworden.

Ik zat in Alkmaar op een school waar veel kinderen uit de omliggende dorpen kwamen, soms met groepen van twintig man tegelijk, allemaal in regenpak, en al die regenpakken hingen dan aan de kapstok te druppen. Want kluisjes waren er toen evenmin als ademende regenpakken (een nat regenpak in een kluisje is trouwens ook niks, lijkt me)

Groeten,

Temet

Milcham
Zeilpak

Ik moet zelf nog een pak aanschaffen want ik ga pas sinds kort op de fiets. Kind heeft een zeilpak, een broek met bretels die over haar kleding kan en een zeiljas. We hebben niet het mooiste en duurste gekozen maar waren toch nog zo'n 250 euro kwijt. Was overigens geen setj, gewoon gekeken wat het best bij de situatie paste.
Goed waterdicht en van ander materiaal dan de fietsregenpakken. Bij Bij Outdoorxl XL.

Vogel
Zeilpak?

Is dat niet veel te stug om mee te kunnen fietsen?

Half a twin
en te waardevol

Zeilpak van 250 euro? En dat gaat goed op school, wordt niet "geleend"en nooit meer terug gegeven?
Ik had als naïeve moeder van een brugpieper een mooi agu pak gekocht. losse broek en jack. Samen rond de 100 euro. Na 3 maanden was het van de kapstok meegenomen. Een zeiknat pak stop je inderdaad niet in een kluisje en toen was het dus weg, nooit meer teruggevonden.
Ze hebben nu allebei een goedkoop pakkie van nog geen 3 tientjes.

Milcham
Gaat pruma

Broek gaat nooit aan naar school, daar is de afstand te kort voor. Het is niet van dat hele dikke rubberspul. Jas ziet eruit als een sportjas. Nooit problemen, maar hier hangen ze niets op de kapstok.

Dendy Pearson
Softshell

Wel eens gedacht aan een Softshell jas van goede kwaliteit?
Dan moet je wel er nog steeds een regenbroek bij zoeken, maar wordt je bast iig niet klam:-)

Vogel
Nou

Softshell is niet waterdicht hoor. Vaak wel waterafstotend, maar als ik dik een half uur onderweg ben in de regen is mijn softshell echt doorweekt.

Dendy Pearson
Hier dus wel

Die van mij wel maar ik weet niet welk merk. Stond op label maar dat is eruit geknipt vanwege irritant. Volgens mij uit outdoorzaak. Is ook niet zo'n strak model.

Vesta
Vogel

je hebt verschillende soft shells, die van mij is ook waterdicht maar dat moet je wel onderhouden door wassen met een special wasmiddel en daarna weer coaten met een speciale soft-shell coating.

Lekkage komt bij mij vooral door drukpunten van mijn rugzak maar niet omdat de jas niet waterdicht is.

Dendy Pearson
Denk ik ook

Volgens lekt zo'n strak model ook eerder dan eentje die gewoon los om je heen zit.

Sinilind
Het is een Agu poncho geworden

Met een regenbroek van de hema. De mooiste pakken zijn te duur voor mijn budget. Ik hoop dat de poncho voldoende is voor de meeste buien en het ventileert beter dan een pak. De broek kan ik aan als het echt plenst.
Bedankt voor alle tips
Sini

Vogel
Mooi

En nu maar hopen dat je 'm weinig nodig hebt!

dumpscafe
I m new here

I enjoyed over read your blog post. Your blog has nice information, I got good ideas from this amazing blog. I am always searching like this type blog post. I hope I will see again https://www.dumpscafe.com/Oracle-exams.html

Guppie
Materiaal

Polyamide zweet minder dan polyester.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.