Home » Forum » Nieuwbouwhuis wat komt er aan kosten nog bij

Nieuwbouwhuis; wat komt er aan kosten nog bij?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mare
Nieuwbouwhuis; wat komt er aan kosten nog bij?

Nou moe, had deze gepost voor draadje over banksparen, maar ik zie 'm niet terug. Nog maar een keer dus.

In speurtocht naar ander huis komen we prachtig nieuwbouwproject tegen, in plaats hier niet zo ver vandaan. Huis is supermooi, ruim, ligging aan water, kortom top. We hebben voorlopige optie tot as zaterdag de modelwoning klaar is, dan moeten we definitief beslissen.

Ik ben er helemaal hyper van, maar wil vooral graag wat meer zekerheid rondom de kosten.
Koopprijs is 475.000 von met nog 10.000 aan meerwerk.
Wat betekent dat voor de bouwrente? Woningen in dit project zijn ws. over een jaar klaar; de funderingen liggen er al. Dat er al gebouwd wordt maakt dat uit voor de bouwrente?

En; wat kun je rekenen voor vloeren (oppervlakte 12 x 6 en dat over 3 verdiepingen ongeveer)? Beneden mooie houten vloer, ik denk boven eerder aan laminaat.

Badkamer/keuken; zitten er wel bij, maar is nogal basic dus daar komt vast uitbreiding bij. Keuken is voor 6500,-, hoeveel komt daarbij voor een wat uitgebreidere (maar heus niet megaluxe of zo) keuken?

Badkamer stelpost van 2250. We willen geen bad maar inloopdouche en dubbele wastafel, verder niet zo veel bijzonders. Wat moeten we daarvoor rekenen?

Tuin; aan het water dus willen graag terras aan/boven het water, naast terras bij het huis. Redelijke basic tuin, wat moet je daar ongeveer voor rekenen?

En ik vind gestucte muren wel heel mooi. Maar..wat kost dat?

Kortom, als iemand een beetje een indicatie kan geven, of zou willen delen wat je eigen ervaringen zijn, dan zou ik daar erg blij mee zijn.

Ook andere (nieuwbouw)tips zijn erg welkom!

Dank,
Mare

amk
Gemiddeld

volgens eigenhuis zo'n 10% aan inrichtingskosten. Dus van zolder tot kelder, gordijnen, vloeren, wanden.
Dat is wel een heel ruwe schatting.

groet,
Angela

rodebeuk
Hohoho

Reken je niet te rijk! De bouwrente kan aardig oplopen, ik zou daar zeker 10% voor begroten. Ga uit van het aantal werkbare werkdagen in het contract. De fundering mag dan liggen, maar als ze bijvoorbeeld 240 werkbare werkdagen in het contract hebben gezet hoeven ze pas over anderhalf jaar klaar te zijn! Het kan eerder maar daar zijn ze juridisch maar amper toe te verplichten. (Een jaar telt 150-180 werkbare werkdagen).

Ik geloof dat mensen gemiddeld 14% uitgeven aan meerwerk en bouwrente. Dus dat is nog exclusief inrichting en afwerking.

Succes met beslissen!

Rode beuk (tijdje in de branche gewerkt)

Hanne.
Exact is moeilijk

Tuin, Keuken en badkamer zijn heel erg moeilijk om een indicatie van te geven, omdat het heel erg af hangt van de materiaalkosten, en van hoeveel je zelf wel en niet wilt doen.

Wij waren voor de keuken 12.000 kwijt. Basic, wit, geen bijzondere aparatuur, wel een nepstenen blad

Badkamer niet veel, hebben de vloertegels vervangen een een design radiator genomen

Tuin, tja, wat ga je zelf doen, bedoel je in of ex beplanting, moet het nog afgegraven worden? wil je houten vlonders, of dure tegels of een grasmat?

Vloeren wij hadden voor een vloer van 75 m2 offertes van 5000-6000 euro. Laminaat hebben we zelf gelegd. Was rond de 20 eur de m2, maar weet niet meer of het in of ex ondervloer was.

Ter indicatie. Bij ons huis is er nog 50.000 op de verkoopprijs gekomen.....

angel3
Grove schatting

Wij zitten nu midden in dit proces en hebben 10 % gerekend voor meerwerk en basis afwerking (vloeren en stucen). Dit is net aan. Keuken was toch alweer 15.000 en al die handige extra meerwerkdingen tikken hard aan (extra dakraam, buitenkraan erbij, loze leidingen , extra stopcontact,etc etc).
Ook wilde ik alleen maar andere tegels en wastafel in de standaard badkamer. Ik moet nu de kosten voor nwe tegels/wastafel betalen EN meerwerk met arbeidsloon.
De tuin zal een bouwput zijn dus als je alles laat doen kan je daar ook 10.000 voor neertellen.

De bouwrente weet ik niet zo exact maar hoe hoog is die bij jullie? dat soort zaken zitten vaak in je hypotheek verrekend. Ook moet je kijken of het lucratief is om een deel eigen geld in te brengen.
Anyway wij gaan zeker NIET uitkomen met 10 % extra (huis 460.000).
Suk6

woutje
Veel...

Wij komen er met 10% rekenen voor meerwerk, tuin en basis (vloeren en wanden) lang niet. Bij ons zitten die 10% alleen al in het aanleggen van loze leidingen, (extra) stopcontacten op andere plaatsen, verplaatsen van deuren en een muurtje en dat soort zaken.
In de badkamer nemen we niets standaard, dus dat wordt extra duur. Voor de keuken werd een projectaanbieding van 8.500 gerekend, maar we nemen een andere keuken en zijn veeeeeel duurder uit.

Stucen kost ca. 22,-/m2 heb ik me laten vertellen. Vloeren: beneden hebben we 80-100,-/ m2 begroot. Boven denken we met een laminaatvloer voor ca. 35,- /m2 incl. leggen klaar te zijn. Alles is (hopelijk) aan de ruime kant gebudgetteerd, dan valt het straks misschien weer mee. Al met al rekenen we voor ons (grote) nieuwe huis toch gauw op minimaal 75.000,- extra om alles zoveel mogelijk naar onze smaak te krijgen. Ik zou nog veel meer kunnen spenderen, maar het houdt ergens op...

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.