Home » Forum » Nieuwe cv ketel van nuon

Nieuwe cv ketel van nuon?

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Nieuwe cv ketel van nuon?

Wij zijn dringend toe aan een nieuwe cv ketel, als ik loodgieters bel duurt het een maand voordat ze het ding daadwerkelijk kunnen installeren met alles erop en eraan.

Nu zijn wij klant bij Nuon en ik weet dat zij dus ook cv ketels met servicepakket verkopen en misschien zijn zij sneller (morgen bellen). Wat voor ervaringen hebben jullie met cv ketels aankopen ?

Marith
Manda

Wij hebben een service contract bij Essent. Ik durf niet te zeggen dat de ketel daar ook vandaan komt maar aangezien die van ons ook de jongste niet meer is en we wel eens problemen hebben, heb ik direct dezelfde dag of de dag daarop een mannetje in huis om er naar te kijken. Ook in het weekend. Dus ik ben daar wel tevreden over. Volgens mij is het zeker niet nodig de ketel te kopen via Nuon. Als wij aan een nieuwe toe zijn (ik denk in 2009), dan kopen we gewoon eentje buiten essent om maar dat service contract kunnen we volgens mij gewoon behouden.

Manda Rijn
Ben benieuwd

inmiddels is het hier in huis 17 graden en komt er een mannetje een tijdelijke reparatie oid doen.

En dan verdorie net voordat we een nieuwe willen kopen !

Een rondje offertes laten maken. Ben benieuwd of het veel scheelt met de offerte (ooit laten opmaken door nuon) met Feenstra (installatiebedrijf via Nuon en Vereniging eigen huis).

Aggie
Perfectiewarmte

Hoi Manda,

Ik kan je adviseren om een offerte aan te vragen bij www.perfectiewarmte.nl. De prijs ligt een stuk lager dan bij de Nuon en aanverwante organisaties en ze leveren goed werk en goede ketels. Wij hebben hen in ons vorige huis en in ons huidige huis een ketel laten plaatsen en zij leveren ook de service. Tot nu toe (ruim 5 jaar lang) super tevreden!

Groetjes,

Agnes

M Lavell
Hoe werkt dat eigenlijk?

Ik ben een totale nitwit op het gebied van CV's, maar wel op zoek naar een (nee zelfs twee!) nieuwe. Zit ik ook nog met het probleem dat wij propaangas hebben. De Nefit site zegt dat die van hun om te bouwen zijn tot propaan, behalve die boven de 43 watt.
Wat? Hoe reken je uit hoeveel watt je nodig hebt? Ik vond een rekenmodelletje en die berekende voor mijn huiskamer al het astronomische bedrag van 12219 watt.
Wát!?
Wie kan mij helpen?
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell
Gevonden!

Aha, hier begrijp ik meer van http://www.groenestijn.nl/index_bestanden/berekenen.htm
Toch dank voor het immer aanwezige luisterend oor.
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell
Ik kan niet alles kiezen

Ik ben afhankelijk van de vraag of dat ding om te bouwen is naar propaan of niet. Ik heb even gekeken bij wat consumentenvergelijkprogramma's. Dat wordt een Nefit denk ik, in combinatie met een zonneboiler.
Maar ik ben er nog niet helemaal uit. Ik weet nu in ieder geval dat ik aan 18Kw capaciteit (per huis) genoeg heb. Ik kan me overigens nog niet zoveel voorstellen bij de warmwater opbrengst. Is 8 liter per minuut 60graden veel, of weinig? Ik douche altijd maar 2 minuten, maar mijn kinderen lusten er wel pap van. Hm... ik weet niet eens of ik daar wel rekening mee wil houden. Schoon is schoon, toch?
Groet,
Miriam Lavell

Temet
Miriam

Volgens mij is die warmwatervraag met name interessant vanwege de vele mensen die tegenwoordig zo'n regendouche hebben. Die dingen verbruiken veel meer water. Heb jij gewoon een standaarddouche, dan kan waarschijnlijk iedere moderne ketel dat wel bijbenen.

Groeten,

Temet

M Lavell
Spaarkop

Regendouche? Ik heb een spaarkop! Ik denk dat ik het wel ga redden met dat water.
Ik vind het trouwens wel grappig hoe de fabrikanten je leiden naar de grootst mogelijke ketel (klik op de 'advies' button).
Groet,
Miriam Lavell

Manda Rijn
Aggie, besteld

vanochtend een mannetje laten komen die met wat spuug en plakband (bwvs) de oude weer aan de praat heeft gekregen, het is hier weer 20 graden en er is warm water, hopelijk blijft hij tot dinsdag het doen.

Tussendoor even heen en weer naar het ziekenhuis en onderweg dus een nieuwe ketel besteld. Ik lijk de roadrunner wel, miep miep ;-)

Dinsdag komt de nieuwe ketel, heb Aggie's tip gevolgd en cv ketel incl installatie en onderdelen + klokthermostaat modulerend is E 1950. Het mannetje van vanochtend kwam met een prijs voor exact dezelfde ketel E 400 boven deze prijs uit, dus dat is snel beslist. Nuon heeft nog geen contact opgenomen dus die zijn gewoon te laat, misschien daar dan wel de onderhoudservice van.

Remeha c5 nog wat met modulerende thermostaat dinges en 10 liter warm per minuut geloof ik.

Mooi en dan wordt ook de volgende bak met geld geregeld door het hypotheekmannetje en kunnen we die ketel nog betalen ook eind van de maand, haha !

Zo, pfff, lekker druk weer. Ik ga eens kijken of ik de advocaat nog kan spreken over de illegale schutting op onze grond.

Mirjam
Niet via nuon

Beste Manda,
Wij hebben twee maanden geleden een nieuwe ketel laten plaatsen. Meerder offertes aangevraagd en er zitten behoorlijke verschillen in. Nuon was, via Feenstra verwarming, 700 euro duurder dan de lokale goedbekendstaande installateur. Wij hebben gekozen voor een Valiant, en bevalt goed.
De installateur die onze ketel geplaats heeft had in de offerte verschillende ketels opgenomen. Nuon kwam met maar 1 ketel in hun offerte, een Remeha.
Wij hadden al een afspraak staan toen de oude de geest gaf, binnen een week kon de nieuwe ketel geplaatst worden.
Groet,
Mirjam

Manda Rijn
En het onderhoudscontract?

bij nuon krijg je voor E 10.85 per maand elke 2 jaar onderhoud en 'kostenloos' hulp binnen x uur.

Iemand nog wat tips over zo'n serviceabonnement ? In ieder geval hoeft het de komende 2 jaar niet want dan vallen de ketel en installatie onder de garantie.

Manda Rijn
Emma b

kan je uitleggen hoe dat zat met in december laten plaatsen en in juli 600 terug ?? Wie was die weldoener ?

Aggie
Fijn

Fijn Manda,

Dat het gelukt is!

Groetjes,

Aggie

Tirza G.
Duur

10,85 per maand als onderhoudscontract voor eens in de twee jaar een beurt? Vind ik een hoop geld. Heb je 250 euro betaald voor dat beurtje. Dat gaat als volgt: klep open waar het kan, klein kwastje en stofzuigdingetje langs de brandertjes en andere interessante delen, even kijken hoe mooi alles het doet en kláár. Nee, dat kunnen we zelf ook wel :-)
De eerste jaren valt het toch nog onder de garantie mocht er wat zijn en daarna zien we wel. Man heeft groot technisch inzicht en veel geduld, wij benne doehetzelvers (ik zet de ondersteunende koffie). Zó ingewikkeld is de techniek van een verwarmingsketel niet.

Tirza

Manda Rijn
Een beurt om de 2 jaar

ja dat is niet zo vaak ;-)

De eerste 2 jaar hoeft het niet, dan is er nog garantie etc. Wij hebben nogal een rottige ketel gehad in het vorige huis, dat heeft ons meer gekost dan die E 125 per jaar.

Ja goed gevoel heb ik erbij, voor E 11 per maand oid straks de zekerheid van 100% 'vergoede' hulp. Geen stress is mij wel E 11 per maand waard straks ergens in 2010

melanie
Nuon onderhoud

Wij hebben zo´n contract, maar niet alles wordt vergoed hoor, onderdelen bijv. niet hoor!!
Groetjes Melanie

Manda Rijn
Melanie

heb jij dan het pakket van E 5 per maand ? Want dan moet je wel de onderdelen betalen etc. En heb je nou vaak gebruik moeten maken van die service en ben je er tevreden over ?

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.