Home » Forum » Huis tuin en keuken » Nieuwe slaapkamergordijnenlicht of donker

Nieuwe slaapkamergordijnen...licht? Of donker?

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Nieuwe slaapkamergordijnen...licht? Of donker?

Onze slaapkamer is aan een upgrade toe. We beginnen met de gordijnen. Er hangen nu best leuk, maar al best oude wat psychedelisch drukke gordijnen mat allerlei kleuren. Best lollig, maar ze beperken erg in de keus van dekbedovertrekken...die moeten wel effen anders is het net villa kakelbont.

We gaan dus eerst nieuwe gordijnen ophangen, daarna wat andere dingen aanpassen en dan kan ik eindelijk eens los met een laar mooie nieuwe gebloemde, geruite of weetikveel dekbedhoezen!!!

Maar nu twijfelen we. De gordijnen moeten effen worden. We hebben al iets leuk taft-achtigs gevonden. Beetje glans en structuur erin, maar wel effen. Maar welke kleur?????

Schets: best grote, lange slaapkamer. 3 bij 7 meter of zo. Donkerblauwe vloerbedekking. Lichte muren. Off white. Kozijnen en plafondbalken iets meer crème/ gebroken wit. Aan1 korte kant schuin dak met kamerbrede inbouwkast. Licht houten schuifdeurer ervoor ( dus over hele breedte kamer) langs 1 lange kant 3 ramen, waarvoor dus 1 gordijn tot op de grond. Ik schat zeker 3 1/2 meter breed.

Auping bed. Donker frame, maar dat zie je amper onder het dekbed. Niet opvallend of sfeer/stijlbepalend dus.

Dus. Best groot gordijn vlak. Kiezen we voor licht? Er is een mooe kleur crème die precies de kleur van de kozijnen en zo is. Iets minder wit dan de muren. Of donker? Er is ook een hele mooie staal/ taupe achtige kleur die mooi staat bij de vloerbedekking en de muren.

Gordijnen worden sowieso verduisterd gevoerd, dus dat maakt niet uit. Het donkere lijkt me chiquer, maar misschien wel overheersend? En wat somber misschien met de donkere vloerbedekking? Zeker in de zomer? Maar crème gordijnen in de slaapkamer? Is dat niet erg licht/ steriel? Diet het niet denken aan een dokterspraktijk? Wordt het snel vies?

Wat zouden jullie kiezen en waarom?

Maandag wil ik do knoop doorhakken....

Fiorucci
licht

Ik zou een lichte kleur mooi vinden in combinatie met de donkerblauwe vloer.
Steriel, ach, ik hou wel van de rust die het uitstraalt, en alles past erbij, kwa overtrekken.

Juno
Licht

Ik zou gaan voor een tint die de kleur op de muur het meest benadert zodat het meer één geheel is. Rust en zo. Als alternatief kan je de kleur van je kast nemen, soort echo van kleur.
Licht lijkt mij het mooist, maar ik zit momenteel in een saaie, rustige fase.

Theekopje
Hema?

Mocht je de taft staal/taupe gordijnen van de Hema op het oog hebben, die hebben wij. Ze zijn erg mooi en stijlvol vind ik.
Alleen waar ik me op verkeken heb is dat de verduisterende voering erg stijf is, en in combinatie met die gordijnen vallen ze dan een stuk minder soepel dan in de winkel.

Hadewich
donker

Ik zou juist gaan voor de donkere tint, van die grote lichte vlakken krijg ik de kriebels. Te saai.

Barvaux
net als hadewich

Ik zou ook voor de donkere tint gaan en dan donkerblauw. Ik wil liever een breking in de kleur van al die muren.

Barvaux
taupe

Overigens is taupe wel de meest onduidelijke kleur, zie hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Taupe

Als het een donkere versie is zou ik die nemen omdat die bij de vloer past, dan hoeft donkerblauw niet ;)

Caesar
Donkerblauw

Zat ik ook aan te denken. Maar dan wel een andere kleur vloerbedekking.

Ulla
Donker

Stijlvol, niet overheersend, ook al zal je vast even moeten wennen als ze eenmaal hangen.

IngridT
Hahaha...dat helpt!

De helft voor licht, de helft voor donker.

Het zijn idd de Hema gordijnen. Erg leuk voor relatief weinig geld.nze hadden trouwens 2 soorten voeringstof theekopje, dus dank voor de tip, ik zal de soepelste uitkiezen. Ik denk en hoop dat dat iets stuggere ' vallen' voor een breed, hoog gordijn niet zo erg zal opvallen.

Maar goed, nog steeds de kleur. Ze hebben het trouwens ook in donkerblauw, de stof. Ook heel mooi, met van die blauw-zwarte kleurschakeringen in de glans. Maar het leek me wel erg donker en erg blauw bij de vloerbedekking.

Zucht. Het staat vast allebei mooi. Misschien moet ik mijn man laten kiezen, of loten of zo.

Ingrid

Mina
Licht

Omdat de lange muur anders zo gebroken wordt,1 langer stuk in dezelfde kleur is veel rustiger dan al die korte verschillende vlakken. Je vloer is alcontrast genoeg. En je hebt dan ook meer keus om met een mooi dekbedovetrek de kleurvariaties te maken, anders moet je nog gaan uitzoeken of het en bij creme en bij taupe en bij donkerblauw past.

Juno
Borg

Doe eens gek, betaal borg en neem allebei de stalen mee. Hang het op, maak een foto en beslis. Of zet op het mijnalbum.nl en laat ons meekijken :).

Mijntje
licht oogt ruimer

Gestreept dus :-)
Voor een wat kleiner ogende kamer zou ik voor taupe oid gaan (bruinachtig). Ik weet niet of je veel overdag op de slaapkamer bent? Anders zou ik voor een lichte kleur kiezen, dat oogt ruimer. Maar als je er nooit komt, behalve om te slapen zou ik voor donkerder gaan.

Meisje Klein
licht

Ik zou voor licht kiezen, dan breng je kleur in de kamer door een dekbedovertrek met kleur en een patroon te kiezen. Je bent dan ook veel vrijer in de keuze voor verschillende dekbedovertrekken.

bromvlieg
licht!

Heerlijk, licht, dat maakt me blij en rustig.

IngridT
Besloten.

Het worden de lichte. Ben ik vrijer qua dekbedhoezenkeuze, en als ik het te licht vind dan ga ik een muur verven. Die schuin loopt, achter/ boven het bed. Dat kan ik namelijk over een paar jaar makkelijker weer eens Oververven dan dat ik weer nieuwe gordijnen moet kopen....

Ik ben benieuwd. Ga pas dekbedhoezen uitzoeken als het hangt. Ben die verbleekte effen petrolkleurige die er nu al een jaar opligt in afwachting van 'een gordijnenbesluit' wel zo vreselijk beu!! Eindelijk bloemen of strepen of weetikveel!

Dank voor jullie input!

( ik ga trouwens ook de tv de slaapkamer uitgooien. Lekker.)

+ Brunette +
Goede beslissing.

Ook ik zou lichte gordijnen kiezen, ik ben sowieso geen liefhebber van donkere muren. Maakt ruimten kleiner, staat somberder. En inderdaad, als je weer eens iets anders wilt, is een muur verven goedkoper dan nieuwe gordijnen aanschaffen.

Bennikki
Of beide!

Wij hebben lichte verduisterende rolgordijnen van Ikea opgehangen (goedkoop!) , met daarvoor (vanaf de slaapkamer gezien) donkergrijze ( in jouw geval donkerblauw) inbetween gordijnen tot aan de grond. Die houden de felle zon tegen maar je kunt er doorheen kijken, en om te slapen gebruiken we ook de rolgordijnen. Het geeft een soort 3 d- effect dan, heel mooi!

celinevb
mijn ervaring

al weer even geleden, maar voor de mensen die dit nu nog tegen komen misschien een handige 'tip'. Zelf heb ik rolgordijnen van (Naam verwijderd door forumbeheer) Wij hadden nogal gekke maten en daar kon het op maat gemaakt worden en ben er erg tevreden over! Ze hebben gekke kleuren maar ook basic met een patroon, ik heb nu gebroken wit met een lichte glans