Home » Forum » Nieuwe stofzuiger tips en snel graag

nieuwe stofzuiger-tips!! en snel graag!

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
nieuwe stofzuiger-tips!! en snel graag!

Hmm. de stofzuiger verspreidde al weken een wat dubieuze, branderige lucht. En sinds een weekje maakte hij ook griezelig veel kabaal. Dat ie het gisteren met een vreemd gereutel helemaal begaf kwam dus niet onverwacht. Maar natuurlijk heb ik nog totaal niet nagedacht over de vervanging. Maar dat ik morgen een nieuwe ga kopen, da's duidelijk. Dus...Welke???!!!

Ik had een Miele, en gek genoeg ben ik daar nooit erg tevreden over geweest. De schakelaar (waar je met je voet op duwt) is al jaren gammelig (werkt alleen als je op precies de goede plek drukt) en de verbindingen tussen de diverse stukken slang & de zuigdinges hangen ook al jaren met ductape aan elkaar. Zuigen deed ie trouwens wel prima.

Ik hoef geen blits stofzakloos geval, gewoon is goed genoeg. Ik heb beneden een echt houten vloer, dus er moet een goede parketborstel bij & wielen die niet krassen. Deel van het huis is ook vloerbedekking trouwens, en tegels.

Roept U maar!

Fiorucci
Deze

Hoewel ik zelf tevreden ben met mijn stokoude Miele, werk ik bij iemand met deze;
http://www.bcc.nl/product/philips-fc9175-01
Duur ding, maar echt een geweldig apparaat, je bespaart hiermee echt tijd.

Margriet*
Philips

maar zonder zak. Niets hips aan. Philips qua merk, degelijk, praktisch, groot vermogen. Meerdere borstels en makkelijk om te wisselen. Lang snoer ook. Voordeel zonder papieren zak is dat eindelijk makkelijk alle lego/playmobil en andere klein speelgoed makkelijk verwijderd kan worden. Model is niet meer te koop maar het is zoiets maar dan veel minder flitsend. Was iets van 150 euro. http://www.bcc.nl/product/philips-fc9205-01. Nu hebben we hem twee jaar en hij doet het toppie.

Rieke
Ja de ideale heb ik!

De Numatic serie. ik heb Henry gold met extra lang snoer. je hebt ook nog Hetty en Harry, Charles en George. Stofzuigers die voor de industrie gemaakt worden. Zeer basic, niet kapot te krijgen, geen ingewikkelde verbindingen die stuk kunnen gaan. Omdat we een hond hebben hebben we een extra sterk filter. ik ben er helemaal tevreden over.
http://www.numaticspecialist.nl/?gclid=CKiar9anrKwCFQaFDgod3Csp_Q

Mark van Abcoud
Dyson

"Ik hoef geen blits stofzakloos geval, gewoon is goed genoeg. Ik heb beneden een echt houten vloer, dus er moet een goede parketborstel bij & wielen die niet krassen. Deel van het huis is ook vloerbedekking trouwens, en tegels."

Ik hebzelf een Dyson, vijf jaar nu, werkt fantastisch. Of het blits is of niet interreseert me geen ene mallemoer, wel dat het goed werkt. Mijn ervaring is dat goedkope stofzuigers snel kapot gaan, goede stofzuigers met zak zijn ook niet goedkoop en dan geef je nog iedere keer geld uit aan die stofzuigerzakken. Een Dyson zuigt echt beter, heeft ook prima hulpstukken en je hoeft neit te klooien met stofzuigerzakken. Wat mij betreft de beste koop.

Jet Burg
Bosch

http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDetails?storeId=1...
Voordeel: lang snoer, goede zuigkracht, stevige slang en soepele wielen (ik ruk dat ding altijd achter mij aan) en heeft stootranden.

vivo
Hier ook de numatic; hetty

Ik ben het helemaal met Rieke eens, Ge-wel-dige stofzuiger!! En enorm voordelig in het gebruik, de zakken zijn 3x zo groot en de helft goedkoper.

vlinder72
Henry

Wij hebben ook henry in huis. Heerlijk. En dat grappige koppie van hem.

Ik word helemaal vrolijk van stofzuigen.

Nee hoor. Het is gewoon een hele fijne stofzuiger. Sterk. Grote stofzuigerzak. Lang snoer en zo eenvoudig in het gebruik. Gewoon aan doen en zuigen maar. Met vier kinderen en twee katten hebben wij altijd veel te zuigen maar Henry heeft nooit ergens moeite mee.

IngridT
Ja, die henry...

Qua design lacht ie me toe! Dat moet ik wel zeggen. Maar is ie groot? ik zuig ook de trap & mijn oude Miele paste dan prima op een trede, zodat ik langzaam af kon zakken, snappen jullie? Werkt dat met een Henry ook? Of heeft die zo'n lange slang dat je hem beneden zet & dan de hele trap 'haalt'. Kun je hem bij de Blokker & de Expert of zo live bekijken? Of hebben ze hem bij de makro? En kun je die zakken overal kopen?

Ik ben het met Cobi eens. Suf ding, stofzuiger. Maar hij moet wel prettig en goed zijn.

Maakt zuigvermogen veel uit? Ik heb nu een miele van 1800 Watt. meer dan genoeg. Zag bij de Makro een Miele van 1600 watt staan, in de aanbieding voor 120 euro. Ook een mooie prijs. Al was ik niet overdreven happy met mijn oude qua kwaliteit, dat was vast een gevalletje maandagochtendmodel, want normaliter is Miele prima. En zuigen deed ie inderdaad als de beste.

De Bosch zag er trouwens ook wel mooi uit. Qua wasmachines etc ben ik een enorme bosch fan, dus wie weet zijn de stofzuigers ook heel ok.

Pffff.

Ingrid

Lilian1
Meest geductapete miele

ik dacht dat wíj de meest geductapete Miele van NL hadden :)
Alles hangt aan elkaar,van begin af aan. ( na 2 weken al nieuwe slang met stang gekregen toen was ie al kapot...)Hij kan ook erg weinig dingen opzuigen,zo gauw t iets groter is zit ie al verstopt.Ik heb nog nooit zon rotding gehad!( dus dat gevalletje maandagmorgen is een heel weekje vrees ik)
We hebben m nog want hij zuigt nog wel maar ik lees ook mee.

Manda Rijn
Ehh

ik zou bij stofzuigers niet te moeilijk doen en er gewoon eentje kopen die qua prijs mee valt en van een bekend merk is (philips, bosch, miele oid).

en dan zie je wel hoe lang die mee gaat, ik heb geloof ik diverse merken gehad en ze gaan allemaal na een paar jaar stuk dus tja. Nu overigens een bosch met bigbag zakken die ik in de supermarkt niet kan vinden, heel vervelend, moet ikw eer naar dat ene winkeltje speciaal, zucht.

Genista
Tóch miele

Wij hebben er ook eentje en die doet het al jaren helemaal geweldig. We hebben trouwens ook een Philips gehad die het 10 jaar heeft volgehouden in een vrijwel continue verbouwing, da's ook een prestatie.

Rosa van der Zanden
Rothenry

Hier ook een Henry, man was lyrisch want op het werk hadden ze die ook. Stofzuigermond is groot, past niet lekker onder lage kasten of kleine hoekjes. Snoer rolt niet vanzelf op. Wieltje valt er regelmatig af, al een nieuwe gehaald. Geef de stofzuiger een ruk omdat je verderop wil zuigen of de bocht om wil, ligt Henry weer op zijn rug. Trap zuigen is geen sinecure, met een hand zuig ik, met de ander leid ik de slang in goede banen en met mijn been hou ik Henry in balans zodat we niet samen van de trap rollen. Trap zuigen doe ik nog zelden.Verder is hij zo groot geschapen dat hij niet in de meterkast past.
Helaas onverwoestbaar.

Rosa van der Zanden

Fianna
Fio

Oh dat ding wil ik!!! En dan het liefst nog 2, 1 voor boven en 1 voor beneden. Lijkt me ideaal voor kinderen met huistofmijtallergie! Wel prijzig ja. Kan hij tegen een stootje? Wij zijn nl nogal onhandig hier ;-)

Fianna
Bosch

Zelf heb ik een Bosch en ben niet erg tevreden, maar dat kan aan mij liggen, was ook niet tevreden over mijn Bosch wasmachine.

Rieke
Hee hee hee rosa

Niet zo lelijk doen over mijn henry! Hij doet t altijd, valt nooit wat af, rolt nooit om, onze benedenverdieping is met 1 stopcontact te behappen, en wij hebben een hele grote benedenverdieping! Voor boven heb ik een oude nilfisk, henry is nog nooit op mijn slaapkamer geweest.....
Hij is bij ons te bezichtigen bij EP. Echt je krijgt geen spijt.

Lilian1
Hahha..rosa, herken het!

Dat heb ik op het werk ook altijd:) Dan ruk ik aan de slang, denk waarom rijdt dat ding nu niet. ligt ie weer op zijn zij naar me te staren ;)

Rosa van der Zanden
Valt altijd

Henry ligt hier vaak op zijn zij. Als een hond die niet mee wandelen wil. Wat een kreng. Ik zit te wachten tot hij stuk gaat maar hij is helaas van industriële kwaliteit.

Rosa van der Zanden

IngridT
Okee-okee-okee

ik was bijna klaar voor een henry, maar toen las ik dat ie niet in de meterkast paste, onhandig was op de trap & altijd omviel. Tja. ik weet niet of dat opweegt tegen die leuke look en die eeuwige levensduur.

En omdat al jullie andere adviezen nogal gevarieerd zijn ga ik er maar van uit dat er best veel stofzuigers OK zijn, en dan kies ik toch maar voor de manda approach. Ik kijk zo even hoeveel watt mijn wijlen Miele had en scoor dan bij de lokale witboer gewoon een aardig geprijsd geval van een bekend merk. Klaar. Zien we over X jaar wel weer. Ik laat het nog wel even weten wat het geworden is...

Ingrid

Manda Rijn
Precies

er is geen peil op te trekken (pijl van pijl en boog, of peil van grondwaterpeil ??).

ik heb gewoon op internet gezocht naar stofzuigers binnen een bepaald budget en dan het merk gekozen wat mij betrouwbaar leek (toevallig bosch, ook 2x philips gehad).

Vic
Slang

Ik heb een Philips stofzuiger. Die heb ik gekocht toen mijn vorige zomaar ineens tijdens het stofzuigen stuk ging. Kwestie van de boel laten staan, naar de Blokker, en een kwartier later kon ik weer verder stofzuigen ;-) Het ding bevalt best, hij zuigt goed, maar heel irritant is dat de slang van nogal goedkoop aandoend plastic is. Als ik de bocht om ga, of onder een bank stofzuig, klapt hij vaak dubbel waardoor de stofzuiger enorme herrie maakt.

neteret mut
Miele

al jaren en jaren, heeft een verbouwing en een verhuizing overleeft, doet het nog steeds goed maar de juiste zakken zijn steeds lastiger te vinden ( te oud model). Verder een goedkope stofzakloze van de aldi gekocht, gebruik die boven, meestal maar niet eens altijd. Want om de haverklap zuigt die niet meer, dan zit de opvangbak weer vol en is de zuigkracht weg, moet het hele loskoppelen en leegkieperen , binnenzeef eruithalen en alles gaan uitkloppen. Dan liever af en toe een zak vervangen. Maar misschien dat een "echte"zoals dyson dat gezeur minder heeft.

IngridT
Okee.

toch weer een Miele gekocht. Ik kreeg vreselijk op mijn flijkker van de verkoper omdat ik geen originele Miele zakken gebruikte, en het gepresteed had om het stof & motorfilter van mijn B-zakken op een of andere manier verkeerd om in de stofzuiger te doen (ik had hem mee, de oude)_ waardoor ik waarschijnlijk hoogstpersoonlijk, helemaal zelf de motor om zeep heb geholpen.Nou fijn. Op basis van hoe de stofzuiger er verderuitzag (nogal bekrast van te krap genomen bochtjes en zo) gaf ie aan dat ik qua zuig-gedrag ab-so-luut een solide stofzuiger nodig had, dus een Miele.

De 2 gammele stukken buis & borstel bleken te wijten aan 1. een goedkope huismerkparketborstel die niet fijn 'paste' en een versleten buistussenstuk door het veelvuldig zonder borsteltje zuigen van bv de inloopmatten. Dat was voor een tientje te vervangen gewerest, dat stuk buis, maar dat had nu niet zoveel zin meer natuurlijk. Maar goed, weet ik dat voor een volgende keer. Dus ik ben dik 200 euro armer voor een niet overdreven luxe model Miele met extra parketborstel. Niet meer over nadenken, en ik ga ervanuit dat als ik braaf de goede zakken koop ik hier minimaal tot mijn 60e mee vooruitkan.

Genista
Lol en pret, ingridt

Ik lig dúbbel! Echt, ik had niet gedacht dat jij je weer tot Miele zou laten bekeren ;-) Maar evengoed heel veel zuigplezier ermee.

Silone
Tja

Ik vind het wel bedenkelijk dat zo'n assertieve vrouw als Ingridt zich in een paar dagen tijd door een verkoper twee dingen laat aanschaffen waar ze zelf eerst niet zo achter stond ;-)
Wil je er over praten, IngridT? ;-)))

Fiorucci
Maar ingrid

Sommige mensen doen 20 jaar met een Miele zonder dure stofzakken van Miele zelf....blijf kritisch hoor!:))

Margriet*
Ik zei nog zo

Doe nou gewoon een Philips zonder zakken.
Overigens lag ik dubbel over Rosa's opmerking dat haar stofzuiger zo groot geschapen was, dan krijg ik toch andere gedachten.

Die verkopers kunnen l*llen maar ik geloof toch vaker de klant zijn ervaring. Philips dus, met Miele alleen maa slechte ervaringen....

wil40
Miele!

Een Miele met de originele stofzuigerzakken. Er is geen betere. Hij is alleen zo zwaar maar daardoor ligt hij zo lekker stabiel en er zit natuurlijk een zware zeer solide motor in. Hij is zo sterk, je zuigt het kleed bijna mee. Gelukkig heeft hij een knop waarmee je de zuigkracht kan instellen.
Ik zuig per week met tig verschillende stofzuigers, ben een echte kenner dus. De Miele is de fijnste. En geen nepzakken gebruiken. Gelijk verlies op zuigkracht en ze scheuren veel te snel en ze passen niet zo goed. Dan gaat de troep ernaast en komt in de motor terecht.

Vertigo
Goede tip vd zakken

Want de mijne zuigt inderdaad minder met aangepaste stofzak - ze verkopen hier geen miele.. Toch maar effe een blokker order doen bij familie :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rafelkap
Service miele

Bij Miele is onze stofzuiger een keer gratis gerepareerd. Dat vonden wij ook wel erg prettig.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.