Home » Forum » No claim kwijt auto

No claim kwijt auto

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
brokkenpiloot
No claim kwijt auto

ik ben zaterdag tijdens wegrijden tegen auto buurvrouw gereden (echt te dom voor woorden). Nu blijkt dat er lakschade is. Nu liet de verzekering mij weten dat als ik dit claim ik mijn no-claim kwijt ben. Wat betekent dat? (ik bedoel meer in de zin van lange termijn).
De verzekeraarsmevrouw gaf als tip dat ik het zelf beter kan betalen, dan ben ik goedkoper uit. Maar dat vond ik een beetje een raar advies (de wolf die het lammetje adviseert). Iemand dezelfde ervaring? Ik ga morgen horen wat de schade precies is.

Nasha the first
Dat wordt rekenen...

als je je no-claim kwijt bent, betaal je meer premie en dan duurt het weer even tot je op het nivo van nu bent. Je zult dus voor jezelf moeten uitrekenen inderdaad of het goedkoper is om nu die schade zelf te betalen, of een aantal jaren in een lagere no-claim (meestal verlies je een aantal tredes, niet alles)

Groentje
Inderdaad

Kan het zo zijn dat zelf betalen voordeliger is dan claimen. Het hangt er vanaf hoe lang je al verzekerd bent,hoeveel schades je eventueel al hebt gehad en hoeveel schade vrije jaren hebt opgebouwd . Als dat er nog niet zo heel veel zijn kan het inderdaad zo zijn dat je alle korting kwijt bent en weer van voor af aan moet beginnen. En dan is zelf betalen inderdaad goedkoper.

Groentje
Ik vergeet

er nog wel bij te vertellen dat het natuurlijk ook af hangt van de hoogte van de schade. Alleen als die laag is ,is zelf betalen natuurlijk voordeliger.Overigens heeft de hoogte van de schade niets te maken met het percentage dat je omlaag gaat in korting

brokkenpiloot
Pelle ik post niet voor niets

onder de naam brokkenpiloot:-) Heb dit jaar al een schade van 2700 op mijn naam staan vandaar dat ik zeker weet dat ik nu no claim kwijtraak. Deze schade gaat 250 euro kosten tenzij ze natuurlijk nog wat van binnen vinden als ze de bumper hebben weggehaald. Kan ik eigenlijk eisen dat ze dat eerst doen, dan kijken wat de kosten zijn en dat ik dan alsnog beslis of ik claim of niet. Mijn buuv is 78 en die weet alleen dat er een formulier moet worden ingevuld. Ik wil haar ook niet het idee gevend at ik er probeer onder uit te komen.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.