Home » Forum » Nog een keer huizen hoeveel bied je

Nog een keer huizen: hoeveel bied je?

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mousa
Nog een keer huizen: hoeveel bied je?

ik dacht dat hier al eerder een draadje over was, maar kan het niet vinden, hoeveel bied je onder de vraagprijs? Het huis staat al 6 maanden te koop, is tegenover een school en een tussenwoning. Vraagprijs 299, graag tips!!

mousa
Dat is al wat

dus 10% eronder zeker.

Juliëtte
Onderzoek doen

Hallo Mousa,

Kijk eens in het archief, er zijn de afgelopen 2 jaar genoeg draadjes hierover geweest.

Sommigen zeggen idd 10% er onder maar dan heb je ook een kans dat je niet serieus genomen word. Ik zou dus eerst een beetje onderzoek doen wat de prijzen van omringende huizen hebben gedaan de afgelopen tijd. Misschien is dit huis al heel scherp geprijst en lachen ze je uit met je 10% er onder.

Via het kadaster kan je (ook online) tegen een klein bedrag de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de straat/buurt opvragen.

Ter info: ons oude huis stond erg scherp geprijst en werd voor e4000 onder de vraagprijs verkocht. Het eerste bod was idd 10% onder de vraagprijs en dat hebben we zonder meer afgewezen, dat stond in geen verhouding tot de verkoopprijzen van andere identieke huizen in de straat. Onze buren stonden ook te koop maar voor een hoger bedrag, zij hebben het voor hetzelfde bedrag als ons verkocht.

Janne1969
Gisteren gevonden!

Op de site van zoekallehuizen.nl (zah.nl) is sinds kort ook de optie om verkochte huizen te bekijken. Het enige wat je daarvoor moet doen is een korte registratieprocedure doorlopen. Vervolgens kun je de vraagprijzen bekijken en de prijs waarvoor een huis uiteindelijk verkocht is. Zit vaak toch een groot verschil tussen...

Succes

Janne1969

mousa
Geweldige tip

ik ga meteen kijken! Bedankt hoor!

dirksmama
20%

wow, dan heb ik wel grof geboden op ons huis destijds. Ik ben meer dan 20% onder de vraagprijs gaan zitten en we werden het bijna halverwege (aan mijn kant) eens.

mousa
Daar denk ik ook aan

de huizenmarkt is toch echt niet zo geweldig en het is niet mijn schuld dat iemand anders al een duur huis heeft gekocht en denkt de huidige woning met dikke winst te verkopen? Ga laag bieden en dan maar niet hoor.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.