Home » Forum » Nog een wasvraag björn borg

Nog een wasvraag: björn borg

44 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merla
Nog een wasvraag: björn borg

Er komt hier in huis steeds meer bijzonder ondergoed dat dan op hooguit 40 graden gewassen mag worden. Na vandaag bijv. zijn we wéér een aantal peperdure Björn Borg boxers rijker. Zulk duur spul zou normaal door mij op een programma voor fijne was gewassen worden. Maar het is óndergoed, dat was je toch op 60 graden?
Hoe doen jullie dat? Of ben ik nou gek?

Nasha the first
Ha sini

Jouw zoon is er dus zo-een :-))

Mijn schoonzus vertelde me dat onlangs ja, die broeken zijn nogal prijzig namelijk, het is daarom budgettair gezien handig om een paar goedkope onderbroeken te kopen en een paar BB-onderbroeken. Je draagt de BB-onderbroek over de goedkope en wisselt die per dag, zodat het lijkt alsof je er meer hebt. De goedkope wissel je dagelijks.....ik dacht echt, wie doet dat nou???? Maar nu er een gevonden dus :-))))

Plien
Ja hoor hier ook ;)

De BB-onderbroek óver de gewone heen. Ik durf het al bijna geen onderbroek meer te noemen, het is een stukje onderkleding-design ;)

Kaaskopje
Ook erover heen

Dochter heeft er ook een en die draagt ze ook over haar onderbroek heen. Ik was hem op 40 graden net als alle was.

Suzanne
Hier wel op 60 graden

Huh? Hier geen gewone onderbroeken eronder hoor.. Björn Borg's en Cars boxers zitten erg mooi en om daar dan een andere broek nog eens onder te gaan doen.. lijkt me ook niet handig voor de mannen met plassen ;-)
We hebben ze niet vreselijk duur gekocht (Zwarte Markt, braderie e.d., 2 stuks voor 15 euro) en ik was ze gewoon op 60 graden. Overigens blijven de veel goedkopere Cars boxershorts een stuk mooier in de was dan de B.B.(en ik vind ze ook nog veel mooier)Echt raar worden ze niet, het elastiek blijft wel goed maar de stof verbleekt iets, model blijft verder prima.

Merla
Suzanne, en eronder

Kijk, daar was ik dus ook erg benieuwd naar. Ik ben met één van mijn dochters gistermiddag even de stad in geweest. Zij moest dus oa nieuw ondergoed. Björn Borg vind ik eerlijk gezegd idioot duur maar snap ook wel dat ze graag 'mee willen doen'. Dochter gaat net naar de brugklas dus het Ten Cate ondergoed dat ze tot voor kort nog wel fijn en mooi vond is nu not done geworden en moest vervangen worden natuurlijk. We hadden in eerste instantie dus wat Cars gekocht maar omdat we voor zoon (die al ruim een jaar om BB vraagt) niet konden slagen ('t was allemaal L en XL wat de klok sloeg) zijn we toch in een wat duurdere zaak beland waar de BB net in de aanbieding was (4 halen 3 betalen. Nog duur maar vooruit). Zodoende ben ik ervoor gezwicht en hebben ze nu alledrie de zo fel begeerde BB.
Nu ben ik dus super benieuwd welke het mooiste blijven, de BB of de Cars. Jij wast zowel de Cars als de BB gewoon op 60 graden? Ik heb het Ten Cate ondergoed waarin ook geadviseerd wordt om op max 40 graden te wassen, ook altijd gewoon op 60 graden gedaan en dat ging ook goed. Dus ja, waarom zou dat nu dan niet goedgaan. Maar een broekje van TC kost nog geen 10 euro, een BB in elk geval het dubbele.
Gewoon ondergoed eronder dragen vonden ze hier maar niets. Zoon zei wel dat hij wist dat veel dat doen, maar hij begint er niet aan zei hij :( 'Dat zit voor geen meter' was het antwoord. De meiden hebben zich er niet echt over uit gelaten maar leken ook niet erg enthousiast... Ik denk dat ze eerst eens goed gaan opletten hoe anderen dat nou werkelijk hebben op school haha

albana
Ook iets eronder

hier draagt/droeg dochter ook die BB onderbroeken. met dus óók een andere onderbroek eronder.....die BB's kunnen op zich wel warmer gewassen worden, maar als je dat vaker doet gaat het elastiek lubberen. en dat is weer not-done....ik dacht trouwens dat het al op z'n retour was.....de spijkerbroeken moeten toch weer 'hoog' in de taille?? de BB's zijn hier stukken goedkoper dan ze 2,3 jaar geleden waren.....dochter heeft er van de zomer nog 2 gekocht in gewone boetiek (dus geen markt én orgineel) en die waren 'maar' 7,50 euro per stuk. terwijl ze ze eerst in diezelfde boetiek kocht voor het 3-dubbele. dochter krijgt overigens al lang kleedgeld. dus wat ze aan ondergoed koopt moet/mag ze fijn zelf weten.
groeten albana

Merla
Haha sinilind

Maar dat is het toch ook! Hoef je geen sorry voor te zeggen hoor haha, ik vind het ook belachelijk. Al loopt de jongste hier (7) dan niet in HEMA shorts. Ik zweer bij Ten Cate ;) Maar dat is nog goedkoop vergeleken bij BB.
Ik zag overigens ook BB in kindermaten.... :O

branca2
Hier

ik was ze ook op 50á60 graden en wij hebben ook wat orginele en wat van de zwarte markt ze blijven gewoon mooi. Ik was ze wel in dash misschien dat het scheelt welk wasmiddel je gebruikt.

Bij de Action hadden ze ook hele blitse bocers zelfde model als bb en hier bij onze pubers net zo populair op school.

Merla
Branca

Maar hopelijk niet te vergelijken met de BB! Zoon heeft die dus ook, maar die blijven dus absoluut niet zoals ze zijn. Ze zien er leuk uit als je ze koopt, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

albana
Wat pas echt belachelijk is.........

ik vindt die BB-boxers qua prijs óók belachelijk......maar aangezien dochter d'r eigen geld eraan besteed moet ze 't maar mooi zelf weten.
en écht héééél wat beter dan strings die uitpiepen boven zo'n lage broek! dát is pas écht belachelijk. zelfs als ze niks zouden kosten.....dan nóg. soms valt 't staandes nog wel mee, maar als ze gaan fietsen is 't ook erg....bbrrrr
'in' bij een ander gedeelte dan de BB-drager.
groeten albana

Hillary
Kindermaten

Die kindermaten zijn een oude serie dan. Bjorn Borg is er mee gestopt, ze werden teveel een kindermerk en dat wilden ze niet. Zoon van 10 zou ze ook wel graag willen en wist mij te vertellen dat hij dan wel xs aan kon, want dat hebben meer in zijn klas. Maar ja die wegen allemaal wel minimaal 10 kilo zwaarder, heb hem uitgelegd dat xs nog bij lange na niet in de buurt van zijn maatje 134 komt. Nooit geweten overigens dat er gewone onderbroeken onder worden gedragen, lijkt me niet lekker zitten. Ik verbaas me er altijd over dat ik op vakantie al die jonge jongens ermee in het zwembad of de zee zie springen (onder zo'n lange short dan). Dan slijten ze toch als een gek? Bij die van mij kon ik die lange short dit jaar ook niet meer tegen houden maar dan wel een gratis zwembroek van de Hema eronder geen dure onderbroeken (was 3 halen, 2 betalen vandaar). Overigens nog een leuke opmerkinge in deze. Zoon volgt de meeste grand slams op tv, wnat hij is een tennisliefhebber en toen Bjorn Borg in het publiek zat riep hij me: "kijk mam, dat is die man van die onderbroeken"

Merla
Xs

Mijn dochter waarmee ik gister de stad in ben geweest (brugklas maar moet nog 12 worden, vrij klein en vooral smal van stuk; lengtemaat 158/164, taille 140/146) past de xs vrij goed moet ik zeggen. Ik was bang dat hij voor haar toch nog te wijd zou zijn, maar hij past mooi, valt me niets tegen!
Op marktplaats worden trouwens ook nog kindermaten aangeboden hoorde ik van oudste (kleedgeld) die gister gelijk op zoek is gegaan naar meer natuurlijk ;) Ze wilde haar jongste broertje er ook al in hebben lopen, maar zoals ik al eerder in deze draad aangaf, gaat dat feest niet door!

Geerke
Al die merkonderbroeken

Ik ken die merken niet eens. Ben ff benieuwd. Wat kost een BB meestal in de winkel? Een Ten Cate? Een Cars?
Geerke (niet van plan er ooit in mee te gaan geloof ik)

IngridT
Kan niet anders....

dan dat Bjorn binnenkort wel erg gewoon wordt, en door de hippe jeugd wordt ingeruild voor iets anders

Ingrid (met een man die 5 jaar terug al bjorn borg onderbroeken droeg. Zonder iets eronder (het idee aleen al!), en ze gaan gewoon in elke willekeurige was mee. En zal ik jullie eens iets nog ergers opbiechten??? Ik heb er zelf ook 1! Zo'n hype, dan wil ik zelf ook weten of ze nou echt lekker zitten. Antwoord is JA trouwens, en hij is ook nog eens heel leuk gebloemd, maar 1 is genoeg vind ik)

Merla
Geerke

Ten Cate vind ik niet onder merk vallen. Het is het misschien wel, maar ik koop het omdat het me het beste bevalt. Gewoon kinderondergoed dan. Voor mezelf en man koop ik weer andere merken die ons weer het lekkerste zitten en het mooiste blijven.
Wat Cars en Björn Borg betreft, Cars kost geloof ik tussen de 7,95 en 12,95 euro per stuk. Björn Borg varieert (houd je vast) van 19,95 tot 42,95 euro per stuk.

Plien
Bb

... zijn iets van 20 euro, althans die mijn dochter heeft. Ze heeft er maar 2 overigens, gekregen van de Sint, die ze in de aanbieding scoorde wegens bloemetje-van-vorig-jaar. Gelukkig kon haar dat weinig schelen ;)
(Vandaar ook dat ze over een gewone onderbroek heen moeten, ze heeft er stomweg niet voor elke dag eentje ;)

Pina
40 graden

Onderbroeken hoef je helemaal niet op 60 graden te wassen. Dat doe ik met geen enkele onderbroek. Met 40 graden worden ze ook goed schoon.

Groet,
Pina

Merla
Pina, echt schoon of alleen voor het oog?

Even voor je opgezocht:
"(...) Milieubewust denken heeft ons wijsgemaakt dat de was op deze temperatuur net zo schoon wordt als op 60 of zelfs 95 graden. Nu, de was zal wel schoon worden, maar de bacteriën die huizen in de onderbroekjes worden op deze relatief lage temperatuur niet vernietigd."

albana
Schoon............

zag gisteren nog een programma (al sla je me dood weet niet eens meer welke, lichte dementie denk ik) voorbijflitsen op t.v. en daar wist een 'microbioloog' (hoe heet ie ook al weer? zo'n bekende met 'n baardje..) te vertellen dat vaatdoekjes na gewassen te zijn op 40 graden nog zo'n 100 microbacteriën hadden........na 1 dag waren het er biljoenen. maar 60 of 40 graden maakte voor die microbacterieën niks uit........(dat vroegen ze nog...)
groeten albana

Merla
Bacteriën en bacteriën

Volgens mij gaan er heel veel dood bij 60 graden maar nog veel meer bij 95 graden. 40 Graden overleven de meesten wel. Dus daarom dat 40 graden afgeraden wordt voor o.a. ondergoed.

Yta Chalne
Pieces

Ik was de BB boxers op alle temperaturen mee, net zoals het uitkomt. Overigens hebben de dames hier ook een heleboel van dat zelfde soort boxershorts van pieces, een merk van Bestsellers (van ONLY, Vero moda, Exit, etc.) Deze blijven ook mooi in de was, zijn hip genoeg volgens de puberella's (die er al weer heel wat minder belang aan hechten dan twee jaar terug) en kosten 12,95 per drie (4,95 p st.)

Merla
Ja pieces

Die blijven idd erg mooi en zijn niet duur. Oudste heeft die dus ook al een hele tijd.

amk
Bacterien

hoeven niet dood te gaan bij het wassen. Ze gaan toch wel dood van het droog in de kast liggen. Daar hebben bacterien pas echt een hekel aan.

En daarbij is het overgrote deel van de bacterien helemaal niet schadelijk tenzij je ze in een redelijke hoeveelheid consumeert. Ik weet niet hoeveel van jullie je onderbroeken na het wassen op eten, maar zelfs mijn 3 jarige dochter doet dat niet.

groet,
Angela

*Sophie*
Angela ;- )

hahaha! Grappig geschreven! Ik ben trouwens van mening dat je best wel eens gelijk zou kunnen hebben.

Uhm...wij hier lopen in ondergoed dat op 30 graden wordt gewassen...
EN WE LEVEN NOG STEEDS !! ;- )
Verder merken we het ook niet dat er beesten doorheen lopen, maar misschien zien of ruiken :- ( anderen het wel maar zeggen ze het ons niet :- O

groetjes, Sophie.

bibi63
Even een vraagje voor de 'deskundigen'

Wij wassen alleen beddengoed, handdoeken, vaatdoekje op 60 gr. over meer. Onderbroeken gaan gewoon mee in de gewone was (op kleur dus) en dus 30, hooguit 40 graden. Nooit anders gedaan, nooit verder over nagedacht (het ruikt fris en oogt fris).... Nu wil het geval dat onze dochter (nu bijna 10) vanaf haar 4e zeer vele blaasontstekingen heeft gehad (uiteraard medisch circuit ingegaan, maar geen aantoonbare afwijkingen gevonden). Na dit draadje gelezen te hebben, vraag ik me toch iets af. Uiteraard is ze gevoelig voor deze ontstekingen, maar zou het zo kunnen zijn dat ondergoed wat niet op 60 gr. of meer is gewassen, en dus nog ecolie bacterien kunnen bevatten, invloed hebben? Wil wel even vermelden dat alle specialisten waar we geweest zijn dit nooit naar voren hebben gebracht of gevraagd. Wel natuurlijk de manier van plasser afvegen e.d.
Groet,
Bibi

amk
Bacterien

hebben een vreselijke hekel aan droogte. Ze hebben vochtnodig om te kunnen leven. Denk aan de diepvries, daar is het behoorlijk vochtig maar te koud om snel te kunnen groeien. In een gemiddelde klerenkast is het te droog en gaan ze wel echt dood. Vandaar dat die temperatuur waar op je wast niet uit maakt.

Het afvegen is wel van belang want dan breng je levende op de juiste temperatuur bewaarde bacterien direct aan.
En in grote hoeveelheden.

De kleine beetjes die eventueel nog in ondergoed aanwezig zijn kan het lichaam over het algemeen prima aan om weg te werken, want ze zullen eerst langs de huid moeten. En die heeft al afwerende eigenschappen.
Verder kan een bacterie in de ontlasting niet zo veel kwaad tenzij je ze gaat consumeren. Want anders zouden we allemaal heel erg ziek moeten zijn want die bacterien horen gewoon in je lichaam, anders kun je bepaalde vitamines die wel essentieel zijn niet eens opnemen. Het overgrote deel van de bacterien is gewoon heel erg nuttig en noodzakelijk.

groet,
Angela

Merla
Ja bibi63

Ik zal voor jou het hele stukje even kopieeren:
"De oorzaak van vaak terugkerende blaasontsteking bij meisjes en vrouwen is voor een heel groot deel gelegen in het feit dat het ondergoed gewassen wordt op een temperatuur van 40 graden. Milieubewust denken heeft ons wijsgemaakt dat de was op deze temperatuur net zo schoon wordt als op 60 of zelfs 95 graden. Nu, de was zal wel schoon worden, maar de bacteriën die huizen in de onderbroekjes worden op deze relatief lage temperatuur niet vernietigd. Het gaat hier dan voornamelijk om de fecale bacteriën. Aangezien deze niet vernietigd zijn, kunnen deze via de plasbuis de blaas bereiken om aldaar hun schadelijke werk te verrichten. Een blaasontsteking wordt dan ook in ruim 90% van alle gevallen veroorzaakt door de colibacteriën. Vaak geeft de arts de raad aan meisjes en vrouwen om hun billen achterwaarts te reinigen teneinde te voorkomen dat de colibacteriën die met de ontlasting mee naar buiten komen, met de geslachtsdelen in aanraking komen. Maar hij gaat eraan voorbij dat de bacteriën sowieso in het slipje achterblijven. Was uw ondergoed altijd op 95 graden. Dan pas weet u dat de schadelijke bacteriën goed worden vernietigd. Trouwens, het is bewezen dat er in de trommel van uw wasmachine ook tal van schadelijke bacteriën leven die de temperatuur van 40 graden gemakkelijk overleven. Dus om ook deze bacteriën onschadelijk te maken is het aan te raden om regelmatig een kookwas te draaien. "

Kaaskopje
Misschien een beetje siimpel van mij

maar ik als drager van kloeke Zeemanonderbroeken kan me nog voorstellen dat je die op 95 graden wast, maar strings en van tere stofjes gemaakte lingerie overleven zo'n hete wasbeurt toch niet? Ik vind het nogal vergezocht wat er in het artikel geschreven wordt. Waarom heb ik vorig jaar ruim een half jaar maandelijks blaasontsteking gehad, maar daarvoor jááren niet? Had ik in die jaren geen 'foute' bacteriën in mijn onderbroeken? Op het werk hadden we het er toevallig over met een paar collega's. Er zijn op mijn werk meerdere vrouwen die tobben met steeds terugkerende blaasontsteking. Ze zijn binnenstebuiten gekeerd, maar er is nog geen oplossing. Allemaal door hun te lauw gewassen slipjes? En als je het van je onderbroek kunt krijgen hoe zit het dan wel niet met wcbrillen? Ik wil het niet weten!

Kari1
Merla

Wil je de bron van dat stukje tekst met ons delen? Misschien staan daar dan ook verwijzingen bij hoe deze kennis tot stand is gekomen (onderzoeken oid)? Daar ben ik altijd erg nieuwsgierig naar; het enkele feit dat iets ergens is opgeschreven door iemand zegt niet zoveel.
Ik sluit me vooralsnog aan bij Angela.
Kari

Tinus_p
Zeep?

Merla citeert:
"Nu, de was zal wel schoon worden, maar de bacteriën die huizen in de onderbroekjes worden op deze relatief lage temperatuur niet vernietigd."
En de zeep dan?
(veel bacterien kunnen opvallend slecht tegen zeep, iets waarvan in een lab soms dankbaar gebruik wordt gemaakt).

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.