Home » Forum » Nog maar een kattenvraag ditmaal voer

Nog maar een kattenvraag, ditmaal voer

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Nog maar een kattenvraag, ditmaal voer

Ik geef onze katten sinds een tijdje anders te eten. Voorheen vulde ik het bakje met blikvoer aan als ze erom vroegen en stonden er ook eigen merk brokjes klaar. Nu koop ik een beter merk brokjes en krijgen ze voor de nacht nog een beetje blikvoer. Ze delen een blikje van 400 gram met 5 katten. Ze reageren door deze andere indeling veel enthousiaster en het is zo op. Maar ik betaal me wel scheel aan de harde brokjes. Ik haal nu een zak Royal Canin voor 21 euro. Groter kan ook wel, maar dat is zo'n gesleep op de fiets. Maar afgelopen week was die zak op dinsdag al leeg. Dat vind ik toch echt te gek worden. Wat is een goed, voedzaam merk voor buitenkatten waarmee ik wel de week helemaal doorkom voor zo'n 20 euro. Meer wordt me echt te zot. Het komt nu neer op zo'n 24 euro alleen aan harde brokjes.

Andrea
Volgens de consumentengids

komen de krokante brokjes van C1000 eigen merk heel goed uit de test.

juno
Goed voer

Royal Canine,Iams zijn geen goede brokken. Het is hetzelfde als zeg maar McDonalds voer. Het vult niet dus eten ze er heel veel van.
Wil je goed voer geven dan betaal je veel. Ik weet niet hoe het zit met de merken in NL maar hier zijn Fromm en Evo het allerbeste voer wat je kunt geven.

Nasha the first
Wij hebben

van alles gewoon eigen merken van de supermarkt, en dat gaat er net zo vlot in als duurdere, soms nog wel beter eigenlijk....TomPoes is overigens ook een goed en goedkoop merk, dat gebruiken wij hier ook veel.

Manda Rijn
Royalcanine niet goed?

goh heb ik jarenlang dus de poes Mcdonaldsvoer voor geschoteld, raar hoor aangezien de dierenarts het juist goede voeding vond.

Overigens eet die van mij al een jaar of 2 geen rc meer omdat ze allergisch is geworden, ze krijgt nu hele goedkope brokken a E4 per zak die koop ik bij de supermarkt, witte zak met 'sensitive' erop.

Minet
Helemaal geen brokjes

Wij hadden ooit een buitenkat, dat beest kreeg 1 keer per dag 1/3 blikje voer, brokjes gaven we nooit! Als ze echt honger kreeg ving ze buiten wel iets, ze zag er prachtig uit, was kerngezond, dus ik vraag me af waarom buitenkatten brokjes nodig hebben?
Groetjes, Minet

danni
Op de zak

Achter op de zak staat wat een kat ongeveer per dag aan droogvoer nodig heeft gebaseerd op het gewicht van de kat. Als je daarnaast ook blikvoer geeft mag het droogvoer best wat minder. Ik geef Science Plan van Hills(droogvoer) en daarnaast 's morgens wat yoghurt (is ze dol op) en 's avonds 50 gram blikvoer.

Bastet
C1000

Inderdaad,de brokjes van C1000,in lekker flinke zakken voor weinig, kost je hooguit 11 ct. per kat per dag.Blikvoer hebben ze echt niet nodig!Mijn katten eten het zonder morren.Volgens de test in de consumentengids scoort dit voer ook goed ivm bepaalde voedingsstoffen die erin horen te zitten.
Groetjes,Bastet

Karin*
Hoeveel geef je?

Royal canin is inderdaad goed voer. Maar hoeveel geef je dat je een zak van 21 euro in een week op hebt?
Misschien gewoon teveel?
Met 5 katten heb je ongeveer1,5 -2 kg brokjes nodig, als je ze alleen droogvoer geeft. Maar je geeft ook nog blikvoer.
En Pelle, Royal canin is gewoon een merknaam. Bonzo is toch ook niet alleen voor honden die bonzo heten en Frolic niet alleen voor dartele honden?

Margriet*
Ook geen blikvoer

Minet volgens mij is hier sprake van een andere visie. Wij zijn juist met het blikvoer gestopt en geheel vanuit egoistische redenen. Ik vind het zooooo stinken.
Onze kat krijgt ook Royal Canin (ik durf het niet verkeerd te schrijven!).
Blikvoer is vooral water (kijk maar eens naar de gelei, jakkie dat er in zit) en andere rommel. Op brokken moeten ze nog een beetje moeite doen, is kauwen, lijkt mij toch echt beter voor de tanden. Zeker katten die niet veel buiten komen. Onze poes knauwt ook wel muizen weg.

Kaaskopje
250 gram brokjes dus?

Door hoe ik het nu doe zijn ze tegen een uur of 11 's avonds in alle staten. Ze kunnen gewoon niet wachten tot ze hun schep blikvoer krijgen.
Ik gaf tot voor kort eigenlijk altijd het eigen merk voer van de C1000, maar meende mijn katten daarmee te kort te doen. Ze vinden Royal Canin beduidend lekkerder en eten er daardoor meer van. Ik ben er ook niet bij om als waakhond de porties eerlijk te verdelen. Daarom vul ik altijd maar bij als de bakjes leeg zijn. Dat zal twee keer per dag zijn. Zou een mengsel een goed oplossing zijn? RC gemengd met C1000?

Manda Rijn
Geen blik

ik geef sinds ik de poes heb geen blikvoer, ja af en toe een duur Sheba blikje als extra'tje.

Blikvoer zit vol vocht, soja en conserveermiddelen en andere troep.

Manda Rijn
Trouwens

ik geef maar 1 keer per dag een bakje brokken. Als ze niet op gegeten zijn dan laat ik het staan.

woutje
Hier

Twee poezenzussen, waarvan een sinds 3 mnd overleden (17 jaar). Ze hebben vanaf hun geboorte alleen maar droge brokjes gehad. In verband met nierproblemen van een van de twee kregen ze speciaal voer, ca. 20 euro voor 2,5 kilo (geloof ik). Daar deed ik toch minstens twee weken mee. Ze kregen elk 's ochtends en 's avonds een handje vol. Af en toe als tractatie een zakje nat voer en ze waren tevreden.
Nu we nog maar een poes hebben die geen dieetvoer nodig heeft koop ik weer gewoon Whiskasbrokjes naar behoefte. En omdat ze hoogbejaard is wordt ze nu elke dag verwend met een half blikje voer. Ik merk wel dat ze daar veel meer van gaat plassen en enorm stinkende poep heeft.

Tirza G.
Niet alleen via groothandel

Vraag het gewoon eens bij de dierenwinkel. Ik betrek bodembedekker op grote schaal van mijn dierenwinkel. Die verkopen van die suffe standaardverpakkingen van 5, 10 of 25 liter, maar ik wil gewoon zo'n baal van 150 liter. Ze kijken wel even gek, maar kunnen het wél gewoon meebestellen. En het kost geen drol, verhoudingsgewijs. Dat is echt absurd.

Tirza

Rafelkap
Brokjes

Ik gaf onze poes altijd alleen brokjes: technical en soms ook wel een ander merk wat erop leek. Daar zit alles in. Die blikjes vond ik altijd zo goor.
Het schijnt ook dat in veel merken teveel zout zit waardoor katten last van hun nieren krijgen.

Kaaskopje
Bedankt voor de tips

Ik gebruik voer voor 'outdoor' katten. Onze katten zitten ook regelmatig binnen, maar zeker in de winterperiode wil ik het 'outdoor' toch wat meer benadrukken dan het feit dat ze ook binnen zijn. Ik vind me de laatste maanden al zo streng voor ze nu ze al meer op rantsoen zijn, het moet dus nog strenger begrijp ik. Ik heb er ook wel aan gedacht om grotere balen voer in huis te halen, maar dan zit ik toch een beetje met de opslag. Daar moet ik eens over nadenken:-)

Onderwerp gesloten