Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Massi Nissa

Massi Nissa

07-11-2008 om 21:15

Oh my lord (haarcatastrofe)

Ik ben zojuist naar de kapper geweest. Vier jaar niet geweest, ellenlang haar, grijze gebieden rond de slapen, kortom: de hoogste tijd. Na anderhalf uur stond ik weer buiten en had ik vooral de binnenkant van drie verschrikkelijke tijdschriften grondig bestudeerd, waaronder een zeker "BuitenLeven" vol lathyruskransjes en tuinhuisjes met fraai houtsnijwerk.
Anyway, ik stond op (voelde me wel wat licht in het hoofd, maar verbond daar nog geen consequenties aan. Tenslotte zou iedereen licht in zijn hoofd worden van al die spuitbussen), betaalde en vertrok snel naar huis.
Daar was het donker, dus ik doe het hallicht aan, werp een blik in de spiegel en zie een slagveld. In de badkamer nog wat beter gekeken en ziedaar: ik voel me licht in mijn hoofd omdat ik nagenoeg kaal ben. (Krachtterm hier invoegen, met gevoel uitgesproken). Dat mens heeft mijn haar tot in mijn nek afgeknipt. Dat ik dat niet heb gezien is omdat mijn haar dermate ontzettend krult (zeg maar kroest) dat het in natte staat twee keer zo lang is. Tijdens de fietstocht naar huis droogde het op en o, ik schrok me wezenloos.
Natuurlijk kan ik teruggaan naar de kapper (heb haar van tevoren gewezen op het feit dat mijn haar als het droog is veel korter lijkt, etc etc), maar ik had zelf ook beter moeten opletten en minder met mijn neus in de schaapherders van BuitenLeven moeten zitten. Ik wilde eigenlijk gewoon even kwijt hoe verschrikkelijk stom ik me voel. Dit is niet de eerste keer dat mijn haar volledig is verknipt, al voelt het wel als de allerergste. Mijn man was zo lief om niks te zeggen, maar zijn zwijgen sprak ook al boekdelen. Hij kon er niet eens een "best aardig" ofzo uitpersen, en hij heeft nog gelijk ook. Het is niet best aardig, het valt niet mee, ik ga morgen een muts kopen.
Groetjes
Missa (wel met een heel licht hoofd)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ja maar

je was er zelf bij toen het gebeurde en ze heeft het toch nog laten zien voordat je betaalde ??

Ik vind het overigens wel erg, als je erg op lang haar gesteld bent dan wil je niet opeens kort geknipt zijn, daarom ben ik altijd heel alert als ik naar een kapper ga.

Heeft ze je met nat haar naar buiten gelaten?

zo nat dat je de goede lengte niet kon zien, wat een rare kapper !

ik word helemaal droog gefohnt en dan nog extra bijgepunt zodat het perfect zit als ik de zaak verlaat, het is echt een goede kapper de eer te na om iemand met nat haar naar buiten te laten gaan. Ik ken dat ook niet anders van goedkope of dure kappers en ik heb hardstikke stijl haar.

Lynna

Lynna

08-11-2008 om 08:12

Droog knippen

Brrr, wat vreselijk lijkt me zoiets. Ik ben er zelf ook altijd bang voor, heb ook enorm krullend haar. Ik laat mijn haar (onder protest van de kapper) altijd droog knippen. Ze mag het hooguit een beetje vochtig maken, maar ik laat vooraf niet mijn haar wassen. Juist omdat ik bang ben dat het veel te kort geknipt wordt.

Ik zou zeker teruggaan naar de kapper en laten zien wat er van geworden is!

tonny

tonny

08-11-2008 om 08:54

Nat?

Ik snap je ontsteltenis, maar een paar dingen snap ik niet.

Hoe kun je tijdens (!) het knippen die schaapherderslathyruskransjesbladen lezen? Dat kan toch alleen maar als je droogt? Tijdens het knippen zit je rechtop toch, dan kun je naar mijn idee niet veel anders dan in de spiegel kijken?

Hoe kun je volop bewerkt zijn met spuitbussen en toch nat naar buiten gaan?? Een kapper stuurt je toch niet met nat haar naar buiten?

En wat voor opdracht had je haar gegeven? Hoe kort?
Ook geverfd misschien?
En dat ze je nek ging doen, je ziet/voelt toch dat ze een tondeuze gaat pakken?

Nogmaals, ik begrijp echt wel dat je heel teleurgesteld bent over het resultaat en vind het geheel terecht als je teruggaat en dit laat weten. Maar je hebt jezelf wel willoos zonder nadere interesse overgegeven aan de kapper, als ik het zo lees...
Kan me ook wel voorstellen dat zo iemand dan lekker aan de slag gaat (in haar ogen dan!) bij een klant die het haar vier jaar de vrije hand heeft gelaten.

Sterkte, houd moed, tegen de Kerst is je haar vast weer aardig bijgegroeid zodat je vrolijk 2009 in kunt...

En een volgende keer intensief contact vooraf met de kapper

tonny

Massi Nissa

Massi Nissa

08-11-2008 om 09:01

Eigen schuld

Nee hoor, het was allemaal mijn eigen schuld. Ik had gewoon veel beter moeten opletten. Ik moest trouwens echt om zes uur thuis zijn (kind werd afgeleverd), dus er was geen tijd meer voor fohnen, omdat het kleuren erg lang had geduurd. De kleur is trouwens wel cool, een beetje donkerrood met streepjes erin. Het haar is dus inderdaad op de fiets naar huis opgedroogd. Ook al zoiets, normaal gesproken duurt het echt uren voor mijn haar droog is, nu een kwartier. Goh, nieuwe ervaring.
Het probleem is dat ik nu pas inzie hoezeer dat lange haar deel uitmaakte van mijn identiteit. Ik zie een vreemde in de spiegel.
Ik kan wel teruggaan, maar wat verandert dat aan de zaak? En dat is toch ook niet helemaal eerlijk? Ik heb zelf niet goed opgelet. En ik weet uit ervaring dat veel kappers echt niet snappen hoe het zit met sterk krullend haar, hoe stom dat ook is. Deze kapper staat trouwens best goed bekend, en als ik eerlijk naar mijn hoofd kijk, ben ik ook gewoon goed geknipt. Het is alleen mijn eigen haar en hoofd niet meer, maar van een hippe mevrouw met kort haar. En ik ben helemaal geen hippe mevrouw, ik ben een wazige leesverslaafde docent met een gigantische bos haar. Nou ja, nu dus even niet.
Groetjes
Missa

Massi Nissa

Massi Nissa

08-11-2008 om 09:09

Tonny

Tijdens het knippen hebben we vooral gebabbeld omdat zij op de school had gezeten waar ik nu lesgeef. Ik was ook nogal moe, eind van de week, veel overuren gemaakt, ik zat daar echt half te soezen. De opdracht was: alle dode punten eruit (heel gevaarlijke formulering, hoorde ik van mijn zus gisteravond, want waar houden die dode punten dan op?) en laagjes knippen / beetje uitdunnen.
Die spuitbussen waren niet op mijn hoofd gebruikt maar op dat van anderen. Er hing een soort mist, het was er ook ontzettend warm. Allemaal geen excuus, maar de volgende keer neem ik wel iemand mee die met me mee kan denken.
Ze heeft mijn nek niet geschoren hoor, godzijdank, ik noem mijn nek omdat het haar nu zo kort is (in droge, loshangende staat) dat ik mijn nek kan zien. Helemaal, zal ik maar zeggen. En dat is toch een jaar of dertig geleden.
Ja, ik heb ook de indruk dat die mevrouw een soort total make-over in gedachten heeft gehad. En ik niet. Miscommunicatie.
Ach, gisteravond was ik in shock en nu doe ik wat iemand hier al zei, beetje rommel erin kneden zodat het nat lijkt en hopen dat het snel weer aangroeit. Het is niet anders. Zul je zien dat maandag mijn leerlingen het wel hartstikke leuk vinden, die houden wel van radicaal.
Groetjes
Missa

Jeetje

ik heb dat ook krullend haar en hoe meer eraf geknipt wordt hoe meer het gaat krullen.Ik ben ook vaak met te kort haar bij de kapper weggegaan. een keer had ik het tot halve wege mijn rug hangen en op een lengte ik vroeg klein beetje puntjes te knippen hooguit 5 cm ik kwam met boblijn uit de stoel

ik ben best benieuwd hoe je was en hoe je nu bent heb je geen foto's before en after net als bij die make over programma's

marie

marie

08-11-2008 om 10:43

Afro-kapper

Hallo
Je schreef: "En ik weet uit ervaring dat veel kappers echt niet snappen hoe het zit met sterk krullend haar, hoe stom dat ook is".
Heb je er wel eens aan gedacht om naar een Afro-kapper te gaan? Volgens mij zijn die juist gespecialiseerd in sterk krullend haar (kroes).
Nog wat anders. Je bent dus docent? Eigenlijk ben ik wel nieuwschierig naar de reacties van je leerlingen.
voor nu - sterkte met het wennen aan je "nieuwe ik".
succes

Biene M.

Biene M.

08-11-2008 om 11:49

Schrale troost

Het is mij ook wel eens gebeurd, met dien verstande dat mijn haar niet zo hevig krult, maar ze het aan de voorkant veel langer had gelaten (en aan de achterkant opgeknipt, o gruwel). Stond ter plekke mijn tranen weg te slikken toen ze me met een spiegel mijn achterhoofd toonde. Ik heb mijn geld teruggekregen trouwens en ga sindsdien alleen nog maar naar Dure Kappers.

Hopelijk groeit je haar snel, sterkte!

Massi Nissa

Massi Nissa

08-11-2008 om 12:37

Branca: dat is het!

Nu ik jouw reactie lees denk ik onmiddellijk: dat is het! Je haar krult nog veel heviger als het net is afgeknipt, dus het wordt uiteindelijk *nog* korter. Daar is die mevrouw de mist mee in gegaan. Ik zal dit goed onthouden voor de volgende keer. Die komt voorlopig niet, natuurlijk, want hoe snel groeit haar? Een centimeter per maand? Ik kan nog wel even vooruit.
Groetjes
Massi

Rieke

Rieke

08-11-2008 om 12:41

Oh erg hoor

Heb nu hetzelfde, niet tevreden over de knipbeurt. In lagen geknipt, het lijkt wel of ik een soort matje heb; gruwel. Flink spray erin en het lijkt wel wat, maar ik kan niet wachten tot het weer gegroeid is...ben nu geneigd om het matje eraf te laten knippen, maar dan kan ik zelfs geen staartje meer in. Elke keer kijk ik met afkeer in de spiegel. Terwijl ik nog wel 25 km omrij voor mijn favoriete kapper. Dus ik begrijp je verdriet Massi, maar ik lees wel dat je een soort berustingspunt hebt bereikt. En dat je er wel hip uitziet. tegen je zin.

tonny

tonny

08-11-2008 om 14:02

Maandag

Maandag zelfverzekerd kijken en genieten van het waarschijnlijk positieve commentaar van je leerlingen op de hippe juf, tegen wil en dank...

Tonny

Tirza G.

Tirza G.

08-11-2008 om 16:58

Gemiddeld

groeit een haar 15 cm per jaar. Als je de mazzel hebt van mijn volledige gezin, dan zit je daar ver boven. Bij ons kun je er met de snoeischaar bij blijven staan Mijn haar groeit in een maand of 8, 9 van kort naar lang.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

08-11-2008 om 19:47

Dit doet me denken aan...

Ik ben zo'n 27 jaar geleden aan iets (lekker vaag hè?) geopereerd, precies zoals ik wilde, maar toen ik het zag schrok ik en barstte ik in huilen uit. Dokter erbij 'dit wilde je toch?' Jazeker, maar ik was er toch niet op voorbereid. Een onderdeel van mij was niet meer zoals ik gewend was en dat moest ik even verwerken. Dat ging snel hoor, dezelfde middag was ik er klaar mee
Wat een geluk dat haar door blijft groeien. Over een poosje zit het vast weer helemaal goed en wie weet ga je het zelfs leuk vinden zoals het nu zit.

Massi Nissa

Massi Nissa

08-11-2008 om 21:24

Ook een matje en..

Rieke, ik heb ook een matje. Dat was zelfs mijn eerste gedachte gisteravond toen ik eens goed in de spiegel keek: ik heb een matje. Nu nog een luipaardprintje en hooggehakte pumps met een strikje op de hiel en ik kan zo naar het Soesterkwartier.
Zowel zus als moeder hebben vandaag nogal gejubeld ("jaaaaren jonger" - is dat nou een dubbelzinnig, tweesnijdend compliment of ligt dat aan mij? Daarmee zeg je in feite toch dat iemand er doorgaans uitziet als een bejaarde?) dus ik ben benieuwd naar maandag. Ik ben er echt al een beetje overheen, het was gewoon haarshock. Kort en hevig. Gelukkig zie ik mezelf niet zo vaak (heb niet veel spiegels in huis), dus ik denk er ook niet zoveel meer aan.
Allemaal erg bedankt voor het medeleven en de eigen treurige kappersverhalen, dat helpt enorm.
Groetjes
Massi

tonny

tonny

08-11-2008 om 21:30

Hoho soesterkwartier! - o.t.

denk erom he! Daar wonen ook heeel aardige mensen!

tonny

Massi Nissa

Massi Nissa

09-11-2008 om 07:00

Hihi tonny

Ik dacht toen ik het opschreef al: zul je zien dat er OO'ers reageren die erg beschaafde soesterkwartierbewoners kennen, haha. Ik heb er zelf babymassage geleerd bij een superaardige en zeer stijlvolle mevrouw, het ging mij meer om het uiterlijk van het gros van de dames die het sk bewonen. Die dames kunnen nog steeds heeeeeel aardig zijn, toch?
Groetjes
Massi

Voor alle krullebollen

is dit herkenbaar denk ik. ik ken het ook....het is net of nederlandse kappers nooit goed geleerd hebben met krullen om te gaan.....ik heb ook al wel eens gehad dat ik het 'dunner' wilde (lees de springende krullende er tussenuit) en dat ze me in laagjes hadden geknipt zodat het nóg meer krulde! als ik 's morgens opstond was het net of ik met m'n vingers in het stopcontact had gezeten. en dan krijg je als je je lot beweent van die leuke adviezen als: "maak het dan even nat, spring onder de douche." (nee!!! dan loop ik de hele dag met een natte kop!).
het zal wel gebrek aan ervaring zijn ofzo....te weinig krullenbollen in nederland? en de krullebollen die er zijn die kiezen een kapper uit het buitenland ofzo? tenminste wij wel! man heeft een turkse kapper (nog meer krullen dan ik) ik een kapster die wel bij een nederlandse kapper werkt maar ergens uit het oostblok komt en de kinderen gaan met mij mee.
oudste (puber) heeft het ook al afgeleerd....die wilde opeens naar een andere (lees hippere) kapper. ook stukken duurder natuurlijk. die kapper verknipte haar krullenbos 3 keer en nu gaat ze weer braaf met mij mee...
hier hebben we gelukkig ook het voordeel dat onze krullen snel groeien en ach, altijd wel zitten. échte modellen zie je er niet in terug en anders doen we een beetje kneed,kneed spul erin en lijkt het toch nog wat.
dus een maandje later is 't al weer oke.
succes ermee en groeten albana

May

May

09-11-2008 om 13:25

Soeserkwartier

He, soesterkwartier.. amersfoort... Om de volgende keer een dergelijke catastrofe te voorkomen, geef ik je graag de gegevens van mijn kapper... Ik heb ook krulhaar en ga al jaren heel blij naar de kapper... Tot die ene keer dat mijn eigen kapster er niet was en ik tegen een collega van haar zei 'doe maar wat korter'. Oeps, dat doe ik dus nooit meer... Maar als mijn eigen kapster er is, ga ik altijd blij naar huis..

Massi Nissa

Massi Nissa

09-11-2008 om 13:48

May

Zit die kapster dan in Amersfoort?
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

09-11-2008 om 14:28

Matje

Maar matjes komen weer helemaal "in" volgens mij hoor. Ik zag gisteren al een kind lopen met bovenop van die stekels en achteraan een matje. Dus je zit helemaal goed met je matje, haha. Kun je ergens een foto neerzetten van hoe je eruit ziet, op je hyves bijvoorbeeld? Ik word wel reuze nieuwsgierig naar je kapsel!

May

May

09-11-2008 om 17:31

Ja, in amersfoort...

In A'foort Noord....

Massi Nissa

Massi Nissa

09-11-2008 om 20:40

May (ot)

Als je op hyves zoekt op 'marieke' en '73' i.c.m. met mijn woonplaats moet je mij kunnen vinden, krabbel je dan even?
En Guinevere, ik zal mijn best doen om een fotootje op Hyves te zetten.
Groetjes
Massi

May

May

09-11-2008 om 21:58

Geprobeerd,

maar er blijven zo ongeveer 150 mariekes over... Heb je een hotmailadres ofzo?

En, en, en?

Wat zeiden je leerlingen?

Groeten,

Temet

Tirza G.

Tirza G.

10-11-2008 om 16:22

Doet me denken aan

de jonge, leuke meester die mijn dochter had in gr 6. Alle moeders waren wég van hem Hij had van dat haar wat gewoon elke ochtend voor zichzelf begon, ongeacht van wat hij er in smeerde. Allemaal kruinen enzo. Hij had het laten millimeteren en stapte opgewekt de klas binnen. De klas ging schaterlachend van hun stoel. O o o o, wat heeft die knul een slechte ochtend gehad, met allemaal van die proestende meiden om hem heen.

Ik hoop dat je veel jongens in je klas hebt Massi!

Tirza

Massi Nissa

Massi Nissa

10-11-2008 om 22:23

Alleen maar positivo's hier op school!

Iedereen vond het leuk, ik ging me er een beetje van schamen. Het moet wel heel erg zijn geweest voorheen, ga je dan toch denken. Wildvreemde leerlingen kwamen naar me toe om uitgebreid te vertellen hoe leuk mijn haar zat. Ja, ook jongens, al doen die het zo lief-nonchalant: "Kapper geweest, juf?" (bevestigend antwoord) "Leuk."
Groetjes
Massi (bijna bekeerd)

Massi Nissa

Massi Nissa

10-11-2008 om 22:25

May

Ach ja, zo dicht bij de Bible-belt zijn er natuurlijk veel afgeleide-Maria-namen, haha. Hotmailadres: ik heb er alleen 1 met naam en toenaam op het moment, de andere wil niet meer. Misschien toch een idee om dat morgen eens even te doen, een nieuw hotmailadres speciaal voor Massi-momenten.
Groetjes
Massi

tonny

tonny

13-11-2008 om 09:58

Heee wat leuk!

Zojuist lees ik de reacties van je leerlingen. Leuk zeg!!

tonny

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.