Home » Forum » Onkruidbrander is dat wat

Onkruidbrander: is dat wat?

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Onkruidbrander: is dat wat?

Veels te vroeg wakker...
Al sinds vorig jaar overweeg ik om een onkruid brander te kopen. De terras in mijn tuin is hobbelig, maar laten egaliseren zou ruim 1200 euros kosten, en de tuinmeneer zei dat het egaal zou zijn maar niet veel mooier. En dit is een huurhuis dus ben ik huiverig om veel kosten te maken.
Ik ben verder van de type lui als het op tuinieren aankomt, ik vind buiten zitten heerlijk maar uren achter elkaar in de tuin aan het werk zijn vind ik minder.
Dus. Onkruidbrander, en dan vooral om alle sprietjes die tussen de terrastegels groeien: werkr het goed of is het een nutteloze gadget? Ben benieuwd.
Sini

skik
Hmm

Ik had zo'n ding, op zich werkt het maar het duurt best lang voordat je een onkruidje verbrandt hebt. Misschien als je zo'n supervlammenwerper hebt als de plantsoenendienst heeft, maar met zo'n huis-tuin-en-keukendingetje schiet het niet echt op.

skik

tsjor
Kokend water

Ik heb een bepaald soort hardnekkig onkruid tussen de tegels dat zich supersnel verspreidt. Een effectieve manier blijkt kokend water te zijn.

Tsjor

Temet
Hier iets vergelijkbaars

Ik heb een apparaat dat werkt met hete lucht. Meer een onkruidverschroeier dus. De plantjes gaan wel dood, maar komen na enige tijd weer gezellig terug natuurlijk.
Bij alle hier beschreven middelen zit je aan het eind van de klus met een hoop dode plantjes, wat geen verheffende aanblik biedt. Maar goed, dat kan je dan wegvegen als het helemaal is ingedroogd.

Ook met dat apparaat van mij duurt het best lang trouwens.

Groeten,

Temet

Temet
Misschien

Misschien eerst dat kokend water proberen, als dat bevalt hoef je geen apparaat aan te schaffen. Je blijft alleen steeds heen en weer lopen naar de tuin met kereltjes koken water.

Groeten,

Temet

M Lavell
Kokend water

Ik heb de onkruidbrander geprobeerd. Veel werk met weinig resultaat.
Voor de sprietjes tussen de tegels gebruik ik kokend water: al het kokend water dat ik heb. Dus; aardappels, pasta, rijst, groente en wat je zomaar verder kookt giet ik af boven de tegels.

Wat ism kan helpen is schoonmaak azijn en of zout.
Maar let daar wel mee op, want dat trekt in de grond en tast ook de omgeving aan.
In het hart van het terras kan het geen kwaad.

Lilian1
Manlief

Manlief Heeft t een paar keer gedaan met de brander waarmee ze ook werkzaamheden verrichten. Werkt op zich goed maar hij vergiste zich wel in de reikwijdte... met als gevolg flink bruine plantjes en grasranden helaas en de eerste keer zelfs de heg in de fik....

Nu mag hij alleen nog t grote terras doen.
Kokend water werkt ook goed idd. Wel dagje werk qua koken en lopen.

Triva
totaal ot

Sini ik vind het wel grappig dat je het over 1200 euros hebt. Gebruiken ze daar in het Frans het meervoud voor? Euros (in mv) gebruiken wij dacht ik alleen als je daadwerkelijk muntjes aan het tellen bent ;)

Sinilind
Triva!

Klopt het is een gallicisme. We zitten onze euroortjes in het meervoud ;-)
Sini

Mijntje
fluitketel

Toevallig deze week in een ijverige bui heel veel mos verwijderd van de stenen buiten. Telkens met een fluitketel kokend water en een goede borstel schrobben, daarna met een gewone bezem en stoffer en blik. Ging goed!
Gewoon stukje bij beetje. Tussen de tegels kan met een aardappelschilmesje.

Dendy Pearson
Ja

Kokend water werkt goed, ook bij beginnende mierennesten trouwens.
Mijn groen uitgeslagen terras doe ik met schoonmaakazijn. Idd uitkijken met planten die je wil houden

V@@s
type lui

Kan het beste gewoon het groen tussen de tegels leren waarderen. Dat kost het minste werk (en zorgt ook nog voor een beter klimaat in de tuin, win win).

Kaaskopje
Mossen op stenen

Zonde om die te verwijderen.

rode krullenbol
"Zonde om die te verwijderen."

Tenzij ze het trottoir venijnig glad maken, zoals ik eens heb ondervonden toen ik na een regenbui een eindje wilde rennen. Door die uitglijer kleurden grote delen van mijn mooie fluorescerende trainingspak groen! En kon ik weer naar huis om me te gaan verkleden, teneinde niet te worden aangezien voor 'hulk'.

Rode krullenbol

Sinilind
Probleem van groen tussen de tegels

Is dat de tegels dan scheef gaan liggen. Eigenlijk zou ik de boel moeten egaliseren (laten egaliseren...) maar ja te duur.
Ik ga aan de slag met kokend water.
Sini

Temet
Geloof ik niks van

Ik geloof er helemaal niks van dat tegels scheef gaan liggen door plantjes ertussen. Ja, wel als het complete bomen zijn, maar niet gewoon onkruid. Als je voegen hebt, krijg je er onkruid in. Of je bestrating recht of scheef is, maakt daarbij niet uit, en van onkruid gaat het ook niet schever liggen.

Groeten,

Temet