Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

tante Sidonia

tante Sidonia

17-10-2016 om 12:44

ontharen

Dames, hoe ontharen jullie en dan met name van onderen?
Ik merk dat ik met scheermesje of ladyshave toch meestal last krijg van jeuk na een paar dagen als de stoppels doorkomen.
Ontharingscreme is effectiever en de haartjes blijven langer weg, geloof ik, maar zorgt altijd voor enigzins geirriteerde binnenlippen na gebruik.
Het valt mij ook altijd op dat met een ladyshave je tig keer over een zelfde plekje huid moet gaan voordat je eindelijk alle haren te pakken hebt.
Harsen vindt ik geen optie. Ooit heb ik dit een keer gedaan in mijn liezen en rond het schaambeen, maar ik viel bijna flauw bij het verwijderen en kreeg direct daarna allemaal kleine bloeduitstortingen op die plek.
Dus kortom: welke methode gebruiken jullie en zijn er nog methodes waar ik geen weet van heb die voor mij het ei van Columbus worden?


eitje

eitje

17-10-2016 om 13:32

nou

er zijn maar bijzonder weinig mensen die deze locatie te zien krijgen. Ik ken zones waar ik liever energie in steek om te toonbaar te houden.
Dus wat mij betreft: knippen, voorzichtig, met een schaartje. De leeftijdsfase waarin deze zone haarloos was is enige decennia geleden, daar hoef ik niet naar terug.

Niki73

Niki73

17-10-2016 om 13:47

Niet

Niet ontharen daar. Ik ben geen kleuter meer! Beetje bijhouden met de schaar. Randjes met een scheermesje als ik ga zwemmen.

BO

BO

17-10-2016 om 13:54

precies

Ik gebruik een scherp schaartje voor onder de douche en de tondeuse. Voor mij voldoende. Die ene keer dat ik ga zwemmen pak ik een scheermesje voor de randjes. Wat doe je je zelf aan vraag ik me af?

Biba

Biba

17-10-2016 om 14:32

ook niet

Ooit enkele haartjes wat weggeknipt maar zelfs dat kan me niet meer schelen. Nog nooit een bloot 'onderkantje' gehad (ik zeg normaal altijd k*tje maar ik weet dat sommigen daar erg over vallen).
Nou ja, behalve dan toen ik 11-min was. Het zou voor mij behoorlijk fout voelen om het kaal te maken. Ik vind het de overtreffende trap van navelstaren: onderkantje-staren / -bewerken.
Mijn man is dan wel 20 jaar ouder maar toch geen pedofiel gelukkig.

O ik merk dat dit wel heel erg veroordelend klinkt allemaal. Sorry. Sommigen willen het natuurlijk 'voor zichzelf'. Behalve dat ze waarschijnlijk niet op het idee zouden zijn gekomen als het ± 10 jaar geleden niet ineens in opkomst kwam.

Sorry dat ik geen echt antwoord op je vraag had. Sterkte.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

17-10-2016 om 14:36

Dagelijks of niet

Ik heb na een dag al stoppels, dus voor glad zou je het dagelijks moeten bijhouden. Helemaal kaal vind ik niets dus als ik in bikini moet scheer ik alleen alles wat er buiten valt.

Goh. Wat een eye opener...

Als je maar lang genoeg wacht word je vanzelf weer trendy......hahahaha...

Er is klaarblijkelijk weer eea veranderd de laatste jaren...want 5+ jaar geleden was haarloos ( de zgn kleuterdoos) of op zijn minst een leuk getrimde coupe toch wel de norm volgens mij. Werden de oorspronkelijk behaarden onder ons weggezet als een soort van excentrieke retro-neanderthalers, en was het bezit van een originele bermuda driehoek iets waar alleen de allerdappersten onder ons eerlijk voor uit durfden te komen....

Sorry tante sidonia....verder geen tips.....en excuses voor deze verder niet zo ter zake doende reactie....

Ingrid

Vesper Lynd

Vesper Lynd

17-10-2016 om 16:10

Nou IngridT

Een retro bermudadriehoek lijkt me dan ook weer wat ver gaan. Die zie je eigenlijk nergens meer. En volgens mij is er ook een verschil tussen de veertig plussers en minners. Als twintiger hoef je echt niet aan te komen met meer dan een streepje.

Mikkie

Mikkie

17-10-2016 om 16:12

Scheermesje

Dat verbaast mij dan weer niets, eerlijk gezegd. Blijkbaar is er bij veel dames hier zo weinig interesse voor persoonlijke verzorging dat dit helemaal niet relevant geworden wordt.

Ik houd e.e.a. dagelijks onder de douche bij met een scheermesje. Maar niet helemaal kaal, lijkt me vreselijk irritant (jeuk, stoppels!) dus ik laat een smal streepje staan. Kost toch niet veel werk als je het bijhoudt en je moet je oksels toch ook doen. Al denk ik dat er hier best veel dames zijn die alleen hun oksels scheren in de zomer...

tante Sidonia

tante Sidonia

17-10-2016 om 16:35

oh....

oke. Ben weer niet op de hoogte van de laatste mode geloof ik.

Maar inderdaad, ik vind het zelf prettig om daar geen haar te hebben. jammer dat er weer allerlei oordelen aan gehangen worden. En dan nog iemand die schijnbaar reflecteert: oh, sorry: sommigen willen het 'voor zichzelf'.
Dat wordt dan blijkbaar niet eens geloofd...

En Vesper...hoe doen de twintigers het momenteel? Wat bedoel je, als je zegt dat die niet met een streepje aan hoeven komen?

Nou goed, hoe dan ook, ik wil het wel graag, en vroeg om tips. Nog iemand?

Tante sidonia...

Sorry. Geen oordeel.Zo was t echt niet bedoeld. Alles mag van mij. Ik vond het alleen zo opvallen dat er opeens zo weinig 'scheerders' reageerden. Dat was een aantal jaren terug heel anders.

That' all.

Sorry voor t kapen van je draadje. Hetvwel absoluut niet mijn bedoeling een voor/tegen haar discussie te starten. Mocht daar alsnog behoefte asn zijn dan kunnen we beter een nieuw draadje starten...

Ingrid

tante Sidonia

tante Sidonia

17-10-2016 om 17:05

oh nee joh

ingrid, je hebt mijn draadje niet gekaapt hoor!

De reactie van Biba is een beetje dubbel vind ik. Omdat ze naar mijn idee sarcastisch doet over mensen die voor zichzelf een schaamhaar willen.

maar het maakt niet uit. Het ging me om tips.

Biba

Biba

17-10-2016 om 17:05

ja, hier kan dat

ik geef direct toe, tante Sidonia, dat ik in het dagelijks leven / niet-anoniem, niet zo hard durf te roepen wat ik ervan denk (en dat terwijl het de vraag niet was wat iemand ervan dacht).

Maar ik begijp het oprecht niet. Waarom sommigen het mooi vinden, waarom sommigen denken dat het hygienischer zou zijn (schijnt onwaar te zijn), waarom sommigen met die mode mee willen gaan (waar kijk je dan, dat je dat weet?? Pornosites?), waarom sommigen vinden dat je - als je dat niet doet, je jezelf niet (goed) zou verzorgen.
Dat laatste vind ik wel een beetje absurd. Ik was mij gewoon dagelijks en wil er graag leuk uitzien. Wisselend per dag (of zelfs moment van de dag) of per gelegenheid, maar ik ben verder geen slons ofzo. Maar ik hoef in ieder geval geen kinderkutje.

Ik raak dus wel benieuwd waarom jij het wel wil voor jezelf. Hoef je natuurlijk niet te vertellen maar het maakt mij nieuwsgierig waarom mensen het zichzelf aandoen - want geef toe: bij benen ontharen gaat het meestal makkelijk en snel en prima, maar 'daar' ontharen: allerlei stoppels en problemen, lees ik vooral op OO tenminste. Dus mocht je het willen delen dan ben ik weer wijzer!

Vesper Lynd

Vesper Lynd

17-10-2016 om 17:25

Sidonia

Onder twintigers wordt schaamhaar als viezig en onverzorgd gezien. Een streepje met kale lippen is het maximale wat mag. Bron: het Viva-forum
Persoonlijk vind ik kaal geen gezicht en snap ik niet dat mensen jeuk, ingroeiende haren, rode uitslag en ontstekingen voor lief nemen.

Half a twin

Half a twin

17-10-2016 om 17:50

Niet of heel minimaal.

Na diverse ontstekingen, jeuk, stoppels, ingegroeide haren. Gestopt met ontharen daar. Om te zwemmen heb ik een badpak met pijpjes waarbij ik heel minimaal een randje moet bijhouden. Zwem wekelijks. Liever haar dan altijd ontstoken en zo. Wat een hel was dat.
Benen met mes, oksels met ontharingscrème. In de zomer twee kerr per week. Winter om de veertien dagen. Heb gelukkig weinig haargroei onder de oksels.

scrubben

Paar keer per week scheren en tussendoor scrubben. Dat helpt enorm tegen ingroeiende haartjes en pukkeltjes.

Els

Els

17-10-2016 om 20:17

scheermes en IngridT

Er ligt een scheermes onder de douche en ik houd het daarmee bijna dagelijks bij. Net als de rest (oksels, benen). Geen last van alle bovengenoemde klachten. Een net streepje of andere vorm? Dat is mij te precies en heb ik helemaal geen zin in. Dit is voor mij het allergemakkelijkst. En ot IngridT: excentrieke retro-neanderthalers. Geweldig! Ik herinner mij een verhaal van vrienden die in de kleine kinderen thuis nooit (meer) ergens kwamen waar je blote mensen ziet. Ondertussen was de 'mode' nogal rigoureus veranderd. Van Afro naar het streepje. En eindelijk, na al die jaren besloten zij weer eens naar de sauna te gaan… Tranen met tuiten!

Moeder van 19-jarige

Moeder van 19-jarige

17-10-2016 om 20:55

Mijn dochter begint er niet aan hoor

Ze heeft gewoon schaamhaar, wel binnen de perken gehouden. Ze is seksueel actief en merkt op geen enkele manier dat schaamhaar niet normaal zou zijn.
Zij vindt het in ieder geval wel normaal.
Ik denk niet dat ze past bij het Viva-forum

Biba

Biba

17-10-2016 om 21:01

sauna? o ja!

Ja, die was ik vergeten, de sauna. Daar zie je die 'mode' (my goodness: schaamhaarmode!). Inderdaad lang geleden dat ik in de sauna was.
Maar ik zou daar wel enigszins zitten met mijn dikke buik, maar totaal niet met mijn haar van onderen, zelfs als alle anderen geschoren zouden zijn.

Ja ik weet dat ik vol oordelen zit, maar het voelt voor mij echt als opgefokt doen als je je hoofd richting je vagina buigt met scheermes o.i.d. in je hand, omdat het bloot moet zijn van jezelf of dat het een sexy streepje moet bevatten.
Ik ben ook erg blij dat mijn man dat heel jammer zou vinden, als ik daaraan mee had willen doen.

Ik heb trouwens ook wat harige billen en het schaamhaar loopt behoorlijk ver door. Het zou er nogal extra raar uitzien want waar moet je dan ophouden met scheren? Ik zou er zelfs met geen mogelijkheid bijkunnen dus ergens onderop zou het plotseling weer harig eruit zien.
De enige die dat trouwens zou zien is mijn man. Nogal extra onsexy juist.
Eerst zo'n kinder-onderkantje en dan onderop ineens weer haar en haarbillen. Hahahaha! Nee zeg.

Mikkie

Mikkie

17-10-2016 om 21:37

Biba

"waarom sommigen vinden dat je - als je dat niet doet, je jezelf niet (goed) zou verzorgen.
Dat laatste vind ik wel een beetje absurd. Ik was mij gewoon dagelijks en wil er graag leuk uitzien."

Tja smaken verschillen denk ik. Ik vind bijv je oksels niet scheren onverzorgd. Jij vindt dat misschien wel normaal
Maar als je dan toch bezig bent (onder de douche) kan je net zo goed die randjes meepakken toch? Op weg naar je onderbenen...

En ik houd ook niet van lange krullende haren in die zone, dus knip ik wat over blijft lekker kort. Wel zo fris.

BO

BO

17-10-2016 om 21:43

nee mikkie

Ontharen is niet 'wel zo fris', dat praat je jezelf gewoon aan. Onstekingen, ingroeiende haren, ellende is vooral niet fris.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-10-2016 om 21:48

Das dus flauwekul

Dat wel zo fris waarmee je afsluit.

Onnodig ook.

40er

40er

17-10-2016 om 21:48

Scheren idd

Dagelijks, of om de dag. Wel met een scherp mesje. De wegwerp dingen vind ikzelf minder scherp dan losse mesjes.

(Oh en biba, ik vind het zelf prettiger dat mijn man flost in de badkamer en niet met mijn onderkant )

Mikkie

Mikkie

17-10-2016 om 21:57

Ik zeg niet dat ontharen wel zo fris is, dat lees je verkeerd. Ik vind het frisser om het kort te houden ipv lange krullen. Lees maar terug. Omdat ik het gewoon niet fris vind dat je urine daar in blijft hangen. Je veegt het natuurlijk af maar ik heb liever dat het niet blijft hangen maar gewoon snel naar beneden valt. Zo duidelijk genoeg?

Maar dit soort dingen zijn heel persoonlijk, dat blijkt maar weer. Zie ook het schone kleren draadje. Sommige mensen blijken het prima te vinden een broek een hele week te kunnen dragen of met vlekken op hun kleding rond te lopen. Ik niet.

Okseltje

Okseltje

17-10-2016 om 22:07

Okselhaar

Ik snap nog steeds niet wat er onfris is aan okselhaar. Ik heb het dus ook nog nooit geschoren. Kan iemand mij uitleggen wat daar onfris aan is?

Nou.

Je bedoelt t vast niet zo, maar ik voel me nu als niet-rigoureus-onthaarder wel soort van gelijkgesteld met het soort mensen dat met een week ongewassen kleding vol vlekken rondloopt. Wat mij betreft zijn dat 2 verschillende categorieën.

En volgens mij plas ik heel netjes of zo. Ik heb niet echt het idee dat mijn haar down under veel invloed heeft op de route richting toiletpot....

Ingrid

Mikkie

Mikkie

17-10-2016 om 22:23

IngridT

Nee hoor dat bedoel ik niet zo. Twee verschillende zaken en dus ook verschillende manieren om er mee om te gaan.Wat ik bedoel is dat het gewoon heel persoonlijk is en ik mag vinden/doen wat ik goed vind terwijl anderen (zie erboven) het prima vinden om hun okselhaar te laten staan. Ieder zijn keuze, maar ik vind het geen prettig gezicht om naar te kijken. Ik vind het onverzorgd en dat je geur dan langer blijft hangen. Maar er zijn ongetwijfeld mensen die het tegendeel beweren.

Wat dat plassen betreft: denk aan de situatie die wij allemaal weleens hebben meegemaakt, je komt er op het toilet achter dat het wc papier op is. Dan ben ik blij als ik het net geknipt heb. Zo, nu genoeg details

tante Sidonia

tante Sidonia

18-10-2016 om 11:08

haha wat een discussie

Inhoudelijk weinig tips gekregen maar wat maakt het weer los.
Zelf vind ik ontharen prettig, maar ik vind het zeker niet 'vies'om het niet te doen. Ik kan me ook voorstellen dat het voor de orale sex ook fijner is als er geen haren zijn. maar het gaat mij dan wel weer erg ver dat er mensen zijn die een niet-geschoren onderkant een reden vinden om geen sex te hebben; in ieder geval niet oraal.

Overigens zijn schaamhaar en okselhaar trouwens volgens mij 'bedoeld' om geur vast te houden en mensen sexueel aan te trekken daarmee. Dus dat we nu zo ver van de natuur zijn afgedwaald dat we alleen zeepachtige nepluchtjes lekker vinden i.p.v. de lekkere pure zweet luchtjes waar je 'zin' van krijgt...
Mensen met een viezige, dus oude, zweetlucht om zich heen prefereer ik zeker niet, maar een echte eerlijke verse zweet lucht? Ben dŕ niet vies van hoor.

tante Sidonia

tante Sidonia

18-10-2016 om 11:10

oh en trouwens

het woord 'onverzorgd' wordt door sommigen al gebruikt voor vrouwen zonder make up....

Mikkie

Mikkie

18-10-2016 om 12:04

verzorgd/onverzorgd

Nee hoor, sommige vrouwen zijn zonder make up mooi. Ikzelf knap wel op van een beetje oogpotlood en mascara, maar poeder m'n gezicht niet vol ofzo. Lippenstift gebruik ik zeer zelden.

Verzorgd vind ik overigens wel schoon, niet stinkend en schone kleren.

Half a twin

Half a twin

18-10-2016 om 12:06

Dan scoor ik erg hoog op onverzorgd.

Zonder make up en minimaal onthaard zou ik dus onverzorgd zijn? Nou, totasl onthaard en vol in de make up zie ik er echt onaantrekkelijk en vies uit. Dan loop ik in een pyamabroek om de ontstekingen niet te erg te voelen en blubbert de groene drab uit mijn ogen. Lekkere asnblik voor mijn omgeving!
haar in de plooi en leuk gekleed zonder al die poespas voel ik mij veel beter.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.