Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

bieb63

bieb63

09-03-2016 om 21:57

Op verzoek van Ingrid T: nieuw draadje kleding 50 plus ;)

Oké, starten dan maar met deze draad. Wordt vast interessant ;)

Dus mijn eerste (korte) start (persoonlijke mening) hierin:
- primaire smaak is primaire smaak, staat los van leeftijd
- smaak wordt ook gevormd door (nieuwe) mode (stijl, kleur, stof enz die je aanstaat)
- ik (met de nadruk op 'ik') ben niet ineens een ander persoon omdat ik 50 plus ben. Ook mijn smaak is niet anders (hooguit nieuwe, andere toevoegingen door nieuwe dingen die op de markt komen). Maar mijn primaire smaak verandert niet
- e.e.a. aanpassen omdat je lichaam minder strak is, uitzakt enz.: ja, natuurlijk. Zo loop je niet met een blotebuik truitje als je een kwab buik hebt. En dus ook niet als je een uitgezakte of gerimpelde buik hebt.
- als je graag in een skinny loopt (liep) met een shirtje, maar nu die skinny niet meer echt mooi is (kont of buik zijn niet meer in vorm) dan kan je dat aanpassen door er een wat langer iets over te dragen
- skinny's (mits niet al te dikke benen, maar dat geldt ook voor een jonger persoon) zijn prima, mits je eventuele kwabben boven de gordel slim verbergt.
- kleur en motief zijn m.i. niet leeftijd gebonden.
- haardracht: alles kan, zolang het haar er gezond uit ziet en vooral als de coupe je staat. Kijk wat bij je gezicht én je gevoel past.

okeeeh

Ik heb de kennelijke eerste draad hierover niet gevolgd en dan leest dit ietwat vreemd. Ik dacht overigens eerst dat het om plusmaat mode ging afgaande op de titel. Dacht al: iemand kan flink veranderen een paar jaar tijd...
Dus even terug voor mijn gevoel. Wat was de vraag/opmerking waarop je reageert Bieb?

Silone

Ingridt vraagt zich elders op dit forum af of je bepaalde kleding niet meer kunt dragen als je 50Plus bent. Niet zozeer qua maat maar qua leeftijd. Het lijkt haar leuk onderwerp voor nieuw draadje. En dat heeft Bieb dus gestart.

kleding en ouder worden

Mijn kledingsmaak is in de loop der jaren wel wat gewijzigd. Dat hangt deels samen met mijn werk. Naarmate ik meer carriere maakte, verdween de spijkerbroek meer buiten beeld. Ik heb nu veel meer nette jurkjes dan toen ik 20 was (toen had ik er nul). Buiten werk draag ik nog wel gewoon een spijkerbroek. Ik zal binnenkort eens voorzichtig in de spiegel kijken of dat nog wel kan vanwege billen en zo.
Ik draag wel veel ingetogenere sieraden dan toen ik jonger was. Ik vind oorbellen nu vaak te groot of te opvallend. Dat is iets waar ik echt aan merk dat ik ouder ben geworden.

Tihama

Tihama

10-03-2016 om 20:54

Mijn favoriete blogger

Ik volg al jaren de website van Lida Thiry.

www.lidathiry.nl

Ze heeft een blog over dit onderwerp geschreven (http://www.lidathiry.nl/?p=13930)
en nog leuker: een pinterest met voorbeelden:

https://nl.pinterest.com/lidathiry/lidathiry-ageless-beauty/

bieb63

bieb63

10-03-2016 om 21:10

leuk die pinterest Tihama

Natuurlijk ook stylen die niet mijn smaak zijn (of niet bij mij passen), maar ook veel dingen waarvan ik denk: zie je wel, leuk haar, leuke kleding, en het kan prima.

MK

MK

11-03-2016 om 09:00

Ja natuurlijk

Ik neem aan dat je als 50+er geen Cool Cat kleding gaat dragen, zelfs als je erin past. Dan word je echt een deelnemer van 'Hotter than my daughter'.

Natuurlijk zijn er grenzen.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-03-2016 om 09:56

Coolcat en 50+

Of je dat draagt of niet hangt van meer af dan de winkel zelf toch? Een spijkerbroek van Coolcat is een spijkerbroek.

Ik was afgelopen week met mijn dochter bij Only. Ik was verrast! Wat een leuke kleren hangen daar. Tenminste... naar míjn smaak:-). Nu de maat nog kweken om er in te passen...

Heel algemeen gezegd, vind ik dat vrouwen boven de 50 nog heel veel kunnen dragen van wat onder de 50 ook draagt. Dat is voor een deel wel afhankelijk van wát het voor kleding is, hoe je er zelf uitziet en voor welke situatie/omgeving. Je kun niet álles meer aan van wat een vrouw van in de twintig kan dragen.

Gelukkig zijn vrouwen van boven de 50 niet meer zo truttig als 50 jaar geleden. Nu kun je je heerlijk vergissen in de leeftijd van iemand die al wat ouder is. Zolang je niet vanuit de verte al opvalt vanwege regelrechte wansmaak, kan er nog veel.

Wat kan naar mijn idee:Jurk/rok stukje boven de knie, strakzittende kleding als dat geen michelin-effect heeft, spijkerbroeken, sweatvest.

Van welke leeftijd je ook bent, vind ik dat je je naar de situatie moet kleden. Alleen komt iemand die jonger is (onder de 25) wel íetsje makkelijker weg met een spijkerbroek. Bij een begrafenis bijvoorbeeld heb ik meer begrip voor een jongere in spijkerbroek dan voor iemand van mijn leeftijd.

Wat betreft kleur en motief moet je wel voorzichtig zijn vind ik. Fluoriserende kleuren bijvoorbeeld kunnen bij een jonge vrouw nog 'hip' staan, maar bij iemand die ouder is ordinair.

Ik vind ook dat oudere vrouwen heel erg moeten opletten of veel bloot nog wel zo esthetisch is. Liever een mouwtje dan dat er van alles lubberend en gekreukt getoond wordt. Dat geldt ook voor het decolleté.

Wat de haren betreft vind ik dat vrouwen op moeten letten dat ze niet te lang doorgaan met het verven van het haar. Op een gegeven moment wordt de huid fletser en door gekleurd haar komt dat dan niet meer goed over. Onder de 60 loopt dat meestal nog wel los, maar daarboven moet je eerlijk zijn tegen jezelf. Ik heb een beetje mazzel met hoe ik grijs wordt. Ik heb een duidelijk zichtbare grijze lok in mijn pony. Mijn redelijk alternatieve kapper werd daar helemaal enthousiast over. Alsof het er expres in was gekleurd, zei hij. Ik vind het zelf ook helemaal geen probleem.

MK

MK

11-03-2016 om 10:23

Coolcat vs Only

Coolcat is vraak schreeuwerig en met fluoriserende kleuren. Leuk voor een 12 jarige, maar voor een 50 jarige....
Only daarentegen heeft erg leuke kleding voor een leuke prijs. Veel neutraler in gewone modetinten. Ik zou niet zien waarom een 50 jarige daar niet in kan lopen.

Over haren verven: ik ben nu 40 maar kan me niet voorstellen dat er ooit een tijd komt dat ik het niet zou verven. Ik denk ook echt dat we in de toekomst veel minder grijze 80 jarigen zullen zien. Ook al mag het op die leeftijd best.

"Ook al mag het op die leeftijd best"

Goh, is daar een regel voor, vanaf welke leeftijd grijs haar 'mag'??

Kaaskopje

Kaaskopje

11-03-2016 om 10:38

Wat zo grappig is, is dat het vorig jaar mode was om als jongere je haar grijs te verven. Niet dat ik er veel mee zag, maar het was er wel. Dit jaar schijn je je haar denimblauw te moeten verven.

Ik proef een beetje uit je woorden, dat je grijs haar niet bepaald aantrekkelijk vindt?

Ik heb nu twee vrouwen op mijn netvlies staan: Neelie Kroes en Mies Bouwman. Neelie Kroes ziet er met haar geverfde haar best mooi uit, Mies Bouwman verft het veel te donker. De kleur benaderd haar eigen haarkleur en is veel te hard bij de teint van haar gezicht. Neelie Kroes doet haar best ook zichtbaar om haar huid ook mee te nemen in het geheel.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-03-2016 om 10:38

Lang haar

En wat vinden jullie dan van lang haar voor boven de 50?

Ik vind dat je daar ook heel erg mee moet uitkijken. Lang niet iedereen kan dat hebben. Vind ik.

MK

MK

11-03-2016 om 10:45

grijs

Iedereen moet lekker doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Maar ik had ooit een 37 jarige collega die volledig grijs was. Echt een mooie vrouw maar ze zag er minstens 10 jaar ouder uit. Ook ik schrok toen ik hoorde dat ze 'pas'37 was.

Ik vind grijs haar niet mooi nee, maar ben het ben je eens dat het ook belangrijk is hoe je het verft. Heel eerlijk: als Neelie het volledig grijs zou laten ben ik bang dat zij ook niet meer zo serieus genomen zou worden.

Lang haar boven de 50: waarom niet? Echt heel lang zou ik zelf niet doen, maar zo rond schouderlengte is toch prima mits het netjes verzorgd haar is? Niet iedereen wil een makkelijk, kort koppie.

Voordat ik iedereen over me heen krijg: ik vind veel korte vrouwelijke kapsels erg leuk maar krijg kriebels van zo'n kort jongenskapsel bij een vrouw.

De wereld zou er anders uit zien...

... als er geen haarverf bestond. Ik denk dat je zou staan te kijken hoeveel mensen er grijs zijn. En hoe weinig mensen blond.

Lang haar na je vijftigste: waarom niet? Ik vind bij iedereen met lang haar dat het mooi is als het er gezond en verzorgd is en dat het geen porum is als het dode punten heeft, dor of bijzonder dun en slap is. Ik denk dat ik na mijn vijftigste nog steeds haar tot aan mijn taille heb. Ik denk er vaak over na om het op schouderlengte af te laten knippen maar omdat ik slag heb staat dat heel meutig, dan is het alleen mooi als ik het elke dag met de stijltang bewerk. En daar ben ik dan weer te lui voor.

skik

Kledingsmaak

Ik draag inmiddels zelf geen rokken of jurken meer die ruim boven de knie vallen. Knielengte vind ik mooier staan. Of dat nou komt omdat het modebeeld verandert, mijn smaak veranderd of omdat ik vind dat ik het niet meer kan hebben weet ik niet.

Op sommige gebieden verandert mijn smaak wel, maar sommige dingen blijven altijd. Dertig jaar geleden was mijn bretonse streeptrui mijn favoriet, nu nog steeds, ik heb er altijd wel minstens één in de kast. Van andere printjes houd ik niet, nooit gedaan ook. Behalve mijn streeptrui heb ik uitsluitend effen kleding in mijn kast. Van uitgesproken kleuren houd ik ook niet. Ik heb een open kledingkast en alles hangt op kleur, van oudroze naar beige, ecru, wit, grijs, zwart en marine.

Wel jammer dat toen ik een modellenfiguur had op de middelbare school, de mode zo ontzettend lomp was. Grote rugbyshirts, wijde spijkerbroeken, oversized overhemden. Nu is het andersom, ik vadsig en de mode veel nauwsluitender. Ik ben mijn tijd misgelopen.

skik

Vesper Lynd

Vesper Lynd

11-03-2016 om 11:54

Grenzen

Er zijn grenzen, en mijn haar wil ik gewoon niet verven. Gelukkig heeft het grijs nog niet de overhand en gaat het niet zo heel snel. Laatst had ik een nieuwe jurk aan, redelijk strak en aan de korte kant. Ik had echter bedacht dat het nog wel kon. Werd ik op mijn werk aangesproken door een collega die aan kwam lopen terwijl ik net voorover gebogen voor mijn locker stond. Ze wees me erop dat mijn jurk opkroop tot boven mijn bips, als ik zo voorover stond ;-) Nou ja, verder kreeg ik alleen complimenten over mijn jurk, dus het kon nog wel.
Spijkerbroeken en truien doe ik ook nog. Vziw heb ik nog geen 'vierkante kont', dan mag het niet meer.

neteret mut

neteret mut

11-03-2016 om 12:06

toen en nu

ik draag min of meer hetzelfde als ik al deed toen ik jong was, nl. rok over de knie, trui of shirt met vest erboven en lang haar (ruim over de schouder tot op mijn middel soms). Nu is mijn haar grijs, nog steeds lang en ben ik (flink) wat ronder. Kleuren van de kleren hangt ook een beetje af wat er te koop is/ wat ik kan vinden dat me zint, maar eigenlijk vooral effen.

Ninja

Ninja

11-03-2016 om 12:34

ik houd

Ik houd juist niet van kort haar, ook niet "alternatief", wat meestal inhoudt: we knippen het gewoon scheef en vergeten een pluk te knippen (niet beledigend bedoeld, zo is het slechts voor mij). Kort knippen zoals het valt lijkt vaak op een mannenkapsel.
Voor mijzelf zou kort knippen voelen als: overgeven aan "oud worden", mezelf niet meer zijn.
Dat hoeft helemaal niet, ik weet het, maar ik heb altijd lang haar gehad en in dat geval zou de verandering heel groot zijn. Buiten dat staat het me gewoon niet.
Wat ik wel een mooi korter kapsel vindt is met langere lokken, maar dan moet je wel zo aan de slag om het te stylen dat ik al moe van het idee wordt.
Heel soms zie ik een kort kapsel en dan denk ik: ja, dat past bij je. Meestal vind ik het alleen maar jammer :-)

bieb63

bieb63

11-03-2016 om 14:32

Ninja

Wbt een kort kapsel: het is hééél belangrijk dat je er oog voor hebt hoe het staat bij die persoon. Het gekke is dat heel veel mensen (ook kappers!!) denken dat een kort kapsel volume moet hebben. En dat moet je (vaak) juist niet doen. Zeker als vrouwen een wat boller, ronder, voller gezicht hebben staat dat absoluut niet. Het hele hoofd wordt nóg boller. Ook de oren vrij kan verschil maken. Juist een wat platter kapsel kan heel erg flatteren.

MK

MK

11-03-2016 om 14:37

ha skik

Ik houd ook van de bretonse streep, donkerblauw is mijn favoriete kleur en liefst effen, rustige kleding. Ik houd niet van drukke prints.

Ik verbaas me er altijd over dat volle vrouwen bijna altijd in drukke prints lopen, waardoor het geheel nog volumineuzer wordt. Effen is rustiger.

Hahaha...

Ik was die opmerking vsn kij in dat andere draadje alweer helemaal vergeten...

Ik bedoelde idd dingen die je qua leeftijd niet meer vindt kunnen. Ik ben nu precies 50, en pas nog steeds in maat 36/38, maar toch vind ik sommige dingen geleidelijk aan opeens niet meer zo passend. Echte skinny broeken bv, en idd korte rokjes. Wat bij mij ook nog een beetje meespeelt is dat ik natuurlijk 3 dagen in de week coor klassen vol pubers sta, zo tussen de 14 en 18 jaar oud. En hoewel ik echt niet wil ogen als een truttige dame van middelbare leeftijd, wil ik ook niet in dezelfde outfits rondlopen als mijn leerlingen. Dus af en toe sta ik echt wel wens te dubben hoe vlekkerig, rafelig of afgeragd een nieuwe spijkerbroek mag zijn. ik krijg wel eens leuke reacties van leerlingen als ik mijn all stars aanheb, dus wcht herl strikt ben ik ook niet, maar ik heb wel t gevoel dat het slim is om mijn 'stijl' een beetje mee te laten veranderen met mijn leeftijd.

Iets anders waar ik wel eens over dub is make-up....ik ben zo goed als make-up loos normaal gesproken. Maar als je ouder wordt is het misschien best eens een idee om te kijken wat een klein beetje make-up kan doen...ik zie er na een paar drukke dagen of korte nachten zeker weten minder fruitig uit dan 20 of 30 jaar terug in soortgelijke omstandigheden...ik zie genoeg vrouwen om me heen bij wie ik het heel mooi vind. Maar ik ben er eigenlijk helemaal niet goed in....ook iets om misschien eens wat mee te experimenteren...

Overigens ben ik al 10 jaar terug gestopt mijn haar te verven. En de meeste mensen schatten me jonger in dan ik ben. En ik ben ook erg tevreden met mijn naturelle grijzende haar....

Leuk om te lezen wat andere mensen wel en niet doen...

Ingrid

het kan altijd erger

Zonet fietsen ik voorbij een 70+ echtpaar met identieke fietsen, jassen en… een identieke niet heel natuurlijk uitziende kleur haar. Die hadden duidelijk samen een potje verf gedeeld. Whoehahaha!

Jippox

Dat vind ik juist superschattig, zo'n ANWB-stel.

skik

Skik

Ja maar echt, je had de kleur haar moeten zien. Dat was niet schattig meer hoor ;-)

Trouwens, ik blijf ook elke keer schrikken als ik mijn moeder zie. Wat die tegenwoordig aantrekt. Onbegrijpelijk. Vroeger had ze een normale smaak, maar tegenwoordig zijn het vaak van die foute drukke printjes (met bijbehorend enge stofjes) of vormloze tunieken. Zou dat je opeens overvallen? Een diepe, onbedwingbare behoefte aan rare kleren? Ow…

angel3

angel3

11-03-2016 om 16:18

kort haar is niet makkelijk

Ik haak even op een opmerking over kort haar. Ik vind dat altijd zo raar dat er gezegd wordt dat dat lekker makkelijk is en daarom moekerig overkomt.
Ik verbaas me er nu altijd over hoe inspiratieloos lang haar is. Hup weer in een staart of een slordige knot. Dat is pas makkelijk :)
Ik heb lang, half lang, kort, extreem kort alles wel een keer gehad en lang haar was het allermakkelijkst hoor.
Kort haar moet gefohnd en gestyled worden. Ik kom echt niet weg met opstaan en mijn haar door mijn handen en zeer vele vlotte korte koppies niet. Hoe makkelijker het eruit ziet hoe meer werk erin zit :)

Dus dat lange, hangige haar dat vind ik dan weer moekig:) doe mij maar een gedurfd, spannend geverfd korter koppie. En alsjeblieft laat het verven bij de kapper. Zeker als je ouder wordt. Die pakjes en zakjes zijn net als in de keuken echt verboden :)

MK

MK

11-03-2016 om 16:38

angel3

Eens angel3, een modieus kort kapsel is echt veel werk. Ik ben lui en daarom heb ik lang haar, al föhn ik het wel want dan zit het toch echt beter.

Met makkelijk kort haar bedoel ik ook echt makkelijk kort haar. Vaak gewoon echt jongenskapsels, mannen met pony's bestaan er nauwelijks. :-) Het type kapsel dat moeders thuis zelf voor hun zoons knippen. Gewoon kort. Dit soort kapsels hoeft niet gestyled of geföhnd te worden en is met recht makkelijk te noemen.

Het past dan wel weer leuk bij de ANWB look.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-03-2016 om 17:01

Ingrid

Ondanks mijn grijze hippe strook in mijn pony, word ik ook jonger geschat. Ik ben 55 en ze schatten mij toch ergens in de 40 in. Dat grijs oud maakt valt nog te bezien dus. Ik zou mijn grijzende haar wel verven als ik in de 30 was denk ik.

Wat korte rokken betreft: een klein stukje boven de knie kan nog best. zolang je maar inkijkloos kunt zitten. Ik had vroeger een lerares met keurige mantelpakjes. De leraar zat op een kleine verhoging, waardoor leerlingen voor haar tafel ónder de tafel konden kijken. Daar was over nagedacht... Maar zodra we dus bij mevrouw Z. in de klas zaten, waren de opmerkingen (buiten haar gehoor uiteraard) niet van de lucht. Ze had weer inkijk hoor! :-).

Kaaskopje

Kaaskopje

11-03-2016 om 17:10

Kort haar

Mijn procedure: ik was mijn haar. daarna doe ik een toef mousse in het handdoekdroge haar, extra strong, anders zakt de boel meteen al in. Daarna föhn ik mijn haar, dán doe ik nog een crème in waar mijn haar een beetje door in model gestijfd wordt en dan is het klaar. Voorheen waste ik mijn haar elke dag, maar dat heb ik geminderd. Dat is het voordeel van mijn huidige coupe. Het is zo kort aan de zij- en achterkant, dat er weinig aan fout kan gaan. Als mijn haar 's morgens dus nog toonbaar is, doe ik waar nodig nog even een likje mousse of een spuitje haarlak. Maar ook dán is het dus niet effe de kam erdoor en wegwezen:-).

Tihama

Ons Öskes weten hele leuke sites blijkt wel. Bedankt voor de tip!!! Heb me zitten verbazen over hoe goed ze de roklengte weet uit te leggen.

Tihama

Tihama

12-03-2016 om 16:20

Onzin

Ik heb net ff op Pinterest gezocht naar foto's van oudere vrouwen met lang haar. Zelfs oudere vrouwen met lang en grijs haar.

Prachtige foto's.

Ik word dit jaar 50 en geen haar op mijn hoofd (pun intended) denkt eraan om een 'makkelijk kort kopje te nemen'. Het is niet makkelijk, maar het past ook totaal niet bij mijn gezicht. Ik heb een vrij lange kin en als mijn haren korter zijn dan mijn kin, dan steekt die als een soort variatie op Pinokkio naar voren.

Ik verf het dan weer niet paars en blauw zoals mijn dochter. Hoewel...misschien is dat een idee. Ze wil het graag bij mij doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-03-2016 om 17:19

Oudere dames en lang haar

Soms staat het prachtig, soms vind ik dat de schaar er in moet. Soms lijkt het of een vrouw vanaf 16 jaar nooit heeft nagedacht of het model nog wel bij haar past. Daar moet je wel alert op zijn (vind ik).

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden